Erot elintarvikkeissa

aupairUSA

Hei!
Olen au pairina USAssa ja haluasin aina välillä kokkailla joitain suomalaisia ruokia. Mutta jotkut peruselintarvikkeet aiheuttaa päänvaivaa... Mikä esimerkiksi vastaa vehnäjauhoja USAssa? Kuulin, että jos ostaa "wheat flouria" niin se vastaa suomen grahamjauhoja. Ja all purpose flourissa on sitten taas kaikkea sekaisin...
Ja mikä olisi ruokakermaa vastaava tuote?
Ja jos tiedätte muita eroja, niin kertokaa :) Olisi kiva päästä leipomaan ja kokkailemaan, mutta en halua tehdä kaikkea amerikan malliin.

6

4980

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • .ulkosuomi

   Wheat flour tarkoittaa kokojyväjauhoja. Grahamjauho ei kuitenkaan ole sama asia. Grahamjauhossa on sekoitettu karkeasti jauhettua kokojyväjauhoa ja tavallista jauhoja sekaisin. Grahamjauhoja kyllä myydään erikseen ihan samalla nimellä.

   Pelkkä "flour" tarkoittaa vehnäjauhoja. All Purpose Flourissa on proteiinipitoisuus yleensä alle 10%, kun taas Bread Flourissa se on yli. Jos tämä ei sano mitään, niin AP on ihan hyvä valinta.

   Ruokakermaa vastaa Heavy Cream/Whipping Cream/Heavy Whipping Cream. Tässä auttaa se, että ravintosisällöstä katsoo rasvan määrän. Jos rasvapitoisuus on alle 30% niin vispaantumisen kanssa alkaa olemaan ongelmia.

   Oliko sinulla joku tietty ruokalaji mielessä? Perusainekset kyllä yleensä löytyvät, mutta sitten jos pitäisi saada jotain jalostettua tuotetta raaka-aineeksi, niin siinä joutuu säveltämään. Jalostetulla tarkoitan esimerkiksi ruokakermoja, maustettuja sulatejuustoja, marinoituja tuotteita yms. Mutta mielikuvituksella kyllä niistäkin yleensä selviää.

   • Talousihme

    Itse käytän All purpose Flouria, joskus kun teen hienompia kakkuja niin cake flour on hyvä valinta. Wheat flour on hyvää sämpylöissä. Ruokakerman sijasta käytän half-half kermaa/maitoa. Hyvin on pelittänyt. Kirjoittelen blogia amerikkalaisesta kokkailusta suomalaisella twistillä, talousihme.blogspot.com Laita sinne viestiä jos jokin askarruttaa, vastaan mielelläni :)


   • aupairUSA
    Talousihme kirjoitti:

    Itse käytän All purpose Flouria, joskus kun teen hienompia kakkuja niin cake flour on hyvä valinta. Wheat flour on hyvää sämpylöissä. Ruokakerman sijasta käytän half-half kermaa/maitoa. Hyvin on pelittänyt. Kirjoittelen blogia amerikkalaisesta kokkailusta suomalaisella twistillä, talousihme.blogspot.com Laita sinne viestiä jos jokin askarruttaa, vastaan mielelläni :)

    Kiitos vastauksista! Auttoi paljon! :)


  • apple pie

   Tavallisessa leivonnassa käytän Unbleached All Purpose Flour, joiden lisäksi käytän leivissä ja sämpylöissä bread flour, whole wheat flour, spelt flour, rye flour, barley flour erilaisilla variaatioilla. Ruisrouhetta (cracked rye) käytän ruisleivän teossa. Jauhot ovat täällä todella hyvänlaatuisia, ja leipomukset onnistuvat hyvin.

   Eli vehnäjauhoja vastaa All Purpose flour, kuten edellä tulikin jo ilmi.

   Suomalaistyyppisiä ruokakermoja täällä ei ole, eikä niitä tarvita :), ovat niin keinotekoisia tuotteita. Half & Half käy kevytkerman asemasta, ja heavy cream/heavy whipping cream käy hyvin jälkiruokiin ja ruuanlaittoon. Itse en käytä kermaa ruuanlaitossa, joskus vain tuota half & half.

   Suomalaistyyppinen juotava piimä on kefir, sitä saa maustamattomana ja maustettuna. Jos tarvitse leivontaan piimää, niin käytän buttermilk. Jugurtteja saa maustamattomana monenlaisia, Fage, kreikkalainen jugurtti on mielestäni aikalailla paras jugurtti. Käy leivontaan ja ruuanlaittoon, kuin sellaisenaan syötäväksi hedelmien ja marjojen kanssa. Sour creamia voi käyttää kermaviilin asemesta ja Quark on rahkaa.

   Suomessa ihmettelin sellaista tuotetta kuin kolmen juuston kerma tai jotain sinne päin. Voiko enää keinotekoisempaa tuotetta olla?

   • leivotaan

    Kiitos näistä on ollut paljon apua


  • kokkialtu on kuitenk

   kaikkiin tarkotuksiin ja sma mitä kermaa heitää..

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Melkein lähetin viestin.

   Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
   Ikävä
   152
   2462
  2. Ikävöimäsi henkilön ikä

   Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
   Ikävä
   78
   1829
  3. Tiedätkö autereen?

   Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
   Tunteet
   12
   1657
  4. Liikenne onnettomuus

   Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
   Orimattila
   95
   1545
  5. Mikä tekee kaivatustasi

   haluttavan?
   Ikävä
   89
   1371
  6. Kuka jäi auton alle

   Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
   Kuortane
   7
   1296
  7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

   kaivattusi kanssa?
   Ikävä
   63
   1128
  8. Oli kyl kunnon reissu

   Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
   Kuhmo
   12
   1044
  9. Vähän pelottaa

   Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
   Ikävä
   45
   994
  10. Naisten pitäisi lähestyä miehiä enemmän.

   Milloin viimeksi lähestyit miestä ja pyysit kahville tai treffeille?
   Sinkut
   112
   976
  Aihe