Kaivattaisiin kovasti erilaisia booliohjeita. Otetaan vihjeitä vastaan ilomielin.
Booliohjeita kaivataan
7
68389
Vastaukset
- hippula
spriteä ja omena tai appelsiinimehua:) Hyvää on!
- uskisko vai muuten hörhö?
Tosi hyvä osasit kertoa mehut mistä pidät.
Asiallisempaa olisi kertoa jotain, millä on merkitystä kuten
http://www.drinkkiklubi.com
- Wiiwi77
Perinteinen mansikkabooli:
pullo vodkaa
pullo metsmaasika likööriä
2 pulloa spriteä
mansikoita koristeeksi
Spriten määrää saa itse maun mukaan testata. Petollista mutta hyvää ;) Ja maistuu melkein kaikille =)- nekku
Spriten voi kokonaan tai osaksi korvata vichyllä, ei tule niin makeaa. Mutta muutoin parasta koskaan maistamaani boolia =)
- riidis
BOOLIN VALMISTUS:
Jos käytät marjoja tai hedelmiä, anna niiden vetäytyä viileässä liköörin tai muun väkevän alkoholijuoman kanssa muutaman tunnin ajan.
Lisää viilennetty viini ja mehu.
Juuri ennen tarjoilua kaada joukkoon hiilidioksidipitoiset ainesosat: virvoitusjuomat tai kuohuviini.
Lopuksi lisätään jäitä ja jäiden päälle koristeet: viipaloidut hedelmät tai marjat.
Jääpaloista kannattaa tehdä suuria, esim pakastusrasiassa tai vaikkapa kakkuvuoassa ettei juoma "vesisty", eli turhaa laimene jäiden sulaessa. Jääpalan sisälle voi hyvin jäädyttää koristeeksi esim marjoja! Myös boolimaljan voi laittaa hetkeksi kylmään ennen boolin siihen kaatamista, näin juoma säilyy viileänä mahdollisimman pitkään.
Mikäli haluaa todella näyttävää boolia ja kynnolla sen kylmäksi voi harkita mm hiilihappojäätä jota voi kysellä mm Agalta, puh. nro. 09 - 0102421 (Espoossa). Hiilihappojää tosin ei ole syötävää suuren kylmyytensä (-79 astetta) takia ja se tulee lisätä booliin aivan minuuttia ennen tarjoilua. Nopeasti kylmää ja näyttävät höyryt! Kannattaa tosin muistaa tuo kylmyys ettei tule esim käsiin "pakkasenpuremia".
Appelsiinibooli
15 cl sitruslikööriä
15 cl maustamatonta viinaa
1 pl valkoviiniä
1 l appelsiinimehua
3 pl sitruunavirvoitusjuomaa
Kaada jääkaapissa jäähdytetyt likööri, maustamaton viina, appelsiinimehu ja valkoviini laakeasuiseen astiaan. Lisää viilennetty virvoitusjuoma ja koristele booli appelsiiniviipaleilla.
Bostonin booli
0,75 l kuohuviiniä (kuivaa)
28 cl siideriä
14 cl brandya
4 cl sitruslikööriä
6 cl tummaa rommia
8 cl sitruunamehua
40 cl kivennäisvettä
1 rkl sokeria
Sulata sokeri ja sekoita ainekset boolimaljassa. Lisää sekaan ohuita kiilamaisia omenaviipaleita ja jäitä.
Hedelmäbooli
2 pl omenaviiniä (helmeilevää)
20 cl maustamatonta viinaa
1 prk hedelmäcocktailsekoitusta
Kaada maustamaton viina ja hedelmäcocktailsekoitus samaan astiaan. Pidä jääkaapissa 2-3 tunnin ajan. Kaada ainekset laakeasuiseen astiaan. Lisää lopuksi jäähdytetty omenaviini.
Herukkabooli
40 cl mustaherukkaviiniä
20 cl vaaleaa rommia
3 pl omenasiideriä (makeaa)
Kaada jääkaapissa jäähdytetyt mustaherukkaviini ja vaalea rommi laakeasuiseen astiaan. Lisää lopuksi kylmä siideri.
Kirsikkainen booli
20 cl kirsikkalikööriä
10 cl maustamatonta viinaa
1 pl roseeviiniä
3 pl kivennäisvettä
Punaisia kirsikoita (kivettömiä)
Kaada likööri, viina ja kirsikat samaan astiaan. Pidä jääkapissa 2-3 tunnin ajan. Kaada ainekset laakeasuiseen astiaan. Lisää lopuksi jäähdytetyt roseeviini ja kivennäisvesi.
Kuohuviinibooli
0,75 l kuohuviiniä (kuivaa)
20 cl sitruslikööriä
Limettihedelmän, sitruunan ja appelsiinin viipaleita
Kaada sitruslikööri hedelmäviipaleiden päälle ja anna maustua jääkaapissa tunnin ajan. Lisää jäähdytetty kuohuviini boolimaljaan ja tarjoile. Saat juoman pysyvään viileänä tarjoilun ajan pistämällä boolimaljan keskelle jääkimpaleen.
Mansikkabooli
1/2 l mansikoita
1 dl sokeria
10 cl mansikkalikööriä
1 pl kuohuviiniä
1 pl valkoviiniä
Kaada mansikat, sokeri ja likööri samaan astiaan. Pidä jääkaapissa 2-3 tunnin ajan. Kaada ainekset laakeasuiseen astiaan. Lisää jäähdytetty valkoviini ja kuohuviini.
Minttubooli
20 cl minttulikööriä
10 cl maustamatonta viinaa
1 pl valkoviiniä
20 cl lime-mehua
3 pl sitruunavirvoitusjuomaa
Vihreitä kirsikoita (kivettömiä)
Kaada likööri, maustamaton viina ja kirsikat samaan astiaan. Pidä jääkaapissa 2-3 tunnin ajan. Kaada ainekset laakeasuiseen astiaan. Lisää jäähdytetty valkoviini, mehu ja sitruunavirvoitusjuoma.
Syysbooli
0,75 l puolukkaviiniä
20 cl giniä
1 l omenamehua
3 pl kivennäisvettä
Omenanviipaleita
Puolukoita
Kaada gini, omenanviipaleet ja puolukat samaan astiaan. Anna maustua jääkaapissa 2-3 tunnin ajan. Kaada ainekset laakeasuiseen astiaan. Lisää jäähdytetyt viini, mehu ja kivennäisvesi.
Tequilabooli (el grito)
0,7 l keltaista tequilaa
0,7 l mansikkasosetta
10-15 cl sokerilientä
6 viipaloitua mansikkaa
Rakenna booli maljaan, jossa on jäämurskaa.
Vadelmabooli
30 cl vadelmalikööriä
10 cl maustamatonta viinaa
1 pl roseeviiniä
2 pl sitruunavirvoitusjuomaa
Vadelmia
Kaada likööri, maustamaton viina ja vadelmat samaan astiaan. Pidä jääkaapissa 2-3 tunnin ajan. Kaada ainekset laakeasuiseen astiaan. Lisää jäähdytetty roseeviini ja sitruunavirvoitusjuoma.
Vahva viinabooli
1 1/2 dl viskilikööriä
1 dl punaista katkeroa
7 1/2 dl valkoviiniä
Sekoita jäähdytetyt ainekset laakeasuisessa astiassa. Jäähdytä booli vielä kerran jäillä ja koristele kirsikoilla.
Vihreä booli
0,5 l maustamatonta viinaa
2 x 0,35 l eksoottista hedelmälikööriä
0,75 l kuohuviiniä (kuivaa)
3 l sitruunavirvoitusjuomaa
Jäitä
Sekoita jäähdytetyt ainekset laakeasuisessa astiassa. Lisää jäät, kuohuviini ja sitruunavirvoitusjuoma. Koristele appelsiiniviipaleilla.
Booli
25 pulloa ( 25 x 0,75 ltr) valkoviiniä,
12 pulloa ( 12 x 0,75 ltr) maustamatonta viinaa
15 pulloa ( 15 x 0,35 ltr) vadelma- tai mansikka-likööriä
16 pulloa ( 16 x 1,5 ltr) spritea.
Koristeeksi vadelmia tai mansikoita, sitruunamelissan- tai mintunlehtiä. Harsokukkaa boolimaljan ympärille. JÄITÄ
Juomaa 63 litraa, alkoholia n.11%
Booli II
Tässä tuo n. 10 prosenttisen boolin resepti:
6 litraa:
9 dl viinaa alkoholipitoisuus 50 %
3 dl banaanilikööriä
9 dl Valion päärynämehua
3 dl sitruunamehua
36 dl Aquaa
Appelsiinibooli n. 3 l
15 cl Triple Sec -likööriä, 15 cl maustamatonta viinaa, 1 pl valkoviiniä, 1 l appelsiinimehua, 3 pl sitruunajuomaa. Koriste: sitruuna- tai appelsiiniviipaleita. 6,5%.
Booli Boolista n. 2,7 l
2,5 dl maustamatonta viinaa, 1/2 pl vadelmalikööriä, 3 pl punaista Boolia. Koriste: sitruunaviipaleita. 15 %.
Hedelmäbooli n. 1,7 l
2 pl helmeilevää omenaviiniä, 20 cl maustamatonta viinaa, 1 tölkki hedelmäcocktailsekoitusta. 15 %.
Helppo kesäbooli n. 2,5 l
1 pl Kalaasia tai Mesiviiniä tai Mustaherukkaviiniä, 1 pl valkoviiniä, 2 pl pommacia. Koriste: sitruunaviipaleita. 9%.
Herukkainen n 1,6 l
40 cl mustaherukkaviiniä, 20 cl vaaleaa rommia, 3 pl Golden Cap -siideriä. Koriste: mustaherukat ja lehdet. 12,6%.
Hirvenkaato n 1,7 l
20 cl giniä, 1 pl Pihlajanmarjaviiniä, 1 pl kuohuviiniä. Koriste: sitruunaviipaleita. 19%.
Juskan booli n. 3,2 l
1 pl punaista katkeroa, 2 pl punaviiniä, 3 pl sitruunajuomaa tai tonic-vettä. Koriste: sitruunaviipaleita. 12%.
Kevätbooli n. 1,3 l
1 pl Party -likööriä, 15 cl maustamatonta viinaa, 15 cl sherryä, 2 pl soodavettä, 2 sitruunan mehu. Koriste: sitruunaviipaleita. 18%.
Kir-booli n. 3 l
3 pl Kir-väkeväviiniä, 1 pl kuohuviiniä. Koriste: appelsiiniviipaleita ja banaaniviipaleita. 17%.
Kirsikkabooli n. 2 l
20 cl kirsikkalikööriä, 10 cl maustamatonta viinaa, 1 pl roseeviiniä, 3 pl kivennäisvettä. Koriste: appelsiiniviipaleita., punaisia kirsikoita. 9%.
Kuohuviinibooli n. 1,3 l
1 pl kuohuviiniä, 10 cl konjakkia tai brandya, 5 cl kirsikkalikööriä, 1 pl soodavettä. Koriste: mansikoita. 11%.
Lakkabooli n. 2 l
30 cl lakkalikööriä, 10 cl brandya, 1 pl valkoviiniä, 3 pl kivennäisvettä. Koriste: lakkoja. 10%.
Lapin Taika n. 1,9 l
40 cl maustamatonta viinaa, 20 cl lakkalikööriä, 2 sitruunan mehu, 3 tl sokeria, 4 pl soodavettä, 3 dl lakkoja.11%.
Lime-booli n. 2,2 l
20 cl maustamatonta viinaa, 1 pl valkoviiniä, 30 cl lime-mehua, 3 pl sitruunajuomaa. Koriste: sitruunaviipaleita. 7%.
Länsi-intialainen n. 1,8 l
20 cl vaaleaa rommia, 10 cl Triple Sec -likööriä, ananastölkin mehu, 1 pl valkoviiniä, 2 pl sitruunajuomaa. Koriste: ananasviipaleita, arbuusipaloja. 11%.
Mansikkabooli n. 1,7 l
1/2 l mansikoita, 1 dl sokeria, 10 cl mansikkalikööriä, 1 pl valkoviiniä, 1 pl kuohuviiniä.(Mansikoiden annnetaan mehustua sokerissa jonkin aikaa ennen valmistusta.). 9,5 %.
Meikäläisen booli n. 2,6 l
1 pl maustamatonta viinaa, 1,5 pl valkoviiniä, 1 l sitruunajuomaa, 1 sitruunan mehu, 2 ppelsiinin mehu, 1 viipaloitu sitruuna, 2 viipaloitua appelsiinia. 12%.
Minttubooli n. 2,3 l
20 cl minttulikööriä, 10 cl maustamatonta viinaa, 1pl valkoviiniä, 20 cl lime-mehua, 3 pl sitruunajuomaa. Koriste: sitruunaviipaleita, vihreitä kirsikoita. 8%.
Puolukkabooli n. 1 l
25 cl puolukkahilloa, 1 pl kuohuviiniä. Koriste: sitruunaviipaleita, puolukoita. 15%.
Rommiherukka n. 1,3 l
10 cl vaaleaa rommia, 40 cl mustaherukkaviiniä, 1 pl kuohuviiniä, 10 cl lime-mehua. Koriste: mustaherukat ja lehdet. 15%.
Roseebooli n. 2,4 l
2 pl roseeviiniä, 2 pl Golden Cap -siideriä, 2 dl lime-mehua. 9%.
Sangria n. 1,7 l
1 pl punaviiniä, 10 cl brandya tai konjakkia, 10 cl appelsiinimehua, 1/2 dl sokeria(vesitilkkaan liuotettuna), 2 pl kivennäisvettä. Koriste: appelsiini- ja sitruunaviipaleita, hedelmäpaloja. 8%.
Sherrybooli n. 2,6 l
2 pl sherryä, 25 cl konjakkia tai brandya, 12 cl Triple Sec -likööriä, 2 sitruunan mehu, 2-4 pl soodavettä. 16%.
Siideripuolukka n. 2,3 l
1 pl puolukkalikööriä, 6 pl Golden Cap -siideriä. Koriste: hedelmien paloja, puolukoita. 11%.
Sininen booli n. 2,1 l
30 cl Curacao-likööriä, 20 cl vaaleaa rommia, 1 l sitruunajuomaa, 2 pl kivennäisvettä. Koriste: sitruunaviipaleita. 9,5%.
Syksyn booli n. 3 l
1 pl pihlajanmarjaviiniä(puolukka- tai karpaloviiniä), 20 cl giniä, 1 l omenamehua, 3 pl kivennäisvettä. Koriste: omenaviipaleita, puolukoita. 7,5%.
Tervetuliaisbooli n. 3,3 l
2 pl kuivaa vermuttia, 8 dl appelsiinimehua, 3 pl soodavettä. 8%.
Vadelmainen n. 1,8 l
30 cl vadelmalikööriä, 10 cl maustamatonta viinaa, 1 pl roseeviiniä, 2 pl sitruunajuomaa. Koriste: vadelmia. 11%.
Vermuttibooli n. 2,6 l
1/2 pl valkoista vermuttia, 1/2 pl punaista vermuttia, 10 cl giniä, 1 pl valkoviiniä, 3 pl kivennäisvettä. Koriste: sitruunaviipaleita. 10%.
Vihreä booli n. 1,9 l
10 cl maustamatonta viinaa, 10 cl minttulikööriä, 3 pl soodavettä, 2 pl sitruunajuomaa, 1 sitruunan mehu, 1/2 l mansikoita. 3,5%.
LOUHISAAREN JUOMA (Marskin juoma, mustaherukanlehtijuoma)
noin 6 litraa, alkoholiton
2 l mustaherukan lehtiä
2 sitruunaa
7 dl sokeria
5 l vettä
1/4 tl hiivaa
Mustaherukan lehdet huuhdotaan huolella ja pannaan sankoon, viipaloidaan pestyt ja kuoritut sitruunat. Laitetetaan sitruunaviipaleet ja sokeri sankoon, kaadetaan päälle kiehuva vesi ja sekoitetaan. Jäähdytetään kädenlämpöiseksi ja lisätään hiiva nestetilkkaan liuotettuna. Annetaan käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään, siivilöidään ja pullotetaan ja annetaan käydä viileässä noin viikon.
Louhisaaren juoma käy kuohuviinin korvikkeeksi sellaisenaan, hyvää ja raikasta kesäjuomaa!
Booli Louhisaarenjuomasta
1 osa Koskenkorvaa
2 osaa kotiviiniä=puolikuivaa valkoviiniä
2 osaa Louhisaaren juomaa
2 osaa kaupan alkoholitonta omenasiideriä.
Likööri
Valmista 3 kk ennen tarvetta, mieluummin kauemminkin sillä maku ei kun paranee!
Perusohje (kannattaa tehdä isompi erä kerralla, tästä tulee n. 1 litra)
1kg marjaa
1 litra halpaa kuivaa valkoviiniä
700g sokeria / VALMIS MEHULITRA
*dl 60% alkoholia/ pullotuspullo (= tav. viinipullo, eli 0.75l)
Mössöä marjat ämpärissä ja laita jääkaappiin 24h. Vuorokauden kuluttua umpeen lisää viini ja laita takaisin jääkaappiin toiset 24h.
Tämän jälkeen kuumenna marja-viinimössö H I T A A S T I ! kiehumispisteeseen. Älä kuitenkaan anna kiehua ollenkaan. Siivilöi mehu talteen toiseen kattilaan. Siivilöi useaan kertaan vaikkapa harson läpi jotta valmiista likööristä ei tule pöpperöistä.
Mittaa valmis mehu. Kuumenna se uudelleen kiehumispisteeseen asti ja sekoittele sekaan 700g sokeria / mehulitra. Sekoittele kunnes kaikki sokeri on sulanut, mutta älä kiehuta.
Jäähdytä marja-sokerimehu. Laita puhtaisiin pulloihin *dl 60& alkoholia pohjalle ja kaada kylmennyt mehu päälle. Säilytä huoneenlämmössä 3kk.
Itse käytimme patenttikorkkeja joiden kanssa ei tarvitse sählätä ja varsinaisen käytön aikana ne ovat näppäriä kun pulloa voi sulkea ja avata helposti. Mustikasta ja vadelmasta tuli aivan taivaallista mutta hyvin tämän voi tehdä mistä marjasta vaan itse haluaa. Maku ei ole hyvä pullotusvaiheessa!! Tämän mainitsen ettet pelasty jonkun menneen pieleen!! Maku on aika mieto ja ällöttävän makea. Kun likööri kypsyy pulloissa väh. 3kk maku tasoittuu, pyöristyy ja sokerisuus muuttuu marjaisaksi nektariiniksi.
Muista pestä käyttämäsi pullot hyvin ettei likööriin kehity bakteeristoa. Kuumenna pestyt pullot vielä uunissa 175C n. tunnin ajan ja anna niiden viiletä puhtaalla liinalla.
Hyytelöbooli
1 plo mansikkaviiniä
2,5 dl sekamehua
loraus mansikkalikööriä
3 dl vettä
4 rkl liivatejauhetta.
Sekoita aineet ja anna hyytyä viileässä 2-3 tuntia.
Boolin voi annostella valmiiksi mukeihin, jos haluaa jäljestä "siistin". Niin ja tätä ainettahan lusikoidaan, eikä juoda!- Sane
siinähän niitä valittavaksi. Suuret kiitokset!!!!!!!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miksei voitaisi vaan puhua asiat selväksi?
Minulla on ollut niin kova ikävä sinua, etten oikein edes löydä sanoja kuvaamaan sitä. Tuntuu kuin jokainen hetki ilman491516Sunnuntai terveiset kaivatulle
Maa on vielä valkoinen vaikka vappu lähestyy, otetaan pitkästä aikaa pyhä terveiset kaivatullesi tähän ketjuun !!761345Olen päivä päivältä vain varmempi siitä että rakastan sinua
Onhan se tällä tuntemisen asteella jokseenkin outoa, mutta olen outo ja tunne on tunne. 😊86993- 17982
- 86936
Ai miehillä ei ole varaa maksaa
Treffejä naiselle johon on ihastunut? Ihanko totta dusty miehet? Tekosyy. Haluatko laittaa 50/50 kaikki kulut parisuhtee187876Olet mielessäni
viimeisenä illalla ja ensimmäisenä aamulla. Ihastuin sinuun enkä voi tunteilleni mitään. Jos uskaltaisin, tunnustaisin s20831- 82811
Verovähennysten poisto syö veronkevennykset pieni- ja keskituloisilta
Kokoomuslaiset ja perussuomalaiset kansanedustajat jakavat kilvan postauksia, jossa kerrotaan miten kaikkien työssäkäyvi93797Kaipaan seuraasi niin
monella eri tavalla ja tasolla. En tiedä mitä tapahtui, mutta niin vain kävi että ihastuin sinuun.17740