Espoon lastensuojelu vie lapsia tavallisista lapsiperheistä

Jaiper 43

Koen että näissä asioissa Suomi on tulossa tiensä päähän. Mm. Kotikaupungissani Espoossa on asiassa tehty niin vakavia virheitä että asioihin on yksinkertaisesti tultava muutos. Myös vanhempien keskuudessa on menetetty luottamus Lastensuojelu työtä kohtaan. Sitä kartetaan kuin ruttoa. Tavallisista perheistä on otettu huostaan lapsia mitä ihmeellisin syin. Epäsuorasti on viitattu isän pedofiliaan joidenkin "pyllyleikkien" vuoksi päiväkodissa. Siitä on lähtenyt liikkeelle usein sellainen rumba että vanhemmat ovat lopulta sortuneet henkisesti ja luovuttaneet. Näin ei saisi koskaan tehdä! Ei koskaan!

Vääryyden suohon joutuneita vanhempia kehoitan käymään taisteluun lastenne puolesta.
Käykää ensin kaikki mahdolliset oikeustoimet läpi - kysymyshän on Teidän lapsistanne. Ja jos se ei auta, voitte EU-kansalaisena viedä asian lopulta Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimeen(EIT) Rahasta se ei saa olla kiinni. Asioihin on tultava muutos. Lastensuojelun toiminnasta on tullut ikävää kyllä- huostaanotto automaatteja. Perheiden todellinen tukeminen on jäänyt toiminnasta pois. Espoo Lienee pahimpia esimerkkejä, täällähän on huostaanotot kasvaneet jo 15-vuoden ajan. Paikallinen Länsiväylä-lehti sensuroi nykyään kaikki lastensuojelua kriittisesti käsittelevät jutut. Verkosto siis tukee tehokkaasti toistaan.

Tarvitaan läpinäkyvyyttä ja asioiden todentamista, joka puuttuu alalla lähes täysin. On hyvin surullista että tämä vie huomioin siltä tosiasialta että osa huostaanotoista on tehty täysin asianmukaisista syistä, kuten alkoholi tai huume ongelmasta tai vakavasta väkivallasta johtuvista syistä.

13

447

  Vastaukset

  • Totta joka sana aloittajalta. Mitään ei tunnu Espoossa muuttuneen! Tilastot kertovat paljon. Missä on se 80-luvulla käytössä ollut apu, jossa kodinhoitajat auttoivat pulassa ollutta perhettä, jatkuvan kyttäämisen sijaan, ongelmia etsien ja nuuhkien? Epäluulot senkuin kasvavat ja aito luottamus lastensuojeluun Espoossa on todella inflaatiossa.

  • Kyllä sama meininki tuntuu olevan muuallakin. Sekö on perheen tai lapsen auttamista, että lapsi ja perhe erotetaan?

  • Kaarinassa sama tilanne. Jos yksi huostaanoton syy todetaan perättömäksi, keksitään uusi tilalle. Yhdellä perheellä viiden lapsen huostaanoton syy tällä hetkellä "lapsen tarpeisiin vastaamatta jättäminen" ilman mitään perusteluja. Todennäköisesti menee hallinto-oikeudessakin läpi, mitään perusteluja kun ei näköjään tarvitse olla.

   http://www.kaarina-lehti.fi/?p=2438

   • Turussa ollut jo pitkään samanlaista ja samassa Turun hallinto-oikeudessa molempien kaupunkien asiat käsitellään..Turussa menee läpi nimikkeellä puutteellinen uorovaikutus vanhemman ja lapsen välillä, mitä s e ikinä tarkoittaakaan..Huostaanotto se vuorovaikutusta parantaakin..


  • Ei Espoo tai Kaarina ainoita ole tätä lajia, näitä uutisia on kuultu pitkin Suomea jo huostaan otto buumin räjähdyksestä lähtien.

   Eli jos vanhemmat eivät kykene vastaamaan lapsen tarpeisiin, olisi se perusteltava todistein huostaanotto asiakirjoissa niin selkeästi, että kenellekään ei jää epäselväksi, mihin tällainen väite perustuu.

   Mutta tilanne on toinen, kun sitä ei yleensä perustella mitenkään missään, ei yhden ainoassa paperissa ole yhtäkään perustetta, mihin väite perustuu, eikä perusteita ja todisteita sellaisesta osoiteta oikeudessakaan.

  • Lapsia ja nuoria käy niin sääliiksi. Ei lapsikaan uskalla enää oireilla pahaa oloaan, kuin ollaan ottamassa huostaan, täysin vieraaseen paikkaan. Syynä voi olla sairaus, koulukiusaaminen, hahmottamisen vaikeudet, oppimisvaikeudet. Lapsi tuntee itsensä mustaksi lampaaksi, jolla ei ole mitään arvoa tai väliä. Koettakaa nyt hyvät ihmiset miettiä, mitä te olette lapselle tai nuorelle tehneet tai olette tekemässä. Huostaanotto on syvä trauma, josta ei toivu.
   Nyt en tarkoita mielenterveys- tai päihdeperheen lasta.

   • Ei kannattaisi rajata kovin mitkä ne huostaanoton syyt ovat. Mielenterveys on hyvä asia, mutta ne sen ongelmat ovatkin kovin ristiriitaista materiaalia. Masennuksen ajatus jo on ongelma, päihteen ottaminen harvoin on jo ongelma. Miksi näin. Olet lastensuojeluilmoituksesta lähtien kaikkia näitä niin myös mitä yllä mitä Yksinäisen äiti kirjoittaa.


  • Insestihysteria levisi lastensojelusta vastaaviin kuten varhainen puuttuminen ja huolen vyöhykkeet

   Lastensuojelusta vastaavat uskovat, mikäli lasten äiti väitti isän käyttäneen lastaan seksuaalisesti hyväksi.

   Tuttavaperheessäni kolmen lapsen äiti jäi kiinni pettämisestä, lasten isä haki avioeron vaimostaan. Varmistaakseen lapset itselle uusperheeseen lasten äiti uhkasi syyttää miestään sosiaaliviranomaisille alkoholistiksi, vainoharhaiseksi juopoksi rentuksi ja tyttärensä seksuaalisesta hyväksikäytöstä

   Lasten isä ilmoitti, että siinä tapauksessa hän nostaa syytteen valehtelusta, josta voi seurata 2 vuoden vankeustuomio. Äiti pelkäsi joutuvansa vankilaan ja perui kaikki uhkauksensa.
   Lapset halusivat jatkaa äidin mielestä ttylsää perhe-elämää tämän rentun kanssa. Äiti muutti salarakkaansa luokse, jonka vaimo heitti ukkonsa pihalle, kun hänen salasuteensa paljastui.
   Heille ei jäänyt yhtään lasta suunniteltuun uusperheeseen.

   Tässä viranomaisen näkemys asiasta.

   Sanomalehti Karjalainen 4.3.2009.

   Seksuaalirikoksissa jo noitavainon piirteitä.

   Vaikeissa avioerotilanteissa tehdyt rikosilmoitukset lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä osoittautuvat usein täysin perättömiksi.
   Joensuu
   Markku Liikamaa

   Syyttäjät ja poliisi ovat panneet merkille, että viime aikoina lisääntyneissä rikosilmoituksissa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä on aika usein myös perättömiä ilmoituksia. Esimerkiksi vaikeissa arvioerotilanteissa jotkut saattavat tehtailla toisesta osapuolesta aina uusia ja uusia rikosilmoituksia, kun edelliset on poliisin esitutkinnassa ammuttu perättöminä alas.

   – Olen verrannut nykytilannetta historiasta tunnettuihin noitavainoihin. Niissäkinhän oli usein kyse siitä, että lasten tai kylänmuijien pahojen ja ymmärtämättömien puheiden perusteella poltettiin tuhansia syyttömiä ihmisiä roviolla. Näyttö näissä jutuissa kun on monta kertaa aivan samalla tasolla, arvostelee kihlakunnansyyttäjä Marja Vanamo Itä-Suomen syyttäjänviraston Joensuun toimistosta.

   Vanamo sanoo, että lapsen seksuaalinen hyväksikäyttösyytös heitetään usein ilmaan vaikeissa avioerotilanteissa.

   – Olen pannut merkille, että sitä käytetään lyömäaseena toista osapuolta, yleensä isään, vastaan, hän sanoo.

   Rikosilmoitusten lisääntymisen taustalla on varmasti myös se, että ilmoitusherkkyys on kasvanut niin perheissä kuin viranomaistenkin keskuudessa.

   Mutta Vanamon mielestä syytökset ovat montaa kertaa varsin hataralla pohjalla.

   – En saata uskoa, että tilanne olisi yhteiskunnassa muuttunut sellaiseksi, että yhtäkkiä meillä olisi suuri joukko avioeroisiä, jotka käyttäisivät lastaan seksuaalisesti hyväksi, hän sanoo.
   ---------------

  • Espoon lastensuojelu, insesti ja lestadiolaisuus.

   Ilmaisesti perättömillä insestisyytöksillä on haluttu peittää lasten seksuaalirikokset omissa piireissä.

   Lestadiolaisjohtajalle neljä vuotta vankekutta insestistä.

   Iltalehti 10.9.2011.

   http://www.iltalehti.fi/uutiset/201103100154405_uu.shtml
   ---------

  • Espoon lastensuojelu suhtautuu jokaiseen perättömään syytökseen ikäänkuin se olisi "totta" eikä edes poliisin tutkintaraportti aiheettomasta perättömästä syytöksestä riitä todisteeksi muuttamaan heidän kirjauksiaan.

   Espoossa tehdään lukuisia virhepäätöksiä koska ammattitaito on puutteellista. Joka kolmas sosiaalityöntekijä on epäpätevä ja tulos on sen mukaista.

   Espoossa huostaanotot vaan lisääntyvät. Voidaan kysyä: onko liioiteltua hätävarjelua?

  • Espoolaisten vanhempien oikeusturvasta kannattaakin olla huolissaan. Kun pyövelit astuvat elämäänne, alkaa maanpäällinen helvetti olla käsillä. Omakohtaisia kokemuksia minulla ei ole mutta taustatietoa sitäkin enemmän. Kaikenkaikkiaan tapaukset ovat hyvin surullisia ja ikäviä.

   Tapaus Nikosta alkanut valehtelu ja salailu senkuin jatkuvat. Ylen ohjelmassa (4.2.2013 A-studio)esiintyneet Espoolaiset ammattiauttajat jatkoivat tätä valehtelua Riina Mattilan johdolla. Katsokaa ohjelma ja kuunelkaa. Tehkää omat johtopäätöksenne. Espoolaisvanhempana ainakaan minä en luottaisi lapsiani noiden hyeenoiden käsiin. Puhutaan ja vakuutellaan avohuollosta, mutta kädet tekevät aivan toista.

   On totta että esimerkiksi päihdeperheissä huostaanottokynnys saisi olla matalalla. Mutta puheet lapsiperheistä jotka tarvitsisivat oikeata konkreettista apua, on jätetty täysin "lastensuojelun" mielivallan alle.

  • Toiminta Espoossa on todellakin sairasta. Lapsia vainotaan vuodesta toiseen mm. sen takia, jos lapsi on joskus joutunut koulukiusatuksi ja jos se ei toimi niin haetaan muu tekaistu syy. Tämä usein johtaa juuri sen syyttömän ja viattoman lapsen tuhoutumiseen, perheiden hajoamisiin toivottomuuteen ja itsemurhiin. Sosiaalitoimiston monet työntekijät ovat usein ammattitaidottomia ja selvästi sadistisia sekä henkisesti sairaita ihmisiä, jotka käyttävät valtaansa häikäilemättömasti hyväkseen.
   Paljonko lapsia ja heidän vanhempiaan ajetaan epätoivoon ja kuolemaan tämän sairaan järjestelmän ansiosta, ennenkuin tähän saadaan muutos ?

  • Onko Espoossa tehty viimevuosina niin kutsuttuja hoidollisia huostaanottoja?Tästähän on ollut puhetta valtakunnallisella tasolla ylen toimesta. Kiitos yle että toitte aiheen tapetille . Aihe on hyvin arka- onhan kyse usein ollut mm autistisen, asperger, tourette yhtymä ja vaikkapa anoreksiaa sairastavista lapsista ja heidän huostaanotoista. Karmeaa meillä suomessa, mutta totta.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Britti kehuu Suomalaista terveydenhoitoa.

   MTV HS: Brittimies virui Suomessa viisi viikkoa tajuttomana hengityskoneessa – elämästä kamppailu juuri Suomessa oli onnekas sattuma Brittiläinen toi
   Maailman menoa
   126
   6976
  2. Stefan Thermanin firmaa haetaan konkurssiin

   Tuoreita kuulumisia: https://www.seiska.fi/Uutiset/Stefan-Thermanin-firmaa-haetaan-konkurssiin/1151960
   196
   5398
  3. Maskisekoilu riittäsi jo -STM!

   STM:n maskisekoilu vain jatkuu. Mitä ihmettä onkaan tapahtunut? Onko nyt menossa jälkien peittelyvaihe ja mielipiteitten hämärtämisprojekti? LUE TÄMÄ:
   Maailman menoa
   234
   1655
  4. Ketä kaipaatte?

   Sanokaa edes kaupunki tms. jossa hän asuu.
   Ikävä
   100
   1359