Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Voiko imettää vain päivällä?

unetonyö77

Kärsin todella hankalasta unettomuudesta, ja esikoiseni kanssa imetys aiheutti aivan ylitsepääsemättömät ongelmat. En pystynt nukahtamaan uudelleen yösyötön jälkeen, unenpuute kertyi aivan tolkuttomaksi ja lopulta olin aivan raunio. Imetyksen lopetin tämän vuoksi 5 kk iässä. Nyt olen raskaana taas ja tiedän, etten enää aio imettää öisin. Aiemmin en pystynyt imettämään vain päivisin, koska rinnat täyttyivät öisin niin kivuliaiksi, että oli sitten pakko herätä lypsämään, vaikka mies olisi ottanut pullon kanssa vastuun vauvasta. Mietin vain, että voisiko sen maidontulon alusta asti säätää sen verran vähemmäksi, että imettäisi vain päivällä? Onko kellään kokemusta? jos se ei ole mahdollista, on minun parempi olla imettämättä. Edes suunnilleen hengissä oleva äiti lienee vauvalle rintamaitoakin tärkeämpi!

4

962

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ewfsdcx

      Itse kärsin aivan samasta ongelmasta esikoisen kanssa, ekat 2kk varsinkin olin aivan raunio unenpuutteesta/unettomuudesta ja itselläni unettomuus hävisi heti kun lopetin imetyksen vauvan ollessa 7kk, mutta minua auttoi se, että kun vauva 2kk ikäisenä rupesi nukkumaan 6h pätkän yössä ja heräsi vain aamuyöstä syömään, niin unettomuus ei ollut enää niin paha ja pystyin jatkamaan imetystä, mutta itsekin olen miettinyt miten toisen lapsen kanssa (la tänään!). Auttaisiko sinuakin se, jos imettäisit vain kerran yössä ja mies loput yösyötöt ja muuten normaalisti, niin saisit yhden pitemmän pätkän nukuttua, niin ei ole stressiä siitä "on heti pakko nukahtaa kun vauva herää 1-2h päästä taas syömään"? Aion kuitenkin kokeilla imetystä, mutta jos se aiheuttaa taas hirveää unettomuutta, en aio enää taistella sen kanssa niin kauan koska pakko jaksaa hoitaa myös esikoinen päivällä...hirveän vaikea asia, koska haluaisin kyllä imettää, mutta en halua enää kokea niin pahaa unettomuutta :-(

      • vaikeeta on

        saimme vaihdettua imetykseen niin että 23-06 välillä ei syötetä. tämä tarkoitaa edelleen 1.5v heräämistä 5 kertaa yössä istumista sängyssä ja huutamista ja valvomista. eli ei paljon auttanut. nyt sitten mietitään milloin olisi koko touhu helppo jättää pois.


    • marrasmamma

      Meillä on homma hoidettu niin, että mies hoitaa yövuorot 2-4 kertaa viikossa. On vielä toistaiseksi isyyslomalla. Eli minä pumppaan maitoa päivän aikana talteen ja menen nukkumaan siinä 23-01 välillä kun vauvan iltatankkaus loppuu ja mies herää hoitamaan sen ensimmäisen heräämisen, joka on yleensä 2-4 tunnin kuluttua nukkumaan menosta. Sen jälkeen vauva nukkuu vielä 2-3 tuntia. Eli hyvällä tuurilla minä saan nukuttua jopa seitsemän tunnin yöunet. Ja kun käyttää yöllä sitä omaa lypsettyä maitoa, niin se tuskin vaikuttaa oman maidon tuotantoon vähentävästi, mitä korvikkeen käyttö tekisi.

      Ja päiväunet yritän nukkua tuon lisäksi jos vain mahdollista. Puolikin tuntia piristää kummasti.

      • unetonyö77

        Itselläni ei tuo onnistunut, koska heräsin keskellä yötä siihen että rinnat meinasi räjähtää maidosta ja oli pakko herätä sitten lypsylle ja siihen se nukkuminen sitten jäi. Päivällä en onnistunut nukkumaan kertaakaan koko äitiyslomani aikana.
        Olen kallistumassa sille kannalle, että tällä kertaa en imetä vaan mies saa hoitaa ruokinnat tuttelilla yöllä. Ellei sitten joku osaimetys,ettei sitä maitoa tulisi niin vuolaasti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1518
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      59
      1384
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe