Italian rantakohteet!

vieras1234

Ajatuksissa ensi kesän omatoimimatka.. Olisi tarkoitus lentää Roomaan ja siitä jatkaa johonkin rantakohteeseen, rauhallinen pikkukylä mahdollisesti.

Onko kellään vinkkejä rantakohteista, joissa pääsisi nauttimaan hyvästä ruuasta ja auringosta.. Ja jonne olisi hyvät kulkuyhteydet Roomasta. Italia on aika vieras maa minulle, joten hyviä vinkkejä otetaan mielellään vastaan! :)

12

3389

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pisa - Viareggio

      Sopisiko lennon kohteeksi paremmin Pisa kenties?
      Joko kalliimpaan hintaan Finnairilla tai edullisesti Ryanairin suoralla lennolla Tampereelta. Pisasta on lyhyt junamatka mm. Viareggioon. Lisätiedot: http://en.wikipedia.org/wiki/Viareggio . Junalippu maksaa 2,40 euroa, matka-aika kestustan asemalta 16 min., kentältäkin vaihtoyhteydellä pääsee.

    • ilmakitara

      Ehkä sinua kiinnostaisi mennä Venetsiaan. Olen kuullut, että joidenkin mielestä se on jopa Roomaakin upeampi. Jos sitten haluat nähdä Rooman, voisit ottaa bussin sinne (kestää noin 6 tuntia).

      Tuossa on pieni artikkeli [url=http://www.studios-central.com/venice-hotel.php]Venetsiasta[/url], toivottavasti se houkuttelee sinut vierailemaan siellä.

    • Jupukki

      Mene Terracinaan. Junalla pääsee helposti ja on mukava Italialainen rantakaupunki. Pitkät hiekkarannat ja hyvät ravintolat. Sinne siis.

    • limoncello!!!

      suuria odottaa. Olemme olleet Viareggiossa, Pesarossa ja Caprilla. Rannat maksullisia paitsi, jos hotelli on rannalla kuten meillä Pesarossa. Viareggiossa matala hiekkaranta, mutta vesi likaista ja limaisen tuntuista; ei huvittanut uida. Samoin Pesarossa. Caprilla kokeilimme Marina Piccolon rantaa, mutta siellä oli polttavia meduusoita ja tuntui välillä kuin olisi hypännyt nokkospuskaan. Iholle jäi vähäksi aikaa punoittavia kirveleviä jälkiä. Etikkaa laittoivat niihin.
      Menemme taas Italiaan. Tällä kertaa Roomaan ja Sorrentoon. Mereen en kyllä uimaan siellä mene. Mutta ruoka on ihanaa. Puhumattakaan nähtävyyksistä, joihin ei tarvitse erikseen mennä, koska niitä on koko ajan ympärillä.
      Jos haluamme uida meressä, menemme Kreetalle. Tai sitten ihan Teneriffalle asti.

      • belpaese

        höpö höpö kyllä italiassa voi uida meressä! olen ollut adrianmeren puolella sekä tirrenon meren puolella ja molemmissa uinut ilman ongelmia, paitsi jos meri on ollut "iso" ja tuonut rantaan roskaa/levää!


    • Maremaremare

      Roomasta alle 2 tuntia pohjoiseen Capalbio ja Argentario ovat omat suosikkini.
      Vesi puhdasta ja pitkat hiekka rannat. Pala paratiisia jonka voi helposti yhdistaa Rooman reissuun.

    • dahl_

      Mulla on sama ongelma mietittävänä. Olen lähdössä heinäkuussa yksin Italiaan. Otan lennot ehkä Roomaan ja jatkan sieltä jonnekin junalla. Toisaalta Sisilia on aivan mahtava paikka, mutta jaksanko loikoilla yksin parisen viikkoa?

      Oisko jollakulla kokemuksia Sisiliasta? Naxos?

      • tzigtsag

        Mulla kans aikomuksena tehdä heinäkuussa Italian turnee. Lennän todennäköisesti Bergamoon, mut sen jälkeen suunnitelmat auki. Sisiliakin ollut vaihtoehtona. Olen käynyt siellä aiemminkin ja se on kyllä aivan ihana paikka!

        Jos kaipaat seuraa osalle matkaa, pistä "dahl" viestiä vaikka tänne. Olen 30 nainen.


    • 323232

      Oletko siis lähdössä rantalomalle vai reissaamaan...
      Kannattaisiko ottaa lennot Venetsiaan ja sieltä junalla adrian rannikolle, se matka aika helppo. Ja Venetsian lähellä Lido Di Jesolo, aika kiva paikka sekin.

    • italiana

      roomasta käsin mielestäni parhaat rantakohteet ovat (päiväretkiä, 30-45min keskustasta): santa marinella, fregene, cancelli. jos haluaa hiukan kauemmaksi (pari tuntia) niin argentario tai etelässä terracina ja sperlonga.

      jos aikataulu sallii (pitkän päivän matkustamisen), niin suosittelen ehdottomasti sardiniaa, siciliaa ja costiera amalfitanaa ( ischia). myös bari, brindisi, taranto hyviä. jättäisin suosiolla "aurinkomatkojen rannat" venetsian, rimini-riccionen yms seudulla muille.

    • Roomasta alaspäin on ihan OK rantoja, kun menee Ostiasta etelään. Vesikin on jo kirkasta Anzion kohdalla. Ostiasta etelään on upea ranta ja ei sellaisia suljettuja rana-alueita. Ja kesällä varsinkin viikonloppuisin näkyy oikeaa rantaelämään, mutta varaudu mielettömiin ruuhkiin ja pysäköinti on haasteellista. Terracina ja Circeo ovat jo ihan OK. Terracina elokuussa vaan aika täysinäinen paikka.....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2669
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      231
      2531
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2312
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      191
      1808
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1308
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1253
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1225
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1128
    Aihe