Työnhakusuunnitelma?

Byrokratia=kaunista

Kerratkaapas tähän nyt perusasiat eli mikä tuo on, missä se tehdään ja koska? Itse olen ollut työttömänä (peruspäiväraha) kesäkuusta 2009. En mielestäni ole mitään suunnitelmia tehnyt. Välillä laitan toimeentulohakemukseen että on tehty ja välillä, että ei ole tehty kun en oikein ole varma mistä on kysymys. Sen tiedän, että allekirjoitusta en mihinkään lappuun ole laittanut. Kerran käynyt pidemmän neuvottelun silloin heti työttömyyden alkupuolella työkkärissä ja ensimmäisen toimeentulohakemuksen yhteydessä sossussa (keväällä 2010), mutta mitään papereita ei ole ainakaan itselle mukaan tarttunut.

Siis mistä täällä puhutaan kun vastauksissa mainitaan asioiden riippuvan siitä mitä työnhakusuunnitelmaan on kirjattu?

8

3004

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • åpojkio

      Ihmeellistä, jos kanssasi ei ole tehty työnhakusuunnitelmaa. Et kai ole sellaisen työkkärin asiakkaana, jossa rikotaan lakia ja työkkärin virkailija olisi vain nimissäsi tallentanut suunnitelman.

      Tarkistapa tilanteesi mollin asiointisivulta pankkitunnuksillasi.

      Työnhakusuunnitelmaan kirjataan mm. se, mitä sinulta edellytetään ja mihin olet sitoutunut.

      Jos työnhakusuunnitelmassa lukee joko suoraan tai kierosti, että olet halukas orjatöihin ja sitten kieltäydyt, niin karenssia pukkaa.

      Työstä tai työkkärin osoittamasta koulutuksesta kieltäytyminen johtaa aina karenssiin siitä riippumatta, onko mainittu työnhakusuunnitelmassa vaiko ei.

      Ehkä olet vielä päässyt kuin koira veräjästä siksi, että saat vielä päivärahaa. Tilanne voipi olla toinen, kun/jos putoat työmarkkinatuelle.

      • -----------------

        Huomaa, että työnhaku/aktivointisuunnitelma tulee lain mukaan tehdä YHTEISTYÖSSÄ työttömän kanssa. Työkkärin virkailija ei voi sitä yksipuolisesti sanella. Tosin tuota rikotaan työkkäreissä aika yleisesti. Mutta pidä puolesi, sillä kaiken, minkä työnhakusuunnitelmaan allekirjoituksellasi hyväksyt, myös sitoudut toteuttamaan.


    • 34

      Työnhakusuunnitelma on vaan sellaista paskaa rattaisiin, että eihän suunnitelman/sopimuksen sisällön laillisuudesta tiedä työkkärin mammat sitten yhtään mitään.

      Suunnitelmaan kannattaakin kirjata ainoastaa se, mitä työttömyysturvalaki minimissään työttömältä edellyttää.
      Eli etsii kokoaikaista työtä ja koulutusta kohdalleen. Kaikki muu sopimuksessa pm työkkärien tätien ja mammojen omaa tulkintaa työttömyysturvalaista.

      Koittakaa nyt hyvä ihmiset pikku hiljaa valveutua, ja otatte selville mitä sopimuslaki sisällään pitää. Toki ei ole olemassa mitään yhtenäistä sopimuslakia, vaan lainoppineet asian peremmin tuntevat kuin allekirjoittanut.

    • Taas tuli mokattua..

      Siivosin tässä kämppää ja löysin jonkun työkkärin lapun, jossa luki, että työnhakusuunnitelma tehtävä ennen seuraavaa työnhaun uusimista ja päivämäärä oli viime kuun puolivälissä. Kävin kyllä silloin TE-keskuksessa uusimassa työnhakuni ja juteltiin sen byrokraatin kanssa niitä näitä muutama minuutti, mutta mitään työnhakusuunnitelmaa en allekirjoittanut eikä täti edes ottanut asiaa puheeksi. Itse en tietenkään muistanut koko hommaa ja suoraan sanottuna ko. lapun löytäminen tuli minulle vähän yllätyksenä. Ei mitään hajua mistä sen olen yleensäkään saanut ja koska.

      Nyt huolettaa että mitä voi tapahtua kun en kerran työnhakusuunnitelmaa tehnyt, eli toisin sanoen en itse sitä aktiivisesti hoitanut, vaikka paikan päällä kävinkin. Hieman kyllä ihmetyttää, ettei se työkkärintäti koneeltansa nähnyt, että sellainen pitäisi tehdä ja ottanut asiaa puheeksi. Miten tässä pitäisi toimia? Aikarajasta on jo tosiaan n. kuukausi aikaa ja nyt olen lähdössä kertausharjoituksiin enkä pääse runsaaseen viikkoon käymään työkkärissä. Tuleeko asiasta joku mahtikäsky ilmaantua suunnitelman tekoon, vai onko nyt jo myöhäistä rutistaa ja seuraavaksi tulee ilmoitus karenssista?

      • 20+2

        Ei tuo työnhakusuunnitelma ole kovinkaan erikoinen, ei sitä edes tarvitse allekirjoittaa. Jos haet tietyn alan kokopäivätyötä, työnhakusuunnitelma voi simppelimmillään olla esim. "hakee aktiivisesti x alan kokopäivätyötä omatoimisesti mm. mollin sivuilta ja lähettämällä avoimia työhakemuksia jne. X:llä on alan koulutus ja työnhakutaidot ajan tasalla, tällä hetkellä ei koulutustarvetta"

        Pidemmän työttömyyden kohdalla asia ei enää ole ihan noin simppeli, koska laki tavallaan velvoittaa, että pitkäaikaistyöttömille on tarjottava koutusta ja/tai työhön valmennusta, tukityötä jne. Koska omatoiminen työnhaku ei ole onnistunut.


    • tietämätön

      Arveluttaa yksi juttu. Kun on ns. epätyypillinen osa-aikatyö, että mitä sitten työkkäri? Kun saan soviteltua tm-tukea hakea liki joka kk.
      Pitääkö minun olla valmis tekemään noita "suunnitelmia"? Ja keikkatöiden lisäksi hyppäämään sitten noiden mukaan... Keikat osuu ajalle 08.00-19.00 pääsääntöisesti- Tuntiliksalla, eli tuotosta työkorvaus/tunti.
      Periaatteessa en ole minkään markkinoiden käytettävissä. Kun on palkattomat siirtymät, joskus ajastukset pissii, ja semmoista lippulappuhommaa...

      Mihin muut keikkatyöläiset sitoutuu, tai/ja ehtii, pitääkseen ittensä sovitellulla?
      Työsopimukset työkkäri on aina halunt nähtäviksi. Miksi?

    • Anonyymi

      Nykyinen on korvaava menettely. Meillä, kenen kanssa ei voi edes suunnittella työnhakua.
      On ollut myös nimitys palvelutarvesuunnitelma.

    • Anonyymi

      Mitäpaskaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe