Luonnonuskonnot - hirveää pakanuutta.

Pastori.

Miksi nykyajan uuspakanat ihailevat muinaisia luonnonkansojen uskontoja ja yrittävät herättää niitä henkiin? New age-uskonnollisuus oli 1980 – 90 -luvuilla runsaasti esillä mediassa, ja tämä hajanainen hippiliikkeen seuraajaliike alkoi romantisoida muinaisia uskontoja.

Nimenomaan romantisoida, sillä ne uskonnot olivat hyvin alkukantaisia, epäinhimillisiä ja raakoja, vailla mitään syvempää ymmärrystä ihmiselämästä ja luonnosta. New agen nousun takia maa on nyt täynnä mitä omituisimpia lahkolaisia. Totuus intiaanien syvästä viisaudesta:

”Uskonto hallitsi atsteekkien elämää. Parasta mitä jumalille voitiin antaa, oli ihmisuhri. Atsteekit pelkäsivät maailmanlopun tulevan, elleivät he tarjonneet 13 jumalalleen riittävästi ihmisuhreja. Yleensä atsteekkien ihmisuhrit olivat salskeita nuorukaisia.

Alttarilla uhrin rinta viillettiin auki ja sydän revittiin irti paljain käsin. Seuraavaksi leikattiin pää irti ja ripustettiin se puukeppiin. Joskus papit pukeutuivat uhriensa nyljettyihin nahkoihin. Atsteekit harjoittivat myös kannibalismia. Uhrin jäännökset saatettiin viedä kotiin päivällisruoaksi.

Kuivina aikoina uhrattiin paljon lapsia.Lisäksi atsteekit uhrasivat usein omaa vertaan, mutta se oli vain ihmisuhrien korvike. Erilaiset kehon lävistykset olivat atsteekkien keskuudessa muotia samaan tapaan kuin nykyaikana länsimaissa. He saattoivat lävistää korvannipukkansa, kielensä, rintansa ja sukuelimensä.

Monet papit kärsivät vakavista puhevioista, koska heidän kielensä oli riekaleina toistuvan itsekidutuksen jäljiltä. Papit myös viiltelivät ja tekivät reikiä ihoonsa ja vetivät korsia reikien läpi.

Inkojen, mayojen ja atsteekkien valtakuntia pidetään Amerikan `henkistyneinä korkeakulttuureina´, ja niistä puhutaan usein ihannoivaan sävyyn. Tällöin todellisuutta on romantisoitu tavalla, joka ei tee historialle oikeutta. Lähempi tarkastelu paljastaa näistä kulttuureista pimeää taikauskoa sekä julmia ja brutaaleja tapoja. Ihmisten uhraaminen oli tavallista kaikkien niiden keskuudessa.”

http://www.ultra-lehti.com/kolumnit/kol-2007_6.html

Totuus kelttiläisestä druidismista:
”Jos modernista maailmasta etsii yhtymäkohtia kelttien luontoajatteluun, niin lähimmäksi eivät tule uuspakanalliset luontoa mystifioivat ryhmät, vaan maanviljelijät sekä muut maaseudulla asuvat, jotka hankkivat elantonsa maanviljelystä, metsästyksestä ja kalastuksesta.”
http://www.tieteessatapahtuu.fi/034/sjoblom.pdf

”Julius Caesar kirjoitti n. 50 eKr. Gallian kelttiläisistä:

"He ovat äärimmäisen taikauskoista kansaa. Sairauksista kärsivät ja taistelun vaaroihin joutuvat toimittavat druidien johtamissa seremonioissa ihmisuhreja, sillä he uskovat, että ainoa tapa säästää yhden ihmisen henki on lähettää toinen kuolemaan hänen sijastaan. Heimot panevat säännöllisesti toimeen uhritilaisuuksia, joissa jättiläismäiset korista punotut figuurit tungetaan täyteen eläviä ihmisiä ja tuikataan sitten tuleen niin, että uhrit kärventyvät kuoliaiksi.”

http://kotiweb.kotiportti.fi/antti.kapanen/mlkeltit.html

21

560

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • spiritus.sanctus

      Kun Kolumbus löysi Pohjois-Amerikan mantereelta alkuperäiskansaa, nämä olivat lempeitä ihmisiä, jotka ottivat hänet hyvin vastaan.
      Niinpä Kolumbus kirjoitti päiväkirjaansa: "Tämä on Jumalan kansaa." Omalla kielellään hän kirjoitti "In Dios."
      Myöhemmin s-kirjain tiputettiin pois ja indio muuntui käytössä intiaaniksi, jonka alkuperä on siis "Jumalan kansa."

      Alkuperäiskansojen keskuudessa harjoitetaan edelleen sellaisia seremonioita ja perinteitä, jotka ovat vuosisatojen ajan kulkeutuneet perimätietona sukupolvelta toiselle.

      Bear Heart intiaanitietäjän elämä ja opetukset :

      Kun olin kolmen päivän ikäinen, äitini vei minut kotimme lähellä olevan kukkulan laelle ja tutustutti minut luonnon eri elementteihin.
      Ensin hän esitteli minulle neljä ilmansuuntaa - idän, etelän, lännen ja pohjoisen. "Pyydän erityistä siunausta tälle lapselle. Te ympäröitte elämäämme ja pidätte meidät käynnissä. Pyydän, että suojelette tätä poikaa ja tuotte tasapainoa hänen elämäänsä."

      Sitten hän kosketti pienillä jaloillani Äiti Maata. "Rakkaat Äiti ja Isoäiti Maa. Jonakin päivänä tämä lapsi vielä kävelee, leikkii ja juoksee Teidän päällänne. Yritän opettaa pjan varttuessa hänelle kunnioitusta Teitä kohtaan. Minne tahansa hän meneekin, olettehan mukana tukemassa häntä ja huolehtimassa hänestä."

      Minut esiteltiin auringolle. "Isoisä Aurinko, paista tämän lapsen yllä hänen kasvaessaan. Suo kaikkien hänen kehonsa osien olla terveet ja vahvat kaikin tavoin, ei ainoastaan fyysisesti vaan myös henkisesti. Missä ikinä hän onkin, ympäröi hänet lämpöisellä, rakastavalla energiallasi. Tiedämme, että hänellä on elämässään pilvisiäkin päiviä, mutta Sinä olet läsnä ja heijastat kirkkaita säteitäsi - valaisethan tämän lapsen elämää pilviverhonkin lävitse ja varjelet häntä kaikkina aikoina."

      Sitten äitini nosti minut ilmaan ja salli tuulen tervehtiä minua, kun sanoi:"Anna siunauksesi tälle lapselle. Joskus puhallat rajusti ja toisinaan olet hyvin vieno, mutta salli tämän lapsen varttua tuntien sinun läsnäolosi arvon kaikkina niinä aikoina, jotka hän tällä planeetalla elää."

      Seuraavaksi minut esiteltiin vedelle. "Vesi, me emme elä ilman Sinua. Vesi merkitsee elämää. Pyydän, ettei tämän lapsen tarvitsisi milloinkaan kärsiä janoa."

      Sitten äitini sipaisi hiukan tuhkaa otsalleni sanoen:"Tuli, polta pois kaikki esteet, joita tämän lapsen elämän tiellä on. Raivaa tuo tie niin, ettei hän kompastele sillä kävellessään, jotta hänen on helppo oppia rakastamaan ja kunnioittamaan kaikkea elämää."

      Ja samana yönä minut esiteltiin täysikuulle ja tähdille.
      Näiden piti vahtia minua varttuessani, kun juoksentelisin Äiti ja Isoaiti Maan suomalla ruohomatolla hengittäen ilmaa, joka ylläpitää elämää ja kulkee kehooni tuoden sieltä uloshengittäessäni pois kaikenlaiset myrkyt.

      • Pastori.

        Marcellus Williams ei edusta "ikiaikaista intiaaniviisautta". Hän edustaa, tai edusti, joidenkin nykyaikaisten intiaanien ajattelutapaa. Kuuluuko intiaanien viisauteen myös rahan takominen myymällä intiaanifanipaitoja ja intiaanifanikahvikuppeja, kuten Marcellus Williamsin virallisilla kotisivulla? Atsteekit repivät sydämet ulos uhreiltaan.
        http://www.bearheart.info/bearheart.htm


      • Pastori.

      • spiritus.sanctus
        Pastori. kirjoitti:

        Marcellus Williams ei edusta "ikiaikaista intiaaniviisautta". Hän edustaa, tai edusti, joidenkin nykyaikaisten intiaanien ajattelutapaa. Kuuluuko intiaanien viisauteen myös rahan takominen myymällä intiaanifanipaitoja ja intiaanifanikahvikuppeja, kuten Marcellus Williamsin virallisilla kotisivulla? Atsteekit repivät sydämet ulos uhreiltaan.
        http://www.bearheart.info/bearheart.htm

        oppivuoteni lopussa Dave Lewis käski minun taas paastota kolme päivää ja mennä tapaamaan häntä neljäntenä paastopäivänä. Kun menin hänen luokseen, oli varhainen aamu, ja hän vei minut kukkulalle, joka oli noin mailin päässä hänen kotoaan. Ensimmäiseksi tulin ajatelleeksi punkkeja - niistä voi saada vakavan sairauden. Arvelin hänen kuitenkin tietävän, mitä hän teki, joten kuljin hänen kannoillaan.
        Hän oli jo ehtinyt valita puun ja sanoi: "Kiedo reitesi tämän puun ympäri ja sitten vielä käsivartesi. Istu samassa asennossa, kunnes tulen takaisin." Sitten hän lähti antamatta minulle mitään muita ohjeita.
        Olisin halunnut kysyä: "Miksi? Milloin sinä palaat? Mitä minun pitää ajatella? Mitä minun pitää etsiä? Entä jos joudun käymään pensaikossa? Kaikki nämä asiat pyörivät mielessäni, mutta en lausunut niitä ääneen, eikä hän myöskään sanonut muuta. Hän vain jätti minut sinne.
        En osannut ollenkaan aavistaa, milloin hän palaisi. Ehkä yöllä. Ehkä seuraavana päivänä. Mietin, mahtaisiko hän edes löytää minua enää! Kaikesta huolimatta minun oli istuttava aloillani puuhun kietoutuneena, ja aivan ensimmäiseksi mieleeni tuli, että ihmiset varmaan kysyisivät minulta, mitä puu minulle oikein sanoi.
        Tietäjäntaidon oppiminen ei siis käynyt helposti. Istuin vain aloillani, puuhun kietoutuneena, ja aloin ajatella kaikenlaista. Miksi minunlaiseni aikuisen miehen piti istua tällä tavoin kietoutuneena puuhun? Aloin ajatella kaikkia tuntemiani ihmisiä. Mitä he sanoisivat, jos näkisivät minut tässä? Olin juuri valmistunut lukiosta, jossa minut oli äänestetty vuosikurssin lupaavimmaksi opiskelijaksi. Entä jos minut nähtäisiisn tässä? "Tämän nuoren miehen me kuvittelimme pääsevän vielä pitkälle, mutta katsokaa nyt häntä - kietoutuneena puun ympärille."
        Freud lausui kerran jotakin niin mahtavaa, että muistan sen aina. Joukko psykiatreja yritti selvittää johonkin käytökseen sisältyvää symboliikkaa analysoiden sitä kaikilta mahdollisilta kannoilta. Freud, joka poltti sikareita, poltteli edelleen ja sanoi sitten:" Joskus siksri on pelkkä sikari."
        Toisinaan me mutkistamme asioita liikaa - ei kaiken tarvitse merkitä jotakin muuta. Ajateltuani tätä ymmärsin heti, mitä Dave yritti opettaa minulle selittämättä mitään. Hän opetti minua ylittämään oman ylpeyteni, oman egoni, oman itsetietoisuuteni. Aloin ymmärtää, että me emme ole pohjimmiltamme yhtään mitään, kunnes tuosta tyhjyydestä tulee niin täydellistä, että se on kuin kanava, jota pitkin hyvät asiat voivat liikkua, tai kuin väline, jonka avulla voi saada tietoa ja antaa sitä edelleen niille, jotka sitä ehkä eniten tarvitsevat.
        Sitä saattaa kuvitella olevansa vaikka kuinka erinomainen ja komea, mutta minkä arvoinen ihmistä ympäröivä liha on? Ei kovinkaan paljon. Lihan sisällä oleva sen sijaan ratkaisee. "Selvä, tämän hän siis haluaa minun selvittävän itselleni. Istun tässä niin kauan kuin hän haluaa. Olkoon niin.
        Tämän hyväksyttyäni yhteys luotiin. Puu ei osaa puhua, mutta Luoja voi puhua meille minkä välityksellä tahansa - linnun, eläimen, jopa ruohonkorren. Minulle viestitettiin asioita ajatuksina ja käsitteinä, enkä osannut vastata niihin kysymyksiin, joita minulle esitettiin.

        Älä koskaan väitä tietäväsi äläkä osaavasi jotakin, ennen kuin olet itse sen kokenut.

        Auringon laskiessa Dave sitten palasi. "No niin, voit nyt hellittää otteesi. Haluan, että opit olemaan kuin tuo puu. Jos tuo puu osaisi puhua, se kertoisi meille kaikenlaista. Kun opettelet jotakin, älä mieti omiasi. Opi kuuntelemaan. Kuuntele tuulta. Jos kuljet metsässä ja parvi lintuja lennähtää ilmaan, niin pysähdy. Jokin on pelästyttänyt ne. Mikä se jokin oli? Toinen eläinkö? Vai toinen ihminen?

        ?!


      • spiritus.sanctus
        Pastori. kirjoitti:

        http://www.bearheart.info/

        Keräsin varoja Oklahoman Bacone Collegea varten, minut kutsuttiin tapaamaan erään huomattavan yrityksen varatoimistusjohtajaa. Menin paikalle sovittuna aikana ja aloin ajatella, että hän saattoi olla intiaani - kun menee paikalle sovittuun aikaan, voi silti joutua odottamaan vaikka kuinka pitkään. Niin minun kävi; odotin odottamasta päästyäni. Sitten minut pyydettiin toiseen huoneeseen, jossa odotin vielä jonkin aikaa. Viimein johtajan sihteeri tuli huoneeseen. "Herra Sach ottaa teidät nyt vastaan. Teillä on noin kahdeksan minuuttia aikaa."

        Olen tietyssä mielessä hyvin kiinnostunut psykologiasta. Ennen kuin pääsin astelemaan matolle, minun oli kuljettava klinkkerilattian poikki, sen tarkoituksena oli saada ihminen tuntemaan olonsa vaivautuneeksi, sillä kengät kopisevat lattialla kovaa ja voi tuntua siltä kuin olisi menossa kuulemaan omaa tuomiotaan. Kun sitten pääsin johtajan eteen, hänen valtavan suuri työpöytänsä tuntui viestittävän: "Minä olen tärkeä mies. Et pääse lähelleni. Sinä et ole mitään . Pysy sinä siellä." Siitä syystä pöytä on niin suuri. Se ei kuitenkaan haitannut, sillä johtaja oli ihminen siinä missä kuka hyvänsä, ja kuulin päässäni toistuvasti sanat, jotka tuo vanha mies oli aikoinaan Oklahoman perukoilla, jossakin Jumalan selän takana, opettanut minulle tarkkanäköisyydestä.

        Johtajalla oli valmiiksi kirjoitettu sekki, sillä hän on kiireinen mies - sellainen "hoidetaanpa tämä nyt päiväjärjestyksestä" -tyyppi. Koska pöytä oli niin suuri, en päässyt lähestymään häntä. Hän heitti sekin minulle. "Tätä sinä varmaan tulit hakemaan." Sekki leijui ilmassa ennenkuin laskeutui pöydälle, mutten edes katsonut siihen kirjoitettua summaa. Katsoin miestä suoraan silmiin ja sanoin: "Herra Sach, tiedän kyllä miten kiireinen mies te olette ja teillä on paljon töitä. Kiitän teitä siitä, että vaivaiduitte ottamaan minut vastaan. En halua viedä enempää aikaanne, joten lähden, mutta sitä ennen annan tämän sekin teille takaisin".

        Miksi?

        En korottanut ääntäni, koska olin oppinut läksyni."Heittäessänne sekin minulle te asetitte minut kerjäläisen asemaan. Minulla on kuitenkin syy täällä oloon, ja uskon asiaani lujasti. En halua asettaa oppilaitosta samanlaiseen asemaan kuin mihin juuri asetitte minut. Näin ollen palautan sekin, mutta kiitän teitä jokatapauksessa."

        "No, missä se koulu on?"

        Kahdeksan minuutin sijasta olin johtajan huoneessa pitkän tovin, ja sen aikana hän sai hyödyllisen oppitunnin. Kahdenkymmenenviiden ja kahdentuhannen viidensadan dollarin välillä on melkoinen ero, joka syntyi siitä, että katsoin häntä silmiin, enkä korottanut ääntäni. Minun eitarvinnut edes turvautua "lainaa minulle rahaa" -loitsuun.


        http://www.ilonpolku.fi/kauppa/


    • .........

      ............pitäisi tappaa!

      Suomesta kristitty maa, ateismi ja muut uskonnot kiellettävä ja Perussuomalaiset valtaan!

      • Pastori.

        Naurettavaa edes yrittää provosoida noin läpinäkyvällä tavalla. Tuollaiseen laaduttomuuteen pystyy vain kommunisti, ateisti... tai Jussuf.


      • Olet selvästi päästäsi vialla oleva fasisti.


      • Uskonsa menettänyt

        päästää paratiisiin ja aloittaa koko homma alusta uusin ihmisin, ilman mitään uskontoja, niin kurjaksi on tämä ihmiskunta kulunut, ei tästä saa korjaamallakaan mitään kunnollista, tappavat toisiaan päivittäin, aina jossain päin maailmaa, uskontokunnasta riippumatta, toinen ei ole parempi toistaan, noista uskonnoista nimittäin.


      • Pastori.
        seppo_myllis_2.0 kirjoitti:

        Olet selvästi päästäsi vialla oleva fasisti.

        Meistä kahdesta vain sinä olet onnistunut postittamaan tänne sellaisia mentaalihygieniatekstejä, joita on poisteltu niiden sairaiden ja järjettömien sisältöjen takia.


      • Pastori. kirjoitti:

        Meistä kahdesta vain sinä olet onnistunut postittamaan tänne sellaisia mentaalihygieniatekstejä, joita on poisteltu niiden sairaiden ja järjettömien sisältöjen takia.

        HAHAHA! Valehtelit.


      • Töppö Pukama
        Uskonsa menettänyt kirjoitti:

        päästää paratiisiin ja aloittaa koko homma alusta uusin ihmisin, ilman mitään uskontoja, niin kurjaksi on tämä ihmiskunta kulunut, ei tästä saa korjaamallakaan mitään kunnollista, tappavat toisiaan päivittäin, aina jossain päin maailmaa, uskontokunnasta riippumatta, toinen ei ole parempi toistaan, noista uskonnoista nimittäin.

        On se vaikea joidenkin tajuta,että näille jutuille on oma palstansa.


      • Pastori.
        seppo_myllis_2.0 kirjoitti:

        HAHAHA! Valehtelit.

        Ikävä kertoa sinulle, mutta nyt sinä niinsanotusti "haukkasit paskaa" eli "purit pökälettä". Ja pökäleitähän sinun monet tekstisi ovat sisältäneetkin, kakalla läträämistä. Onneksi niistä suurin osa on jo poistettu.


      • Pastori. kirjoitti:

        Ikävä kertoa sinulle, mutta nyt sinä niinsanotusti "haukkasit paskaa" eli "purit pökälettä". Ja pökäleitähän sinun monet tekstisi ovat sisältäneetkin, kakalla läträämistä. Onneksi niistä suurin osa on jo poistettu.

        onneksi olen tallentanut muutamia hyviä juttuja talteen.

        http://www.salaliitto.webs.com/
        http://www.flickr.com/photos/46998036@N07/


      • Pastori.
        seppo_myllis_2.0 kirjoitti:

        onneksi olen tallentanut muutamia hyviä juttuja talteen.

        http://www.salaliitto.webs.com/
        http://www.flickr.com/photos/46998036@N07/

        Nyt ne ovat minunkin tietokoneellani tallessa, jotta voin aina tarpeen tullen vedota niihin, kun sinun "järkevyydestäsi" puhutaan... Toivoisin kaikien lukevan nuo sinun juttusi, ja sitten muodostavan oman käsityksensä siitä, mikä on Sepon terveydentila... :D


      • Pastori. kirjoitti:

        Nyt ne ovat minunkin tietokoneellani tallessa, jotta voin aina tarpeen tullen vedota niihin, kun sinun "järkevyydestäsi" puhutaan... Toivoisin kaikien lukevan nuo sinun juttusi, ja sitten muodostavan oman käsityksensä siitä, mikä on Sepon terveydentila... :D

        Viestisi luettuani sain suurta mielen tyydytystä kun sain tietää, että joku oli ottanut juttuni todella talteen ja on vieläpä valmis käyttämään niitä keskusteluissa. Laitin sinne äsken paketin, josta löytyvät kaikki sekä parin muun "piiriin" kuuluvan parhaimmat keskustelut png-muodossa. Se flickr-systeemi ei näyttänyt kuvia kunnolla.


    • nosto

    • vegaanipekaani

      Se että arvioi kaikki intiaani-heimot asteekkien, mayojen ym. ansioitten mukaan on sama, kuin minä arvioisin kristittyjä muslimien ansioiden mukaan.

      Hei muuten minkäslaista kristinusko oli aikoinaan?

    • on aivan sama

      rukoiletko suurta Karhujumalaa vai Herraa Kristusta. Et saavuta mitään mutta saat tunteen että oletpahan ainakin yrittänyt.

      Pelkkää lihaa ja verta me ollaan joka ainoa elukka tällä planeetalla, mitään meistä välittävää Jumalaa ei täällä ole kunnes toisin todistetaan, ja ainoastaan mahdollinen Jumala itse voi sen minulle todistaa jos minä häntä kiinnostan tippaakaan.

    • .

      Mikä yhdistää noita eri kulttuureja? No tietenkin tuho. Eivät pitkälle kantaneet moiset uskomukset. Uhratessaan omia kansalaisiaan he menettivät tulevaisuutensa. Se olisi tärkeää ymmärtää nykyään.

      Nykylääketiede muistuttaa paljon noita entisajan uskontoja. Etenkin rokotuksissa uhrataan monen terveys jotta koko kansan etu muka toteutuisi. Todellisuudessa rokotusten hyödyistä ei ole varmaa tietoa ja tuo ihmisten uhraaminen johtaa tuhoon hitaasti mutta varmasti. Nykylääketiede pyrkii tekemään ihmisestä vahvemman mutta kaikki todisteet puhuvat sen puolesta että nykylääketiede johtaa ihmisen tuhoon.

      • tyuiopghjklbnm

        "Nykylääketiede pyrkii tekemään ihmisestä vahvemman mutta kaikki todisteet puhuvat sen puolesta että nykylääketiede johtaa ihmisen tuhoon. "

        Siis mitkä todisteet. S-24 palstan hörhöilyt tai mieleltään sairastuneiden blogit eivät ole mitään todisteita.

        Kun olin lapsi, polion kokeneita kainalosauvaihmisiä näkyi katukuvassa paljonkin. Tuberkeli teki vielä tuhojaan ja isovanhemmat muistivat Espaniantaudin ja jopa isorokon ja ruton pelon. Aasialaisen koin itsekin. Nykylääketiede on nostanut Euroopassa syntyvän lapsen elinikäennusteen rnoin 35 vuodesta runsaaseen 80 vuoteen (Nyt syntyvät)
        Poppamiehet ja vaihtoehtoparantajatko sen muutoksen ovat saaneet aikaan? Mielestäni juuri se parjaamasi lääketiede.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      108
      7826
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2872
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2452
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2175
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1845
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1599
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1449
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1446
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1364
    Aihe