Koiralle kengät siisteyden vuoksi

Tuleva leon omistaja

Toivoisin asiallisia kommentteja, vaikka useimpien (?) mielestä aiheeni lienee huvittava. Eli kuinka yleisesti koiranomistajat pitävät koirillaan kenkiä sen takia, että oma koti ei likaannu koiran likaisten tassujen takia? Itselläni ei ole koiraa, mutta haluaisin sellaisen hankkia lähitulevaisuudessa ja mietin tätä asiaa. En ole varmaan ikinä nähnyt ulkona liikkuessani koiralla kenkiä jalassa tai muita suojia. Eli kuitenkin koira kävelee suurimmaksi osaksi ojanpientareilla ja katujen reunassa, jossa esim. on muiden koirien pissoja ja kakkoja. Sitten niillä samoilla tassuilla tullaan sisälle ja tallustellaan ympäri kämppää. Minusta tämä on tosi epähygieenistä, sillä eiväthän ihmisetkään kävele ilman kenkiä ulkona tai kävele ulkokengillä sisällä (ainakaan Suomessa yleensä).
Sitä olen kuullut, että jotkut koiranomistajat pesevät tai pyyhkivät koiriensa tassut eteisessä tai kylppärissä joka kerta lenkin jälkeen ja varmasti moni pesee kuralenkin jälkeen ainakin, mutta jos koiran vie esim. kylppäriin, niin sillä matkalla jo likaa ehtii tulla eteisestä kylppäriin. Toki jos eteisessä pitää valmiina jotain pesuvatia, mutta onko se hankalaa? Tietty hienointa olisi, jos olisi kaksi sisäänkäyntiä, sellainen kurasisäänkäynti, jossa olisi heti esim. käsisuihku oven vieressä tai vastaava.

Mikähän olisi simppelein keino pitää koiran tassut puhtaina? Jollain sivulla luki, että koirilla ei pitäisi pitää kenkiä, koska eivät ole anturoille hyväksi (???), mutta paljon on syynä se, etteivät ne pysy koiran tassuissa kunnolla kiinni.

Mielestäni on vain älytöntä antaa koiran tulla kirjaimellisesti paskaisten tassujensa kanssa sisälle taloon ja levittämään sotkua joka paikkaan. Sillä kuitenkin ihmisillekin aina sanotaan esim. lapsille, että älä kävele kengillä sisään, tulee likaa.

Onko muita samanhenkisiä ja vinkkejä tähän?

32

1945

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • +koiranomistaja+

   Se on totta että koirien tassuista tulee hiekkaa ja kuraa lattioille. Itse en pese koirieni tassuja lenkin jälkeen, jos eivät sitten ole muta lammikossa hyppineet!:)Isoin ongelma ehkä on pienen pieni hiekka jota kertyy lattioille, ja päivittäin melkein joutuu lakaisemaan tai imuroimaan jos haluaa lattioiden pysyä siistinä. Itse teen näin muutaman kerran viikossa, itseäni ei hirveästi haittaa jos tassuista lattioille jääkin hiekkaa.Tai olen jo tottunut siihen. Vaikea sanoa, kuinka kodin saisi pysymään siistinä.Ei taida olla muita vaihtoehtoja, kuin lenkin jälkeen tassujen pesu tai töppöset jalkaan. En ole oikein töppösten kannalla, koira on kuitenkin eläin ja aika hassua olisi laittaa sille kengät jalkaan, vain siisteyden takia.Ymmärrän jos töppöset täytyisi laittaa jonkun haavan tms. takia suojaamaan tassua.Koiraa ei saa verrata ihmislapsiin/ihmisiin siisteydessä, koira ei ymmärrä likaavansa koko kämppää.Koirasta muutenkin (riippuen rodusta) lähtee paljon karvaa, joten karvat ainakin minun huushollissa on isompi ongelma kuin tassuista tuleva lika.:)Varsinkin siis karvanlähtöaikaan.
   Täytyy myös ottaa huomioon, jos koiran pentuna otat, sittenhän sitä paskaa on kirjaimellisesti lattioilla ja pissaa.Ja jos koira sairastaa, voi olla myös oksennukset ja ripulitkin lattioilla.:D
   Mites ois kostea rätti tai pyyhe, jolla otat enimmät liat pois heti eteisessä?Auttaisiko jonkun sortin matto eteisessä, johon voisit pyyhkiä tassuja(ei ole itsellä kokemusta)?Tai otat kissan:)

  • Binub--

   Meillä on tossut, mutta ei sitä varten että se olisi epähygienistä tulla likaisilla tassuilla, jos vaan kävellään tehdään lenkki niin, ei tossuja pidetä, meidän koira pitää niitä juostessaan vapaana, koska metsässä se saa niin paljon ruhjeita jalkoihin kun ei katsele eteensä minne menee juoksentelemaan.
   Toki koiran tassuista tulee likaa kotiin, mutta minusta se kuuluu asiaan, jos koiran hommaa niin ottaa riskin
   että siivoominen yleistyy, koska karvaa lähtee. mutta mietippä että koirat myös makaa ja kierii ulkona, eli lika ei ole vain tassuissa, vaan myös karvassa, eli et säästy yhtään miltään jos puet koirallesi tossut.
   ellet pue koko koiraa sitten pukuun, mikä taas minusta on aika tyhmää, ymmärrän että koira puetaan sade asuun tai talvitakkiin, koska meilläkin koira on lyhytkarvainen, ja aika vähän karvaa, joten haluan suojella vain paleltumiselta, ja edistää koiran halua ulkoiluun :) Ja meillä nykyään jo ihan vapaa ehtoisesti puetaan, oikeen tyrkytetään itseään vaatteisiin. :) eli ei varmaan ole epämukavaa, (tosin en ymmärrä nukke pukemista, eli kaikkia ihme asuja koirille). Mutta kantani asiaan on että koirille tossut vain jos niitä tarvitsee, ei sen takia että olisi epähygienistä, koska liikkuessa koiran tassut kuitenkin hikoilee varsinkin kesällä, niin se ei tee hyvää koiralle laittaa kuumiin tossuihin koivet. ja koiran tassuista tulee herkemmät jos puetaan tossuihin, :( Ja mielestäni maailmalla ollaan liian varovaisia jo bakteerien suhteen, toki siis käsien pesu on ok, mutta kun liikaa siivotaan, niin ihmiset tulee koko ajan allergisemmiksi. Esim:
   Kaverini äiti oli aivan hullu siivoomaan ja paasomaan hygieniasta, kun tapasin kaverini hän tuli meille ja sai kovan allergiakohtauksen, vain sen takia että heillä siivottiin liian usein, kaverini tuli ikään että pääsi kouluun, hän oli poissa koulusta 3/4 vuodesta koska oli kipeä aina, ei ollut tottunut bakteereihin. Joten meille saa ainakin koirat tulla likaisine tassuinensa :D ymmärrän myös kurasäällä että tassuja kuivataan/pyyhitään jotta hiukan edes olisi siistimpää, mutta en ymmärrä tossujen käyttöä jos niitä ei oikeesti tartte jostain HYVÄSTÄ syystä

   • äly hoi

    Koiran tassut tulee omistajan putsata, jos ovat silminnähden likaiset. Koirat myös itse putsaavat tassujaan.

    Esim. linnun paskaa ihmiset itse kuljettavat päässään ja hiuksiaan läpsiessään käsissään siirtelevät sitä ympäri kämppää, tyynyjään myöten. Muuta paskaa kulkee myös ihmisten ihossa, kengissä, vaatteissa.

    Jos koira oikeasti likainen, haisee, ei pysty putsaamaan tassujaan, voi miettiä miksi omistaja ei hoidata koiransa terveyttä ja miksi hän syöttää sille paskaa ruokaa.

    Koiran jalkaa ei ole luotu pidettäväksi hiostavass,a liukkaassa, epämiellyttävässä, virheasentoja ja liikkumista hankaloittavissa kengissä. Jos tuollaista pitää edes miettiä, voin sanoa, että yksikään kasvattaja ei sinulle koiraa myy. Paitsi jos valehtelet, että oletkin oikeasti koiraihminen.


   • Aloittaja..

    Kiitos asiallisista vastauksista! Kissaa en voi ottaa, kun mies on allerginen, niin koiraan on tyytyminen ;).
    Minusta on vain jotenkin kummallista, että ihmiset eivät saa kulkea ulkokengillä sisällä mutta koirat saavat, jotenkin omituista, etteivät ihmiset tajua tätä.

    Tiedän, että bakteereita ei pidä turhaan pelätä ja pieni likaisuus on vain hyvästä, tämän ongelman otti esiin vain hoitoalalla työskentelevä mieheni, joka nipottaa kaikista bakteereista. Ja toki imurointi ja lattioiden peseminen yleistyy, kun koiran ottaa, ainakin meidän huushollissa.

    Miten muuten, kun koira käy isolla hädällä, niin jääkö ns. rantuja pyllyn ympärille ja karvoihin? JIMin Likaiset työt -ohjelmassa koiratrimmaaja leikkasi koiran perskarvat lyhyiksi "hygienisyyden takia" eli mikäs on koiranomistajien kokemus tästä, jääkö kakkaa roikkumaan pyllykarvoihin? Ja leikkaatteko karvoja siitä ympäriltä? Itseäni kiinnosta leonberginkoira, jolla on ainakin tuuhea häntä.


   • minä_vain_
    Aloittaja.. kirjoitti:

    Kiitos asiallisista vastauksista! Kissaa en voi ottaa, kun mies on allerginen, niin koiraan on tyytyminen ;).
    Minusta on vain jotenkin kummallista, että ihmiset eivät saa kulkea ulkokengillä sisällä mutta koirat saavat, jotenkin omituista, etteivät ihmiset tajua tätä.

    Tiedän, että bakteereita ei pidä turhaan pelätä ja pieni likaisuus on vain hyvästä, tämän ongelman otti esiin vain hoitoalalla työskentelevä mieheni, joka nipottaa kaikista bakteereista. Ja toki imurointi ja lattioiden peseminen yleistyy, kun koiran ottaa, ainakin meidän huushollissa.

    Miten muuten, kun koira käy isolla hädällä, niin jääkö ns. rantuja pyllyn ympärille ja karvoihin? JIMin Likaiset työt -ohjelmassa koiratrimmaaja leikkasi koiran perskarvat lyhyiksi "hygienisyyden takia" eli mikäs on koiranomistajien kokemus tästä, jääkö kakkaa roikkumaan pyllykarvoihin? Ja leikkaatteko karvoja siitä ympäriltä? Itseäni kiinnosta leonberginkoira, jolla on ainakin tuuhea häntä.

    Eka sinun tulisi enemmän miettiä myös rotu valintaa, kun koiran otat, niin isoin ongelma ei ole tassujen likaisuus/bakteerit ja tulet kyllä sen ymmärtämään tulevaisuudessa. Leonberginkoira on aika vaativa ja iso koira.Enemmän olisin sinuna huolissani, kuinka saan opetettua koiran vetämättä, rähjäämättä, olemaan arvojärjestyksessä alempana, haukkumatta ja ylipäätään perustottelevaisuuden hallinta. Tuon kokoinen koira vetää sinut pusikkoon alta aika yksikön ja voi voi karvan määrääkään ja mahdollista kuolaa. Joten kannattaa nyt miettiä aivan muita juttuja, kuin tassujen likaa ja perskarvoja.:)Likaa tulee lähtemään ja karvaa se on varma, et voi sitä estää, voit vain siivota jäljet. Pyllykarvoista en niinkään tiedä, koska itselläni ei ole niin pitkäkarvaisia koiria, mutta en usko että kakkaa jää mihinkään roikkumaan, jos jää, niin koira vetää takapuoltaan maassa ja irroittaa sen.:)Jos on ripuli, niin sitten saattaa ehkä jäädäkkin, en tiedä. Onko teillä tarpeeksi tilaa tuon kokoiselle koiralle?
    Ihmiset ja koirat ovat täysin erilaisia, ei niiltä voi odottaa samaa käyttäytymistä kuin ihmisiltä. Kengät koiralla on kuin pipo kirahvilla, tai susilla monot!:)Nämä kuuluvat enemmän lastenkirjoihin, kuin todellisuuteen.
    Onko jotain muuta lemmikkiä, joka on käynyt mielessä?Tai hieman pienempi rotu kenties?Lyhytkarvainen on helppo hoitaa ja ei lähde niin karvaa.Ja tassujen koko jos olisi pienempi, olisi vähemmän siivottavaa kenties.


   • huono provo
    Aloittaja.. kirjoitti:

    Kiitos asiallisista vastauksista! Kissaa en voi ottaa, kun mies on allerginen, niin koiraan on tyytyminen ;).
    Minusta on vain jotenkin kummallista, että ihmiset eivät saa kulkea ulkokengillä sisällä mutta koirat saavat, jotenkin omituista, etteivät ihmiset tajua tätä.

    Tiedän, että bakteereita ei pidä turhaan pelätä ja pieni likaisuus on vain hyvästä, tämän ongelman otti esiin vain hoitoalalla työskentelevä mieheni, joka nipottaa kaikista bakteereista. Ja toki imurointi ja lattioiden peseminen yleistyy, kun koiran ottaa, ainakin meidän huushollissa.

    Miten muuten, kun koira käy isolla hädällä, niin jääkö ns. rantuja pyllyn ympärille ja karvoihin? JIMin Likaiset työt -ohjelmassa koiratrimmaaja leikkasi koiran perskarvat lyhyiksi "hygienisyyden takia" eli mikäs on koiranomistajien kokemus tästä, jääkö kakkaa roikkumaan pyllykarvoihin? Ja leikkaatteko karvoja siitä ympäriltä? Itseäni kiinnosta leonberginkoira, jolla on ainakin tuuhea häntä.

    UNOHDA koko koira, ei teidän huusholli ole koiran koti. Jos miehesi on nyt jo neuroottinen bakteereista yms. hygieniasta, niin voin vaan kuvitella mitä se on sitten jos koira tulee asuntoonne;(.
    Ihan itsesi kannalta, mikäli haluat säilyttää sen miehen rinnallasi, älä hanki koiraa. Tuo rotuhaaveesikin on niin utopistinen, että huh huh.
    Ota nyt hyvä ihminen järki käteen ja tunnusta realiteetit, ei koira ole luotu kävelemään kengät jalassa edes ulkona. Ja tottakait koiran peppu on pestävä, jos kakkaa jää karvoihin;( Pesethän vissiin omasikin, vaikka ei karvoja olekaan;(.
    Katsonkin, että aloituksesi on niin - sanoisinko lapsellisen typerä- jotta luokittelen sen vain provoksi ja riidan aloitukseski.
    Voin kuvitella, mikä teillä on kotona tunnelma, jos koira ravistaa itseään sisällä ja auringonvalo osuu ikkunasta siihen - miten paljon pölyä yms. sieltä karvoista lentääkään, niin mitä ajattelit sitten tehdä kun bakteerikammoinen miehesi näkee saman ;((.


   • Aloittaja....
    minä_vain_ kirjoitti:

    Eka sinun tulisi enemmän miettiä myös rotu valintaa, kun koiran otat, niin isoin ongelma ei ole tassujen likaisuus/bakteerit ja tulet kyllä sen ymmärtämään tulevaisuudessa. Leonberginkoira on aika vaativa ja iso koira.Enemmän olisin sinuna huolissani, kuinka saan opetettua koiran vetämättä, rähjäämättä, olemaan arvojärjestyksessä alempana, haukkumatta ja ylipäätään perustottelevaisuuden hallinta. Tuon kokoinen koira vetää sinut pusikkoon alta aika yksikön ja voi voi karvan määrääkään ja mahdollista kuolaa. Joten kannattaa nyt miettiä aivan muita juttuja, kuin tassujen likaa ja perskarvoja.:)Likaa tulee lähtemään ja karvaa se on varma, et voi sitä estää, voit vain siivota jäljet. Pyllykarvoista en niinkään tiedä, koska itselläni ei ole niin pitkäkarvaisia koiria, mutta en usko että kakkaa jää mihinkään roikkumaan, jos jää, niin koira vetää takapuoltaan maassa ja irroittaa sen.:)Jos on ripuli, niin sitten saattaa ehkä jäädäkkin, en tiedä. Onko teillä tarpeeksi tilaa tuon kokoiselle koiralle?
    Ihmiset ja koirat ovat täysin erilaisia, ei niiltä voi odottaa samaa käyttäytymistä kuin ihmisiltä. Kengät koiralla on kuin pipo kirahvilla, tai susilla monot!:)Nämä kuuluvat enemmän lastenkirjoihin, kuin todellisuuteen.
    Onko jotain muuta lemmikkiä, joka on käynyt mielessä?Tai hieman pienempi rotu kenties?Lyhytkarvainen on helppo hoitaa ja ei lähde niin karvaa.Ja tassujen koko jos olisi pienempi, olisi vähemmän siivottavaa kenties.

    Miksi minun pitäisi _nyt_ huolehtia muista asioista, tietenkin olen kaikki nuo tottelevaisuus sun muut asiat miettinyt jo sataan kertaan aiemmin ja paneudun niihin vielä tarkemminkin, kunhan koiran hankinta tulee ajankohtaisemmaksi, eikö saisi kysyä muistakin asioista etukäteen? Kummaa porukkaa. Leonbergiä ollaan siipan kanssa mietitty jo jokunen vuosi ja tutustuttu rotuun ym, joten se keskustelu ei liity tähän.

    Ja tietenkään en rinnastanut lapsia ja koiria toisiinsa, kunhan havainnollistin asiaa. Muita lemmikkejä löytyy jo.


   • Aloittaja--
    huono provo kirjoitti:

    UNOHDA koko koira, ei teidän huusholli ole koiran koti. Jos miehesi on nyt jo neuroottinen bakteereista yms. hygieniasta, niin voin vaan kuvitella mitä se on sitten jos koira tulee asuntoonne;(.
    Ihan itsesi kannalta, mikäli haluat säilyttää sen miehen rinnallasi, älä hanki koiraa. Tuo rotuhaaveesikin on niin utopistinen, että huh huh.
    Ota nyt hyvä ihminen järki käteen ja tunnusta realiteetit, ei koira ole luotu kävelemään kengät jalassa edes ulkona. Ja tottakait koiran peppu on pestävä, jos kakkaa jää karvoihin;( Pesethän vissiin omasikin, vaikka ei karvoja olekaan;(.
    Katsonkin, että aloituksesi on niin - sanoisinko lapsellisen typerä- jotta luokittelen sen vain provoksi ja riidan aloitukseski.
    Voin kuvitella, mikä teillä on kotona tunnelma, jos koira ravistaa itseään sisällä ja auringonvalo osuu ikkunasta siihen - miten paljon pölyä yms. sieltä karvoista lentääkään, niin mitä ajattelit sitten tehdä kun bakteerikammoinen miehesi näkee saman ;((.

    Miksi kaikkien pitää olla näin ilkeitä? Tämä ei todellakaan ole provo vaan arvasin, ettei kaikki ymmärtäisi. Koira ja nimenomaan iso ja karvainen koira on ihan mieheni toive, mitään pikkurotua ei suostu ottamaan. Ja koiran tossuja emme siis laita koiramme jalkaan, kysyimme vaan mielipiteitä! Miksi kaikki rupevat inhottaviksi, jos kysyy jostain asiasta? Helposti se onnistuu pyyhkeelläkin. Ja kotimme ei todellakaan ole mikään siisteyden pesäke, joten sama se vaikka pölyä auringonvalossa lentäisikin.


   • höhpöh
    Aloittaja-- kirjoitti:

    Miksi kaikkien pitää olla näin ilkeitä? Tämä ei todellakaan ole provo vaan arvasin, ettei kaikki ymmärtäisi. Koira ja nimenomaan iso ja karvainen koira on ihan mieheni toive, mitään pikkurotua ei suostu ottamaan. Ja koiran tossuja emme siis laita koiramme jalkaan, kysyimme vaan mielipiteitä! Miksi kaikki rupevat inhottaviksi, jos kysyy jostain asiasta? Helposti se onnistuu pyyhkeelläkin. Ja kotimme ei todellakaan ole mikään siisteyden pesäke, joten sama se vaikka pölyä auringonvalossa lentäisikin.

    Ei tässä ilkeitä olla oltu.Sanottu vaan faktoja koiran kanssa elämisestä. Hyvä että ette laita tossuja tulevalle leollenne, olisi aika näky, jos vastaan tulisi. Jos kotinne ei sitten ole siisteyden pesäke, niin mikä on ongelma. Karvaa ja hiekkaa tulee piste. Koulutuksesta ym. olet varmaan miettinyt ne sataan kertaan, mutta käytännössä ei asiat mene aina kuin luulee. Helpompaa ja pienempää rotua suosittelen ekaksi koiraksi.En itsekkään ole pienten koirien ystävä, mutta miten olisi keskikokoinen koiruus?Saatte kokemusta koirasta, jonka jälkeen voitte ottaa leonkin myöhemmin, jos koiran koulutus on hallinnassa jo ekan koiran kanssa.
    Miehesi toive on iso leonberginkoira, entäs sinun toiveesi?Joudut itse myös ulkoiluttamaan koiraa.Toivottavasti miehellesi iso koira ei tarkoita egon jatketta. Onko miehelläsi kokemusta koirista, jos on niin sitten eri juttu.Mutta jos ei kummallakaan ole kokemusta, halutaan iso koira koon vuoksi ja mietitään perskarvoja ja kenkiä, niin taitaa olla vielä syntymättömän leonne tulevaisuus hataperällä.


   • zxcxxxxxxxx
    Aloittaja.. kirjoitti:

    Kiitos asiallisista vastauksista! Kissaa en voi ottaa, kun mies on allerginen, niin koiraan on tyytyminen ;).
    Minusta on vain jotenkin kummallista, että ihmiset eivät saa kulkea ulkokengillä sisällä mutta koirat saavat, jotenkin omituista, etteivät ihmiset tajua tätä.

    Tiedän, että bakteereita ei pidä turhaan pelätä ja pieni likaisuus on vain hyvästä, tämän ongelman otti esiin vain hoitoalalla työskentelevä mieheni, joka nipottaa kaikista bakteereista. Ja toki imurointi ja lattioiden peseminen yleistyy, kun koiran ottaa, ainakin meidän huushollissa.

    Miten muuten, kun koira käy isolla hädällä, niin jääkö ns. rantuja pyllyn ympärille ja karvoihin? JIMin Likaiset työt -ohjelmassa koiratrimmaaja leikkasi koiran perskarvat lyhyiksi "hygienisyyden takia" eli mikäs on koiranomistajien kokemus tästä, jääkö kakkaa roikkumaan pyllykarvoihin? Ja leikkaatteko karvoja siitä ympäriltä? Itseäni kiinnosta leonberginkoira, jolla on ainakin tuuhea häntä.

    Juu bakteerit kuuluvat asiaan kun koiran hommaa...tai ylipäätänsä elämään.

    Mutta sanoisin että miehesi kannalta voisi olla hyvä jos koira on lyhytturkkinen ..kakkapeppu on melko vakio karvallisimmissa versioissa ;) ..kakka (ja roskat ulkoa)tarttuu joskus karvoihin. Itse leikkaan peräpeilin lyhyeksi.

    Keskustelisin kyllä vielä miehesi kanssa ennen koiraa ettei sitten koira stressaannu kun joutuu riitakapulaksi syyttömänä. ELi miehesi pitää käsittää tuo bakteerikammonsa. Mikä on kyllä neuroottista ja ehkä vaatii jo vakavampaa psykologiaa mistä pelko johtuu. Onko kyse pakkoneuroosista?

    miten miehesi suhtautuu kuolaan..leonbergit ei taida kuolata..kö?
    itse putsaan tassut sisälle tullessa...mutta vain jos kurakeli. ja pesen koiran tarvittaessa. Entä karvat..miten miehesi reagoi niihin ja hilseeseen?

    joka tapauksessa ole realistinen ja mieti myös onko kotisi mahdollinen koiralle tuossa tilanteessa..ja onko miehesi suhtautuminen enään normaalia..en tiedä mutta jos kyse pakkoneuroosista ..on asiat saatava ensin miehellesi reilaan. Koirankin kuuluu päästä tasapainoiseen kotiin.


   • aloittaja.
    höhpöh kirjoitti:

    Ei tässä ilkeitä olla oltu.Sanottu vaan faktoja koiran kanssa elämisestä. Hyvä että ette laita tossuja tulevalle leollenne, olisi aika näky, jos vastaan tulisi. Jos kotinne ei sitten ole siisteyden pesäke, niin mikä on ongelma. Karvaa ja hiekkaa tulee piste. Koulutuksesta ym. olet varmaan miettinyt ne sataan kertaan, mutta käytännössä ei asiat mene aina kuin luulee. Helpompaa ja pienempää rotua suosittelen ekaksi koiraksi.En itsekkään ole pienten koirien ystävä, mutta miten olisi keskikokoinen koiruus?Saatte kokemusta koirasta, jonka jälkeen voitte ottaa leonkin myöhemmin, jos koiran koulutus on hallinnassa jo ekan koiran kanssa.
    Miehesi toive on iso leonberginkoira, entäs sinun toiveesi?Joudut itse myös ulkoiluttamaan koiraa.Toivottavasti miehellesi iso koira ei tarkoita egon jatketta. Onko miehelläsi kokemusta koirista, jos on niin sitten eri juttu.Mutta jos ei kummallakaan ole kokemusta, halutaan iso koira koon vuoksi ja mietitään perskarvoja ja kenkiä, niin taitaa olla vielä syntymättömän leonne tulevaisuus hataperällä.

    Kotimme ei ole siis mikään ylisiisti, mutta mitään paskaa emme lattioillemme halua, siksi kysyin tuota kenkäjuttua. Mutta jos näin on, että kengät eivät ole koiralle hyvät (löytyy tosi niukasti tietoa asiasta) niin sitten emme käytä niitä ja asia on sillä selvä.
    Ristiriitaista kommenttia tulee, on näköjään todella monta mielipidettä siitä, mikä rotu sopii ensimmäiseksi koiraksi, leonbergiä on myös suositeltu ekaksi koiraksi. Ja sitä on kehuttu helpoksi, mutta toisaalta myös jääräpääksi. Ja miksi aina pitäisi olla jokin tosi pieni rotu ekana koirana, vain sen voiman takia? En oikein ymmärrä, jostain pitää aloittaa ja kuitenkin ekaan koiraan pitää kuitenkin perehtyä tosi hyvin ja huolella. Tästä nyt voisi keskustella loputtomiin.

    Itelleni ei ole väliä, onko koira iso vai pieni, joten saa sitten olla iso miehen toiveen mukaan. Mieheni kaverilla oli alaskanmalamuutti, mikä käsittääkseni on melko vaikea rotu, ainakin juttujen mukaan. Itse olen nuorempana lenkkeilyttänyt naapurin metsästyskoiraa ja terrieriä, mikä ei tietenkään tee minusta mitään asiantuntijaa. Kaverillani on beagle ja toisella kaverilla rottweiler, että ainakin jotain kokemusta on, mutta omassa taloudessa ei ole asunut koiraa ikinä.

    Viimeinen virkkeesi ei ole mielestäni asiallinen, koska kerroin jo, että muita tärkeämpiä asioita kuin karvoja on mietitty tietenkin aiemmin. Miksi ei saa kysyä jostain asiasta, joka ei teidän muiden mielestä ole tärkeä?


   • flexi4ever
    aloittaja. kirjoitti:

    Kotimme ei ole siis mikään ylisiisti, mutta mitään paskaa emme lattioillemme halua, siksi kysyin tuota kenkäjuttua. Mutta jos näin on, että kengät eivät ole koiralle hyvät (löytyy tosi niukasti tietoa asiasta) niin sitten emme käytä niitä ja asia on sillä selvä.
    Ristiriitaista kommenttia tulee, on näköjään todella monta mielipidettä siitä, mikä rotu sopii ensimmäiseksi koiraksi, leonbergiä on myös suositeltu ekaksi koiraksi. Ja sitä on kehuttu helpoksi, mutta toisaalta myös jääräpääksi. Ja miksi aina pitäisi olla jokin tosi pieni rotu ekana koirana, vain sen voiman takia? En oikein ymmärrä, jostain pitää aloittaa ja kuitenkin ekaan koiraan pitää kuitenkin perehtyä tosi hyvin ja huolella. Tästä nyt voisi keskustella loputtomiin.

    Itelleni ei ole väliä, onko koira iso vai pieni, joten saa sitten olla iso miehen toiveen mukaan. Mieheni kaverilla oli alaskanmalamuutti, mikä käsittääkseni on melko vaikea rotu, ainakin juttujen mukaan. Itse olen nuorempana lenkkeilyttänyt naapurin metsästyskoiraa ja terrieriä, mikä ei tietenkään tee minusta mitään asiantuntijaa. Kaverillani on beagle ja toisella kaverilla rottweiler, että ainakin jotain kokemusta on, mutta omassa taloudessa ei ole asunut koiraa ikinä.

    Viimeinen virkkeesi ei ole mielestäni asiallinen, koska kerroin jo, että muita tärkeämpiä asioita kuin karvoja on mietitty tietenkin aiemmin. Miksi ei saa kysyä jostain asiasta, joka ei teidän muiden mielestä ole tärkeä?

    Tässä vaiheessa haluaisin esittää yhden mielenkiintoisen näkökulman asiaan iso vs. pieni. Kun puheeksi otit.

    Eli oletko miettinyt asiaa siltä kantilta että isoa koiraa joudut sitten miltei välttämättömyyden pakosta kuljettamaan lyhyessa, perinteisessä hihnassa? Tämä siksi että iso koira kun lähtee niin pitkällä fleksillä ehtii saada sellaisen vauhdin ja voiman että vetäisi hevosenkin perässään. Näin etenkin tapaa olla nuorilla kasvu-uransa alkutaipaleella olevilla hauveleilla.

    Taas vastaavasti pienikokoisempi koira ei pysty saamaan sellaista voimaa että ellei nyt aivan yllättämään pääse, niin ei sinuakaan kumoon vedä. Eli pienemmän kanssa pystyt fleksiä käyttäen kulkemaan paljon vapautuneemmin eikä tarvitse joka kahden-kolmen metrin välein pysähtyä kun koira löytää mielenkiintoisen merkin. Merkittävä etu, sekä koiralle että omistajalle.

    Toki fleksin käyttö vaatii hyvän pohjatyön, joka on syytä tehdä tavallisen hihnan kanssa. Eli opetettaa että ei vedetä eikä sinkoilla sinne tänne. Mutta sen jälkeen eläminen on rentoa.


   • Polttakaafleksit.
    flexi4ever kirjoitti:

    Tässä vaiheessa haluaisin esittää yhden mielenkiintoisen näkökulman asiaan iso vs. pieni. Kun puheeksi otit.

    Eli oletko miettinyt asiaa siltä kantilta että isoa koiraa joudut sitten miltei välttämättömyyden pakosta kuljettamaan lyhyessa, perinteisessä hihnassa? Tämä siksi että iso koira kun lähtee niin pitkällä fleksillä ehtii saada sellaisen vauhdin ja voiman että vetäisi hevosenkin perässään. Näin etenkin tapaa olla nuorilla kasvu-uransa alkutaipaleella olevilla hauveleilla.

    Taas vastaavasti pienikokoisempi koira ei pysty saamaan sellaista voimaa että ellei nyt aivan yllättämään pääse, niin ei sinuakaan kumoon vedä. Eli pienemmän kanssa pystyt fleksiä käyttäen kulkemaan paljon vapautuneemmin eikä tarvitse joka kahden-kolmen metrin välein pysähtyä kun koira löytää mielenkiintoisen merkin. Merkittävä etu, sekä koiralle että omistajalle.

    Toki fleksin käyttö vaatii hyvän pohjatyön, joka on syytä tehdä tavallisen hihnan kanssa. Eli opetettaa että ei vedetä eikä sinkoilla sinne tänne. Mutta sen jälkeen eläminen on rentoa.

    Miten fleksi liittyi nyt mitenkään mihinkään? Turhia kapineita muutenkin. Itse en sellaista turhaketta ostaisi, oli koiran koko mikä tahansa.


   • flexi4ever
    Polttakaafleksit. kirjoitti:

    Miten fleksi liittyi nyt mitenkään mihinkään? Turhia kapineita muutenkin. Itse en sellaista turhaketta ostaisi, oli koiran koko mikä tahansa.

    siihen kun aloittaja sanoi että mieluummin iso kuin pieni koiruus. Toin vain yhden (huom.hyvän!) näkökulman pienemmän puolesta.

    Jotenkin vain sääliksi käy noita isoja koiria, jotka eivät koskaan saa lenkillä vapaasti nuuskia ja tutkia maisemia. Vain tiukasti omistajan jalan vierellä tasatahtia kulkien ja kun omistaja suuressa hyväsydämisyyden puuskassaan sen sallii, pääsee nostamaan koipea ja merkkaamaan reviirinsä.

    Huh, näitä pro-koiranomistajia... :(


   • hihhulihei__
    flexi4ever kirjoitti:

    siihen kun aloittaja sanoi että mieluummin iso kuin pieni koiruus. Toin vain yhden (huom.hyvän!) näkökulman pienemmän puolesta.

    Jotenkin vain sääliksi käy noita isoja koiria, jotka eivät koskaan saa lenkillä vapaasti nuuskia ja tutkia maisemia. Vain tiukasti omistajan jalan vierellä tasatahtia kulkien ja kun omistaja suuressa hyväsydämisyyden puuskassaan sen sallii, pääsee nostamaan koipea ja merkkaamaan reviirinsä.

    Huh, näitä pro-koiranomistajia... :(

    Flexejä ei kannata käyttää, itse tyhmänä joskus kokeilin. Flexeissä on niin paljon huonoja puolia mm. koira saa todellakin mennä miten huvittaa, polkupyöräilijät, tielle säntäämiset ym vaarana, oppii vetämään, hankala hallita jne.
    Ja sinua käy sääliksi siis isoja koiria, koska eivät saa olla flexissä?Huh!Itse en viitti 30kg urosta pitää flexissä, ihan älytöntä ois.Vaikka sitäkin joskus näkee valitettavasti.
    Ei kannata sääliä ihmisiä, jotka tekevät koiransa eteen TYÖTÄ/KOULUTTAVAT ja pitävät normi hihnaa koiralla.Ne flexin omistajat ovat vain luovuttaneet koulutuksessa ja haluavat helpomman tavan käyttää pikku muppea pihalla. Flexissä menevät koirat useimmiten määräävät myös kotona muutenkin. Joskus tosiaan flexien omistajilta tulee sellaisia katseita(voi raukka parka kun ei pääse vapaasti haistelemaan), jos pidän koirani sivullani.Taas minä katson paheksuen flexin käyttäjiä.


   • flexi4ever
    hihhulihei__ kirjoitti:

    Flexejä ei kannata käyttää, itse tyhmänä joskus kokeilin. Flexeissä on niin paljon huonoja puolia mm. koira saa todellakin mennä miten huvittaa, polkupyöräilijät, tielle säntäämiset ym vaarana, oppii vetämään, hankala hallita jne.
    Ja sinua käy sääliksi siis isoja koiria, koska eivät saa olla flexissä?Huh!Itse en viitti 30kg urosta pitää flexissä, ihan älytöntä ois.Vaikka sitäkin joskus näkee valitettavasti.
    Ei kannata sääliä ihmisiä, jotka tekevät koiransa eteen TYÖTÄ/KOULUTTAVAT ja pitävät normi hihnaa koiralla.Ne flexin omistajat ovat vain luovuttaneet koulutuksessa ja haluavat helpomman tavan käyttää pikku muppea pihalla. Flexissä menevät koirat useimmiten määräävät myös kotona muutenkin. Joskus tosiaan flexien omistajilta tulee sellaisia katseita(voi raukka parka kun ei pääse vapaasti haistelemaan), jos pidän koirani sivullani.Taas minä katson paheksuen flexin käyttäjiä.

    "Huh!Itse en viitti 30kg urosta pitää flexissä, ihan älytöntä ois.Vaikka sitäkin joskus näkee valitettavasti."

    Aivan. Olet täydellisen oikeassa. Siitä ongelmasta olisit päässyt eroon valitsemalla pienemmän haukun. Fleksiä EI yleensä kannata käyttää isolla koiralla.

    "Flexejä ei kannata käyttää, itse tyhmänä joskus kokeilin."

    Kyllä, olet varmasti ollut tyhmä, ellet kouluttanut koiraasi siihen. Sitä ei kokeilla, vaan koira opetetaan kulkemaan siinä. Ei ole ylivoimaisen vaikeata tämä. Meillä on hyvä esimerkki: ei säntäile, eikä ryntäile silloin kun kuljetaan tiellä. Tietää tasan tarkkaan missä on viimeisin määrätty kulkupuoli, oikea tai vasen. Mutta pääsee määritellyllä puolella niin pitkälle että siitä voivat tavallisessa hihnassa kulkevat koirat vain uneksia.

    Ps. Niitä isoja koiria minun käy sääliksi, ei niinkään niiden omistajia jotka omaa tyhmyyttään ovat sellaisen menneet ottamaan.


   • hiihuuliiiheiiii
    flexi4ever kirjoitti:

    "Huh!Itse en viitti 30kg urosta pitää flexissä, ihan älytöntä ois.Vaikka sitäkin joskus näkee valitettavasti."

    Aivan. Olet täydellisen oikeassa. Siitä ongelmasta olisit päässyt eroon valitsemalla pienemmän haukun. Fleksiä EI yleensä kannata käyttää isolla koiralla.

    "Flexejä ei kannata käyttää, itse tyhmänä joskus kokeilin."

    Kyllä, olet varmasti ollut tyhmä, ellet kouluttanut koiraasi siihen. Sitä ei kokeilla, vaan koira opetetaan kulkemaan siinä. Ei ole ylivoimaisen vaikeata tämä. Meillä on hyvä esimerkki: ei säntäile, eikä ryntäile silloin kun kuljetaan tiellä. Tietää tasan tarkkaan missä on viimeisin määrätty kulkupuoli, oikea tai vasen. Mutta pääsee määritellyllä puolella niin pitkälle että siitä voivat tavallisessa hihnassa kulkevat koirat vain uneksia.

    Ps. Niitä isoja koiria minun käy sääliksi, ei niinkään niiden omistajia jotka omaa tyhmyyttään ovat sellaisen menneet ottamaan.

    Eli sinun mielestä minun olisi pitänyt hankkia pieni rotu, koska sille käy flexi?Huh huh sanon minä, onkohan tämäkin joku provo juttu.Tuolla ajattelu tavalla suomessa kaikilla olisi pikkukoirat rakkaitten flexiensä kanssa, eikä isoja koiria näkyisi mailla halmeilla.

    En kokeillut, väärä sanavalinta KÄYTIN flexiä keskikokoisella vuoden vanhalla koiralla, joka oli jo oppinut olemaan vetämättä tavallisella hihnalla. Mutta flexi ei ollut hyvä, ihan siitä syystä koska koira saa liikaa vapautta, eikä tiedä hihnan tarkkaa mittaa. Ja miten hallitset koiraa joka parhaillaan kulkee 8 metriä edelläsi ja jotain yllättävää ilmestyy vastaan?Irtokoira esimerkkinä?Pystytkö suojelemaan koiraasi silloin, et, koska löntystelet 8 metriä koirasi takana.
    Osaakohan sinun koirasi kulkea tavallisella hihnalla lainkaan?Taitaa vetää siinä, jos vaihtaisit flexin tavalliseen, mutta ethän sinä sitä tee, sehän olisi suoranaista kidutusta pikku koirallesi.Hui kauhistus!
    Ja isojen koirien omistajatko ovat tyhmiä, sen takia koska hankkivat ison koiran, jota ei voi pitää flexissä?Mitä ihmettä?Alkaa ihan naurattaa sun jutut.Nauru onneksi pidentää ikää:D


   • flexi4ever
    hiihuuliiiheiiii kirjoitti:

    Eli sinun mielestä minun olisi pitänyt hankkia pieni rotu, koska sille käy flexi?Huh huh sanon minä, onkohan tämäkin joku provo juttu.Tuolla ajattelu tavalla suomessa kaikilla olisi pikkukoirat rakkaitten flexiensä kanssa, eikä isoja koiria näkyisi mailla halmeilla.

    En kokeillut, väärä sanavalinta KÄYTIN flexiä keskikokoisella vuoden vanhalla koiralla, joka oli jo oppinut olemaan vetämättä tavallisella hihnalla. Mutta flexi ei ollut hyvä, ihan siitä syystä koska koira saa liikaa vapautta, eikä tiedä hihnan tarkkaa mittaa. Ja miten hallitset koiraa joka parhaillaan kulkee 8 metriä edelläsi ja jotain yllättävää ilmestyy vastaan?Irtokoira esimerkkinä?Pystytkö suojelemaan koiraasi silloin, et, koska löntystelet 8 metriä koirasi takana.
    Osaakohan sinun koirasi kulkea tavallisella hihnalla lainkaan?Taitaa vetää siinä, jos vaihtaisit flexin tavalliseen, mutta ethän sinä sitä tee, sehän olisi suoranaista kidutusta pikku koirallesi.Hui kauhistus!
    Ja isojen koirien omistajatko ovat tyhmiä, sen takia koska hankkivat ison koiran, jota ei voi pitää flexissä?Mitä ihmettä?Alkaa ihan naurattaa sun jutut.Nauru onneksi pidentää ikää:D

    Vastauksia ihmettelyysi(kun kuitenkin kiinnostaa)

    "Ja miten hallitset koiraa joka parhaillaan kulkee 8 metriä edelläsi"

    Kouluttamalla koirani kunnolla. Etkö sinä todellakaan ole kouluttanut koiraasi? Muuten kuin olemaan vetämättä? Minä olen näin tehnyt, ja siksi koira tottelee. Ei vedä, kulkee määritettyä puolta, oikeaa tai vasenta, vaihtaa puolta pyydettäessä, ohittaa nätisti puolelta jolta pyydän ihmisen tai jos epäröi niin tulee viereen pyydettäessä. Toisen koiran nähdessään hidastaa ja odottaa pyydänkö vierelle jonne myös tulee(joskus vastahakoisemmin kuin aina). Tämä kaikki kulkiessaan 8 metriä edelläni tai takanani. Tämä kaikki evp-remmirähjäriltä(pikkuusen hyvä saavutus, sano mun sanoneen).

    "ja jotain yllättävää ilmestyy vastaan?Irtokoira esimerkkinä?Pystytkö suojelemaan koiraasi silloin, et, koska löntystelet 8 metriä koirasi takana. "

    Kyllä pystyn, koirani on oppinut noudattamaan pyyntöjäni ja tuo "niskoittelevan" irtokoiran luokseni, jolloin saan helposti kiinni. Useamman kanssa toki hankalampaa, mutta kaksi hyökkääjää vielä menee. Tosin, en välttämättä sitä helvetin rotikkaa halua enää koskaan nähdä koirani niskassa kiinni, enkä liioin yhtään muutakaan, edes pienempää räyhäriä, sen puoleen. En vaikka tähän mennessä ollaan selvitty ilman tikkejä ja muuta verenvuodatusta kuin itselläni.

    "Osaakohan sinun koirasi kulkea tavallisella hihnalla lainkaan?"

    Kyllä osaa. Mutta ei tarvitse kuin harvoin. Kaupungin keskustassa, ihmisvilinässä.

    "Tuolla ajattelu tavalla suomessa kaikilla olisi pikkukoirat rakkaitten flexiensä kanssa, eikä isoja koiria näkyisi mailla halmeilla."

    Eiköhän tuo olisi loppujen lopuksi ihanneratkaisu. Näin välttyisimme ikäviltä uutisilta joissa irtipäässyt iso koira tappoi pienen koiran tai lapsen tai raateli ihmisen. Jos yhtään olet lukenut muuta kuin akuankkaa, tietänet että näin on tapahtunut live-elämässä.

    Ihmetyttää vain tuo isojen koirien ihannointi. Niitä sitten kuljetetaan lyhyillä hihnoilla kun ei voi fleksiä käyttää(koiran voiman ja kouluttamattomuuden tähden). Sitten päästetään irti laittomasti ja luotetaan vain hyvään tuuriin. Kaikille sitä ei ole riittänyt. Toivottavasti sinulle on. Käyttökoirat poliiseille ja muille jotka niitä työssään tarvitsevat, muille riittää hyvin seurakoirat. Ja, ellei riitä niin olkoon ilman.


  • eieieieiei

   Jos olet noin siisteysintoilija, niin älä hanki koiraa! Koiran jatkuva puunaaminen ja kenkien pitäminen on sen kiusaamista! Tassut voi kostealla rätillä pyyhkiä lenkin jälkeen ja kurakelilla voi suihkuttaa tassut ja mahan alusen, mutta älä kenkiä laita. Talvella kovimmilla pakkasilla pehmeät tossut voivat olla tarpeelliset, mutta muuten anturoiden pitää saada liikua kunnolla astuessa, et kai halua koirallesi virheasentoja varpaisiin tai muuallekaan?

   • Huh huh

    Rupes oikeen hirvittämään, kun kuvittelen että alottajan huushollissa pestään leonbergin tassuja ja mahanalustaa joka käänteessä ulkoilun jälkeen. Eihän se koiraparka pääse kylppäristä ollenkaan pois, kun se on MÄRKÄ, ei pyyhkeellä saa koirankarvoja NIIN kuivaksi, etteikö siitä tulisi vettä myös asuntoon ;((
    Samaa mieltä enemmistön kanssa, joko pienempi koira tai ei koiraa ollenkaan.
    Miten olisi sellainen joku kääpiökoira, jota voit pestä käsienpesualtaassa ?
    Mieluiten ei koiraa ollenkaan, tavaratalo Anttilan leluosastolta korkeintaan ja akvaariokalat sopiii tollasseen perheeseen.
    Entäs sitten,kun / jos tulee perheeseen vauva ? Mitäs sitten ? HUH HUH, sanonkin , että ei koiraa tässä vaiheessa tuohon perheeseen.


   • Aloittaja.
    Huh huh kirjoitti:

    Rupes oikeen hirvittämään, kun kuvittelen että alottajan huushollissa pestään leonbergin tassuja ja mahanalustaa joka käänteessä ulkoilun jälkeen. Eihän se koiraparka pääse kylppäristä ollenkaan pois, kun se on MÄRKÄ, ei pyyhkeellä saa koirankarvoja NIIN kuivaksi, etteikö siitä tulisi vettä myös asuntoon ;((
    Samaa mieltä enemmistön kanssa, joko pienempi koira tai ei koiraa ollenkaan.
    Miten olisi sellainen joku kääpiökoira, jota voit pestä käsienpesualtaassa ?
    Mieluiten ei koiraa ollenkaan, tavaratalo Anttilan leluosastolta korkeintaan ja akvaariokalat sopiii tollasseen perheeseen.
    Entäs sitten,kun / jos tulee perheeseen vauva ? Mitäs sitten ? HUH HUH, sanonkin , että ei koiraa tässä vaiheessa tuohon perheeseen.

    Taitaa olla lukutaito monilla hukassa. Joka tapauksessa, sain jo vastaukseni kysymyksiini, nyt vain odotellaan kun päästään jokusen vuoden kuluttua muuttamaan ok-/rivitaloon asumaan ison koiran kanssa, joka sotkee paikat ;) Kiitos kaikille, jotka viitsivät asiallisesti vastata :)


   • missä asut?
    Aloittaja. kirjoitti:

    Taitaa olla lukutaito monilla hukassa. Joka tapauksessa, sain jo vastaukseni kysymyksiini, nyt vain odotellaan kun päästään jokusen vuoden kuluttua muuttamaan ok-/rivitaloon asumaan ison koiran kanssa, joka sotkee paikat ;) Kiitos kaikille, jotka viitsivät asiallisesti vastata :)

    Laita kuvasi tänne, saisi nauraa.


   • Iso ja pieni
    missä asut? kirjoitti:

    Laita kuvasi tänne, saisi nauraa.

    Minusta on ihan hyvä, että mietit etukäteen myös tassujen kurajuttuja, koska koira perheeseen niitä varmasti tulee varsinkin keväisin ja syksyisin. Sitä likaa vaan tulee koko koirasta, esim. vatsanalunen menee hyvin helposti märäksi ja kuraiseksi. Loppujen lopuksi tassujen lika on pieniosa siitä, mitä iso ja pitkäkarvainen koira tuo turkissaan sisälle. Kannattaa tosiaan harkita rotua, mitä on valmis tekemään koiran vuoksi, ja mihinkä on aikaa.


   • kuten jo edellinen
    Iso ja pieni kirjoitti:

    Minusta on ihan hyvä, että mietit etukäteen myös tassujen kurajuttuja, koska koira perheeseen niitä varmasti tulee varsinkin keväisin ja syksyisin. Sitä likaa vaan tulee koko koirasta, esim. vatsanalunen menee hyvin helposti märäksi ja kuraiseksi. Loppujen lopuksi tassujen lika on pieniosa siitä, mitä iso ja pitkäkarvainen koira tuo turkissaan sisälle. Kannattaa tosiaan harkita rotua, mitä on valmis tekemään koiran vuoksi, ja mihinkä on aikaa.

    kirjoittaja laittoi ei se hiekka ja kura tassuissa tule vaan suurin osa on turkissa ja vatsan alla. Eli en suosittele kenkiä muulloin kuin -20 asteen pakkasissa jolloin kengät estävät tassujen palelemista. Sen sijaan suosittelen kuraeteistä ja tassujen pyyhintää ja mahanalusen pesua. Pahimmilla kurakeleillä voi käyttää koiralla koirantakkia joka estää mahanalusen kuraantumisen. Siisteys intoilijalle luulisi kuraa suurempi huolenaihe olevan tippuvat koirankarvat? Eli suosittelisin aloittajan hankkivan koiran, josta ei irtoa karvaa vaan joka pitää trimmata aina silloin tällöin esim. villakoira tai lagotto romagnolo ja niillä voi myös pitää takkia kurakeleillä.


   • tyttö&hava(t)
    Iso ja pieni kirjoitti:

    Minusta on ihan hyvä, että mietit etukäteen myös tassujen kurajuttuja, koska koira perheeseen niitä varmasti tulee varsinkin keväisin ja syksyisin. Sitä likaa vaan tulee koko koirasta, esim. vatsanalunen menee hyvin helposti märäksi ja kuraiseksi. Loppujen lopuksi tassujen lika on pieniosa siitä, mitä iso ja pitkäkarvainen koira tuo turkissaan sisälle. Kannattaa tosiaan harkita rotua, mitä on valmis tekemään koiran vuoksi, ja mihinkä on aikaa.

    Eilen pesin molemmat koirat kunnolla ja monta tuntiahan siihen vierähti. Tänään sitten mukavasti kakkasi ja jäi perskarvoihin kiinni... sitten oli sitä kakkaa housuissa ja muissa vaatteissa (olin pitänyt koiraa sylissä!). Itsekkään en nyt leoa suosittelisi, jotain keskikokoista enemmän mistä ei lähtisi karvaa paljoa.'

    Ps, vinkkinä kaikille, kun tulee lenkiltä kannattaa kävelyttää tassuja nurmikolla (varsinkin jos vähän kosteaa) tai talvella lumessa niin enimmät liat lähtee (:


  • Väsynyt ikisiivooja

   Ymmärrän sua ja sun näkökantojasi monissa siisteysasioissa! Itselläni on pitkäkarvainen pieni koira ja elämä on kokoajan yhtä helvetinmoista koiran pesua, siivousta, puunausta ja se uuvuttaa... Itse olen koiran kenkien kannalla mutta en niitä omista koska en jaksaisi aina pukea niitä päälle, kun koirassa on niin paljon kaikkea muutakin hoitamista.
   Olen samaa mieltä, on todella epähygieenistä kun koiran kävelee pissien ja kakkojen päältä ulkoillessa ja sitten kantaa kaiken saastan sisälle, mutta en jaksa kokoajan puunata, joten keskityn ongelmien ehkäisyyn eli en anna koiran kävellä likaisilla paikoilla ja en anna nuolla tai kovin tarkkaan haistella toisten koirien tarpeita. Pidän koiraa lyhyehkössä hihnassa jotta hallitseminen on helpompaa.
   Itse leikkaan karvat peräreijän ympäriltä niin lyhyeksi ettei kakka siihen niin herkästi tartu mutta kyllä siinä takapäässä silloin tällöin pesemistä on.
   Kyllä se koiran pito siistiltä ihmiseltä vie niin paljon energiaa ja voimia ettei jaksa enää iloita koirasta ja niistä hyvistä asioista.

   • 1 labbis

    Vastaan siistillä koiran omistajalla yllättää tietenkin eka koiran ottajalla.


   • 152+5

    Sääliksi käy Väsyneen ikisiivoojan koiraparkaa.

    Hyvä, että aloittaja kyselee mieltä askarruttavia asioita ja hyvä että vastauksissa on kerrottu suorasti miten koiran kanssa elämä on erilaista kuin ilman koiraa.

    Itsellä iso koira, jolla karvanlähtöaikana putoo lähes kaikki karva ja siivoomista silloin piisaa. itse en ole kuitenkaan koiraani väsynyt, vaan se on mielestäni huippukaveri lenkeillä ja harrastuksissa. Kotini on siisti, sillä siivoon mielelläni. Kurakelillä kurapuku koiralle päälle, niin ei tarvi koko koiraa joka lenkin jälkeen pestä. Vain hirmukylmillä keleillä laitetaan töppöset tassuihin, muuten pyyhin kostealla rätillä ja kuivaan huolellisesti varpaan-ja anturoidenvälit, ettei haudu pöpöt.


  • ihmettelijä

   Hmm.. tuskissani tätä viestiketjua sai lukea. Eikö ketään häiritse se, että ketjun aloittaja joutuu "tyytymään" koiraan, kun ei kissaa saa.. ?! Ei muuta kommentoitavaa.

  • luomuhurtta

   alottajalle. Kuten jo muutkin sanoivat, koiran tassujen kura on pieni osa koiran kurasta jota on koko mahanalustan pituudelta. Kääritkö siis koko hurtan muoviin?
   Entäs kuola, kun sitä tippuu koiran ajatellessa ruokaa. Ja karvat joita tippuu pari kuukautta reiluisti ja lopun vuotta kohtalaisesti.
   Sen verran olen tossujen kanssa joutunut pelehtimään haavojen takia, että en huvikseni niitä ryhdy koiraan köyttämään.
   Koiran jalka kun ei ole tehty kenkien pitoon. Ei voi naulata kiinni kuin hevosella, eikä ole jalkaterää kuin ihmisellä vaan on notkea tasapaksu pötkylä.

  • ei kenkiä sisällä

   Ei ole mitään järkeä ostaa koiraa jos pelkää lattian likaantuva
   ja muuten koirilla jatkuva kenkien /tossujen pitäminen on eläin rääkkäystä :( ja itse käytän vain kenkiä koirallani silloin kun on kovat pakkaset mutta muuten en niitä pidä

  • lika kuvottaa

   Asiallinen mietelmä sulla, mutta toi meidän piski ei osannut korkokenkillä kävellä, vaikka suutarilla ne teetin.
   Päädyin sit vaan vähän viruttelemaan Fairivedessä niitä koipia.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuinka paljon teillä on ikäeroa?

   Ja kuinka ison ikäeron olisit valmis hyväksymään?
   Ikävä
   130
   2198
  2. Epävakaan persoonallisuuden kera "ihana" olla

   Se on mulla ainakin niin, että päivästä toiseen mieliala heittelee mitä ilosimmasta mitä matalimpaan. Ja se vaihtelu tap
   Tunteet
   254
   1241
  3. Kuka joukosta on käärme

   Muut kuvaavat synttärisankaria, golddigger on hivuttautunut liki ja kuvaa synttärisankarin poikaystävää sekä hänen kello
   Kotimaiset julkkisjuorut
   144
   989
  4. Ärsyttää kun oon niin rakastunut sinuun

   Enkä saa kertoa sitä sulle mies. Joskus mietin että kerron vaan. Tai laitan sydämen viestinä tai jotain.
   Ikävä
   59
   936
  5. Moi mitä kuuluu?

   Miten sulla on menny kun ei olla enää nähty?
   Ikävä
   45
   849
  6. Eiköhän lopeteta sitten tämä laiton EU jäsenyys?

   Ja kumotaan samalla kaikki paskalait. Pistetään ne maanpetostelijat helvettiin ja perutaan myös laiton nato jäsenyys. Ny
   Maailman menoa
   318
   847
  7. En missannut vihjettäsi

   Sinä osasit varmasti arvata, että mikäli viestisi osuu silmiini, minä ymmärrän sinut kirjoittajaksi.
   Ikävä
   50
   708
  8. Kirjoitin sulle parikin viestiä

   ja pyyhin pois. En saa sanoja nyt järkevästi. Koitatko sä mulle päin mies? Jos olet mua parempi siinä.
   Ikävä
   56
   695
  9. Oon vähän alkanut miettiä

   Oletkohan oikeasti ilkeä ihminen?
   Ikävä
   55
   680
  10. Onko meillä pahaa verta?

   Tunnetko että jotakin olisi väärin välillämme ja asiasta olisi hyvä vielä täällä sopia? Vai onko kaikki jo hyvin, ettei
   Ikävä
   60
   671
  Aihe