bokseri vai airis?

kaija..

Oon tässä miettinyt jotain aktiivista rotua, jonka kanssa voisin alkaa harrastaa agilitya ja tokoa. Lisäksi asun aika levottomalla alueella ja vahtikin olisi mukava vierellä :) Nämä rodut kiinnostavat minua ja olen lukenutkin niistä jo paljon. Olen saanut käsityksen että bokseri on helpompi kouluttaa kun airis? onko jollain parempaa tietoa? Ja yksi ystävistäni sanoi minulle, ettei bokserista ole vahdiksi jos joku minua uhkaa kun on niin pieni kokoinen ja lempeä? voisivatko jotkut valaista minua enemmän, en haluaisi heti suoralta kädeltä tuomita bokeria vaan yhden ihmisen sanomisen perusteella, koska rotu todella kiinnostaa minua :) kiitos!

4

430

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koiria on erillaisia

      Mulla on Bokserimix joka on lempeä kuin mikä mutta joka silti varmasti puolustaisi minua jos joku kävisi kimppuun. Mistä voin tämän tietää? No, jos ihminen toimii normaalisti niin koirani on joko välinpitämätön tai tekee ystävällisesti tuttavuutta. Jos ihminen taas käyttäytyy oudosti, vaikka hoipertelee kännissä tai juoksee ja katsoo kohti (ei siis ohi juoksevat lenkkeilijät) niin heti on karvat pystyssä ja alkaa hirveä haukkuminen ja ulina. En sitten tiedä riittäiskö se että bokseri puree jalasta tai kädestä jos joku käy amfetamiinihöyryissä päälle, mutta normiahdistelijan se ajaisi varmasti tiehensä.

    • Rontti&Rölli

      Kävin lukasemassa nopeasti airiksen luonnekuvausta, kun en rotua tunne. Aika pitkälti saman oloselta vaikuttaa, kun bokseri. Minä asuin myös hyvin levottomalla alueella Itä- helsingissä miltei viisi vuotta. Kertaakaan tarvinnu pelätä, kun boksun kanssa oli liikentees. Bokserit on iloisia häslääjiä ja aika sosiaalisia tapauksia. On silti meidänkin matkan varrelle (boksu nyt 6) sattunut niitä ihmisiä, joille koira on vaan murissut ja selkeästi näyttänyt, että "et oo hyvä tyyppi, pysy kaukana) Ja miksi boksut ois muka pieniä? Roayl caninin koiranruoka säkkienkin mukaan menee maxi luokkaan painonsa vuoksi... Noh ehkei sitä koko tällä mitata.:) Koiran ulkonäön vuoksi ihmiset vaihtavat usein tien puolta, eikä kaupan eteen jättäessä tarvii hätistellä "mummolaumaa" koiran ympäriltä pois. Ne ihmiset ketkä tuntevat bokserit jotain kautta tulevat kyllä miltei aina silittelemään. Bokseri uljaampaa koiraa saa etsiä. Lihakset erottuu kiiltävässä turkissa kauniisti, kun koira seisoo valppaana katselemassa maailman menoa. Luotettava, ihana ystävä, josta en koskaan haluaisi luopua..

    • bokseri

      Meidän perheessä pian 3v narttu ja 11kk narttu. Molemmat ovat näyttelyistä repineet ERIen ja SERTien lisäksi lausetta "miellyttävä käytös/temperamentti", muttei epäilystäkään siitä, että jos tulis uhkaava tilanne, etteikö kävis koira uhkaajan päälle. Monet myös sanovat meidän boksereita TODELLA rauhallisiksi yksilöiksi.

      Bokseri voittaa mennen tullen pitkäkirsuisen koiran, jonka purentavoima on olematon bokseriin verrattuna. Alapurenta ja lyhyt kirsu saa niin paljon kovemman otteen, sillä lyhyt kuono vääntää tottakai pidempää kuonoa kovempaa. Tiedän myös tapauksia, joissa boksun leuat ovat jääneet lukkoon, ja eihän niitä saa ilman apuvälineitä väännettyä auki. Myös bokserin vahvahermoisuus ja pelottomuus suojaa. Ja kuten varmasti tiedät, bokseri on todella lihaksikas koira.

      • SanttuJ.

        Mulla nousee aina karvat pystyyn kun ihmiset alkaa vouhkaamaan koirien puruvoimista. Suurinosa kun niistä vouhottajista kun pitää sitä lähinnä jonain leuhkimisen aiheena ja oman egon tehostajana.

        Bokserin tapauksessa, kuten myös uusi JTO antaa ymmärtää, puruvoima on heikentynyt jalostuksen myötä, koska kuono on nykyään liian lyhyt. Heikentynyt alaleuka haittaa hampaiden kasvua ja tekee kuonosta turhan kapean, jolloin myös koira ote on hakeva ja heikko. Tämä heikentynyt ja hakeva puruote haittaa harrastuksissa, koska koira ei saa tarpeeksi hyvää otetta esim. patukasta tai maalimiehen hihasta. Lisäksi terveydellisinä haittoina on hammaspuutokset sekä muut suuongelmat.

        Mitä taas tulee aloittajan kysymyksiin, niin boksereilla tuntuu vaihtelevan vahtimisen voimakkuus. Jotkut ovat todella tiukkoja reviirinsa suhteen ja jotkut koirat taas vaikuttaa siltä, et murtovaraskin pääsee sisään ensimmäisen puhinoiden jälkeen. Oma koira kyllä vahtii, enkä usko, et murtovaras sisälle pääsisi ;)

        Bokseri on luonteeltaan ystävällinen, tarmokas, epäluuloinen vieraita kohtaan sekä leikkisä. Sillä ei ole varsinaista miellyttämisenhalua kuten paimenilla vaikka tarmoa ja intoa touhuamiseen löytyykin. Pennusta asti kannattaa panostaa motivointiin eli leikkimiseen ja palkkaamiseen jotta yhteistyö sitten sujuu aikuisella iällä. Tosikon koira bokseri ei ole eikä se kuulu näihi ns. "kisatykkeihin". Jos huumorintaju riittää eikä ajoittainen pään hakkaaminen seinään haittaa niin bokserista saa oivallisen harrastuskoiran.

        Agilitysta sen verran, että boksereilla esiintyy spondyloosia eli selkärangan rappeumaa, jossa koiralle muodostuu luusilloitusta ja luupiikki nikamien välille. Spondyloosi voi aiheuttaa koiralle hyppäämishaluttomuutta muita vakavia oireita jotka haittaa raskaiden lajien, kuten agilityn, harrastamisen. Jotkut koirat säilyvät oireettomina läpi elämän vaikka spondyloosiaste olisi todella korkea. Terveys siis saattaa tulla bokserin kohdalla esteeksi joissakin harrastuksissa jos huonosti käy.

        Bokseri on keskikokoinen koirarotu. Se on lihaksikas ja voimakas koirarotu jonka koko ei anna kuvaa sen voimista. Oma narttu on 59 cm säkäkorkeudelta ja painaa 26 kg. Ei mikään varsinaisesti iso koira, mutta voimaa siitä kyllä löytyy ihan tarpeeksi ;)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7996
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      38
      2893
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2208
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1865
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1469
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1378
    Aihe