Henkilöstökonsultti

xxx55xx

Toimitko henkilöstökonsulttina?

Mikä palkkasi on ja mitä vastuutehtäviä toimenkuvaasi sisältyy? Mikä palkka kuuluisi olla henkilöstökonsultilla, jonka tehtävänä on myös aktiivinen myynti?

3

7436

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • päkä-pässi

      En toimi henkilöstökonsulttina, koska melkein kaikkiin työvoimaa vuokraavien ja välitävien toimistojen "konsultit" ovat oikeasti myyjiä, jotka sen ohessa suhaavat varsinaisen ydinosaamisen parissa. Minusta homma pitäisi olla niin, että myynin hoitaa myyjät ja konsultoinnin konsultit.

      Henkilöstökonsultin toimenkuva voisi olla asiakasprosessin hoitaminen itsenäisesti tai tiimissä alusta loppuun, myyntiä ja laskutusta lukuun ottamatta. Ja palkka 3-5k€ kokemuksesta ja firmasta riippuen.

    • Ei enää ikinä!

      Itse tein tuota koiran hommaa muutama vuosi sitten vähän ennen valmistumistani. Henkilöstökonsullti tarkoitti ainakin siinä firmassa samaa kuin rekrytointipalvelua markkinoivat puhelinmyyjä. Suurin osa työajasta kului puhelimessa yrittäen saada asiakkaita. Itse rekrytointi työtä oli melko vähän, ehkä sen 1-3 työntekijää sain rekrytoitua viikossa, lähinnä siivoojia, toimisto- ja myymäläapulaisia, eli ei mitään kovinkaan haastavaa työtä. Palkkaus oli 1000e provikat, kuukaudessa tiliä tuli n. 1600-2200 riippuen siitä kuinka hyvin oli saanut myytyä puhelimessa ja mitä kampanjoita/tarjouksia firmalla sattui juuri sillä kuulla olevan. Stressi oli kova ja työ oli ainakin minusta täysin verrattavissa lukioaikoina tekemääni matkapuhelinliittymien puhelinmyyntiin, paitsi että palkka oli hieman parempi ja käytin työpäivästä sen 0-0.5h tuohon rekrytointiin.

      Vastuutehtävät olivat lähinnä sitä tuotteen (rekrytointi/henkilöstönvuokraus) puhelinmyyntiä yritysasiakkaille, ja sitten kaupan synnyttyä täyttelin valmiiseen työilmoituksen pohjaan ne tarkemmat tiedot ja lähetin sen sitten parille sivustolle firman oman sivuston lisäksi. Tämän jälkeen luin tulleet hakemukset (joita ei yleensä työn&palkan surkeudesta koskaan kovin montaa ollut) ja soittelin sitten 3-5 parhaalle hakijalle ja kutsuin haastatteluun. Jos hakija oli ollut aiemmin meillä jo samoissa hommissa töissä, niin tuo haastattelu jäi useimmiten kokonaan väliin ja soitin vain että menetkö silloin ja silloin töihin. Tämän jälkeen kirjoittelin valitsemani työntekijän/vuokratyöläisen tiedot tietokantaan ja siihen päättyi sitten se minun osuuteni.

      Hommaa osaisi apinakin tehdä, vaikeinta tuossa tosiaan oli se puhelimella myyminen ja tuo provisio palkka. Ei tuolla työllä voinut elää ellei sitten ollut todella loistava puhelinmyyjä, mutta ei tuohon kyllä mitään henkilöstöhallinnon koulutusta tarvitse. Paremmat valmiudet saa jos menee vaikka myymään ensin vuodeksi tai pariksi lehtitilauksia/matkapuhelinliittymiä ja siirtyy sitten "henkilöstökonsultiksi".

      On toki olemassa ihan oikeitakin henkilöstökonsultteja, mutta niihin hommiin päästäksesi sinulla pitää olla ne KTM:n paperit ja useampi vuosi työkokemusta henkilöstöhallinnon saralta, palkka on jotain 3000-4500 riippuen kokemuksesta ja siitä mitä maksullisia kursseja aiheesta on käynyt. Oikean henkilöstökonsultin ura on 50/50 jaolla itsensä ja muiden kurssittamista. Monet ovat konsultteina yksityisyrittäjiä ja jotta heillä olisi mitä myydä niin he käyttävät tuhansia euroja vuodessa erinäisiin kursseihin ja koulutuksiin.

    • cisse2

      Moikka!

      Minä toimin henkilöstökonsulttina eräässä firmassa, joka vuokraa työvoimaa asiakasyrityksille sekä tekee suorarekrytointeja sekä erilaisia koulutuksia.

      Työnkuvani ei ole myynnillinen.

      Minä pistän työpaikkoja hakuun nettiin ja eri portaaleihin, haastattelen potentiaaliset kandidaatit, esittelen kandidaatin asiakasyritykselle, solmin työsuhteet eli teen työsopimukset, työsuhteen loputtua laadin työtodistukset, soittelen paljon ihmisiä haastatteluun koska paikkoja on suhteellisen paljon avoinna, vastailen työntekijöiden kysymyksiin ja ongelmiin (liittyen sairaspoissaoloihin, muihin poissaoloihin, tuntikirjauksiin, palkkaan, työehtosopimuksen asioihin, jne jne).... Työhöni kuuluu myös paljon "paperin pyöritystä" sekä hallinnollista hommaa tietsikalla, koska kaikki asiat täytyy päivittää tietokantoihin ja kaikenlaisia listoja täytyy päivittää, jne.

      Tykkään työstäni todella paljon, olen opiskellut henkilöstöalaa ja tehnyt ennen konsultin hommia henkilöstöassistentin hommia, ja konsulttina on kyllä kivaa ja mukavaa. Minulla on tosi paljon toimeksiantoja, joten KIIRETTÄ pitää usein! Mutta siihen pitää vaan tottua, ja sen kanssa täytyy osata olla ok. Eli oikeastaan koko ajan on jotain hommaa kiireessä tehtävä, lounastauot jää aika lyhyiksi :D

      Mutta mikäs siinä, siisti toimistotyö, saa tavata ihmisiä ja löytää osaavia tekijöitä haastaviinkin työtehtäviin. Antoisaa hommaa!

      Koska olen ekaa kertaa tekemässä konsultin hommia, eli ennen tätä työsuhdetta en konsulttina ollut toiminut, niin olen vasta ns. "perehtymässä" tähän työhön eli palkka on nyt hieman pienempi mitä vanhemmilla konsulteilla, mutta pomon kanssa jo juteltiin, että sitä tullaan nostamaan tuossa lähiaikoina.

      Palkkani on ihan kiinteä kuukausipalkka, ei mitään proviikoita tms ole ollenkaan, mutta jos tosi hyvää työtä tekee ja saa esim. haastavan ja ison duunin vietyä kunnolla läpi, voi tulla bonuksia.

      Kk- palkka tällä hetkellä pari tonnia (en viitsi tarkemmin nyt sanoa) ja pientä nousua tulee todellakin lähiaikoina. Ja veikkaan, että kun tässä kehityn lisää ja opin hommasta enemmän vielä, ja saan esim lisävastuuta vuoden-kahden sisällä, voi palkka nousta jo aikas hyviinkin lukemiin.

      Olen 24 v tradenomi, nainen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      203
      2412
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      62
      2308
    3. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      71
      2053
    4. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      311
      1891
    5. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      147
      1495
    6. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      89
      1404
    7. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      37
      1245
    8. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      89
      1176
    9. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      6
      1166
    10. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      184
      1112
    Aihe