Avioehto ja isot tuloerot

Aloittelija1985

Olemme miehen kanssa puhuneet naimisiin menosta. Tilanne on sellainen, että itsellä on pienet säästöt sekä olen säännöllisesti töissä. Joskus tulevaisuudessa myös saamassa kohtuullisen perinnön. Miehellä taas on suuret säästöt, muhkea perintö tulossa, muuta omaisuutta (metsää, sukutilan osuus) sekä suuret tulot.
Molemmilla on ennen yhteen menoa hankittua irtainta omaisuutta jonkin verran.

Millainen avioehtosopimus olisi hyvä meidän tilanteessamme tehdä? Ja muutenkin miten meidän olisi järkevää tehdä esim. yhteisen asunnon ostaminen? Miehellä on luonnollisesti paremmat mahdollisuudet ostaa talo ja hoitaa lainanlyhennykset suurilla tuloillaan, kun itsellä tulot ovat 1/4 hänen tuloistaan.

Itse olen jotenkin siinä suhteessa vanhanaikainen, että mielestäni naimisiin mennessä kaikki yhdessä hankittu omaisuus on yhteistä ja molemmat panostavat tähän siten miten kykenee. Eli siis onko järkeä, että ostamme talon 50/50, perustamme yhteisen tilin, jolle molemmat laittavat tietyn prosenttiosuuden tuloistaan ja josta hoidamme sitten yhteisen lainan kulut ja muut perheen kulut. Molemmille jää sitten omille tileilleen omaa rahaa, jonka käyttää niinkuin haluaa.

Avioehdolla voi varmaankin rajata, että henkilökohtaiset säästöt, perinnöt ja muu ennen naimisiin menoa hankittu omaisuus eivät avioeron sattuessa mene jakoon? Ja kaikki mitä avioliiton aikana on yhdessä hankittu menisi eron sattuessa puoliksi? Molemmat on kuitenkin kaikkensa liittoon antaneet ja panostaneet.

Mikäli mies ehdottaisi, että omistaisin asunnostamme esim. vain 1/3 osan ja otamme erilliset lainat, niin miten sitten kannattaisi toimia? Onko sellainen jaottelu avioliitossa tärkeää?

3

1169

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • mk

   Rajata omat omaisuuden pois avio-oikeuden piiristä ja helpoin on että jos omaisuus on vain toisen nimissä ei kuulu avio-oikeuden piiriin. Jos ostatte asunnon että toinen omistaa 1/3 ja toinen loput niin se sillä selvä eikä siihen avioehtoa tarvita ollenkaan kun omistusosuudesta näkee mitä omistaa ja niin edelleen.
   Kylläse yhteinen talo 50/50 suhteessa omistatte on kaikkein paras ja muut omaisuudet kuten perinnöt ja lahjoitukse ja vaikka omat säästöt rajataan avioehdolla pois avio-oikeuden piiristä pois. Täytyy myös huomioida onko avioehto voimassa vain erotilanteessa eikä silloin kun vaikka toinen puolisoista kuolee mutta jos on yhteisiä lapsia niin jos avioehto on voimassa kummassakin tapauksessa niin lapset perivät aina vanhempansa ja niin edelleen.

   • >>Jos ostatte asunnon että toinen omistaa 1/3 ja toinen loput niin se sillä selvä eikä siihen avioehtoa tarvita ollenkaan kun omistusosuudesta näkee mitä omistaa ja niin edelleen.


  • ggggtygygyhhyyh

   entäs sitten kun mies onnellisesti tienaa ja itse istut kotona kasvattamassa teidän muksuja saamatta latin latia? tämäkin kannattaa miettiä miten tasataan jos haluaa asiat pistää 50/50

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina Aitolehti poseeraa rakkaansa kanssa - Somessa kuitti:"Oletko lainannut Haaviston Antoniota?"

   Hmmm, onhan noissa miehissä yhdennäköisyyttä täytyy myöntää… Vai mitä mieltä sinä olet? Lue lisää ja katso kuvat: http
   Kotimaiset julkkisjuorut
   210
   3080
  2. Miksi itsenäisyyspäivää vietetään...

   ...kun itsenäisyys menetettiin 4.4.2023 kun meidät liitettiin NATOon? Päätäntävaltamme siittettiin UsaNatolle tuona suru
   Maailman menoa
   519
   1606
  3. En ole kiinnostunut sinusta ikävä

   Ikämies, olet ilmaa luuseri olet.
   Ikävä
   128
   1375
  4. No joko susta on nainen tullut johtaja

   Kun sä olet opiskellut niin paljon, ja olet niin terävä?
   Ikävä
   76
   1253
  5. Hyvästi, vaalea nainen

   Edelleen pyörit päivittäin mielessäni. Mitä teitkään minulle. Niin tuttu, vaikka tutkimaton. Kaipuu ja polttava tunne si
   Ikävä
   40
   1140
  6. Pystytkö puhumaan seksistä?

   Tai onko se maailman luonnollisin ja parhaimmillaan kauneimpiakin asioita mistä et pysty puhumaan kokematta seksuaalista
   Sinkut
   150
   1050
  7. MIKSI IHMEESSÄ Suomi uhoaa Venäjälle?

   Tätä tahtia ollaan sodassa ja vakavissa ongelmissa! Ei meillä ole mitään saumaa Venäjää vastaan. Ymmärtäkää nyt jo hyv
   NATO
   322
   1040
  8. Lempinimi kaivatulle

   Minkä lempinimen olet antanut ikäväsi kohteelle mielessäsi häntä ikövöidessä? Hän kulkee aatteissa mukana lempinimellä
   Ikävä
   41
   1016
  9. Seuraan sinua.

   Muistathan tämän.
   Ikävä
   107
   1002
  10. Olenko tehnyt sulle jotain

   Ikävää?
   Ikävä
   40
   950
  Aihe