Kenestä uusi valmentaja?

Suomelle

Mielestäni nyt pitää miettiä millainen personaa me halutaan joukkueelle. Räväkkä ja ehkä myäs kovaääninen vai mukava kaveri ja sovittelija. Kysymys on kummalla me uskomme saavan Suomen joukkueesta parhaan irti.

Jos mietitään kenestä saataisiin lyhyessä ajassa jo San Marino otteluun uusi valmentaja ovat vaihtoehdot vähissä. Pasi Rautiainen, Keith Amstrong, Mikael Käld eipä tule paljon vapaana olevia mieleen.

Mielestäni olisi erittäin rohkea ja hyvä veto jos vaikka tavallaan testattaisiin valmentajia. Ensimmäinen kokelas voisi olla Naistenmaajoukkueen entinen valmentaja. Mikae Käld hänelle voisi miettiä apureiksi kenties apuriksi jo San Marino peliin Jari Litmanen valmentajana.

Vaikka Käldin saavutukset ovat naistenpuolella en koe etteikö hän voisi olla hyvä valmentaja Suomen miesten maajoukkueelle. Hän voisi vetää San Marino pelin ja ennen seuravaa varsinaista peliä olevia harjoitus otteluita. Jos todetaan hyväksi ja pelaajat ovat tyytyväisiä hän voi jatkaa jos ei niin uusi kehiin.
Näin saadaan vähän aikaa miettiä.

Yksi asia on selvää Baxter ei tule eroamaan itse koska se tarkoittaa ehkä sitä että hän ei saa palkkaa sopimuksen loppuun. Kun Celtikin pestiäkään ei enää ole palloliiton ainoa tehtävä on erottaa hänet vaikka kalliiksi se tulee. Helpompaa meille kaikille niin Baxterille, pelaajille kuin faneille on valmentajan vaihdos. Saadan rauha maahan ja maajoukkueseen sekä Baxterille.

12

437

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pelë!

      Valmentajan piikkiin on helppo laittaa monen laisia asioita.
      Suomen suurin ongelma on pelaajien vähyys, joka näkyy erityisesti peluuttamisessa. Kun joukkueen "vanhukset" ovat joukkueen kantavia voimia, on valmentajan tehtävä melko mahdoton.
      Säästetään palloliiton rahat ja annetaan Baxterin jatkaa vielä yksi vuosi. Uusia pelaajia pitäisi kiireesti löytyä joukkueeseen ja nuorennusleikkauksen aikana ei muutenkaan tule tuloksia.

      • näin on

        Kun suomi otti vaihtopelaajia kentälle niin sinne tuli 3 - 4-kymppistä ukkoa. Mutta kun Unkari otti vaihtomiehiä niin sieltä tuli parikymppisiä ammattimiehiä..............


      • On meillä toki muitakin suuria ongelmia kuin valmentajan persoona ja kyvyt, mutta niiden muiden ongelmien ratkaiseminen vie vuosia. Joukkuetta ei voida kokonaan vaihtaa, mutta valmentaja voidaan. En aio enää katsoa pelejä, joissa valmentaja jättää käyttämättä ne keinot, jotka valmentajalla on. Tai sitten reagoi aivan liian myöhään, vasta kun peli jo käytännössä on ohi. Ja päälle vielä vinoilee toimittajille. Selittelee nenäkkäästi itsestäänselvyyksiä. Tämäkö on sitä ammattitaitoa, jota Palloliito häneltä ylisuureen hintaan ostaaa?

        Missä ovat meidän nuoret sankarimme, Teemu Pukki, Perpa Hetemaj ja kumppanit? Pitää vaan uskaltaa antaa sitä vastuuta. Nämä karsinnat ovat mahdollinen tilaisuus oppia ja ajaa sisään nuoria. Baxter vain ei uskalla. Uusi mies kehiin!


      • MOAM
        g70 kirjoitti:

        On meillä toki muitakin suuria ongelmia kuin valmentajan persoona ja kyvyt, mutta niiden muiden ongelmien ratkaiseminen vie vuosia. Joukkuetta ei voida kokonaan vaihtaa, mutta valmentaja voidaan. En aio enää katsoa pelejä, joissa valmentaja jättää käyttämättä ne keinot, jotka valmentajalla on. Tai sitten reagoi aivan liian myöhään, vasta kun peli jo käytännössä on ohi. Ja päälle vielä vinoilee toimittajille. Selittelee nenäkkäästi itsestäänselvyyksiä. Tämäkö on sitä ammattitaitoa, jota Palloliito häneltä ylisuureen hintaan ostaaa?

        Missä ovat meidän nuoret sankarimme, Teemu Pukki, Perpa Hetemaj ja kumppanit? Pitää vaan uskaltaa antaa sitä vastuuta. Nämä karsinnat ovat mahdollinen tilaisuus oppia ja ajaa sisään nuoria. Baxter vain ei uskalla. Uusi mies kehiin!

        Järjettömiä nuorennusleikkauskokeiluja ei tehdä tosipeleissä. Karsinnoissa pitää pelata parhaat pelaajat niin kauan kuin on teoreettisia mahdollisuuksia kisoihin.

        Nyt Suomen on pitää voittaa kaksi kertaa Ruotsi...


      • rahat on loppu
        MOAM kirjoitti:

        Järjettömiä nuorennusleikkauskokeiluja ei tehdä tosipeleissä. Karsinnoissa pitää pelata parhaat pelaajat niin kauan kuin on teoreettisia mahdollisuuksia kisoihin.

        Nyt Suomen on pitää voittaa kaksi kertaa Ruotsi...

        Hei persaukiset paskan puhujat. Fyrkat on loppu. Nyt on silleen otettava lusikka kauniiseen käteen ettei käy samalla tavoin hiihtoliitolle eli konkurssi.

        Toi paskanjauhanta olisi syytä loppua. Pomot on valittu ja sillä sipuli. Se Suomen joukkue ei ole mikään Arsenal tai Liverpool, joka joka viikko voi vaihtaa valmentajaa, kun katsomo on aina täynnä.

        Moisen asian tajuamiseen ei tarvitse olla mikään Eisstein. Ja nää toimittajat on ihan täysiä sikoja. Nauttivat toisten kärsimyksistä. Ja niin sanonut vapaat toimittajat kanssa. Helppo se on paskaa heitellä.


    • Sivari-pöllö

      Maailman paras valmentaja.

    • Nojatuoli-Waari

      Olennaista on, että juuri niin kuin tässä keskustekluketjussa MOAM kirjoittaa (13.10.10, klo 04.17): Karsinnoissa pitää pelata parhaat pelaajat...

      Maajoukkueen peluuttamisesta vastaavan päävalmentajan pitää valita kentälle paras joukkue. Esim. kielelliset ongelmat mm. vaihtojen tekemisen osalta eivät saa olla esteenä, kun ratkaisuja on tehtävä nopeasti pelin tuoksinan ollessa meneillään. Jos kielellisiä ongelmia esiintyy, silloin ne ongelmat poistuvat, kun kentän laidalla on suomea puhuva päävalmentaja. Miksi Baxter ei tiettävästi ole vieläkään opetellut kunnolla suomea, vaikka on toiminut Suomen päävalmentajana jo melko pitkään? Eilisen Unkari-ottelun aikana välillä kentän reunalla televisiokuvissa vilahtanut Baxter vaikutti olemukseltaan kuin orvolta, yksinäiseltä, epävarmalta ummikolta vieraan kulttuurin keskelle joutuneena.

      Millaista aivosykäysten ruljanssia mahtanee tapahtua päävalmentäjien aivokopan sisikunnassa, kun varsin usein me suomalaiset joudumme havaitsemaan, että monet taitavat ja oivalliset jalkapalloijamme eivät syystä tai toisesta meinaa päästä sonnustautumaan maajoukkuepaitaan. Tämä seikka on havaittu jo usein myös ennen Baxterin pestikautta. Kun tässäkin keskustelussa on todettu suomalaisen pelaajavalikoiman rajallisuus suuriin jalkapallomaihin verrattuna, niin sitäkin tärkeämpää olisi saada maajoukkueseen mukaan paras mahdollinen kokoonpano ja totta kai siihen rinkiin pitää kuulua pelaajia laajemmalti kuin vain yhden pelijoukkueellisen verran. Aina pitäisi olla reservissä pelimiehiä valmiina tulemaan mukaan seuraavaan otteluun, jos tulee vaikkapa loukkaantumisia tai punaisia kortteja.

      Jos esim. Baxter ja Hetemaj eivät tule toimeen keskenään, niin se on iso miinus päävalmentajalle, jonka pitää pystyä hommassaan kokoamaan jopa originellitkin yksilöt joukkueeksi. Siinä se valmentajan osaaminen punnitaan. Semmoisessa asetelmassa riittävä kielitaito on korvaamaton kyky. Vastaavasti arviointitilanne syntyy myös silloin, kun ottelussa tunaroiva pelaava tai useampikin saa jatkaa peliään kentällä, vaikka vaihtomiehinä on penkilla istumassa maailmanluokan suomalaispelaajia. Päävalmentaja on vastuussa eikä sitä muuksi muuta lehdistöön kohdistunut kukkoilu. Päävalmentajan ammattiin kuuluu myös kritiikin sietämisen kyky.

      • 8

        Urheilutoimittajiksi jäävät ainekseltaan ne kaikkein huonoimmat yksilöt, joita ei sitten mikään lehti enää uskalla lähettää esim. poliittista johtoa tapaamaan. Toimittajat tietävät tämän, me tiedämme tämän ja se on totuus. Kyllä maajoukkueella on varaa palkata yliopistosta joku missi lirkuttelemaan 2000 euron kuukausiliksalle toimittajille, mutta se ei nosta Suomalisen jalkapallon tasoa.

        Me olemme jalkapallon kehitysmaa tästä aina maailman tappiin asti, niin kauan kuin partasuinen ylipainoinen toimittajan reuhka laittaa oman kuvansa lehtiin ja kirjoittaa, että "hyvä peli ratkaise vaan ainoastaan lopputulos".

        Niihän se ei ole. Jokainen puolitylsä aidanseiväskin tietää, että on pelattava hyvin ja sen jälkeen voi ehkä voittaa. Jalkapallosta kirjoittavat ihmiset iltapäivälehtiin ihmiset joiden nupin on viina ja olut syönyt. Menkää storyvilleen, urhon bubiin ja sporttibubiin katsomaan, miten ko. toimittajat aikaansa kädä. Juostakoonko lenkillä, että oma nuppi tuulettuisi -juosta. Hikoiltiin varmaan jotain 12 vuotisna viimeksi ja varmasti ei kyseisiä hemmoja jumppatunneilla näkynyt. Ja sitten alettiin urheilutoimittajiksi.

        Onhan se aivan selvää, että siinä ei mikään vedonlyöntitoimisto ihmetellyt kun Suomi kolme kertaa peränjälkeen hävisi.


      • Hassua sinällään, että Baxter kyllä puhuu ruotsia melko sujuvasti ja sitä puolestaan nykyisen maajoukkueen pelaajista puhuu iso osa joko äidinkielenään (Forssell, Enckelman, Johansson, Sjölund, Hämäläinen, Sparv etc.) tai koulukielennään (Eremenkon veljekset) useimmat pelaajistamme. Lisäksi vielä esim. Litmanen. joka puhuu paitsi ruotsia, myös useampaa muuta vierasta kieltä erinomaisesti. En usko, että kieliongelmaan homma kaatuu. Kansainvälisessä jalkapallossa kun ei suomella kuitenkaan pärjää kovin pitkälle nykypäivänä.

        Se kyllä on ongelma, ettei Hetemajn tasoista pelaajaa saada kentälle ja pelaavaan kokoonpanoon. Pienellä maalla ei sellaiseen ole varaa. Muutenkin se paljon puhuttu nuorennusleikkaus on lähes kokonaan jäänyt tekemättä. Se, että parhaat pelaavat on ymmärrettävää, mutta siinä vaiheessa, kun karsinta on jo mennyt reisille, voitaisiin jo ajatella sitä seuraavaa karsintaa ja alkaa ajaa sisään nuoria kykyjä. Jos sitten jollekin Hollanille sen ansiosta hävitään 3-0, kun viimeksi otettiin kuokkaan vain 2-1, ei todellakaan paljoa hetkauta. Onhan toki teoriassa kaikki vielä omissa käsissä. Riittää, kun voitamme kaikki jäljellä olevat pelit. Helppoa?

        Se rahakysymyskin on kaksipiipuinen juttu. Yhtäältä tietysti Baxterin iso palkka on maksettava, vaikka häntä ei käytettäisikään. Toisaalta taas, jos saisimme joukkueen herätettyä uuden valmentajan avulla, saisimme myös lisää katsomotuloja, jotka nyt näyttävät jäävän saamatta. Siinä puhutaan vielä isommista summista kuin valmentajan palkka. Tämäkin on syytä muistaa. Ja menestys tuo katsojia.

        Onhan sekin mahdollista, että Baxter onnistuu kääntämään kurssin nousuun ja saamme todistaa "ihmeen 2011." Uskokoon ken haluaa. Minä en skottiin enää usko.

        Toimittajat muuten "oikeissa jalkapallomaissa" ovat paljon tylympiä kuin meillä Syuomessa. Eikä useimmilla heistä sen kummempaa futistaustaa ole. Ja perhana, ylipainoisiakin ovat. Yleisöllä on oikeus mielipiteeseen ja toimittajien oikeus ja velvollisuus kyseenalaistaa ja kysyä. Niin se vain, pojat, menee.


    • Päällikkö .

      "... Jos todetaan hyväksi ja pelaajat ovat tyytyväisiä..."

      Voi vittu, kyse on Suomen maajoukkueesta eikä mistään saatanan puna-armeijasta jossa äänestetään johtajista!

      Johtaja, tässä tapauksessa valmentaja, johtaa peliä eikä voi kalastella 'pisteitä' pelaajilta että saisi jatkaa hommissa...

      Kaltaisiasi ruotsalaisia kaikki-pelaa -neitejä on Suomessa liikaa!

      • 20

        Kun tää Hetemaj, jonka etunimeä en nyt muista ei päässyt pelaamaan, niin sisko suuttui. Sisko on tärkeä koska Te törpöt varmaan äänestätte hänet eduskuntaan.

        Mikael Forsell teki maalin. Enempää ei voi pyytää. Kun pelataan yhdellä kärjellä niin tommosta se on. Mutta kun sitä yritetään pitää peli tasaisena ja Unkari oli parempi. Näennäisesta hallinnasta huolimatta Suomi oli huonompi ja parempi eli Unkari voitti.

        Ja se on ihan sama kuka siellä penkillä on. Se oli aika lähellä, se voitto. Onhan siitä ollut puhetta, että miksei kasva uusia osaavia kansainvälisen tason pelaajia. Se johtuu siitä, että Suomessa ei ymmäretä jalkapalloa.

        Baxter sen oivallisesti kiteytti. Hänen mummossa on katsellut 50-vuotta kun vaari ajoi, eikä koskaan tämä mummo oppinut ajamaan.

        Totuus tekee kipeää.


      • 20 kirjoitti:

        Kun tää Hetemaj, jonka etunimeä en nyt muista ei päässyt pelaamaan, niin sisko suuttui. Sisko on tärkeä koska Te törpöt varmaan äänestätte hänet eduskuntaan.

        Mikael Forsell teki maalin. Enempää ei voi pyytää. Kun pelataan yhdellä kärjellä niin tommosta se on. Mutta kun sitä yritetään pitää peli tasaisena ja Unkari oli parempi. Näennäisesta hallinnasta huolimatta Suomi oli huonompi ja parempi eli Unkari voitti.

        Ja se on ihan sama kuka siellä penkillä on. Se oli aika lähellä, se voitto. Onhan siitä ollut puhetta, että miksei kasva uusia osaavia kansainvälisen tason pelaajia. Se johtuu siitä, että Suomessa ei ymmäretä jalkapalloa.

        Baxter sen oivallisesti kiteytti. Hänen mummossa on katsellut 50-vuotta kun vaari ajoi, eikä koskaan tämä mummo oppinut ajamaan.

        Totuus tekee kipeää.

        Vaikka haastattelussa se taisi olla äiti/isä ja aika oli 35v, ei 50v.

        Kyllä toimittajien hankalatkin kommentit on valmentajan kestettävä. Nimittäin, jos valmentaja on oikeasti ammattimies. Suuret valkut käyttäytyvät paineenkin alla korrektisti ja ymmärtävät toimittajien työn. Pienet valkut eivät ymmärrä, vaan korostavat itseään ja ottavat herneen nenään.

        Jos Baxter saa luottoa jatkaa ja osittaa pystyvänsä saamaan joukkueesta tehoja irti, niin hienoa. Siinä tapauksessa olen ensimmäinen myöntämään olleeni väärässä. Mutta niin kauan kuin välttämättömiä vaihtoja pihdataan loppuminuuteille asti, jolloin se vaihto on jo myöhäistä, en usko jotuvani sanojani pyörtämään. En voi sille mitään, että useamman kerran on ollut pakko ihmetellä Stuart B:n hidasta reagointia tilanteisiin. Miksi odottaa ja odottaa, ei niin tee todellinen huippukoutsi. Mourinhot, Fergusonit, Löwit ja kumppanit toimivat välittömästi, kun tilanne on päällä. Ja tulos on jalkapallohistoriaa.

        Kaikesta antipatiastani huolimatta, jos Baxter jatkaa vielä, kuten itse asiassa uskon käyvän, on hänelle kuitenkin ennen seuraavaa karsintakoitosta annettava täysi tuki ja reilu mahdollisuus. Kuten aaina ennen peliä kaikille maajoukkuevalkuille olisi annettava. Pelin jälkeen on sitten tarvittaessa kritiikin paikka.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3797
    2. 209
      3058
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2594
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2044
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1475
    6. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      176
      1388
    7. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1344
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe