Tempur vuoteesta

Sängyn ostaja

Ollaan hankkimassa parisänkyä ja katseltu lähinnä joustinsänkyä. Sitten esittelivät eräässä liikkeessä Tempur-materiaalista olevan. Petauspatja on 70mm. Kuulemma on niin hyvä että voi laittaa vaikka vanerilevylle tai lattialle niin toimii. Onko kellään kokemusta milainen on käytössä? Entinen on joustinpatja ja tuntuma on ainakin aluksi ihan erilainen. Tottuukohan siihen Tempur materiaaliin, kun se on niin kimmotonta. Kertokaa kokemuksia.

5

3124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pekkadfsfsdr

      Tempur tyynyt ovat loistavia mutta patja ei sopinut minulle. Pidän viileästä huoneesta, mutta alemmissa lämpötiloissa tempur patja jäykistyi, ja ympärilleni muodostui täysin ihmisen muotoinen painauma, josta ei päässyt mitenkään liikkumaan. Olo oli kuin kohvehdilla konvehtirasiassa. Minusta tuo liikkumisen mahdollisuus on kuitenkin aika tärkeää yölläkin. Sopii ehkä siis jollekin joka haluaa nukkua koko yön samassa asennossa.

      Toinen huono puoli Tempurille on, ettei sitä itse materiaalia voi mitenkään pestä. Tuo petauspatja pitäisi siis suojata (päällisen voi siis varmaan kyllä pestä, en tiedä mutta ei sitä vaahtoa).

    • Argh !

      Avauksesta on jo hieman aikaa, mutta patjavalinta-asia satta ola monelle ajankohtainen. Hankin juuri oheisen linkin mukaisen Tempuria vastaavan petauspatjan Ikeasta, joka sijoitettuna kovan / tiukan lateksipatjan ( Pirelli 16cm paksu ) päälle.

      Viskoelastiset patjat ovat melko spesiaaleja tuotteita ja ne jakavat mielipiteet yleensä varsin selkeästi joko puolesta tai vastaan mieltymysten mukaan.

      Ensivaikutelma nyt parin yön jälkeen on kovin ristiriitainen. Myönteistä on se, että sen ansiosta lihaksisto ja nivelet eivät ole paineen alaisena ja puudu tai kipeydy, eikä verenkierto häiriinny kuten liian kovalla patjalla nukkuessa käy. Kielteisenä puolena koen juuri ko. patjojen perusominaisuuden eli sen miten siihen materiaalin lämmettyä uppoaa kuin muottiin. Aluksi tunne on jopa lievästi tukehduttavan oloinen juurikin sen vuoksi, että liikkuminen ja asennon vaihtaminen on hankalaa, ikäänkuin pitäisi kammeta itsensä kuopasta ylös ja tämän jälkeen taas vie jonkin aikaa kunnes patja mukautuu uuteen asentoon ( pidentää asennonvaihdon aiheuttamaa heräämistä ). Havaitsin myös, että esim. selällään nukuttuaan ja vaihtaessa kylkiasentoon, materiaali jää hieman enemmän kuopalle kehon keskiosalta eikä palaudu tasolle jossa se on silloin kun nukkuu kylkiasennossa ja sen vuosi lelkä taipuu lievästi kaarelle, joka tääs aiheuttaa jännitteitä ja kipua lihaksistossa. Itselläni on selkäongelmia ja se reagoi erittäin agressiivisesti edellämainittuihin seikkoihin. Eli vaikuttaa omalla kohdallani siltä, että tuote palaa takaisin Ikeaan. Toisaalta taas monet ovat hyvin tyytyväisiä viskoelastisiin patjoihin.

      Ominaisuudet

      - 6 cm paksun, viskoelastista vaahtomuovia olevan kerroksen ansiosta patja muotoutuu kehon muotojen mukaan, mikä parantaa lihasten ja ihon verenkiertoa.

      - http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/90155629

      Eli edellinen huomioiden, omalla kohdallani itselle sopivan kokonaisuuden esiminen jatkuu, valinta on vaikeaa kun sopivuus pitäisi päättää käytännössä hyvin suppean testaamisen perusteella, valinta on kuitenkin hyvin tärkeä ja pitkäaikainen ( mikäli huonot yöt ja palautuminen, niin... ). Ilmeisesti palaan takaisin joustinpatjavaihtoehtoon ( ilmeisesti jokin medium / puolikiinteä tai sitä hieman pehmeämpi ? [ en ole rygby-sarjaa ] ) ja sitten sen oheen jokin sopiva petauspatja. Tähän liittyen kokemukset olisikin tervetulleita.

      Testasin liikkeessä SULTAN HJARTDAL-joustinpatjaa, joka lyhyen testin perusteella vaikutti varsin mukavalta, vaikka siinäkin on viskoelatinen ( 4,5cm ) päällimmäinen kerros. Johtuisiko siitä, että kerros on hieman ohuempi kuin ostamassani petarissa ( 6cm / 50kg ) ja se muodostuu kahdesta eri tiiviydestä, 50kg & 25kg ?

      Ominaisuudet

      - 4,5 cm paksu, viskoelastisesta vaahtomuovista valmistettu kiinteä sijauspatja mukautuu kehon muotojen mukaan...iskoelastista polyeetterivaahtomuovia 50 kg/m³, polyeetterivaahtomuovia 25 kg/m³...

      - http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/20156694

      Ohessa Ikean joustinpatjat :

      - http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/categories/departments/bedroom/10632/

    • Hyvät yöt

      Selkävaivaiselle ollut tuon Tempurin halvemman kopion hankinta ollut unelma, tottumista vaati ja nyt ostettiin aidot ja aletaan sitten totuttelemaan niihin. Saatiin tarjouksen 1000e hinnasta pois http://tarjousnet.fi/lajittelu.php?task=2 ja vielä vähän tinkailtua kaupanpäällistä. Peittoihin ei vielä revennyt mutta kyllä sekin hankinta taitaa edessä olla. Nuorena nukkui vaikka missä mutta ikää kun on tullut ja selkävaivaa, voin suositella.

    • Kivityyny

      Tempur tyyny kovettuu alemmissa lämpötiloissa...

    • Tyyny_

      Tempur-materiaali toimii parhaiten normaalissa huonelämmössä (18 - 22 °C). Kylmässä ja kuivassa materiaali on kovempaa, mutta se toki pehmenee kehon lämmöstä peiton alla normaaliksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1545
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1374
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1277
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1156
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe