New Yorkiin

Arska 59

Tarkoituksena on matkustaa tuohon isoon omenaan rakastettuni kanssa. Matka tehdään joskus vuonna 2012, joten aikaa on runsaasti miettiä, miten se tehdään. Nyt Teillä, lähimmäiset on mahdollisuus antaa vinkkejä, ehdotuksia jne. matkamme onnistumisen maksimoimiseksi. Tulossahan on tietenkin kaikenlaisia muutoksia, kaikki ei mene niinkuin pitäisi jne. mutta tämä kaikki kuuluu elämään, eikö totta?
Lähtökohtana on siis ajankohta: vuonna 2012 ja kokonaisbudjettimme on noin 5000-7500 €. En halua, että alatte rakentaa matkaohjelmaamme, sitä varten on matkatoimistot. Haluan tietää hinta/laatusuhteeltaan parhaat majoittumispaikat. Ottakaa huomioon, että olemme makuusijoillamme vain yöt :D Nähtävyydet, teatterit, kaikki kulttuurinähtävyydet, mitä ikinä saatte päähänne, tänne vaan! Ja sitten heille, jotka katsovat oikeudekseen pilkata muita ihmisiä heidän tietämättömyydestään: antakaa nyt kerrankin olla! Arvaan, että tuo edellinen kommentti haastaa nimenomaan juuri nämä paskarakit mukaan keskusteluun, mutta itsepähän tilasin :(

2

488

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkailija-x

      Kannattaa aloittaa esim- tämän palstan lukemisesta, aiemmissa keskusteluissa on paljon vinkkejä hotelleista, nähtävyyksistä ja tekemisestä. Vielä parempi tietolähde on Tripadvisorin New York City-forum http://www.tripadvisor.com/ShowForum-g60763-i5-New_York_City_New_York.html, josta olen joka reissulle löytänyt aina uutta tietoa.

      Kirjastosta kannattaa hakea matkaoppaita, joista saa lisätietoa nähtäyyksistä, kulttuurista, shoppailusta, ruokailusta, tippaamisesta jne.

      Kahdessa vuodessa hinnatkin voivat muuttua valuuttakurssien ja maailmantalouden mukana, ensi kesänkään hotellihintoja ei vielä kannata arvailla.

      Lempipaikkojani New Yorkissa ovat mm. Highlight-puisto Meatpacking districtillä, Brooklynin Cobble Hillin kadut, Metropolitan-museon Dandourin temppeli, Greenwich Villagen Cafe Wha? tiistai-iltaisin hyvää r&b:tä kuunnellen, Grand central terminalin Metrazur-ravintola, josta voi seurata terminaalin ihmisvilinää, West Villagen asuinkatujen rauha, jossa kaupungin kiire jää hetkeksi nurkan taa, Tribecan Whole Foods, Sohon ostoskadut, Dean & DeLuca-herkkukauppa, Campbell's apartment-cocktaillounge yms. yms. Tässä vain muutama...

      MInkä ikäisiä olette, millaisista asioista pidätte, kauanko aiotte olla, mihin vuodenaikaan olette menossa?

    • reissureetta

      Ennen ekaa reissuamme ostin Stockalta uusimman painoksen muutamasta matkaoppaasta ja sieltä poimimme sitten kiinnostavimmat kohteet ja niissä kierreltiin. Kolme kertaa oltu ja aina riittää näkemistä =)
      Monissa oppaissa on myös erilaisia kävelykierrosohjeita. Kannattaa tutustua oppaisiin hyvissä ajoin.

      Alkusyksy tai alkukesä ovat ehkäpä parhaita ajankohtia sään puolesta, ei tule liian kylmä eikä kuuma.
      Kauan aiotte viipyä? Teillä on ainakin budjetti kohdallaan =) Kannattaa mennä tyhjien (pehmeiden) laukkujen kanssa ja ostaa täytettä niihin. Pehmeitä laukkuja suosittelen siksi, että painavat selkeästi vähemmän. Nykyäänhän saa viedä reissulle vain yhden laukun per naama, mikä sinänsä jarruttaa hieman tuliaisten ostelua, mutta lisämaksusta saa ottaa mukaan ylimääräisen laukun.

      Ottakaa ihmeessä sitten suorat lennot, ainaki Briteissä ja Ranskassa hukataan matkalaukkuja jatkuvasti. Meillä kävi molemmilla vaihtolentoreissuilla niin, että laukut tulivat vasta kolmantena päivänä. Kolmannella reissulla suora lento, ja kaikki meni todella sujuvasti.

      Ebookersin kautta saa ehkäpä parhaita lento/hotellipaketteja ja lähes kaikki kolmen tähden hotellit (ja hienommat) ovat hinta-laatusuhteeltaan loistavia. Me olemme yöpyneet Holiday-innissä, ja nyt edellisellä reissulla Candlewood Suites Times Squarella, ja viimeisin hotelli oli todella edullinen ja lisäksi vielä siisti, hyvällä paikalla ja kaikki huoneet ovat todella tilavia minisviittejä. Ebookersin kautta tilatessa matkan hinnat kallistuvat roimasti mitä lähemmäs ajakohtaa varaa matkan, joten kannattaa pari kuukautta aiemmin viimeistään varata..

      Suosittelen tosiaan ostamaan vaikka heti uusimmat matkaoppaat ja alkamaan suunnittelemaan reissua pikimmiten =) Viidessä päivässä ehtii jo paljon (ainakin tärkeimmät nähtävyydet koluta), mutta kyllä kahdessa viikossa saa paremman käsityksen kaupungista, eikä tule kiire paikkoja tutkiessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      342
      3554
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      229
      2166
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1702
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1597
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      85
      1434
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      294
      1305
    7. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      87
      1145
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1141
    9. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      84
      1139
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      976
    Aihe