Verkkokauppiaat - miten teillä menee?

YrittäjäN

Hei te, joilla on verkkokauppa! Olen huomannut, että tämä vuosi on ollut hiljainen kaupankäynnin kannalta. Myynti pudonnut puoleen tai allekin viime vuodesta.

Oletteko huomanneet vastaavaa? Mitä olette tehneet asialle? Mistä luulette sen johtuvan? Lisäksi kiinnostaisi tietää kokemuksen kertojan toimiala. Oma yritykseni myy vaatteita ja asusteita.

Toivon vastauksia ihan fiilispohjalta, en utele "liikesalaisuuksia" vaan kokemuksia kohtalotovereilta :)

33

4654

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kölköl

      Itsellä erikoiskauppaa ja netissä myynti tasaisesti nousee. KAit "rättikauppoja" jo riittämiin, ettei kaikille riitä markkinoita.

    • internetmarkkinointiinfo

      Yleisesti ottaen verkkokaupoista ostaminen lisääntyy jatkuvasti. Mutta koska verkkokaupan perustaminen on mielestäni liiankin helppoa niin uusia verkkokauppoja syntyy jatkuvasti.

      Koska monella uudella verkkokauppiaalla ei ole joko rohkeutta tai osaamista tai kumpaakaan tehdä jotain rohkeaa tai erilaista, jää monesti ainoaksi kilpailukeinoksi laskea hintaa. Toki moni verkkokauppa lopetetaan alle vuodessa kannattamattomana mutta esim juuri vaatteita myyviä verkkokauppoja syntyy kuitenkin jatkuvasti lisää.

      Isoilla ketjuilla on varaa törsätä rahaa tv-kamppanjoihin. Pienemmiltä verkkokauppiailta vaadittaisiin kovassa kilpailutilanteessa reilusti rohkeutta tehdä jotain eritavalla kuin muut ja antaa verkkokaupan yhteydessä jotain asiakkaita kiinnostavaa sisältöä.

      Jos on asusteita tai vaatteita myyvä verkkokauppa niin siellä voisi olla esimerkiksi blogi jossa annetaan pukeutumisvinkkejä tai mitä vain tietoa mikä kävijöitä voi kiinnostaa.

      Monen verkkokaupan ongelma on mielestäni se, että ne ovat "vain" verkkokauppoja.

      Pienet kivijalkamyymälät hakeutuvat ostoskeskuksiin koska ne hyötyvät ostoskeskuksen kävijöistä. Eli asiakkaan näkökulmasta siellä ostoskeskuksessa on paljon asiakasta kiinnostavaa asiaa, liikettä yms.

      Verkkokaupoilla olisi aivan sama mahdollisuus hyödyntää tätä asiaa.

      Eli tässä ilmainen vinkki verkkokauppiaille: Verkostoitukaa ja perustakaa "ostoskeskuksia"
      Eli jos on verkkokauppa joka myy vaatteita. Mietitäämpä mitä muuta henkilö, joka menee ostamaan vaatteita ostoskeskuksessa sijaitsevasta liikkeestä, ostaa yleensä samalla reissulla? Kenkiä, koruja, kosmetiikkaa yms.

      Eli vaatteita myyvä verkkokauppa voisi liittoutua esimerkiksi kosmetiikkaa ja koruja myyvien verkkokauppiaiden kanssa. Mitä paremmin toisella menee sitä paremmin menee myös toisella. jne.

      Toki varmaan joku nyt keksii ainakin 10 syytä miksi niin ei kannata tehdä ja mitä ongelmia siitä voi seurata ja niin edelleen. Mutta juuri siksi voimien yhdistäminen voi toimia joillekkin verkkokauppiaille kun muut jäävät miettimään niitä mahdollisia haittapuolia asiassa, joilla voivat sitten itselleen perustella "järkisyillä" miksi muutos ei kannata vaikka tosiasiassa kysymyksessä on muutoksen pelko.

      • Ongelma on tietysti pienellä kaupalla se, että jokainen muutos maksaa. Tuota yhteisäasiaa on miettinyt itsekin (ja ehdin jo ehdottaakin tällä palstalla.)
        Kuka aikoo osallistua KAUPPA 2012 -tapahtumaan?


    • YrittäjäM.

      Itselläni on juuri ns. rättikauppa ja liikevaihto senkun jatkaa kasvuaan. Töitä se vaatii toki markkinoinnin puolella, siinä onkin mietittävää ettei kannattavuus kärsi markkinoinnin vuoksi.

    • nettaaja

      >> Hei te, joilla on verkkokauppa! Olen huomannut, että tämä vuosi on ollut hiljainen
      >> kaupankäynnin kannalta. Myynti pudonnut puoleen tai allekin viime vuodesta.

      Tuttava aloitti asusteisiin ja asumiseen liittyvien tavaroiden nettikaupan vuoden alkupuolella. Ei siis mitään nuorisomuotia tai edes muotiasusteita, vaan muun tyyppisiä arkipäivän tekstiilejä ja tuotteita.

      Myynti on ollut aika vaimeata, edes mitään minimitoimenetulon kokoisia kk-myynnin tuottoja ei ole saanut nettikaupassa kasaan. Mainontaa on ollut sekä Googlessa että myös sanomalehdissä jonkin verran. Tuttavat, Facebookit ym. on verkoistoitu mukaan niin hyvin kuin osataan jne.

      Nettikaupan euromääräiset volyymit tosiaan kasvavat tilastojen mukaan. Mutta olisi mukava nähdä jotakin tilastoja että miten tämä kasvu ajoittuu vaikka:
      -suuret/keskisuuret/pienet akselilla tai
      -juuri aloittaneet/2..3 vuotta toimineet/yli 3 vuotta toimineet kaupat akselilla

      Tällaiset tilastotiedot ehkä voisivat hiukan hillitä kauppojen perustamisten intoa. Nettikauppojen muoti- ja vaatealalle on edelleen hirmuista tunkua. Kaikki haluavat oman "helpon" rahantekokoneensa pystyyn.

      Tilastot ehkä osoittaisivat että kaikkein uusimmat kaupat pärjäävät kisassa huonoiten, eikä virta ole edes kääntymässäkään heidän edukseen jatkossakaan. Isommat ja vakiintuneemmat ketjut syövät muotialan nettimyynnin kakusta kenties jopa 80..90% verran.

      .

      • internetmarkkinointiinfo

        >> Mainontaa on ollut sekä Googlessa että myös sanomalehdissä jonkin verran.
        >> Tuttavat, Facebookit ym. on verkoistoitu mukaan niin hyvin kuin osataan jne.

        Ongelma on siinä, että näin kaikki muutkin tekevät. Google AdWords mainonta voi olla toimivaa jos sitä osaa käyttää oikein. Samoin lehti mainonta voi olla toimivaa mutta hyvin harvalla on sellainen lehti mainos joka oikeasti toimii.

        Mainoksien yleinen ongelma on se, että ne vain kertovat "Hei, meillä on verkkokauppa joka myy tällaisia tuotteita" kun niiden pitäisi kertoa katsojalleen: Miksi juuri sinä haluat ostaa meiltä.

        Raakasti yksinkertaistettuna toimivan mainoksen teko menee näin: katso miten kaikki muut asiakaskohderyhmääsi tavoittelevat verkkokauppiaat mainostavat tuotteitaan ja tee juuri päinvastoin kuin kaikki muut. Nyt joku kommentoi tähän, että jos tuo oikeasti toimisi, niin sittenhän muut seuraisivat esimerkkiä. voi olla että seuraavatkin sitten joskus. Käytäntö on kuitenkin osoittanut että vanhojen tietyn toimitavan omaksuneiden yritysten on erittäin vaikeaa ja hidasta muuttaa tapojaan vaikka niissä tiedettäisiinkin niiden tehottomuus) Tätä tosiasiaa voi myös uudet yritykset käyttää etunaan koska niillä tätä käytäntöjen ja rutiinien tuomaa "vankilaa" ei ole vielä muodostunut.

        Toki on järjellä helppo ymmärtää miksi vanhat ja vakiintuneet verkkokaupat porskuttavat jos uudet tulokkaat kopioivat toimintamallinsa niiltä.

        Käytäntö on myös osoittanut että jos nyt tätä lukiessaan vaikka 10 verkkokauppiasta saa ajatukset lähteä ottamaan selvää asiasta ja katsoa miten hän voisi erikoistua ja erottua muista niin hyvällä tuurilla yksi kymmenestä saa käytännössä tehtyä asialle jotain. Tässä on myös se syy siihen miksi se yksi menestyy: Koska ne 9 muuta eivät tee muutoksia eivätkä erikoistu.

        Mutta näitä tyhmyyksiä tehdään isossakin maailmassa. Nokia on ryssinyt hommansa totaalisesti tuomalla markkinoille aivan liikaa malleja. Eli tehnyt ostamisen mahdollisimman vaikeaksi asiakkaille. Apple taas nostaa päätään juuri siksi että on vain yksi malli josta on kaksi versiota: pienemmällä muistilla ja isommalla muistilla.

        Lisävinkki verkkokauppiaille: Katso mikä / mitkä tuotteistasi tuovat parhaimman katteen suhteessa työmäärään ( siis huom. tämä voi olla eri asia kuin kappalemääräisesti parhaiten myyvät tuotteet)

        Ota muutama parasta katetta tuottavista tuotteistasi silmäteräksesi ja keskity vain ja ainoastaan näihin muutamaan tuotteeseen.
        Laita nämä tuotteet verkkokauppasi parhaimmalle paikalle eli etusivulle, hanki asiakkaiden kommentteja tuotteista ja laita kommentit etusivulle.

        Lopeta verkkokauppasi mainostaminen ja keskity näiden tuotteiden mainostamiseen. (asiakkaita ei kiinnosta sinun verkkokauppasi vaan ne tuotteet) Rajaa kohderyhmä reilusti myös mainonnassa. Mainoksissa tulisi myös selvitä mille kohderyhmälle tuotteita halutaan myydä: Eläkeläisille mainostetaan hieman eri tavalla kuin teineille. Miehille eri tavalla kuin naisille. jne.

        Lähdin tässä välissä hakemaan huonoja esimerkkejä Google mainoksista laittamalla hakusanaksi 'vaatteiden verkkokauppa' Toimimattomin oli koiran tarvikkeita myyvällä yrityksellä. Toki kun mielenkiinnosta menin verkkokauppaan selvisi että he myyvät koiranvaatteita. Mutta oikein toteutettuna a. mainostekstissä olisi pitänyt olla maininta koiranvaatteista. b. mainosta klikkaamalla asiakkaan pitäisi päätyä suoraan koiranvaatteita esittelevälle sivulle eikä etusivulle.

        Tehokkaampa tämänkin verkkokaupan Google mainonta olisi jos olisi AdWordsin asetuksiin laitettu, että mainosta ei näytetä kaikkilla mahdollisilla hakulausekkeillta joissa sana vaate esiintyy.

        Eli tuossa tapauksessa kannattaisi tehdä koiranvaatteille ihan oma mainos joka tulisi näkyviin Googlessa vain silloin kun asiakas etsii nimenomaan koiran vaatteita.

        Jos jollain on verkkokaupassa pakollinen rekisteröityminen, jotta voi tilata niin POISTA SE välittömästi.
        Mitä jos ruokakaupassakin olisi pakko täyttää etukorttilomake ennenkuin sinulle annettaisiin lupa maksaa ostoksesi kassalla? Rekisteröityneiden käyttäjien määrä kasvaa kun se ei ole pakollista.


    • r.ätti

      Viitaten edelliseen, näyttää siltä,että kaikki tilastot ovat isojen kauppojen. Olin tässä pari vuotta sitten itellan verkkokauppapaivillä ja kaverit ,jotka esittelivät näitä verkkobisneksiä olivat kyllä itseään niin täynnä-että. Kaikki puheet verkkokaupoista ovat isojen kauppojen puheita, Euroja tulee - niin varmaan jos kotiin jaetaan paksuja mainoslehtisiä ja radiossa ja televisiossa mainostetaan. Mielestäni verkkokaupat voidaan ihan reilusti jakaa kolmeen osaan isot, jotka porskuttavat, keskikokoiset -jotka pärjäävät ja sitten kaikki pienet ns. tee se itse kauppiaat ja aloittelijat. Itselläni on verkkokauppa, joka toimii nyt kolmatta vuotta.
      kasvuprosentiti ovat kaksinumeroisia- mutta kun ei tule niitä euroja sisään riittäävsti. Kyllähän se myynti kasvaa 10-30% edellisvuoden ko kuukauden myyntiin, mutta eurot ei vaan riitä. Tällä kasvulla homma olisi jotenkin kannattavaa 3-5 vuoden kuluttua. Odotetaan ja katsotaan.Ei muuten ole rättibisnestä.

    • PetraR

      Itse perustin alkuvuodesta nettikaupan ja koko ajan kasvaa, vaikka en mainosta mitenkään. Vähän jännittää, pystynkö pitämään tätä yhden ihmisen hommana vai pitääkö palkata työntekijä jossain vaiheessa ensi vuotta.

    • tuore kauppias

      Hei!

      Olen itsekin juuri perustanut verkkokaupan, joka on mielestäni riittävän erikoinen muihin vastaaviin kauppoihin verrattuna. Sivujen ulkoasuun on ainakin panostettu ja samanlaisia tuotteita ei saa mistään muualta Suomesta. Nyt jännittää kuinkahan lähtee pyörimään. Viikon on ollut auki, eikä tapahdu vielä mitään. Voisitteko ehkä jakaa vähän kokemuksianne kuinka kauan teillä kesti ennen kuin ensimmäisiä tilauksia rupesi tulemaan? Kiitos jo etukäteen vastauksista. Ehkä autatte minua löytämään mielenrauhan...

    • f34f3

      No käykö siellä sinun kaupassasi edes ketään?

      Pistä vaikka verkkokaupan nimi tähän niin yritetään sitten auttaa.

      • tuore kauppias

        Analyticsin mukaan päivässä kertyy noin 20-40 kävijää, 40 % heistä palaa takaisin jonkin ajan kuluttua. Lisäksi päivittäin on noin 80 sivun latausta. Sijoitus Googlessa on hyvä. Pitäisikö mielestänne syntyä tulosta jo ekan toimintaviikon aikana? Miten teillä on ollut aikoinaan?


      • f34f3
        tuore kauppias kirjoitti:

        Analyticsin mukaan päivässä kertyy noin 20-40 kävijää, 40 % heistä palaa takaisin jonkin ajan kuluttua. Lisäksi päivittäin on noin 80 sivun latausta. Sijoitus Googlessa on hyvä. Pitäisikö mielestänne syntyä tulosta jo ekan toimintaviikon aikana? Miten teillä on ollut aikoinaan?

        Tuolla kävijämäärällä on turha odottaa suurta määrää tilauksia vaikka konversio olisikin hyvä.

        Itse olen mukana yhdessä verkkokauppahommassa, jossa myydään hyviä tuotteita, joilla on hyvä maine, brändi jne vuosien takaa, eikä suoria kilpailijoita ja sivuilla käy kai jotain 50 vierailijaa päivässä ja silti tilauksia tulee verkkokaupan kautta luokkaa 20 tilausta / kk.

        En ole varman, mutta vähän tuntuu siltä että pienet suomalaiset verkkokaupat yrittävät myydä usein liian erikoisia tuotteita, joille ei ole yksinkertaisesti tarpeeksi kysyntää. Tai sitten voi olla niin, että yritetään myydä sellaisia tuotteita, joilla on kyllä kysyntää mutta esim. hinnalla ja näkyvyydellä ei sitten pystytä kilpailemaan isompia toimijoita vastaan.

        Pahimmillaan homma menee niin, että perustetaan vaan verkkokauppa, vaikkei tiedetä ollenkaan saadaanko mitään koskaan myydyksi. Lätkäistään ehkä hienot sivut nettin ja kuvitellaan että sieltähän niitä tilauksia alkaa kohta tulla. Muutaman kuukauden päästä sitten suljetaan verkkokauppa kannattamattomana.


      • f34f3 kirjoitti:

        Tuolla kävijämäärällä on turha odottaa suurta määrää tilauksia vaikka konversio olisikin hyvä.

        Itse olen mukana yhdessä verkkokauppahommassa, jossa myydään hyviä tuotteita, joilla on hyvä maine, brändi jne vuosien takaa, eikä suoria kilpailijoita ja sivuilla käy kai jotain 50 vierailijaa päivässä ja silti tilauksia tulee verkkokaupan kautta luokkaa 20 tilausta / kk.

        En ole varman, mutta vähän tuntuu siltä että pienet suomalaiset verkkokaupat yrittävät myydä usein liian erikoisia tuotteita, joille ei ole yksinkertaisesti tarpeeksi kysyntää. Tai sitten voi olla niin, että yritetään myydä sellaisia tuotteita, joilla on kyllä kysyntää mutta esim. hinnalla ja näkyvyydellä ei sitten pystytä kilpailemaan isompia toimijoita vastaan.

        Pahimmillaan homma menee niin, että perustetaan vaan verkkokauppa, vaikkei tiedetä ollenkaan saadaanko mitään koskaan myydyksi. Lätkäistään ehkä hienot sivut nettin ja kuvitellaan että sieltähän niitä tilauksia alkaa kohta tulla. Muutaman kuukauden päästä sitten suljetaan verkkokauppa kannattamattomana.

        Hei
        Vihdoinkin löysin paikan, missä voin keskustella verkkokaupasta verkkokauppiaana. Meillä kävijämäärä vaihtelee päivittäin 60-130 välillä. Mutta kauppaa ei synny läheskään niin kuin pitäisi. Kauppoja tehdään noin 6-7 kpl / kk. 65 % kaikista kävijöitä on uusia. Sivuja selaillaan keskimäärin 5 min. Ja ulkomaisten asiakkaiden määrä on kasvanut koko ajan. Kaupalle löytyy 1300 hakua Googlessa. Viittausten kautta sivulle tulee 40 % kävijöistä. Noin 30 % tulee hakukoneista ja 30 % tulee suorana liikenteenä. Tosin tuotteet ovat selvästi kilpailijoita kalliimpia. Nyt olemme päättäneet satsata enstistäkin yksilöllisempään tuotevalikoimaan. Olemme päätelleet, että pitää olla tavallinen ja halpa tai todella yksilöllinen ja uniikka, jolloin tuotteilla voi olla hintaakin enemmän. Ongelma meillä on myös se, että konseptin idea on tuoda Suomeen sellaisia merkkejä, joita täällä ei myy kukaan muu. Silloin niitä ei kukaan myöskään entuudestaan ja brändiarvo on kutakuinkin nolla. - Olen miettinyt pitäisikö meidän pienten kauppiaiden perustaa jonkinlainen yhteistö ja foorumi, jossa voisimme oppia toinen toisiltamme jotain. Emme tekisi jokainen samoja virheitä ja kopioisimme parhaat käytännöt toisiltamme. Avasimme kaupan syyskuun lopussa, joten luulen, että pitäisi vain olla kärsivällisempi.


      • tuore kauppias kirjoitti:

        Analyticsin mukaan päivässä kertyy noin 20-40 kävijää, 40 % heistä palaa takaisin jonkin ajan kuluttua. Lisäksi päivittäin on noin 80 sivun latausta. Sijoitus Googlessa on hyvä. Pitäisikö mielestänne syntyä tulosta jo ekan toimintaviikon aikana? Miten teillä on ollut aikoinaan?

        Oliko sinulla ennen sivuston avausta mitään ennakkomarkkinointia. Jos ei ollut, niin olet aloittanut ihan nollasta, joten kestää hyvinkin pari kuukautta, ennen kuin sivulle alkaa tulla riittävästi liikennettä.


      • f34f3
        marrow kirjoitti:

        Hei
        Vihdoinkin löysin paikan, missä voin keskustella verkkokaupasta verkkokauppiaana. Meillä kävijämäärä vaihtelee päivittäin 60-130 välillä. Mutta kauppaa ei synny läheskään niin kuin pitäisi. Kauppoja tehdään noin 6-7 kpl / kk. 65 % kaikista kävijöitä on uusia. Sivuja selaillaan keskimäärin 5 min. Ja ulkomaisten asiakkaiden määrä on kasvanut koko ajan. Kaupalle löytyy 1300 hakua Googlessa. Viittausten kautta sivulle tulee 40 % kävijöistä. Noin 30 % tulee hakukoneista ja 30 % tulee suorana liikenteenä. Tosin tuotteet ovat selvästi kilpailijoita kalliimpia. Nyt olemme päättäneet satsata enstistäkin yksilöllisempään tuotevalikoimaan. Olemme päätelleet, että pitää olla tavallinen ja halpa tai todella yksilöllinen ja uniikka, jolloin tuotteilla voi olla hintaakin enemmän. Ongelma meillä on myös se, että konseptin idea on tuoda Suomeen sellaisia merkkejä, joita täällä ei myy kukaan muu. Silloin niitä ei kukaan myöskään entuudestaan ja brändiarvo on kutakuinkin nolla. - Olen miettinyt pitäisikö meidän pienten kauppiaiden perustaa jonkinlainen yhteistö ja foorumi, jossa voisimme oppia toinen toisiltamme jotain. Emme tekisi jokainen samoja virheitä ja kopioisimme parhaat käytännöt toisiltamme. Avasimme kaupan syyskuun lopussa, joten luulen, että pitäisi vain olla kärsivällisempi.

        Se että konversio on noinkin huono, johtuu yleensä monesta tekijästä. Eli siis konversiolla tarkoitan sitä että vierailu johtaa haluttuun lopputulokseen jossain asiassa, eli tässä tapauksessa siihen että vierailija ostaa verkkokaupasta jotain.

        Itse teen vähän kaikenlaista nettimainontaa yms ja konversio voi olla jopa 30% mutta hyvin usein se on 1-5%.

        Jos ajatellaan tuntematonta ja uutta verkkokauppaa, niin kaikkein arvokkaimmat kävijät tulee Googlen hakukoneen ja luonnollisten hakutulosten (orgaanisten, ei maksettujen mainosten) kautta. Tämä siksi että tällöin verkkokaupan sivu jolla jotain tuotetta esitellään on tietenkin tarkasti kohdistettu vierailijalle. Eli siis jos joku aikoo ostaa vaikka mp3-soittimen, hän saattaa pistää hakukoneeseen termin mp3-soittimet, mp3-soitin tai esim. jonkin mallin esim. creative mp3-soitin jne ja sitten siirtyy jonkin ensimmäisen sivun hakutuloksen kautta sivulle, jossa sopivaa mp3-soitinta myydään sopivaan hintaan jne niin siinä on aika hyvät mahikset että kauppa syntyy.

        Edelliseen esimerkkiin viitaten verkkokauppa joka myy vaikka näitä mp3-soittimia voisi esim. rekisteröidä domainin mp3soittimet.com ja laittaa tälle sivulle sitten asiaa mp3-soittimista ja sivun ylälaitaan ison mainoksen että täältä niitä voi ostaa ja linkittää mainoksesta (esim. tekstilinkki) verkkokauppaan. mp3-soittimet näyttää olevan aika kilpailtu hakusana, mutta eiköhän oman sivun saisi ekalle googlen hakutulossivulle muutamassa kuukaudessa.

        Tässä nyt oli jotain ajatuksia. Eli jos verkkokauppa myy vaikka jotain lahjatavaroita, niin sitten pitäisi ensin lätkäistä vaikka googlen avainsanatyökaluun hakusanat kuten lahjat, lahja, lahjaideat, lahjaksi jne ja sieltä poimia sopia avainsanoja jne.


      • Joni Purola
        marrow kirjoitti:

        Hei
        Vihdoinkin löysin paikan, missä voin keskustella verkkokaupasta verkkokauppiaana. Meillä kävijämäärä vaihtelee päivittäin 60-130 välillä. Mutta kauppaa ei synny läheskään niin kuin pitäisi. Kauppoja tehdään noin 6-7 kpl / kk. 65 % kaikista kävijöitä on uusia. Sivuja selaillaan keskimäärin 5 min. Ja ulkomaisten asiakkaiden määrä on kasvanut koko ajan. Kaupalle löytyy 1300 hakua Googlessa. Viittausten kautta sivulle tulee 40 % kävijöistä. Noin 30 % tulee hakukoneista ja 30 % tulee suorana liikenteenä. Tosin tuotteet ovat selvästi kilpailijoita kalliimpia. Nyt olemme päättäneet satsata enstistäkin yksilöllisempään tuotevalikoimaan. Olemme päätelleet, että pitää olla tavallinen ja halpa tai todella yksilöllinen ja uniikka, jolloin tuotteilla voi olla hintaakin enemmän. Ongelma meillä on myös se, että konseptin idea on tuoda Suomeen sellaisia merkkejä, joita täällä ei myy kukaan muu. Silloin niitä ei kukaan myöskään entuudestaan ja brändiarvo on kutakuinkin nolla. - Olen miettinyt pitäisikö meidän pienten kauppiaiden perustaa jonkinlainen yhteistö ja foorumi, jossa voisimme oppia toinen toisiltamme jotain. Emme tekisi jokainen samoja virheitä ja kopioisimme parhaat käytännöt toisiltamme. Avasimme kaupan syyskuun lopussa, joten luulen, että pitäisi vain olla kärsivällisempi.

        Perustimme Snoobi Akatemian juuri siksi, että voisimme jakaa vuosien varrella mittauksen avulla oppimiamme parhaita käytäntöjä.

        Kannattaa siis käydä täällä: www.snoobi.fi/akatemia/

        Kannattaa tilata Viikon Vinkit mailiin ja osallistua blogikeskusteluihimme. Ilmaiset oppaat kannattaa myös ladata.

        Joni Purola
        0443213463


    • Yrittäjä
    • wroom_86

      Aloitin 25.11.2011 semmosen sivun, missä kaikki on ilmaista. Ihmiset voivat antaa pois sellaista mitä ne ei enää tarvitse.
      3 eka viikot meni hyvin, mutta sitten joulu tuli, ja nyt on paljon vähemmän.
      Miten joulu on vaikuttannut teidän kaupat? Varmasti mennyt parempi kun normaalisti?
      Miten kesä vaikutta kaupat? Eikö ihmiset on enemmän ulkona ja ei netissä, vai onko toisin päin?
      Jos joku kiinostaa yhtöystyötä, ota yhtöytä mulle! Voidan vaikka vaihdaa linkit ”bannerit”. Sitten se ei maksaa mitään. Sivu on give and change fi

      • Jouluna asikkaat eivät ole välttämättä kiinnostuneita n.s "hyväntekeväisyys" -asioista. Sinulla on hyvä idea. Oletko kokeillut sosiaalisen median kampanjoita. Siellä tuollainen liikeidea on helppo jakaa.


    • Uusi yrittäjä

      Ei ole hyvin ainakaan meillä alkanut. perustimme verkkokaupan tammikuussa 2011 ja tähän päivään mennessä olemma saaneet vain kolme tilausta sen kautta? Tuotteiden hinnat ovat 35-200e välillä.

      • Alku riippuu paljon siitä, miten paljon jaksaa ja osaa tehdä itse markkinoinnin eteen. Oletko kerännyt asiakasrekisterin, jota pommitat säännöllisesti tarjouksilla ja kampanjoilla? Onko sivustosi tuotevalikoima laajentunut? Onko sivusto uudistunut millään tavalla? Monesti alkavalla verkkokaupalla ongelmana on valikoiman pienuus ja tietysti väkisinkin alentaa konversiota.
        Miten hyvin hoidat asiakkaat tilauksen jälkeen? Esim. minä satsaan todella paljon pakkauksiin ja lähetyksen sisältöön. Mukana on aina lisätarjouksia ja kiitoskirje tilauksesta. Tarjoan myös tällä tavalla sisältöä asiakkaalle ja vastinetta rahoille. Oletko teettänyt tutkimusta? Minä teetin omalle asiakaskunnalleni heti 2 kk:n toiminnan jälkeen ja sain kommentteja, joiden perusteella muutin kaupan käyttöliittymää asiakasystävällisemmäksi. Mutta tosiasia on se, että työmäärä on valtava alkuvaiheessa ja kun tekeminen rutinoituu, työmäärä vähenee ja tulokset paranevat, olettaen, että teet oikeita asioita. - Olen sitä mieltä, että meidän pitäisi käydä tätä keskustelua aktiivisesti joka päivä. Verkkokauppa kasvaa koko ajan ja uskon, että se on kustannustehokkain tapa aloittaa liiketoiminta tällä hetkellä.


    • .....

      Kommentoin pelkästään kuluttajapohjalta, mutta ainakin tavalliselle tallaajalle Itellan hinnat ovat olleet jo vuosia sen verran törkeitä, että postimaksuista on tullut jonkinlainen punainen vaate ja sen vuoksi kierrän kotimaiset verkkokaupat jo kaukaa.

      • rr342rr

        Se taitaa mennä vähän niin, että aika suuri osa jotka tilaa verkkokaupasta asuu jossain sellaisessa paikassa (esim. pieni kaupunki tai kylä) jossa ei jotain tuotetta yksinkertaisesti saa. Sitten se tilataan sopivasta verkkokaupasta. Jos tuote ei ole suurikokoinen, postimaksu voi paketille olla kai luokkaa 10 euroa.


      • Hei
        No ainakin meidän verkkokaupassa (acolyth.com) toimitukset ovat täysin maksuttomia. Ja vaihtokin on maksuton, jos tilalle tilataan uusi tuote. Todellisuudessa paketin kulut ovat keskimäärin 6-7 euroa / tilaus.


    • Joni Purola

      Partnerimme Apsis kirjoitti oppaan sähköpostimarkkinoinnin parhaista käytännöistä. Kannattaa käydä lataamassa :)

      www.snoobi.fi/akatemia/oppaat/sahkopostimarkkinoinnin kasikirja

      Joni Purola
      0443213463

      • en rekisteröidy

        Onko noi oppaat maksullisia, vai miksi keräätte yhteystietoja?
        En ole hirveän innostunut jos kohta alkaa tulla sähköpostiin mainoksia tms.


    • Joni Purola

      Oppaat ovat täysin ilmaisia. Emme lisää yhteystietojasi postituslistallemme. Listalle pääset ainoastaan tilaamalla Viikon vinkit -uutiskirjeemme.

      Oppaat ovat osa sisältöstrategiaamme, hakukoneoptimointia ja sosiaalisen median strategiaa. Pyrimme tarjoamaan arvokasta sisältöä, jotta saisimme verkossa lisää sivustollemme osoittavia linkkejä, kävijäliikennettä ja luotua positiivista yrityskuvaa.

      Oppaiden lukemisen jälkeen ymmärrät paremmin :)

      -Joni

    • Hakukonemarkkinoinnissa käyttöön kannattaa aina ottaa tulosseuranta. Esim. Google Adwordsin puolella nähdään heti, mitkä sanat tuottavat kauppaa ja mitkä eivät. Mainosbudjettia voidaan tällöin kohdentaa enemmän juuri näille parhaiten tuottaville termeille. Järjestän itse kursseja hakukonemarkkinoinnista
      http://hakukonemarkkinointi.org/adwords-kurssi/

    • mainosbudjetti

      Paljonko verkkokauppiaat suunnilleen käyttävät euroja mainontaan kuukaudessa tai vuodessa? Jos lasketaan mukaan pelkästään nettimainonta: adwords, mainosbannerit jne.

    • Kohennas kysymystäsi

      Koeta kysellä edes hiukan järkevämmin asioita sinäkin. Vai meinaatkos tosiaanettä "Mummon nettipuoti" ja toisaalta NetAnttila molemmat käyttää jonkin saman rahasumman vuosittain Adwords-markkinointiinsa?

      Kerro omista taustoistasi, tuotteistasi ja liikevaihdoistasi ja mainoskuluistasi, edes jollakin tarkkuudella pohjiksi.
      Ehkä joku innostuu keskusteluun mukaan, ja kertomaan omista lukemistansa, kun huomaa että ei ole aivan täysi pöljä toisessa päässä linjaa.

      • mainosbudjetti

        Kohentelenhan minä...
        Vasta kuukausi sitten aloitin nettikaupan, joten liikevaihto on aivan pohjalukemissa ja mainontaakin vasta aloittelen, joten oma budjetti on vielä laskennan alla siltä osin.
        Ja varaosia/tarvikkeita erilaisiin moottoriajoneuvoihin myydään; mönkijät, mopot, prätkät yms.

        Aloittajan viestistä ymmärsin, että keskustelussa on kyse nimenomaan pienistä nettikaupoista, eiköhän nuo NetAnttilat sun muut pyöri ihan eri joukossa.


    • Raksakamakauppias

      MITEN SELÄTIN NETANTTILAN:

      Minulla kauppa kasvaa, liikevaihto nyt n 800000€, jäin pois palkkatöistä ja olen siis kokopäiväinen yrittäjä nyt. Toimitila on omakotitalo, piharakennus (120neliötä) on varastona. Sieltä kuskaan vitolla paketit postiin, haen tullin paketit, puran ja pakkaan ja puolilta päivin ehdin istahtamaan sen verran, että avaan netin ja otan uudet tilaukset vastaan.

      Hörppään kahvit ja aloitan tilausten keräilyn, maksujen tarkistamisen, pakkaamisen ja kahdelta haen nuorimman hoidosta ja hänen kanssaan pyörin tunnin kaupungilla, pankeissa, virastoissa, milloin missäkin. Sitten kotiin ruuan laittoon.

      Vaimon tultua töistä jatkan oman firman hommia, mietin markkinointia, surffaan netissä kilpailijoiden juttuja seuraten ja aasialaisten tavarantoimittajien bulletteja lukien, jos pakkaamiset ovat kesken, kuten nyt marraskuussa joulukaupan aikaan näyttää olevan, jatkan sitä illan, jätän salinkin väliin. Muuten seitsemältä salille tunniksi ja sitten lasten läksyt ja painia niiden ja marsun kanssa sekä koiran pissalenkki.

      Siinäpä sitä päivä hupeni. Ja kivaa on, kauppa käy ja minä saan tehdä mitä olen toivonutkin, kannattavasti vielä. Käteen jää verojen jälkeen lähes 7000€. Kiirettä on, firman parissa n 13h arkena, lauantaina 5-6 tuntia. Ei palkkakuluja. Voisi sitä aikansa huonomminkin käyttää.

    • Annika S

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritän tänään laittaa taajuudet kohdilleen

      Jotta törmätään kirjaimellisesti. Ei tätä kestä enää perttikään. Olet rakas ❤️
      Ikävä
      66
      2298
    2. Onko kaivattusi

      kyltymätön nainen, pystyisitkö olemaan hänelle loputon mies, vai meneekö toisinpäin.
      Ikävä
      38
      1893
    3. Viulu vaiennut

      Eikö pisnikset suju ? Vai miksi pahin yrittäjä vouhka on "kadonnu" maan alle. 🤣
      Suomussalmi
      28
      1592
    4. Vanhuksen varpaankynsien leikkaus 89 euroa...

      Huh huh.......Parturikäynti olisi varmasti ollut 250 euroa? Kallis on suomi nykyään.
      Maailman menoa
      171
      1560
    5. Anne Kukkohovi. Myy likaisia alushousujaan.

      Kuka ihme ostaa jonkun naisen likaisia alushousuja, menee lujaa kyllä tälläkin housujen myyjällä.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      91
      1330
    6. Nainen, sellaista tässä ajattelin

      Minulla on olo, että täällä on edelleen joku, jolla on jotain käsiteltävää. Hän ei ole päässyt lähtemään vielä vaan jost
      Ikävä
      184
      1214
    7. Kauanko skuutteja on siedettävä? Ei tietoa liikennesäännöistä, ajellaan miten sattuu ja missä vain.

      Kauanko on kestettävä sähköpotkulautojen terrorismismia? Niillä ajelevat eivät tiedä, tai jos tietävätkin, niin eivät vä
      Maailman menoa
      111
      1135
    8. Kyllä tekee kipeää

      Luopua kaikesta mitä on elämässä saavuttanut😞 ei vaan ole enää yhtäkään hiljaista vuorokautta🤬
      Ikävä
      24
      1130
    9. En mä tiedä mitä tapahtuu

      siis tykkäisitköhän musta oikeasti. Ehkä oot pelannu liikaa rahapelejä, ehkä rakastat tyhjiä arpoja.
      Ikävä
      9
      952
    10. Luotatko kaivattuusi?

      Jos et, mistä kiikastaa?
      Ikävä
      77
      949
    Aihe