näykkiminen/pureminen

auttakaa ...

meillä on 6kk ikäinen lyhytk.mäykky. Tiedän kyllä, että koiranpentu tutkii hampailla kaikkea...mutta, minkähän ikäisenä sen pitäs ehkä mennä ohi ?? välillä puree tosi kipeäasti. hampaat on vaihtunu..luita on vaikka kuin, ja ihan raakaluista lähtien. Mutta pureminen jatkuu edelleen, ja se on inhottavinta, että myös vieraita puree. Mitkään kiljasut yms ei ole meillä auttanut...

6

608

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oma kita kullan kall

      Kun näykkii/puree, niin turkkaa aina käpälä sen omaan omaan kitaan. Oppii tietämään, mitä pureminen tarkoittaa ja lopettaa näykkimisen yllättävän nopeasti.

      • eieieieieieieiieieie

        EI OIKEA KEINO !!!!!!!!!!!
        Tuollaisen neuvon antajalla ei koiraa kuuluisi olla !!!!!!!!!!!

        Mielummin vingahdat kovaa, ja pentu tajuaa, että nyt sattuu. Joka kerta kun puree tai yrittää....
        Katsokaa Victoria Stillwellin koirakoulua, parempia neuvoja löytyy sieltä, kuin näiltä joiden tehtävänä on tehdä koirista luonnevikaisia!!!


    • sfefesfesf

      Djaa meillä on 5kk eikä se pääasiassa yritäkään purra. Joskus yrittää "imeskellä" sormia. Leikkipuremista mikä ei satu yhtään. Yleensä toki kiellän joten yritykseksi jää.

      Sinun täytyy tehdä koiralla selväksi että pureminen ei ole sallittua.

      btw.. Minkäpainoinen mäykkysi on?

    • Duracell-mäykky

      Koiran saa parhaiten opetettua palkitsemalla sitä silloin, kun se käyttäytyy toivotulla tavalla. Eli on purematta, haukkumatta tms. Ihmisten tyylinen kieltämis-komentaminen ei välttämättä ole paras keino koska koira ei ymmärrä puhetta - se tulkitsee kehonkieltä, asentoja ja äännähdyksiä. Koira hakee huomiota keinolla millä hyvänsä kuten ihmislapsikin, eli huonollakin tavalla saatu huomio on parempi kuin ei mitään. Huomiotta jättäminen auttaa karsimaan ei-toivottua käytöstä, eli kun koira riehaantuu leikistä liikaa ja alkaa näykkiä liian lujaa, nouse ylös ja lähde tiehesi. Koira huomaa pian siitä että tietty käytös johtaa seuran puutteeseen ja pikkuhiljaa vähentää sitä.
      Niin koiraemokin karistaa riehuvat pennut, tarvittaessa myös rähähtää. Suosittelen katsomaan Victoria Stillwellin koiraohjelmia, hän käyttää selkeitä eleitä ja äännähdyksiä, lyhyitä käskysanoja ja palkitsee koiraa aina kun se pienenkin hetken käyttäytyy oikein. Ja erilaisia koirankasvatusopuksia kannattaa tutkia, niistäkin löytyy hyviä kikkaviitosia.

    • pureskelijalle..

      mulla on nyt 4kk ikäinen mäykkypentu, joka oli alkuun tosi innokas pureskelija. Niskasta kiinni ottaminen, "ei" tai alaleuasta kiinnipitäminen ei auttanut. Aloin ottamaan kämmelellä otteen koko kuonosta ja pidin kiinni ja välillä jäi vähän mäykyn omaa huultakin hampaiden väliin. Sillä tavalla pureminen vähentyi huomattavasti.

      • hajustiina

        saattaa vieläkin innostuessaan unohtaa hampaat esiin... kuitenkin satuttamatta. Silloin aina otan koirulin kuonosta kiinni ja puristan niin että se hieman vingahtaa ja pelästyy ja sen jälkeen alkaa nuoleskeleminen. Pentuvaiheessa näykkimisen alkaessa selätin sen ja pieni katsekontakti ja keskustelu ... se tehosi. Mäykky oppii kyllä kun vain jaksaa.

        Muista että sinä olet isäntä - aina!

        Mutta älä koskaan rankaise kädellä ja pentuvaiheessa opeta koirasi siihen ettei se pelkäää kenenkään kädenlähestymistä ... meillä on tehonnut melkein kaikkeen suihkupullo ja "lehtikäärö" - niin haukkumiseen kuin liikaintoiluun.

        Nykyään kun alan torumaan niin Mikko juoksee äkkiä petiinsä ja mulkoilee pää pedissä. Tietää että peti on sen omaa aluetta ja siellä on turva ...siellä ei kukaan häiritte paitsi minä kun joka ilta annan iltahalit ennen nukkumaanmenoa.

        Ja se nukkumaanmenorituaali on yksi hellyyttävimmistä hetkistä. Noin kello yhdeksän aikaan illalla viimeinen pissureissu ja sitten ukkeli kipittelee sänkyynsä ja alkaa mulkoilemaan minua - odottaa sitä iltahellimistä. Halien ja suukkojen jälkeen se "örvähtää" selälleen eikä aikaakaan kun kopasta kuuluu kuorsaus. Ja vaikka tapahtuisi mitä niin se nukkuu aamuun asti - ei häiritse imurin eikä edes jääkaapin oven aukaisu kun nukkumatti on saanut vallan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1345
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1086
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      76
      888
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      807
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      65
      737
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      691
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      688
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      665
    Aihe