Vinkkejä Varsovaan

nie mowie po polsku

Hei kaikki Puolassa ja erityisesti Varsovassa vierailleet. Millaisia vinkkejä antaisitte valuutta-asioihin? Missä ja miten valuuttaa kannattaisi vaihtaa? Miten on eurojen laita ? Käykö se maksuvälineenä?
Millaisia kokemuksia teillä on julkisesta liikenteestä?
Ja mitkä olisivat mukavia kohteita, jotka olisi hyvä Varsovassa "bongata"?

10

2881

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Polakkifani

      Emme me ole kanttorin konttoreita enempää tarvinneet eli valuutanvaihtopiste Kantor on riittänyt, niitä on paljon ja pieniä merkityksettömiä eroja kursseissa. Jotkut sanovat, että luottokorttia käyttäessä voisi hitusen voittaa. Julkinen liikenne toimii hyvin ja vuoroja tiheässä. Niistä vinkeistä tulisi jo sitten runsauden pula kun ei ikäännekään tiedä, mutta vanhankaupungin nuohouksesta voi aina aloittaa, Cafe Blikleä Nowy Swiatilla ei voi ohittaa, Stalinin hampaaseen eli kulttuuripalatsiin kannattaa ihan oikeasti pistäytyä sisälle asti, mukava ihmisenkokoinen ostoskeskus on Klif entisen juutalaisalueen takana ja niin päin pois ja jos en lopeta kirjoittelua löydän taas itseni Varsovan lentolippu kourassa. Ai niin, kai euroja jotkut ottavat mutta zloty on zloty Puolassa.

      • nie mowie po polsku

        Kiitos vastauksesta. Luin sen reissusta palattuani. Kerroit viestissä kohteista, joihin kannattaa tutustua. Niihinkin tutustuin, kävelin tosi paljon kolmen päivän aikana. Kaupunki on omalla tavalla viehättävä, historiallinen, on myös modernimpaa rakennusta sekä ennen kaikkea paljon nähtävää.
        Suosittelen lämpimästi kaupunkia.


    • matkailutietoa
    • Late243

      Kävin itsekin eka kertaa Varsovassa tuossa pari viikkoa sitten. Minulle kaupunki ei jostain syystä oikein antanut mitään erikoista. Hienoja puistoja toki oli ja halpaa syötävää oli helppo löytää. Tosin en viettänyt Varsovassa kauaa aikaa joten en osaa sanoa mitään suurella kirjaimilla-

      Muutoin pidin Puolassa reissaamisesta mutta Varsova oli hieman sekava. :)

    • Junde2

      Varsovassa on toimiva joukkoliikenne ainakin turistin kannalta. Metrolla ja raitiovaunuilla ja busseilla pääsee jouhevasti paikasta toiseen. Liikkuminen on myös edullista, kolmen päivän joukkoliikennelippu 16zl eli noin 4 euroa. Vuorokaudeksi lipu maksaa 9zl eli alle 2 egee. Mitään neukkumeininkiä on turha pelätä. Kaupungissa on siistimpää kuin Helsingissä. Nuorille löytynee valtavasti häppeninkiä ja tunnelma on rento. Syöminen ja juominen on edullista. Kalja 1-2 euroa ja hyvän sapuskan saa jopa vitosella.

    • ihanpian

      Mukava kuulla, että hintataso on vielä edullinen, se kun on nykyään jo harvinaista Euroopassa. Mitä kohteita suosittelisit nähtäväksi?

    • Junde2

      Nyt on pakko heittää ihan nettilinkki avuksi. http://www.mtv3.fi/matkailu/ulkomaat/artikkeli.shtml/474812/valloittava-varsova
      Reissullamme ei käyty hirveän monessa matkaoppaiden suosittelemassa kohteessa, mutta vanha kaupunki ja "stalinin hammas" on tietenkin must-juttuja kuten myös Lentokentällä on infopiste josta saa kohtuuhyvän kartan mukaan ja muistaakseni sieltä tarttui mukaan pieni vihkonen, jossa on enganniksi lueteltu tärkeimmät nähtävyydet. Jos en ole aivan väärässä niin kauppakeskus Arkadia on länsimaiden suurin. Näytti ihan samanlaiselta kuin kaikki kauppakeskukset nykyään ympäri suomea ja eurooppaa mutta osa matkaseurueesta olisi voinut viettää koko päivän edullisia tuotteita ostaen.

      • jnvjtsöfgönlsidjfägv

        Heippa,

        kiitos valaisevasta linkistä. Itsellä on Varsova suuntana loppukesästä. Varsinkin ostosmahdollisuudet kiinnostaisi enempi. Millainen hintataso maassa on laatutuotteita ostettaessa ajatellen?


    • Junde2

      Valitettavasti en ehtinyt (tai jaksanut) paljon tutkia hintoja varsinkin kun kotimaassakaan en juuri shoppaile. Ostamani Ecco-kengät maksoivat jotakuinkin saman kuin Suomessa . Matkaseurueen jokunen jäsen tosin sanoi että edullista oli ja olisivat voineet shoppailla pidempäänkin kauppakeskuksessa ellei olis ollut jo kiire kotimatkalle.

    • Warzavei_again

      Varsovassa Joulun pyhät 2015. Meno Chopinin kentän kautta bussilla no 175 Varsovan keskustaan, noin 8 km matka ja päästiin hotellin eteen vaivattomasti,/Novotel). Lentoaseman lehtikioskista 24h lippu, 15 ztl ( n 4E), jolla sitten voi vuorokauden matkustella joukkoliikenne välineissä ympäri Varsovaa. Kannattaa opetella hankkimaan tämä lippu lippuautomaateista,( kosketusälynäytöt,myön eng.kielinen ohjeistus). Ei ollut myynnissä 3 vrk:n tai viikon lippuja, viikonlopun kyllä. Taksien kanssa tarkkana, matkan hinta hyvä sopia jo lähtiessä, mutta joukkoliikneteellä pärjää pienen opeteelun jälkeen varsin hyvin. Takseista myös se, että jos hintaa ei sovita, taksamittari päälle heti lähtiessä, muuten pois kyydistä. Varsovassa on 2 viikoksikin paljon nähtävää, Stalinin hammas, aivan keskustassa, hyvä maamerkki kaupungissa reissatessa, uusi juutalaismuseo, kansannousun museo, vanha kaupunki monine ruokapaikkoineen, kuninkaan linna vanhan kauungin aukion laidalla, Varsovan zoo, Veikselin toisella rannalla, Gestapo museo Zhucha kadulla, Chopoinin museo, Kopernikuksen tiedekeskus, ym, ym. Vähemmällä pääsee, kun on mukana debit saldoinen Visa yms, niin ei tarvitse zlotyjen kanssa niin paljon veivata. Myös matkat muihin Puolan kaupunkeihin helppoja tehdä keskustassa sijaitsevan keskusrautatieaseman kautta. Puolalaiset ystävällisiä, neuvovat jopa kysymättä kadulla kun karttaa katselee. Kokematta ja näkemättä ei niin tiedä, helpompaa jatkossa, ajatuksena tehdä netin kautta halpa uusi reissu, esim. pidennetty viikonloppu. Puolan kieli melkoista saksatusta, mutta englannila pärjää hyvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      422
      1806
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      183
      1444
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1388
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      142
      1333
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      960
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      956
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      119
      913
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      93
      900
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      886
    Aihe