Ei Kannata!

EiKannata!

Huh, olen ollut monessa maassa mutta nain harvinaisen saastuneessa en.(jos ei lasketa Ita-Eurooppaa)
Paikka taynna autoja ja likaa, monilla syopa huonon ilmalaadun takia, vuokran antja mukaan luettuna
Akkia pois taalta.
Taalla ei ymparistolle anneta mitaan arvoa, ei mikaan kestavan kulutuksen paikka, tulin opiskelija vaihtoon mutta jos yhtaan ajattelen en halua olla taalla osana pilaamassa tata paikkaa

14

2363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • M. Borg

      Kannattaa ehkä vähän löysätä pipoa Välimeren maihin lähtiessä, varsinkin jos aikoo pidemmäksi aikaa jäädä. Tietenkään asiat eivät toimi kuten Suomessa, jossa voi kaikesta tehdä virallisen kirjelmän valtiolliselle instanssille ja olla syystä tuohtunut kun juna on 5 minuuttia myöhässä. Maltakin saa toivottavasti ensi vuoden alussa uuden joukkoliikennejärjestelmän ja nämä mustaa savua tupruttelevat 60-luvun bussit ovat tätä myötä pian muisto vain. Tietysti Malta on vähän takaperoinen joissain asioissa, mutta itse ainakin olen ollut yllättynyt miten länsimaisen hyvin monet asiat toimivat. Nettiliittymän avaaminen on helppoa, henkilökortin hankkiminen samoin, virastoissa ja kaikkialla muuallakin voi hyvin asioida englanniksi. Infrastruktuurin kehitys on hidasta, mutta sitä tapahtuu koko ajan. Paikallisen median perusteella ympäristötietoisuus alkaa täälläkin väistämättä hiljalleen heräämään, pakostakin. Näin rajallisten resurssien pienellä saarella ei ole varaa nykyisenkaltaiseen tuhlaukseen.

      Paikkaa voit olla enempää pilaamatta vaikka paikallista tapaa välttämällä, ja olla heittämättä pizzalaatikoita ja puolityhjiä limsapulloja kadulle.

      • Motaw

        Niinpa. Olen juuri asettumassa taalla, ja olen kuukauden verran. Olen asunut myos englannissa ja se vasta takaperoinen onkin monessa asiassa. Saarivaltioilla on omat haasteensa.
        Minun mielesta taalla on ihanaa. Kaunista, ihmiset ovat hurjan ystavallisia ja liikenneyhteydet toimivat todella hyvin.
        On totta, etta siistiimpaa voisi olla, mutta taa ei ole mityaan verrattuna esim. intiaan, joka sai ihan oikeasti kyyneleet silmiin.


      • WakeupPorFavor
        Motaw kirjoitti:

        Niinpa. Olen juuri asettumassa taalla, ja olen kuukauden verran. Olen asunut myos englannissa ja se vasta takaperoinen onkin monessa asiassa. Saarivaltioilla on omat haasteensa.
        Minun mielesta taalla on ihanaa. Kaunista, ihmiset ovat hurjan ystavallisia ja liikenneyhteydet toimivat todella hyvin.
        On totta, etta siistiimpaa voisi olla, mutta taa ei ole mityaan verrattuna esim. intiaan, joka sai ihan oikeasti kyyneleet silmiin.

        Olen asunut vuosia mm. muissa Välimeren maissa, Etelä-Amerikassa jne.
        Joten tiedän kyllä mistä puhun.
        Jos yhtään seuraaatte paikallisia uutisia ,lehtiä, on paljon puhetta saaren kestämättömästä elämäntyylistä,ylirakennettu, yliasuttu saari.

        No kyllä asist toimivat muuaallakin hyvin, tietysti helpottaa kun voi englanniksi toimia ja brittiläinen tyyli siinä asiassa täällä.Mutta lomakohteena en suosittelisi.


      • Motaw
        WakeupPorFavor kirjoitti:

        Olen asunut vuosia mm. muissa Välimeren maissa, Etelä-Amerikassa jne.
        Joten tiedän kyllä mistä puhun.
        Jos yhtään seuraaatte paikallisia uutisia ,lehtiä, on paljon puhetta saaren kestämättömästä elämäntyylistä,ylirakennettu, yliasuttu saari.

        No kyllä asist toimivat muuaallakin hyvin, tietysti helpottaa kun voi englanniksi toimia ja brittiläinen tyyli siinä asiassa täällä.Mutta lomakohteena en suosittelisi.

        No mutta hyvänen aika, kuka nyt viikon lomamatkalla kiinnittää huomiota ylikansoitettuun tai rakennettuun saareen. Mua ei ainakaan ole vielä alkanut jyrppimään. Tuohan on rakenteellinen ongelma ja kysymys yhteiskunnassa, eikä lomalaisten murhe.


    • kapu40

      pysy suomessa niin ei tule paha mieli

      • loove finland

        Niin pysy suomessa vaan vaikka Maltalaisten oman elämän iloa on kyllä vaikea taltuttaa vaikka sinne jäisitkin. Kansa on siellä super onnellista koska eivät viihdy neljän seinän sisällä hetkeäkään yksin vaan viettävät aikaa suvun ja ystävien kanssa koko ajan, sillä saarihan on pieni joten suvusta tunnetaan niin pikkuserkkujen pikkuserkut ja sukulaisten sukulaiset xP Näin se vaan on.
        Minusta maltalaisten ongelma/onni on se etteivät he malta (!) pysyä yksin sisällä murjottamassa ja kun ei muutakaan tekemistä ole niin kehittämässä itseään esim. lukemalla, opiskelemalla tai oppimalla soittamaan jotain instrumenttia, valtion johdollakaan ei näytä olevan aikaa miettiä maan ekologisuuskysymyksiä. Ketään ei jätetä yksin. Joukossa tyhmyys tiivistyy ja päinvastoin.


    • Sliema-girl

      Maltalaiset eivät ole super onnellisia, niin kuin väität, sillä kaikki maksaa Maltalla ja monet maltalaiset joutuvat tekemään kahta tai jopa kolmea työtä elääkseen, joten heillä ei jää aikaa baareissa roikkumiseen.

    • niinkö?

      Ja onnellisuushan tulee just baarista roikkumisesta.
      Oot oikeassa siitä että ne tekee paljon työtä.. mutteivat he murjota, käytettävissä olevan vapaa-ajan he viettävät suvun ja perheen kesken.

    • Vanha pappa

      Tiedä ny sitten. 45 vuotta on reissattu pariin kertaan vuoteen, ei kahta kertaa samaan paikkaan. Tulihan Malta katottua. En saanut siitä oikeastaan mitään. Onhan se erikoinen rakennekulttuurinsa tähden, se oli siinä. Palvelu on tosi englantilaista, loordimainen. Jos pakollinen tippisi on liian pieni, se tosiaan ilmoitetaan ääneen.Työvoima on suurin osa pohjoisafrikkalaisista valtioista, eli arabeja ja tyyli sen mukaan. 3 yötä Gozossa pelasti matkan. Jos joku kysyy mihin maihin en menisi uudestaan, niin lista näyttäisi tällaiselta: Tunisia, Malta, Egypti, Turkki, Senegal ja Marokko.

      • Vanhempi pappa

        Olimme Maltalla viikon, ja ilmeisesti olemme olleet jollain eri saarella kun tänne kirjoittajat. Saarella oli monta Välimeren hyvää puolta, miellyttävä ilmasto, hyvä ruoka, ystävälliset ihmiset (sekä paikalliset että britti-vierastyöläiset), mutta sieltä puuttui mm sisäänheittäjät (no Slieman satamassa vähän laivaan houkuttelijoita), rannan kulkukauppiaat ja gigolot. Maltalla oli siistiä, ainakin Vallettassa, Sliemassa ja Pacevillessä ja julkinen liikenne toimi. Siinä olikin ainoa iso miinus, vanhat, savuttavat bussit ovat vielä käytössä. Paljon nähtiin, paljon jäi nähtävää, eiköhän mennä sinne uudestaankin.


    • maltaakokenut

      joo Maltalla plussaa se että sellaisia tyrkkyttäjä myyjiä ei siellä tapaa ja jos tapaa niin ne eivät ola paikallisia. Kyllä Maltalla on pakolaisia mutta niitä näkee enimmäkseen valletassa ja sen välittömässä läheisyydessä. eivätkä ne mitään tee so what.

      Mutta ihan hyvä vaan että vähemmän ihmisiä menee Maltalle tällaisten keskustelujen perusteella sillä saari on liian pieni verrattuna siihen valtavaan määrään ihmisiä jotka lomailevat ja muuttavat maltalle paikalliset.

    • KaleRRR

      Joukkoliikenne muuten muuttuu täysin 3.7., Arriva (tuttu mm. Ruotsista ja Briteistä) ottaa liikennöinn asiakseen. Verkosto tulee olemaan aiempaa paljon kattavampi ja bussit moderneja. Toki hieman sääli ettei näitä wanhoja louskuttajia enää teillä nähdä muutamaa kuriositeettikappaletta lukuunottamatta, mutta tervetullut uudistus kaiken kaikkiaan.

      • Oikeus mielipiteesee

        n kai pitäisi olla kaikilla. Kaikilla näillä matkailupalstoilla on se huono puoli, että niillä on aina muutama ko paikan die hard-fani, jotka eivät suvaitse yhtään kriittistä kommenttia. Kriittisen kommentin antajan käsketään heti jäädä Suomeen/Pihtiputaalle tms. Haloo! Itsekin tulin hakemaan täältä nyt tietoa matkustaessani hiihtolomalle ensimmäistä kertaa Maltalle, ja heti törmään tähän ilmiöön. Olen nimenomaan kiinnostunut hyvistä JA huonoista puolista. Mitäpä niitä salaamaan. Esimerkiksi ympäristöasioiden huono hoitaminen on monelle relevantti kysymys. Niin paljon kuin pidinkin esim Roomasta, matkaa varjosti karmiva ilman laatu, joka johtui mopojen pakokaasuista. Se ei silti tarkoita, että en olisi muuten pitänyt Roomasta, mutta allergisena en ehkä voi palata sinne enää uudelleen. Koska elämä on rajallinen, muutenkin on mukava etsiä aina uusia käyntikohteita, vaikka muutamissa suosikeissa onkin tullut käytyä useamman kerran. Laitanpa tähän loppuun ihan piruuksissani oman "en menisi uudelleen" -listani, vaikka en olekaan jäämässä Pihtiputaalle, vaan menossa vielä kuudelle matkalle loppuvuonna: Egypti (korruptio, konekiväärivartijat, terrorismi, äärimmäinen köyhyys, hygienia), Intia (ks edellisen listan 2 viimeistä asiaa), Cannes ja Rooma (liikenne, saasteet), Venäjä, Latvia (neuvostoaikainen palvelukulttuuri), Bali (dengue-hyttyset, infrastruktuurin riittämättömyys suhteessa asukasmäärään, esim ruuhkat, sasteet). Los Angeles (ruuhkat, kaupungin hajanaisuus, nähtävyyksien puute). Nyt voitte sitten älähtää ja valittaa!


      • dd
        Oikeus mielipiteesee kirjoitti:

        n kai pitäisi olla kaikilla. Kaikilla näillä matkailupalstoilla on se huono puoli, että niillä on aina muutama ko paikan die hard-fani, jotka eivät suvaitse yhtään kriittistä kommenttia. Kriittisen kommentin antajan käsketään heti jäädä Suomeen/Pihtiputaalle tms. Haloo! Itsekin tulin hakemaan täältä nyt tietoa matkustaessani hiihtolomalle ensimmäistä kertaa Maltalle, ja heti törmään tähän ilmiöön. Olen nimenomaan kiinnostunut hyvistä JA huonoista puolista. Mitäpä niitä salaamaan. Esimerkiksi ympäristöasioiden huono hoitaminen on monelle relevantti kysymys. Niin paljon kuin pidinkin esim Roomasta, matkaa varjosti karmiva ilman laatu, joka johtui mopojen pakokaasuista. Se ei silti tarkoita, että en olisi muuten pitänyt Roomasta, mutta allergisena en ehkä voi palata sinne enää uudelleen. Koska elämä on rajallinen, muutenkin on mukava etsiä aina uusia käyntikohteita, vaikka muutamissa suosikeissa onkin tullut käytyä useamman kerran. Laitanpa tähän loppuun ihan piruuksissani oman "en menisi uudelleen" -listani, vaikka en olekaan jäämässä Pihtiputaalle, vaan menossa vielä kuudelle matkalle loppuvuonna: Egypti (korruptio, konekiväärivartijat, terrorismi, äärimmäinen köyhyys, hygienia), Intia (ks edellisen listan 2 viimeistä asiaa), Cannes ja Rooma (liikenne, saasteet), Venäjä, Latvia (neuvostoaikainen palvelukulttuuri), Bali (dengue-hyttyset, infrastruktuurin riittämättömyys suhteessa asukasmäärään, esim ruuhkat, sasteet). Los Angeles (ruuhkat, kaupungin hajanaisuus, nähtävyyksien puute). Nyt voitte sitten älähtää ja valittaa!

        "Bali (dengue-hyttyset, infrastruktuurin riittämättömyys suhteessa asukasmäärään, esim ruuhkat, sasteet)."

        äärimmäinen köyhyys, hygienia.

        Silti lähtisin sinne ainakin itse uudelleen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1776
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      15
      1480
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1163
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1151
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1116
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1111
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1084
    Aihe