tyhmä kysymys: vaipavaihtoväli?

Nukkumaijan äiti

tämmöinen tyhmä kysymys on että kuinka usein vaihdatte vaipat? kyse on n. 4kk n. 67cm/vajaa 8kg tytöstä joka nukkuu vielä aika paljon. Pääosin käytetään kestoja (tsi-totsbots (jousto)froteesisävaippa mikrokuitusisäpinnalla pul-kuori), joskus kertiksiä (reissut, kun itseä väsyttää yms.). Tytöllä on välillä pientä punaista ihottumaa lähinnä reisissä. tuo menee ohi mm. sinkkivoiteella, perusvoiteella (ceralan) ja bevitalla. Ilmakylpyjä koitan antaa päivittäin, esim laitan pyykit kun tyttö ihmettelee mobilea tai seurailee juttelee mun kanssa (pesukone on hoitotason alla ja ollen koko ajan siinä edessä ja lähellä. Välillä on kuitenkin huono omatunto siitä kuinka usein vaippa vaihtuu. esim tänään oon vaihtanut yöllä 2-3 aikaan ja aamulla 9 herätessä (syötin sängyssä aamusella). Sitten tyttö meni päikkäreille siinä varttia vaille 11 ja nyt klo 15 nukkuu edelleen samoissa vaipoissa. Kohtahan tuo herää, mutta joskus voi nukkua viiteenkin. Toki vaihdan heti kun herää. Lopun iltaa on yleensä hereillä, saattaa korkeintaan 30min-tunnin pikkunokoset vetää ennen yöunia klo 22-23. En raaskis herättää kesken unia vaipanvaihtoon jos kerran uni maittaa ( ja ittellekin se sopii :)

12

1024

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kestoäiti itsekin

      Jos vauvalla on tiedossa pitemmät päiväunet, laita vaikka enemmän imua vaippapakettiin lisäimujen avulla. Ei kannata herättää toista unilta vaan vaipanvaihdon takia - jos vauvaa märkä vaippa haittaa, hän alkaa kyllä herää siitä valittamaan. :)

      Yövaipaksi myös sellainen paketti, että pitää koko yön (jos ei tule kakkoja), niin ei tarvitse itsekään herätä yöllä vaippaa vaihtamaan.

      Tsemppiä vaipatuksiin ja turhat huonot omattunnot hus pois!

    • dfgb

      Meillä kestovaippa (kaikenlaisia tsi-vaippoja, Baby Idean nauhavaippoja, harsoja, yms. ja villahousut) vaihdetaan pojan (nyt 6,5 kk) herättyä aamulla/päikkäreiltä ja illalla laitetaan yövaippa. Yövaippa on päällä 20-07, eli en vaihda yöllä vaippaa. Yövaipatukseen kuuluu nauhavaippa imut villahousut kuivaliina. Käytä aina kuivaliinaa (kankaista, ei paperista)! Silloin vauvan peppu ei punoita, eikä vauva kitise märkää vaippaa.

    • tyttö7vk

      Meillä kanssa kestot osittain käytössä, öisin olen pääasiassa käyttänyt kertakäyttöisiä. Aika harvoin kuluu yli viisi vaippaa päivässä, saattaa olla päiviä, että yöllä yksi kertakäyttöinen ja päivällä kolme kestoa. Ja ikää neidillä vähän yli seitsemän viikkoa. Jotkut kun tuntuvat vaihtavan tosi usein, että mikä tässä olisi oikein...

      • gewefrg

        Tuon ikäisen vauvan ravinnonsaantia seurataan vaippojen määrällä, joita siis pitäisi tulla n. 5-8 täysmärkää. Kannattaisi vaihtaa useammin, kun on maitokakkaakin vielä.


      • alkdjfaöldjföaldjföa

        Sairaalassa neuvottiin, että vauvalle pitää vaihtaa vaippa 5-7 kertaa vuorokaudessa, koska vauvalla pitää tulla pissavaippoja ja sitä pitää seurata.

        Meillä vaihdetaan vaippa vuorokaudessa noin 7-10 kertaa tarpeen mukaan. Vauvalla ei ole vaippaihottumia tms kun vaihtaa tarpeeksi tiheään.


    • koskaan laskenut ja välillä toki vaihtelee, mutta pääsääntöisesti meillä näin : aamulla, ennen päikkäreitä, päikkäreitten jälkeen, illalla,siis yövaippa..ja näin on ollut aina, toki vauvana tuli vaihdettua välillä useemmin..kestoilla pitänee vaihtaa useemmin...ja aina aamulla pestään pylly ja jos on erityisen pissanen vaippa..
      ja kun aika pullukasta vauvelista ilm kyse niin voi olla että se ihottuma on ihan vain jtn hikinäppyä joka on sellasta pientä punasta pistettä?kun on pullukat jalat niin helpommin tulee hikinäppyä kuin sirpakammalla lapsella..(äläkä nyt vedä mtn melonia mun sanavalinnasta, ainakin tuntuu että on iso, kun omat on ollu ton ikäsenä jtn 5kg)
      ja jos nukkuu pitkät unet niin sen jälkeenhän voi antaa sen ilmakylvyn ja aamusella meillä annettiin kans..kun on koko yön ollu inhottava nihkee vaippa pyllyä vasten..

    • johnu

      Meillä meni tuon ikäisellä n. 10-11 vaippaa per päivä. Ja olivat siis ihan oikeasti märkiä tietysti kakat. Riippuu varmaan myös paljolti siitä kuinka suuria määriä lapsi pissii. Vaihdoin siis kyllä yölläkin.

      • Kuiva / puhdas peppu

        Kyllä pissanen vaippa tai kakkanen vaippa kannattaa vaihtaa mahdollisimman pian kuivaan vaippaa.
        Ennen kuivan ja puhtaan vaipan vaihtoa huolellinen peppu / pippeli pesu. Ei se ole kivaa olla tuntikaupalla
        märässä / kakkasessa vaipassa. Näistähän syistä sitä ihottumaa sitten syntyy lapsen iholle. Meillä ainakin
        vaippa vaihdetaan mahdollisimman piakkoin, kun huomataan märkävaippa. En voisi kuvitella olevan
        pissasessa vaipassa tai kakkasessa vaipassa yhtäjaksoisesti 2 - 4 tuntia. Kuivalla ja puhtaalla pepulla on
        hienonpi taas temmeltää eteenpäin.


      • 4+14
        Kuiva / puhdas peppu kirjoitti:

        Kyllä pissanen vaippa tai kakkanen vaippa kannattaa vaihtaa mahdollisimman pian kuivaan vaippaa.
        Ennen kuivan ja puhtaan vaipan vaihtoa huolellinen peppu / pippeli pesu. Ei se ole kivaa olla tuntikaupalla
        märässä / kakkasessa vaipassa. Näistähän syistä sitä ihottumaa sitten syntyy lapsen iholle. Meillä ainakin
        vaippa vaihdetaan mahdollisimman piakkoin, kun huomataan märkävaippa. En voisi kuvitella olevan
        pissasessa vaipassa tai kakkasessa vaipassa yhtäjaksoisesti 2 - 4 tuntia. Kuivalla ja puhtaalla pepulla on
        hienonpi taas temmeltää eteenpäin.

        Samaa mieltä! Ette itsekään olisi märissänne pitkään. Omasta laiskuudesta kiinni? Vaippa vaihdetaan, jos se on märkä. Toivottavasti tuo 7vkoisen äiti (tyttö7vk) oli jonkinasteinen provo... Että vaippa päällä vaan niin kauan, kunnes vauva huutaa ikävää oloaan?? Pienen maitokakkavaipat on hyvä vaihtaa vaikka tunnin välein ja aina vesipesu päälle öljyä loraus. Ei mitään kemiallisia puhdistusliinoja, eikä ainakaan öljyä/rasvoja pesemättömälle pyllylle! Ei tule ihottumia, hautumia, tms.


    • murrmel1

      meillä vaipat vaihdetaan 6-10 kertaa päivässä, syöttöjen yhteydessä vaihdettu. kyllä meillä neiti ilmoittaa jos on pyllyssä ikävä tunne, ja tietysti jos haiskahtaa että olisi isommat satsitkin tulleet niin vaihdetaan. eikä ole punoitusta kun ollaan rasvattu aina pesun jäljiltä, rasva auttaa vähän että voi pienet kakat siellä vaipassa ollakkin hetken, ei tarvitse yöllä suotta vaavia herätellä vaipan vaihdossa

    • äittttyli

      Miten selviätte noin vähillä vaipoilla? Meillä menee joka pissan jälkeen kesto vaihtoon ja niitä kuluu päivässä ainakin 12, yleensä lähemmäs 15! Yö sitten nukutaan pääsääntöisesti 21-07 samalla kertavaipalla..

    • fyukdutlk

      en mä ainakaan joka pissaa huomaa. nyt reilu 8kuisen laitan aamulla ja muulloinkin potalle, ja lähes aina on jompaa kumpaa kupissa. parin tunnin välein vaihtelen kestoja, yö kertiksellä esim 8-9, 11, 13, 17, 19, 21. riippuu miten päivä menee. rupee oleen toi vaihto ja pukeminen sen verran haastavaa että en tuon useemmin vaihda eikä oo tarvettakaan. lapset on erilaisia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1163
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      966
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      860
    4. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      15
      820
    5. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      819
    6. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      794
    7. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      760
    8. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      751
    9. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      77
      748
    10. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      47
      728
    Aihe