Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vankilavierailija?

Onnistuuko?

Minua kiinnostaisi vankilavierailijan vapaaehtoistyö, miten homma käytännössä etenee? Onko Punaisella ristillä jotain kursseja tms asiaan liittyen? Mitä vankien kanssa tehdään?

Taustojani sen verran että olen ammatiltani lähihoitaja (mielenterveys-, kriisi- ja päihdetyö) ja päättötyönikin aikoinaan tein rikoskierteen katkaisemisesta. Joskin olen vuosia työskennellyt ihan toisella alalla, joten nykykokemusta ei hoitoalasta ole. Olen kolmekymppinen nainen.

Myös monikulttuurisuus kiinnostaa henkilökohtaisista syistä joten voisin nähdä itseni myös esim. turvapaikanhakijan ystävänä. Lapsi-, perhe- tai vanhustyö ei ole ensisijainen intressini. Päihdetyö voisi myös olla mukavaa, mutten niinkään haluaisi kiertää kyliä etsimässä juopottelevia nuoria, vaan auttaa asunnottomia yms. vanhempia venkuloita.

10

1361

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Marja Kanerva

      Hei,

      oikein mukavaa, että olet kiinnostunut Punaisen Ristin vankilatoiminnasta. SPR:ssä on ollut vapaaehtoista vankilavierailijatoimintaa jo 40 vuotta. Toimintaan pääsee parhaiten mukaan ottamalla yhteyttä oman paikkakuntasi SPR:n osastoon tai jos et sellaista tiedä, oman alueesi SPR piiritoimistoon. Sieltä sinulle neuvotaan SPR:n ystäväkurssi, johon voit osallistua ja sen jälkeen voit tulla mukaan vankilavierailijakurssille, josta saat valmiudet toimia vankilavierailijana. Kysy ihmeessä myös muista SPR:n vapaaehtoistoiminnan muodoista. Olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaan!

      Piirien yhteystiedot löydät: http://www.redcross.fi/aktiivit/piirit/fi_FI/

      • Niin se vaan menee, että vain rikolliset meillä naisia kiinnostaa. Sekin taannoinen kaksi poliisia teloittanut tanski sai heti satoja kosintakirjeitä vankilaan. Ilmankos me kunnolliset saammekin kärsiä puutetta ja kurjuuta. Retkujahan teille kyllä riittää!


      • newbranch
        sitroen kirjoitti:

        Niin se vaan menee, että vain rikolliset meillä naisia kiinnostaa. Sekin taannoinen kaksi poliisia teloittanut tanski sai heti satoja kosintakirjeitä vankilaan. Ilmankos me kunnolliset saammekin kärsiä puutetta ja kurjuuta. Retkujahan teille kyllä riittää!

        Kyllä sellaiset naiset kannattaa kiertää kaukaa.


      • mmss
        sitroen kirjoitti:

        Niin se vaan menee, että vain rikolliset meillä naisia kiinnostaa. Sekin taannoinen kaksi poliisia teloittanut tanski sai heti satoja kosintakirjeitä vankilaan. Ilmankos me kunnolliset saammekin kärsiä puutetta ja kurjuuta. Retkujahan teille kyllä riittää!

        Syy siihen että sua ei huoli kukaan ei oo se ettet oo kriminaali
        vaan se ET OOT ÄÄLIÖ !!!!!!!


      • mmss
        newbranch kirjoitti:

        Kyllä sellaiset naiset kannattaa kiertää kaukaa.

        Nii itsekeskeiselle paskalle itsekeskeinen typerys. Ja onni on taattu.


    • TuaMari

      kriminaalille, ja vähitellen kuskaat jo viilan täytekakussa linnaan, noin kuvainnollisesti. Siellä ei monikaan syyttä ole, joten kärsikööt tuomionsa.

      • mmss

        Jos mulla ois valtaa nii sä menisit vankilaan ja yks vanki (joka varmaan sua fiksumpi) vois päästä vapaaks.


    • vapaallalaulan

      Mikäli kuulut kristilliseen seurakuntaan, niissä on usein vankilatyöntekijöitä.
      Vangeille viedään hengellistä apua. Syyllisyyteen parhaiten auttaa evankeliumi, tieto vapahtajasta joka on sovittanut koko ihmiskunnan rikokset, myös vankien. Evankeliumia viedään omin sanoin todistaen sekä laulujen muodossa. Rikos ja päihde kierteeseen hengellinen herääminen ja uskoontulo on tosiasiassa monelle vangille se pysyvin tie vapautua aineista ja rikoskierteestä. Suosittelen sinua tutustuaan kristilliseen päihde- ja vankilatyöhön esim. lukemaan kirjan " KK-kuoleman kauppias", joka kertoo piintyneen narkomaanin ja rikollisen vapautumisesta huumeista ja vankilakierteestä. Myös Klinu loikkasesta kertova kirja on hyvä. Hän, entinen murhamies teki vapauduttuaan huumeista merkittävää vankilatyötä vaimonsa kanssa venäjän vankiloissa. Myös Irtv auttaa joka vuosi venäjän lapsivankeja. Heidän työ on myös mielenkiintoista ja apua viedään todella kurjissa oloissa eläville lapsivangeille. Siunausta tulevalle työllesi, kehottihan Herrammekin muistamaan niitä jotka ovat vangittuina.

    • ou jee

      Hei,

      Enempikin Juristien tulisi antaa vankila-apua kun vankilat menee sieltä mistä aita on matalin.

      Toteuttaako vankilat kaikki niille kuuluvat velvollisuudet?

      Esim. Kirjasto?

    • sellivierailija

      Itse toimin vankilalähettinä kymmenkunta vuotta eri srk:n tilauksesta. Ensimäisen lupakirjan saaminen kesti jonkin aikaa, mutta seuraavat tulivat helpommin. Lupakirja oli voimassa kaks vuotta kerrallaan. En tiedä vaikuttiko tuohon se, että minulla oli lupa vierailla myös selleissä.
      Mukavaa touhua, mutta ole varovainen oman ittesi kanssa siellä on monenlaisia kertomuksia joita ei passaa ajatella - joutuu oman ittensä kanssa ongelmiin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1355
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      71
      1241
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe