Suomen materiaalii liian heikko?

Onko näin?

Viimeaikoina keskusteluihin on myös noussut Stuart Baxterin potkujen ohella se onko suomessa riittävän hyviä pelaajia maajoukkueeseen, joiden taso riittää tällaisissa peleissä. Eikö silloin jos suomalaisten pelaajien taso ei ole kovin korkea niin kaikkien parhaiden olisi pitänyt olla mukana 3 ekassa karsintapelissä ja parhaat isoissa rooleissa. Ehkä tappioiden syy voi olla tässäkin.

Osaisiko joku kertoa vastauksen tähän? Ja onko meillä varaa istuttaa Alexei Eremenko Junioria vaihtopenkillä, jättää Perparim Hetemaj kokoonpanon ulkopuolelle ja jättää Teemu Taino valitsematta ollenkaan maajoukkueeseen. Tainiosta sen verran vielä, että on ollut Suomen maajoukkueessa lähes aina pelatessaan joukkueen parhaita ja se pelaaja jolla on vähiten pelaamattomuus näkynyt otteisaan.

Olisiko Teemu Tainiosta 2012 alkavissa MM karsinnoissa isoon rooliin maajoukkueessa ja jopa kapteeniksi? Omasta mielestäni kyllä. Kokenut pelaajaa ja voi toimia pienenä Isähahmona nuoremmille. On positiivinen kaveri hyvä pelaaja ja pieni pikkupoika asuu hänessä sisällä.

3

280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eikä palloliiton

      On muistettava, että maajoukkueessa on myös muita toimijoita kuin Baxter mm. Olli Huttunen, mutta Baxter on se varmasti joka viimiesen sanan sanoo.

      Eihän se ole tietenkään Baxterin vika jos kaikki parhaat eivät ole maajoukkueessa ja osaa parhaistamme istuteaan vaihtopenkillä.
      Sekään ei ole Baxterin vika tietenkään, että myös taktiikka ja peluutus noissa kolmessa ottelussa on ollut enemmän tai vähemmän huono.

      Moldova pelissä Eremenko Junior aloitti ihan väärällä paikalla. No mistä Baxter olisi voinut tietää, että Juniori on täysi nolla kärjessä ja parahaimmillaan kymppipaikalla.

      Miksi Suomen olisi pitänyt taistella enemmän Hollantipelin toisella puoliajalla ja hakea enemmän sitä tasoitusmaalia. Olimmehan häviöllä MM-kakkoselle vain 2-1. Loistava tulos haluttoman toisen puoliajan jälkeen vai mitä.

      Sitten Unkari peliin. Eihän sekään ole Baxterin vika jos meillä on niin paljon parempia pelaajia, että Perparim Hetamaj ei mahdu kokoonpanoon ja Teemu Tainiota ei tarvitse edes kutsua ollenkaan paikalle yrittämään. Minkä sille voi jos Alexei Eremenko Junior ei ole avauspaikan arvoinen ja taitoinen pelaaja. Eihän meidän suomalaisten kannattanut yrittää hyökkäävämmällä pelillä hakea voittoa Unkarista viimeisen reilun 20 minuutin aikana eihän Baxter.

      Jotkut kun ovat keskusteluissa sanoneet, että vika ei ole juuri ollenkaan Baxterin vaan sen, että meillä on liian hunoja pelaajia. Nämä ihmiset eivät ilmeisesti yhtään seuraa jalkapalloa sen laajemmin ja mitä uutisoidaan. Jos kerta noissa 3 karsintapelissä täysin oikeat ja parhaat pelaajat pelasivat eniten ja olivat mukana joukkueessa.

      Faktahan on vain se, että kyllä siellä Palloliitossakin ollan epäonnistuttu. Oltiin edellisten karsintojen jäljiltä ja harjoitus otteluiden mm. tappio Virolle niin tyytyväisiä, että Baxteriä ei missän nimessä haluttu pässtä pois kesällä vellovien huhujen saattelemana. Ei osattu arvioda, että ehkä joukkue ei saa rauhassa valmistautua karsintoihin. Itse näkisin, että Suomenmaajoukkueen ohelta palloliitto voi vielä pestä kasvonsa kävi San Marino pelissä miten vain, mutta kasvojen pesun täytyy alkaa todenteolla ennen 24.12.2010.

      • Miten vois paremmin.

        Nämä Haloo Helsinki yhteen kappaleesta Toiset lähtee, toiset jää poimitut sanat sopii ihan hyvin kuvaaman tämän hetkistä Suomen jalkapallo maajoukkueen tilannetta.

        Kysyt miksi kannattaa, jäädä tänne jatkamaan
        Mihin meitä tarvitaan, kun kaikki oikea ja hyvä aina maahan poljetaan
        Miks sen täytyi tehdä niin
        Sen jota paljon rakastettiin
        Kysyt miksei mekin voitais lähteä jo täältä helvettiin !

        Täällä käynti kestää sen pienen silmän räpäyksen
        Joten avaa silmät, katso eteenpäin ennenkuin taas...
        Toiset lähtee, toiset jää
        Ne jää tänne yrittämään, tulla toimeen keskenään, aivan kuin eilenkin

        Napsautus sormien, saa jonkun aivan uuteen maailmaan tai hautansa taa
        Hänet vielä kohdataan, sitä ennen kuitenkin on täällä vielä paljon kohdattavaa

        Koko biisin voi kuunnella tästä
        http://www.youtube.com/watch?v=5a9426O5NnA


    • Vetoomus

      Osallistu suomalaisiin futistalkoisiin Facebookissa:

      http://www.facebook.com/group.php?gid=153725788001541

      Maajoukkueemme tulevaisuus on nuorissa pelaajissa. Muutos alkaa ruohonjuuritasolta. Vaadimme ammattitaitoista valmennusta junioreista alkaen. Korostamme peliolosuhteiden ja harjoittelumotivaation merkitystä. Peräänkuulutamme päättäjiltä vastuuta yhteisen asiamme hyväksi. Haluamme osaltamme tukea ja edistää suomalaista jalkapallokulttuuria.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      287
      3192
    2. 202
      2898
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2484
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      223
      1958
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      14
      1392
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      162
      1231
    Aihe