Lonkkaleikkaus Porvoon sairaalassa?

Hei,
olen leikkausjonossa HUSin alueella. Helsingissä asun. Nyt tuli kutsu kirurgian poliklinikalle Porvooseen Claes Töttermanille. Onkohan kellään kokemuksia lonkkaleikkauksesta Porvoon sairaalassa? Entä kyseisestä ortopedistä?

13

8819

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tinjamiini2

      tämä ei ole oikea kanava ruotia puolesta tai vastaan ketään ammattilaista nimeltä mainiten.

      • ihan asiallisesti kysyin. Toki lääkärihenkilöstä ei tarvitse sanoa mitään. Lähinnä tuo Porvoo nyt vain kiinnostaa kun en koko paikasta tiedä yhtikäs mitään...


    • vieras10

      Sukulaiseltani leikkasi Porvoossa lonkan eräs nimeltä mainitsematon ortopedi vai kirurgi vai mikä lienee titteli onkaan (voit ihan itse arvata kuka :) ) .
      Hoito ja leikkaus suoritettiin loistavasti, ammattitaitoisesti ja jos itseltäni leikattaisiin lonkka, niin hyvin mielelläni saisi leikkauksen suorittaa kyseinen sairaala ja kirurgi.

    • Pelloottaa

      Nostan viis vuotta vanhan keskustelun, joka kuitenkin hyvin ajankohtainen - minullekin. Aloittajan otsikko just nappiin. Millaiseen paikkaan hyvä varautua, kun HUS Porvoo, sillä itse myös menossa Helsingistä uuden lonkan hakemaan tuohon sairaalaan ja just ko. leikkaavalle lääkärille? Olis kiva jos joku kommentoisi.

      • Leikkausaamuna_selviää

        Leikkaako nimenomaan tuo lääkäri lonkkasi? Esimerkiksi ortopedian ylilääkäri tai joku muu lääkäri voi tehdä tutkimukset poliklinikalla, mutta varsinaisen leikkauksen voi tehdä joku muukin lääkäri. Näin kävi minullakin Peijaksessa. Ylilääkäri koulutti leikkaussalissa erikoistuvaa lääkäriä leikkauksessani, omalta kohdaltani leikkaustulos oli todella hyvä.


      • Pelloottaa

        Kiva, kommentoit. Aha. Just noin se voikin mennä, toisaalta helpottavaa ymmärrystä annoit. Ao ja em lääkäri tutki ja johtaa siis tilannettani, esiintyy kuin olisi leikkaava henkilö, mutta oikeastaanhan tiedän, että salissa toki muitakin, kuten koulutettavia. Hieno kuulla, että sinulla meni 'todella hyvin'. Myönnän, että alan olla paniikissa kaikkine järjestelyineen, vaikkei vielä ole päivämäärääkään. Mitähän ikäluokkaa sinä olet ja siis lihaskuntotaustaa tässä funtsaan ja muutakin kuntoisuutta. Huiiih!

        Varmaan aikamoista rutiiniakin leikkaukset ovat niitä tekeville, että sikäli turvallista, eikä niin ihmeellistä. Potilaan näkökulmasta vaan tuppaa niin kauhistuttaan. Sinäkös kaiken kuulit, mitä salissa tapahtui, koulutuksenkin! Onko puudutus mielestäsi siedettävä ratkaisu siis? Tietysti vielä puhun ja kyselen kaikkea leikkaavan sairaalan kanssa ennen leikkausta, mutta nyt vielä olen niin levällään, että tässä pääse paniikkia projektin tuntemattomuudesta väliin!


      • Leikkausaamuna_selviää

        Tarkennan vielä että oma leikkaukseni oli polven tekonivel ja sen vuoksi olin epiduraalipuudutuksessa. Kuulin siis kaiken keskustelut, vasaroinnin ja sirkkelin vinkunat. Eiköhän yleensä pyritä leikkaamaan puudutuksessa, mutta nukutuskin on mahdollinen jos puudutus ei onnistu tai on muita esteitä.
        Leikkaushetkellä olin puolivälissä kuuden ja seitsemänkympin. Ennen leikkausta kävin kunnallisessa fysioterapiassa ja kevyessä kuntojumpassa jolla pyrittiin vahvistamaan jalkojen lihaksia. Muuten kuntoni ei ollut mikään erityinen, eihän tuolla kipeällä jallalla paljon liikuttu (kävelykeppiä käyttäen).


      • Pelloottaa

        Kiitän sinua vielä valoisasta, positiivisesta kertomuksestasi. Samaa ikää olen kuin sinä tuolloin, ja vaikka sinulla oli polvi ja mulla on lonkka kyseessä, niin suurinpiirtein voi vertailla. Sanotaan jopa, että polvi on vähän hankalampi leikattava, kun se on monimutkaisempi rakenne sekä polven jälkeen liikkeelle lähtö hieman kinkkisempää kun lonkan jälkeen, sillä yleensähän lonkan jälkeen seuraavana päivänä jo aletaan jalalla varaamaan ja kävelemään! Se on aika vauhtia. - Toteat että kaikki meni todella hyvin. Ja jos verrata voi ja siinä ideaa, niin kuntoni saattaa olla parempi, silla olen tähän asti kuljeskellut ja bodaillutkin aika hyvinkin ja ilman apuvälineitä liikun. Lihasvahvistusta kantsii joka tapauksessa tehdä kaikin tavoin kuin voi, vaikka kävelylenkit jääneet. Kyllä se puudutus ilmeisesti on, jota sitten käytetään, mutta kuulemma saa pitävät kuulokkeetkin korviin, jollei halua remonttihommien ääniä kuunnella. Sinä olitkin tosi reipas tässä suhteessa, mutta tulee mieleeni, että polvileikkauksessa se asentokin kyllä ollee jotenkin helpompi, mutta kun lonkkaa jyskytetään, niin siinähän heilahtelee koko keho. Nooh, en huolehdi vaikka pelottaa, se on rutiinia ja kaikki on hyvin järjestetty parhain päin tilanteeseen nähden. Kiitos, hei.


      • Leikkausaamuna_selviää

        Minutkin avustettiin jaloilleni seuraavana päivänä, mutta montaa askelta ei silloin otettu. Siitä se sitten lähti vähitellen.
        Tuosta puudutuksesta vielä huvittavia ajatuksia. Aivoihin jäi "ohjelmointi päälle" että jalat on alhaalla eikä siinä tajunnut niiden liikuttelua lainkaan. Leikauksessa tuntui kuin joku olisi heilutellut leikkauspöytää allani, vaikka minä olin se joka liikkui. Puudutuksen lisäksi annetaan rentouttava oheislääkitys joten itse ei tajua ottaa kovin vakavasti "remonttimiesten" työn ääniä, eikä niistä puheistakaan pysynyt koko aikaa kärryillä.


    • Pelloottaa

      Kiitti taas. Kaikki järkevät tiedonmurut ja itse koetun kertoma on tosi tärkeää mulle! Aika jännä tuo sun kuvaus puutuneena olosta. Kuvittelinkin jotakin tuollaista. Kun mua taltataan ja sahataan, niin koko kankku ja lantio siinä heiluu plus sitä lujaa painellaan, mikä varmaan heiluttaa kehoa yläosastaan asti! - Sinun tilannekuvauksen perusteella saan vaikutelmaa, ettei hässäkkä niin paha 'sieltä sisältä päin', pikku huuruissa, niin paha olekaan. En tahdo pelätä, en! Puudutushan muutoin on parempi vaihtoehto leikkauksesta toipumisessa kuin nukutus ja siinähän on sekin hyvä puoli, jos jotakin 'asiaa' niin voi vaikka äännähdellä, tyyliin "lisää huumetta :) " tai vakavammin sanottuna 'sattuu' .

      • Hyviävointeja

        Hei, haluatko kertoa, miten leikkaus sujui? Mitä sinulle nyt kuuluu?


    • Anonyymi

      MINULTA LEIKATTU MOLEMMAT LONKAT 7 VIIKKOA SITTEN .KAIKKI MENI HIENOSTI.EI KIPUA LONKISSA YHTÄÄN .CLAES TÖTTERMAN ON LEIKANNUT PALJON TEKONIVELLEIKKAUKSIA.ETTÄ KOKEMUSTA ON .JA MUUTENKIN ERITTÄIN MUKAVA JA RENTO LÄÄKÄRI.

    • Anonyymi

      Olen menossa kyseiselle lääkärille, vasemman lonkanleikkaukseen.! 030323 leikattiin oik lonkka Teemu Helkamaa,kaikki meni hyvin. Odotan tämän menevän yhtä hyvin,kokeneet lääkärit🤙🤝😇

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3417
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      155
      2057
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      200
      1722
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1633
    5. 80
      1145
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      267
      1010
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      125
      959
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      919
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      875
    Aihe