Ligurian rannikko!!

matkakuume8

Osaatteko suositella jotain kohdetta Ligurian rannikolta. Ensi kesän reissu suunnitteilla ja tuo rannikko kiinnostaisi. Kaikkialla kirjoitellaan vain yleisesti Ligurian rannikosta eikä mitään kaupunkia/kylää mainita..
Lomaltamme haemme aurinkoa, hyvää ruokaa ja kauniita maisemia ja tarkoitus olisi lomailla viikko-10 päivää. Lennämme Milanoon ja olen käsittänyt, että kulkuyhteydet rannikolle ovat hyvät.

Kertokaa mihin kannattaisi mennä! :)

9

3092

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aGGa70

      Kaikki kylät välillä Nizza-Genoa ovat ihania ja pittoreskejä. Finale ligure, Diano marino jne. Auto kannattaa vuokrata ja käydä vaikka Porto veneressä. =)

    • Bacci d'Alassio

      Alassio. Katso vaikka Aurinkomatkojen esitteestä kuvia. Siellä on kauppoja, ravintoloita ja jäätelöbaareja.
      Pääset sinne junalla Milano Centralesta.

    • Sinne vaan

      Milanosta pääsee parhaimmillaan parissa tunnissa junalla Genovaan ja sieltä sitten jatkoa junalla, autolla jne, jompaan kumpaan suuntaa rannikkoa. Netti pullollaan kauniita kuvia rannikosta ja vinkkejä - upea alue. Varaudu kesöllö kuitenkin vilinään - turisteja pajon. Itse viihtynyt Diano Marinassa, siellä on hyvä hoidettu rantakin ja kaikki turistipalvelut. Jos kaipaat rauhallisempaa menoa, niin Merialppien pikkukylät vuoristossa heti pohjoisessa ovat mainio valinta aikuiselle.

    • Italia-fani

      Suosittelen lämpimästi viime kesän reissun jäljiltä Ligurian eteläosia ja etenkin Cinque Terren mahtavia maisemia ja idyllisiä pikkukyliä - Liguriahan jatkuu myös Genovasta etelään eikä vain Ranskaa kohti. Cinque Terren viiden pikkukylän lisäksi alueelta löytyy mm Portoveneren ja Camoglin nätit kylät - toki vain muutama mainitakseni.

      • matkakuume8

        Tämä eteläpuoli houkuttelisi meitä ennemmin, kuin Ranskaan vievä rannikko.. Minkälaisian rantoja tuolta Cinque Terrestä, Portovenerestä ja Camoglinista löytyy? Idylliset pikkukylät kuulostaa erittäin hyvältä, kunhan siellä vain olisi hyvä ranta missä ottaa aurinkoa. Mitään hälinää ja yöelämää emme kaipaa, toistemme seura riittää :)


      • matkakuume8 kirjoitti:

        Tämä eteläpuoli houkuttelisi meitä ennemmin, kuin Ranskaan vievä rannikko.. Minkälaisian rantoja tuolta Cinque Terrestä, Portovenerestä ja Camoglinista löytyy? Idylliset pikkukylät kuulostaa erittäin hyvältä, kunhan siellä vain olisi hyvä ranta missä ottaa aurinkoa. Mitään hälinää ja yöelämää emme kaipaa, toistemme seura riittää :)

        Kierrettiin tänä vuonna Liguriaa, ei niinkään rantoja, kaupunkeja ja nähtävyyksiä kylläkin.
        Cinque Terre on aivan ihana, idyllisiä pikkukaupunkeja, mukava ilmapiiri. Kaunis on niin ikään Santa Margherita ja Portofino.

        Hiekkarantoja on vähemmän. Ranskaan suuntaan hiekka muuttu pikkukivi-tyyppiseksi ja siis rannat ovat juuri sellaisia, esim. Ventimigliassa.
        Parempi on hiekka esim. Sestri Levante nimisessä paikassa. Varsinaisen Ligurian alueella tämä onkin näitä parhaita paikkoja - ja itse kaupunkikin on mukava nähtävyyksineen.

        Riittävän "tylsä" (omasta näkökulmastani) on kuitenkin Viareggio Toscanassa, eli siis Ligurian eteläpuolella. Hiekkaranta on pitkä ja leveä, hiekka hieno. Eli siis hiekkarantojen ystäville tosi kiva paikka. Sinne pääseekin kohta aika edullisesti jos Ryanairin palvelutaso kelpaa. Suorat lennot Tampereelta Pisaan aloitetaan keväällä.


      • Italia-fani
        matkakuume8 kirjoitti:

        Tämä eteläpuoli houkuttelisi meitä ennemmin, kuin Ranskaan vievä rannikko.. Minkälaisian rantoja tuolta Cinque Terrestä, Portovenerestä ja Camoglinista löytyy? Idylliset pikkukylät kuulostaa erittäin hyvältä, kunhan siellä vain olisi hyvä ranta missä ottaa aurinkoa. Mitään hälinää ja yöelämää emme kaipaa, toistemme seura riittää :)

        Koska majoitus on Cinque Terressa a) kallista ja b) pitää varata huisin aikaisin, koska pikkukylissä ei tuota kapasiteettia ole järin paljon, majailimme Levantossa, joka 5 min junamatkan tai 2 h kävelymatkan päässä CT:n kylistä pohjoiseen. Junalla pääsee hyvin kulkemaan koko rannikon matkalla, se lienee mukavin peli noilla serpentiineillä ja autottomissa kylissä. Tai laiva, kylät näyttäviä mereltä päin, kun kohoavat kerroksittain ylös merestä. Levannossa on pitkä hyvä hienohiekkainen ranta, paljon viihtyisiä ruokapaikkoja ja baareja, mutta ei runsasta biletystä - oikein mukava paikka siis kaikin puolin. CT:n kylien rannat pohjoisinta - ja samalla tavanomaisinta - Monterossoa lukuunottamatta ovat jyrkän kallioiset, osalla kylistä ei ole laivalaituria kummempaa 'rantaa' - joten ne eivät ole uimareille, mutta auringonpalvojille toki, kaikki kallionkolot on tungettu täyteen niukkaakin niukempaa uikkaria ;) Mutta muuten ehdottomasti käynnin arvoisia. Riomaggiore-Manarola -välin 'rakastavaisten polku' voi olla joskus aika täynnä jenkkejä ja muita turisteja, etenkin sesonkiaikana, mutta sesongin ulkopuolella sekä muiden kylien välisillä poluilla saa vaeltaa sangen rauhassa, mikäli tuon tyyppinen kuntoilu innostaa. Portoveneren ja Camoglian rannat kuten CT, ei hiekkaa mutta kallioilla lojujia riittää.


    • tulllllia

      Olen asunut nyt 3 vuotta liguriassa (vuoden imperiassa, 6 kk Alassiossa ja 1,5 vuotta Genovassa) ja suosittelen Alassio -nimista kaupunkia, joka on erittain idylinen pieni kaupunki noin 100 kilometria Genovasta Ranskaan pain. ( junalla noi 3 tuntia Milanosta) Noin 100 x kivempi, paremmat rannat, ravintolat kuin Diano Marinassa, Finale liguressa yms... Portofino ja Santa margherita on myos kivoja, mutta erittain kalliita kesalla ( Portofinon paa-aukiolla kahvi maksaa 10 e ..)

      10 paivaksi kannattaa vuokrata asunto eika ottaa hotellia joka tulee huomattavasti kalliimmaksi. Voin suositella lampimasti asuntoa jota vuokraa vanha ystavani. Linkkina asunnon ilmoitus, hinnat yms

      http://www.affitto.it/dettaglio.php?anno_completo=1&codice_tipo_annuncio=OV&id_annuncio=66971#cc

      Lisatietoja voit kysya minulta sahkopostitse [email protected]

    • lyytik

      Majoitusvinkkejä otettaisiin seudulta ilolla vastaan (tuo ihana paikka jo varattu näytti olevan)! Joku viinitilakin olis mahtava. Yli viikon siinä Ligurian seuduilla ajeltaisiin, siitä sitten Bologna-Parma suunta. Grazie mille jos ehditte vinkkaamaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 191
      2393
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2144
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      186
      2063
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1712
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1267
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      6
      1225
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1205
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      16
      1198
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1098
    Aihe