Wien ja vauvaperhe?

Lellurapallero

Suunnitellaan ensimmäiseksi reissuksi Wieniä marraskuun lopulle tuolloin 10kk:n ikäisen poikamme kanssa. Millaisia kokemuksia kyseisestä paikasta lapsiperheen kanssa? Käymisen arvoisia paikkoja? Vinkkejä? Lastenruoat? Maidot? (Muutaman päivän reissu vaan tiedossa, et suunnittelin ottavani maidot mukaan..Siltä varalta vaan, että laukku ei saavukaan perille toivotussa aikataulussa.) :)

6

1018

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuprut

      Muistutus, ettet voi kuljettaa maitoja käsimatkatavaroissa, jos sellaista suunnittelit.
      Varmista, että saatte hotellista savuttoman huoneen - oikeasti.
      Itävallassa poltetaan paljon eikä savuttomia ravintoloitakaan tai kahviloita tahdo löytää. Hotellihuoneemme haisi niin hirveästi pinttyneeltä tupakalta, että kaikki matkalaukussakin olleet vaatteet piti pestä matkan jälkeen. Taksi oli täynnä savua jne. eli ei siltä kannalta mikään kiva paikka lapselle.

      • Nichtraucher

        No minusta taas Wien on oiva paikka myös lapsille, tosin ihan noin pienen kanssa ei liikenteessä olla oltu. Ja ehkä on sitten ollut tuuria hotellihuoneen suhteen, kun tuota tupakkaongelmaakaan ei olla havaittu. Useinhan hotelleissa asuu turisteja eivätkä kaikki ole paikallisia. Onko teillä myös isompia lapsia matkassa, eli sen ikäisiä jotka jo ymmärtävät nähtävyyksien päälle? Marraskuun lopussa jo ainakin osa joulutoreista on avattu ja niillä käyskentely on varmaan lastenkin mieleen. Schönbrunnin linnaa (ainakin ulkoa päin) ja sen puistoa voisin suositella, siellä on myös Kindermuseum. Keskustassa on mukava pelkästään kuljeskella ja välillä istua kahvittelemaan. Monia lapsia kiinnostaa myös esim. Luonnonhistoriallinen museo.


      • nannit mukaan

        "Matkustamoon voi viedä tietyin ehdoin suurempia määriä nestemäisiä tuotteita, joita matkustaja ehdottomasti tarvitsee matkan aikana. Näitä ovat mm. vauvan ruoka ja juoma sekä lääkkeet."

        Eli kohtuullisen määrän matkan kestoon nähden saa ottaa mukaan äidinmaidonkorviketta käsimatkatavaroissa.


      • suujasorkka

        1.7.2010 alkaen Itävallassa on suurinpiirtein samanlainen tupakkalaki kuin Suomessa eli ravintoloissa ja muissa yleisillä paikoilla tupakonti on kielletty. Valitettavasti. Lakia seuraantaan myös ainakin ruokaravintoloissa, varsinaisissa kahviloissa jne. Baareissa vähän ninn ja näin.


    • Viennakko

      Wien on aina kaunis ja siisti kaupunki ja sopii erinomaisesti myös kärryliikenteelle, kävelyalueet ovat hyvät ja leveät eikä keskustan alueella ole jyrkkiä katujakaan. Löytyy myös runsaasti puistoja, jos niihin tarvetta. Heuringen-tyyppisiin viinitupiinkiin kaupungin viininviljelyalueille pääsee herkuttelemaan ratikalla, joissa enimmäkseen oli matalalattiamalli. Oikein hyvä vaihtoehto vauvan kanssa reissaamiseen, vaikka aiemmat vastaukset ovatkin jotenkin vastakarvaan...! Kahviloissa palvelu pelaa ja voi lämmitellä mikrossa maidot ja eväät. Ja joulutorit ovat tuohon aikaan auki, ne ovat ihania!

    • 19+4

      Wien ainakin vaikuttaa helpolta kaupungilta kulkea kärryjen kanssa. Me oltiin siellä 5-vuotiaan lapsen kanssa ja oli tosi kiva reissu. Haus des Meeres voisi olla teille kiva paikka http://www.haus-des-meeres.at/en/start.html . Siellä on hissi, joten sillä pääsee kerroksesta toiseen kärryjen kanssa. Tuo paikka on Mariahilfer Strassen lähellä, joten jos shoppailu kiinnostaa niin se hoituu samalla :)

      Schönbrunnin linna on varmaan "se pakollinen" Wienin reissulla. Eläintarha (maailman vanhin) on sen kupeessa. Eläintarhassa on pieni kotieläinpiha jossa voi silitellä eläimiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1767
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      72
      1591
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1283
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1121
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      755
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      737
    8. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      718
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      715
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    Aihe