Käytetty CAD-ohjelma

13+8

Onko todellakin niin, että ohjemistoyrittäjät eivät salli CAD-ohjelmistojen myyntiä, jos itselle ohjelma tulee tarpeettomaksi?

Itse haluaisin ostaa käytetyn ArchiCADin (mieluiten SE-versio) tai AutoCAD LT:n, koska opiskelijana minulla ei ole varaa ostaa uutta vaikka haluaisinkin. Ymmärrän kyllä, että kyse on bisneksestä. Varmasti tätä kauppaa käydään kuitenkin, mutta ohjelmien päivitykset eivät sitten enää onnistu. Olen kyllä kuullut, että myyntiin voi pyytää luvan ohjelmistön jälleenmyyjältä ja sen voi tehdä ihan laillisestikin.

Eli jos jollain on tarpeettomana ko. ohjelmistoja, täällä olisi ostaja. Vaikka etsimäni ohjelmistot ovat molemmat uusia, olen varma, että löytyy ihmisiä, jotka ovat ostaneet ja hetken päästä todenneet, että eivät esim. työpaikan vaihdoksen takia niitä tarvitsekaan privaattikäytössä.

5

3064

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Riippuu ohjelmiston lisensseistä. Kyseessähän on usein ohjelmiston valmistajan ja ostajan välinen käyttöoikeussopimus, eikä jälleenmyynti näin ollen välttämättä onnistu ja kyseessä on tekijänoikeusrikos ja kyseessä ei ole käytetty ohjelma vaan laiton.

      Esim. Windowsilla retail version jälleenmyynti onnistuu kyllä, mutta OEM-versiossa lisenssi sidotaan koneeseen johon se asennetaan, että jos sen johonkin asentaa niin kone myydään sitten mukana. Nämä ovat tapauskohtaisia ja käyttöoikeussopimukset pitää lukea huolella.

      Tietysti voit sitten hankkia jonkun halvemman ohjelman. Tässä vertailutaulukkoa: http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_CAD_editors_for_architecture,_engineering_and_construction_(AEC)

      Halvimmat saa maksutta.

      • vai lt

        miten cad on päivittynyt 04 versiosta eli mitä kaikii on tullut lisää. näkeekö jostain? jos törmään johonkin versioon niin tietäs ettei liian suurta hanki (gigoja)

        onnistuuko LT llä talo ja keittiöpiirustukset(pakolliet)


      • vai lt kirjoitti:

        miten cad on päivittynyt 04 versiosta eli mitä kaikii on tullut lisää. näkeekö jostain? jos törmään johonkin versioon niin tietäs ettei liian suurta hanki (gigoja)

        onnistuuko LT llä talo ja keittiöpiirustukset(pakolliet)

        Mistä cadista puhut? Ja mitä väliä niillä gigoilla on kun ne on asennuslevyllä isommissa ohjelmissa ja ilmaiset joita saa netistä on sitten yleensä paljon pienemmässä tilassa.


    • HarriL

      Myynnin ehdoista en tiedä pitäisi tarkistaa mutta itselläni kaksi ArchiCadin toimivaa tikkua, kumpaakaan en ole aikoihin käyttänyt mutta hyvä ja hauska ohjelma se on, olen suunnitellut sillä muutamia kymmeniä grynderien asuntoja Ouluun ja puolikymmentä omakotitaloa Pohjois-Suomeen, myös yhden asuntomessutalon. Toinen joutaisi, ja toisesta en suostu luopumaan.

      • HarriL

        JCadiakin yksi sovellus ylimääräisenä (tai kaksikin jos tuo ikivanha lasketaan..) ei ihan vasta päivitettyjä mutta käytän ohjelmistoa lähes päivittäin kun olen itsekin osallistunut tuon kehitystyöhön. Jos tuo nyt ketään kiinnostaa. Itse käytän näitä niin kuin Alfa Romeoitakin (niitäkin muutama myynnissä...) mutta kenellekään en tyrkytä / suosittele ;-)

        Harri L


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe