Minkälaista?

vuorottelija

Olemme varanneet jouluksi matkan Negomboon Jetwing Sea -hotelliin ja nyt kun olen netissä tutustunut Sri Lankaan "paremmin" on alkanut vähän epäilyttää matkan valinta. Monet moittivat merta likaiseksi ja suosittelevat uimista vain uima-altaissa? Ei kiva, sillä meressä uiminen on aina reissun kohokohtia. Pitääköhän tämä tieto paikkansa? Mitenkä ruoka? En ole Intialaisen ruuan ystävä ja jos ruoka Sri Lankassa on saman tyyppistä, tulee kahden viikon lomalla nälkä? Uskon, että hotellit ovat siistejä, ihmiset ystävällisiä, hinnat halpoja... mutta voiko verrata Thaimaahan millä tavalla? Kulttuuri on erilainen, mutta Thaimaassa olemme vierailleet ja todenneet paikan ihanaksi. Päätös mahdollisesta lomakohteen vaihdosta tulisi tehdä pikaisesti, joten olisin kiitollinen tiedoista. Kun harvoin pääsee lämpimään, olisi kohteen vastattava edes suurinpiirtein odotuksia. Nyt on pienoinen pelko valinnan epäonnistumisesta, kuuntelenko sisäistä ääntä?

9

2080

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SURFAYA

      PÄÄKAUPUNGIN KAIKKI JÄTEVEDT LASKETAAN SUORAAN MEREEN ON KIVA UIDA .SE NÄKEE PAIKAN PÄÄLTA MINKÄ VÄRISET MERI VESI NÄYTTÄ .EI AINAKAAN TURGOOSILTA.

    • epäilyttää

      Matka tilattu ja samoja asioita mietin. Vakavasti mietitään reissun vaihtamista.

    • Sinne vaan

      Olemme menossa Joulun aikaan myös Negomboon. Merivesi ei varmaankaan ole maailman puhtainta, mutta uskoakseni aivan uimakelpoista (sukelluspaikkojakin kuullemma löytyy). Ruoka on samantyyppistä kuin Intiassa, mutta käsittääkseni hieman mausteisempaa (onhan Sri Lanka nimenomaan mausteiden saari). Me odotamme aivan innolla maistelemaan pääsyä. Kyllä sieltä varmasti löytyy myös muutakin kuin Intialaistyyppistä ruokaa.
      Mielestäni Thaimaa kannattaa tällä matkalla unohtaa, sillä maa ja kulttuuri on eri. Uusia kokemuksiahan matkoilta yleensä haetaan, muuten kannattaa jäädä kotiin makoilemaan.

    • Negombo hondai

      Aika tiukkoja ennakkovaatimuksia, kun kaikki tuntuu " netissä" niin pelottavalta, että matka pilalla, jos ja jos, jne..?

      Negombo Jetwing Sea -hotellia en tunne, minä pdän Negomboa oikein hyvänä ja siistinä myös hotellin ulkopuolella toisin kuin koko länsirannan kaupungit ja kylät - johtunee kristittyjen valtaenemmistöstä ja siisteyden tajusta.

      Mitä tulee rantaan ja uimiseen aina on erillaisia rantoja, enkä tuon hotellin rantaa tunne, kaikki riippuu mihin vertaa ja millaisella mittarilla, Siisteyttäkin kun on niin monen tasoista?

      Mitä tulee ruokaan, niin Lankan ruoka on tosi mausteista, eivätkä he oikein tahdo ymmrtää pudottaa tasoa puolella vähintään turistin kohdalla. Siitä pitää oikein tiukasti muistuttaa ja vaatia vähentämään reilusti, mielummin huolehdi itse maustamisestasi jos et halua suusi limakalvojen "käryävän" ja lomasi olevan pilalla tämän johdosta. Mutta kaikkeen tottuu, tähänkin sillä itse syön jo lankalaisten kanssa omin sormin heidän ns. hyvää ruokaa, ja kyllä se hyvää onkin.

      Hotellit ovat siistejä, ihmisetkin ystävällisiä, tosin hinnat ovat nousseet huimasti - ei enää ns. halpaa, kuten Thaimaassa. Lanka on muuttunut kovasti tässä suhteessa, ehkä ihmisetkin, eivät ehkä sittenkään enää niin avoimia ja ystävällisiä kuin ennen sotia. Kyllä sota on muutanut asioita kovasti, Thaimaa on Thaimaa - ennen Sri Lanka oli Sri Lanka. Sodan sytyttyä mm. kaikki tekstiiliteollisuus, koneet ja osaaminen siirtyivät Thaimahan. Nykyään lankalat ei tahdo sada esim. kunnolla huolliteltua T-paitaa joka kestäisi - VIELÄ. Vielä siinä mielessä että itselläni on vielä, tosin kulunut ja haalistunut vuonna 1986 ostettu T-paita. Toisaalta eihän mikään enää kestä Suomessakaan kuten ennen.

      Älä ihmeessä mene vaihtamaan matkaasi. Koe Sri Lanka sellaisena kuin se on ja kun sinä sen "haluat" nähdä ja kokea. Mustuttaisin, että ennakkoasenne on myös vaikuttamassa pettymykseen, mutta myös mieluisaan kokemukseen matkan onnistumisesta. Avomin mielin ja pieni pilke silmäkulmassa - että hupsista mihin on tultu. Kuuma ja kostea - aurinkoinenkin kovasti vuodenvaihteen molemmin puolin. Muista ei luontoäidille kukaan mitään mahda. Jos ilsto sanoo että tammikuu lankalla on aurinkoisin niin oli se kerran sateisin ainakin sille 2 viikon makaajalle, kun kaiken aikaa satoi vettä. Se oli nimenomaan aurinkoa hakevalle paha paikka. Heidän lähdettyään takaisin Orimattilaan alkai taas aurinko paistaa ja sitä piisasi ja kuumasti. Ikävää, että Orimattilalaiset pettyivät ja sanoivat etteivät koskaan enää tule lankalle.

      Kyllä kohde vastaa suurinpiirtein odotuksianne, kun ette aseta niitä esteeksi ennakkoon liiaksi.

      Nyt vaan matkaan positiivisella miellä ja sitten katsotte ja vertaillette matkan tehtyänne - huom!, ei matkalla vielä. Avoimin mielin kohti uusia seikkailuja ja kokemuksia on minun neuvoni.

      Minulle moni asia "kiveenhakatusta" selvinnyt vasta aikojen päästä.

      Hyvää matkaa Sri Lankalle.

    • Kiribadgoda

      Colombo on aika kaukana Negombosta, että taitanevat jätevede muualle kuin Negomboon. Negomboon laskee joki/jokia, jotka tuovat lietettä meriveteen joka värjää sen. Kyllä Negombossa taitaa saada, enemmän yleis Euroopalaista ruokaa, kuin Sri Lankalaista. Negombo on ollut turistien mihittämä enemmän, kuin paikallisten. Viimeksi käydessä, vuosia aikaa siellä oli hotellit rapistumassa, mutta kylläkin osa suljettuna remonttien takia, toivottavasti menossa takaisin parempaan suuntaan. Sri Lankan luonto on kaunis varsinkin vuoristo. Mutta eroa Thaimaaseen paljon ja kultturi erillaista. Itse Sri Lankassa asuneena pidän paikasta paljon ja toiveena olisi päästä kaymää tai olemaan uudelleen. Pelko pois ja menoksi.

    • jaa..

      Itse en lähtisi pakettimatkalle Negomboon. Toisaalta, mikä minä olen sanomaan, joku tykkää joku ei. Kyllä se aina kotiolot voittaa ja riippuu paljon myös hotellista. Ranta ei mielestäni ole kovin kaksinen.. Kulttuuri jossain mielessä erilainen kun esim. Thaimaassa. Huippusesongin ulkopuolella tuntui aika orvolta makoilla rannalla bikineissä, kun paikalliset naiset 'uivat' nilkkoihin asti pukeutuneena. Joulun aikaan meininki on salettiin toinen. Ehkä itsellä meni vähän maku kun satoi kaatamalla ja oli vuosituhannen ripuli. Sri Lankalla on paljon hienoja nähtävyyksiä ja kauniita rantoja, mutta matkustaminen toivottoman hidasta ja aika hankalaa. Perinteinen ruoka pääasiassa riisiä, jonka kanssa pieni määrä supertulista currya. Negombosta löytyy toki muutakin.

      • Sri lankaan!!

        ja ei mitään sanomista siisteyden suhteen,jopa paljon siistimpää ,mitä intiassa.Ja joka päivä uitiin meressä,,ja syötiin paikallista ruokaa,, eikä kertaakaan liian tulista.Tämä siis 2 vuotta sitten omatoimimatkalla..Tosin meillä tuttuja siellä,joiden luona oltiin osa ajasta.Ja hyvin päästii liikkumaan kaikkialle minne haluttiin mennä,, pohjoista lukuunottamatta. Matkan kohokohta viikon kiertoajelu saaren etelä-ja keskiosissa.Ellassa ym.Ja junamatka Ellasta Nuwereliaan oli elämys.Eikä kellään ollut vatsavaivoja,,,,ja meitä oli sentäs 5 hengen porukka.Eli ei pidä uskoa kaikkea ,mitä netistä lukee,,,ja olla myöskään ennakkoluuloinen.Ja tää yks meidän tuttu on valmis opastamaan,jos joku tarvitsee paikallista opasta.asuu Moratuvassa.Et silleen,,menkää ja nauttikaa kauniista maisemista,erityisesti saaren sisäosista.


    • liana

      olen lähdössä sri lankaan iriwanan kalastajakylään 14.1.2012,onko kenelläkään kokemuksia C@I beach¨-hotellista,aika uusi hotelli,aamiainen ja illallinen kuuluvat
      hintaan. 1.1.2012 astuu voimaan pakollinen viisumi,miten sen saa,en onnistunut
      saamaan sitä netin kautta.minkälainen hintataso sri lankassa on,mitä sieltä kannattaa ostaa,missä kannattaa vaihtaa paikallinen valuutta?onko iriwanan kalastajakylässä minkäänlaista toimintaa muuta kuin auringossa löhöily,millainen
      sää on sri lankassa tammikuussa?

    • dfffddfdf

      Tuota tuota... Sri Lankalainen jätehuolto toimi ainakin 10 vuotta sitten suurinpiirtein näin...

      Illalla rantahiekkaan kaivetiin monttu kun meri oli vetäytynyt laskuveden seurausena ja sitten ravintola kävi heittämässä jätteensä sinne ja peitti sen.
      Aamulla taas tuli nousvesi ja vei jätteet merelle... Tätä kun aikansa tekee niin kyllähän se meri likaista rannasta on ja rannat on todellakin paskasia. Siellä mitään siivouspartioita rannalla ole, niin kuin sivistyneissä valtioissa.
      Kulkukoirat puhdistavat ranna suurimista paskoista

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1233
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe