Käytetty CAD-ohjelma

13+8

Onko todellakin niin, että ohjemistoyrittäjät eivät salli CAD-ohjelmistojen myyntiä, jos itselle ohjelma tulee tarpeettomaksi?

Itse haluaisin ostaa käytetyn ArchiCADin (mieluiten SE-versio) tai AutoCAD LT:n, koska opiskelijana minulla ei ole varaa ostaa uutta vaikka haluaisinkin. Ymmärrän kyllä, että kyse on bisneksestä. Varmasti tätä kauppaa käydään kuitenkin, mutta ohjelmien päivitykset eivät sitten enää onnistu. Olen kyllä kuullut, että myyntiin voi pyytää luvan ohjelmistön jälleenmyyjältä ja sen voi tehdä ihan laillisestikin.

Eli jos jollain on tarpeettomana ko. ohjelmistoja, täällä olisi ostaja. Vaikka etsimäni ohjelmistot ovat molemmat uusia, olen varma, että löytyy ihmisiä, jotka ovat ostaneet ja hetken päästä todenneet, että eivät esim. työpaikan vaihdoksen takia niitä tarvitsekaan privaattikäytössä.

5

1861

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • M-Kar

   Riippuu ohjelmiston lisensseistä. Kyseessähän on usein ohjelmiston valmistajan ja ostajan välinen käyttöoikeussopimus, eikä jälleenmyynti näin ollen välttämättä onnistu ja kyseessä on tekijänoikeusrikos ja kyseessä ei ole käytetty ohjelma vaan laiton.

   Esim. Windowsilla retail version jälleenmyynti onnistuu kyllä, mutta OEM-versiossa lisenssi sidotaan koneeseen johon se asennetaan, että jos sen johonkin asentaa niin kone myydään sitten mukana. Nämä ovat tapauskohtaisia ja käyttöoikeussopimukset pitää lukea huolella.

   Tietysti voit sitten hankkia jonkun halvemman ohjelman. Tässä vertailutaulukkoa: http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_CAD_editors_for_architecture,_engineering_and_construction_(AEC)

   Halvimmat saa maksutta.

   • vai lt

    miten cad on päivittynyt 04 versiosta eli mitä kaikii on tullut lisää. näkeekö jostain? jos törmään johonkin versioon niin tietäs ettei liian suurta hanki (gigoja)

    onnistuuko LT llä talo ja keittiöpiirustukset(pakolliet)


   • M-Kar
    vai lt kirjoitti:

    miten cad on päivittynyt 04 versiosta eli mitä kaikii on tullut lisää. näkeekö jostain? jos törmään johonkin versioon niin tietäs ettei liian suurta hanki (gigoja)

    onnistuuko LT llä talo ja keittiöpiirustukset(pakolliet)

    Mistä cadista puhut? Ja mitä väliä niillä gigoilla on kun ne on asennuslevyllä isommissa ohjelmissa ja ilmaiset joita saa netistä on sitten yleensä paljon pienemmässä tilassa.


  • HarriL

   Myynnin ehdoista en tiedä pitäisi tarkistaa mutta itselläni kaksi ArchiCadin toimivaa tikkua, kumpaakaan en ole aikoihin käyttänyt mutta hyvä ja hauska ohjelma se on, olen suunnitellut sillä muutamia kymmeniä grynderien asuntoja Ouluun ja puolikymmentä omakotitaloa Pohjois-Suomeen, myös yhden asuntomessutalon. Toinen joutaisi, ja toisesta en suostu luopumaan.

   • HarriL

    JCadiakin yksi sovellus ylimääräisenä (tai kaksikin jos tuo ikivanha lasketaan..) ei ihan vasta päivitettyjä mutta käytän ohjelmistoa lähes päivittäin kun olen itsekin osallistunut tuon kehitystyöhön. Jos tuo nyt ketään kiinnostaa. Itse käytän näitä niin kuin Alfa Romeoitakin (niitäkin muutama myynnissä...) mutta kenellekään en tyrkytä / suosittele ;-)

    Harri L


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Päivi Rässästä viedään "roviolle" live.

   Hän kaivoi Raamattunsa esille kun sitä häneltä tivattiin. https://yle.fi/uutiset/3-12283319 Ei tällaista saisi tapahtua länsimaisissa maissa mutta ka
   Maailman menoa
   668
   7625
  2. Anna Puu pettyi pahasti 40-synttäreiden johdosta - Jukka-rakas tukee: "Olisin halunnut..."

   On tämä kyllä syvältä…. Anna Puu halusi viettää pyöreitä synttäreitä vähän eri lailla, mutta korona sotki kuviot: https://www.suomi24.fi/viihde/anna-
   Kotimaiset julkkisjuorut
   39
   3266
  3. Martina ostanut po....no mekon

   Kylläpä on kaamea viritys. Tollako se meinaa miestä yrittää....
   Kotimaiset julkkisjuorut
   237
   2200
  4. Martinalla maaginen yö Lontoossa

   Martina laittoi eilen illalla kotiin palattuaan stoorin, jossa mainitsee edellisen ja samalla tämän reissun viimeisen Lontoossa vietetyn yönsä olleen
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   1216
  5. Martinan tylsä elämä

   Pelkkää juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, jumppaamista, mainostamista somessa osta osta, ale ale, nyt ale hintaan valmennus. Samaa rataa päivästä toiseen,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   152
   973
  6. Nainen rakas, älä unohda minua miestä.

   Sinun vuokses teen, mitä vaan!
   Ikävä
   37
   821
  7. Olen huolissani itsestäni

   Ei ole normaalia kaivata ihmistä, jonka tietää olevan no-go-alueella ja joka ei lämpene ajatukselle meistä. Tai siis voi olla normaalia, mutta ei näi
   Ikävä
   48
   818
  8. Tietäisikö kukaan Pikkaraisesta mitään...

   ... ellei olisi sekaantunut Martinaan. Olisiko tullut ulosotot, rattiskäry, raiskaussyyte julkisuuteen ilman Martinaa. Epäilen että ei. Stefustakaan t
   Kotimaiset julkkisjuorut
   123
   817
  9. Persuille rökäletappio

   Silloin kun oikeasti halutaan päättää asioista,persut jätetään ulos.Hyvä suomalaiset,viisaasti äänestitte.
   Perussuomalaiset
   186
   814
  Aihe