Asiakas saa tarvitsemansa tuen ja palvelun ja sen varmistaa

kelpoisuuslain 10 § 1 mom mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus !!!!!!

____________________

http://www.sosiaaliportti.fi/fi-FI/konsultointi/kysymykset_ja_vastaukset/kysymysarkisto/kysymyksia-ja-vastauksia-konsultointipalvelu/huostaanoton-valmistelu

Huostaanoton valmistelu

Kysymys:
Lastensuojelun sosiaalityöntekijöitten niukkuuden takia kunnassamme huostaanoton valmistelutyössä on kiinteästi ollut mukana johtava sosiaalityöntekijä.
Asiassa mukana olleen vastaavan sosiaalityöntekijän osaa on paikannut johtava sosiaalityöntekijä.
Hän oli tekemässä huostaanottohakemusta hallintooikeudelle.
Olen ymmärtänyt lastensuojelulaissa korostettavan vastaavan sosiaalityöntekijän osaa huostaanottojen valmisteluvaiheen tärkeyttä.
Työparimme on pääsääntöisesti muu kuin sosiaalityöntekijä ja siksi vastaavan sosiaalityöntekijän osa korostuu.
Onko huolestuttava kehityssuunta, että henkilöstöpulassa käytetään vääriä kiertoteitä huostaanottojen päätöksentekoprosesseissa?

Vastaus:
Lapsen asioista vastaavan henkilön, jolla on oltava sosiaalityöntekijän kelpoisuus,
tehtävänä on vastata siitä,
että asiakas saa tarvitsemansa tuen ja palvelut ja hän toimii myös valmistelijana lastensuojelua koskevassa päätöksenteossa.
Vastaavan työntekijän työparina voi toimia muukin kuin sosiaalityöntekijä. Päätöksentekijän tulee olla eri henkilö kuin päätöksen valmistelijan, kuten lastensuojelulain 43 § säädetään.
Päätöksentekijällä tulee olla kelpoisuuslain 10 § 1 mom mukainen kelpoisuus
eli päätöksentekijä / johtava viranhaltija ei välttämättä ole koulutukseltaan sosiaalityöntekijä.
Jos johtava viranhaltija joutuu itse valmistelijan tehtäviin, hän ei voi toimia asiassa päätöksentekijänä.

Eli, jos kunnassanne johtava sosiaalityöntekijä voidaan nimetä lapsen asiasta vastaavaksi,
mutta silloin hän ei voi toimia päätöksentekijänä,
vaan sen tulee olla joku muu johtava viranhaltija, jolla on kelpoisuuslain 10§ 1 mom kelpoisuus.
0144
Äänestä

Muut lukivat myös

Vastaukset

Vanhimmat

Ei vielä vastauksia

Aloittaja odottaa vastauksia. Kerro oma näkemyksesi ensimmäisenä.

Kommentoi aloitusta


meilsuomes kirjoitti:

kelpoisuuslain 10 § 1 mom mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus !!!!!!

____________________

http://www.sosiaaliportti.fi/fi-FI/konsultointi/kysymykset_ja_vastaukset/kysymysarkisto/kysymyksia-ja-vastauksia-konsultointipalvelu/huostaanoton-valmistelu

Huostaanoton valmistelu

Kysymys:
Lastensuojelun sosiaalityöntekijöitten niukkuuden takia kunnassamme huostaanoton valmistelutyössä on kiinteästi ollut mukana johtava sosiaalityöntekijä.
Asiassa mukana olleen vastaavan sosiaalityöntekijän osaa on paikannut johtava sosiaalityöntekijä.
Hän oli tekemässä huostaanottohakemusta hallintooikeudelle.
Olen ymmärtänyt lastensuojelulaissa korostettavan vastaavan sosiaalityöntekijän osaa huostaanottojen valmisteluvaiheen tärkeyttä.
Työparimme on pääsääntöisesti muu kuin sosiaalityöntekijä ja siksi vastaavan sosiaalityöntekijän osa korostuu.
Onko huolestuttava kehityssuunta, että henkilöstöpulassa käytetään vääriä kiertoteitä huostaanottojen päätöksentekoprosesseissa?

Vastaus:
Lapsen asioista vastaavan henkilön, jolla on oltava sosiaalityöntekijän kelpoisuus,
tehtävänä on vastata siitä,
että asiakas saa tarvitsemansa tuen ja palvelut ja hän toimii myös valmistelijana lastensuojelua koskevassa päätöksenteossa.
Vastaavan työntekijän työparina voi toimia muukin kuin sosiaalityöntekijä. Päätöksentekijän tulee olla eri henkilö kuin päätöksen valmistelijan, kuten lastensuojelulain 43 § säädetään.
Päätöksentekijällä tulee olla kelpoisuuslain 10 § 1 mom mukainen kelpoisuus
eli päätöksentekijä / johtava viranhaltija ei välttämättä ole koulutukseltaan sosiaalityöntekijä.
Jos johtava viranhaltija joutuu itse valmistelijan tehtäviin, hän ei voi toimia asiassa päätöksentekijänä.

Eli, jos kunnassanne johtava sosiaalityöntekijä voidaan nimetä lapsen asiasta vastaavaksi,
mutta silloin hän ei voi toimia päätöksentekijänä,
vaan sen tulee olla joku muu johtava viranhaltija, jolla on kelpoisuuslain 10§ 1 mom kelpoisuus.

Anonyymi
5000

Ilmoita asiaton sisältö

  • Sisältää materiaalia, joka on loukkaavaa, herjaavaa, rasistista, uhkailevaa tai ahdistelevaa.

  • Materiaali sisältää nimiä, yhteystietoja tai muita henkilökohtaisia tietoja. Julkisuuden henkilöistä, julkisissa viroissa toimivista ihmisistä sekä yritysten vastuuhenkilöistä saa keskustella työhön liittyen. Myös yksityiselämään liittyvistä asioista voi keskustella siltä osin, kuin niistä on julkisesti kerrottu.

  • Sisältää lapsille haitallista tai heiltä kiellettyä materiaalia. Seksuaalinen sisältö on sallittua aiheeseen tarkoitetuilla palstoilla, joiden ikäraja on 18 vuotta.

  • Lainvastaista sisältöä voi olla mm. yksityiselämää loukkaavan tiedon levitys, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, laiton uhkaaminen, alaikäisiin liittyvä seksuaalinen sisältö/grooming, petokset, identiteettivarkaudet, kunnianloukkaukset ja tekijänoikeusrikkomukset.

  • Sisältö ei liity palstan tai keskusteluketjun aiheeseen.

  • Viesti ei ole suomea tai ruotsia (pl. International Forums), se sisältää mainontaa, se sisältää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia, se on massapostitus tai jokin muu syy.

Jaa keskustelu