Ahstaa olla muslimin kanssa naimisissa!

jarih

Miehen linja on tiukentunut uskonnollisten asioiden suhteen, ekaksi mentyämme naimisiin (viiden vuoden avoliiton jälkeen), sitten hänen suoritettuaan pyhiinvaelluksen vuosi sitten.

Tuntuu, että hän on muuttunut todella paljon, lisäksi on käynyt ilmi, että hänen mielestään myös minä olen sitoutunut (kristittynä) islamin sääntöviidakkoon. Hän on todellakin aika eri ihminen kuin se, johon aikanaan rakastuin, ja harmittaa oma sokeus, kun rakkaudesta suostuin tiettyihin käytäntöihin. Nyt ahdistaa todella paljon ajatella edessä olevia tylsiä vuosia ja meidän vähittäistä liukumista täysin eri suuntiin.

Meillä on kaksi pientä lasta.

14

2663

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ----------

      kyynel.

    • kristit

      Jätä ennen kuin tekee "SKUPOLIT".

    • ssdg

      Hei!
      Oletko sanonut miehellesi että itse koraanissa on luku jossa sanotaan että minulle minun uskonto ja sulle sun uskonto kukaan ei voi käännyttää toista omaan uskontoon ellei itse näe että se on oikea uskonto.
      En oikeen ymmärtäny mitä tarkoitat tällä lauseella "hänen mielestään myös minä olen sitoutunut (kristittynä) islamin sääntöviidakkoon".
      Parempi yrittää istua hänen kanssaan ja puhua asiat läpi rauhallisesti ja selvittää koko asia. Teillä on kumminkin jo kaksi lasta, yritä edes heidän takia :). he eivät saa kotirauhaa jos et sinäkään.

    • ihmettelijä sx

      Miksi ihmeessä joku alkaa vehtaamaan muslimin kanssa. Jos ei miehen asemaa tee selväksi heti alussa, siitä tulee katastrofi.

    • tallaaja¨å

      ihan oikeasti, eroa. Uskonto heikentää kriittistä ajattelua ja kohtuutta ja jos miehesi osoittaa merkkejä fanaattisuuden suuntaan, niin siitä voit joutua kärsimään sekä sinä että lapset. Valitettavasti asia on näin. Itse en pystyisi olemaan muslimin kanssa ollenkaan, en usko että meidän ajatusmaailmat kohtaisivat enkä voi sietää määräilyä ja mies on ylempi kuin nainen -ajattelua.

      Yksi perhetuttuni, hän on äitini ystävä, oli naimisissa muslimimiehen kanssa, nyt on eronnut, ja siitä ei seurannut muuta kuin porua. Avioliiton aikana mies kohteli huonosti naisen omaa tytärtä ja oli joskus väkivaltainen kotona naista kohtaan. Mies yrittää edelleen kontrolloida naista, heillä on kaksi yhteistä lasta ja vaatii tietää kenen kanssa nainen nykyään seurustelee jne. Hän on myös onnistunut manipuloimaan lapsensa täysin hänen kannalleen ja halveksimaan äitiään. Että näin.

      • mieltä

        Olen nyt muutaman viikon jutellut, tai lähinnä yrittänyt sitä, yhden musliminaisen kanssa joka on työharjoittelussa työpaikallani.

        Ihan pahaa tekee, miten hän tuntuu niin aivopestyltä ja suoraansanoen omituiselta. Ainoat asiat, mistä hän osaa puhua on lasten kasvatus ja ruuanlaitto. Kaikesta muusta hän vaikenee.


      • ei hoidu itsestään
        mieltä kirjoitti:

        Olen nyt muutaman viikon jutellut, tai lähinnä yrittänyt sitä, yhden musliminaisen kanssa joka on työharjoittelussa työpaikallani.

        Ihan pahaa tekee, miten hän tuntuu niin aivopestyltä ja suoraansanoen omituiselta. Ainoat asiat, mistä hän osaa puhua on lasten kasvatus ja ruuanlaitto. Kaikesta muusta hän vaikenee.

        kannattaisi puhua.


      • lapsenkasvattaja
        ei hoidu itsestään kirjoitti:

        kannattaisi puhua.

        Ai eivät vai? Missä päin Suomea sinä elät? Kainuun korvessa?


      • mm.
        lapsenkasvattaja kirjoitti:

        Ai eivät vai? Missä päin Suomea sinä elät? Kainuun korvessa?

        Mieheni joka on muslimi on aina sanonut ettei hän koskaan ottaisi vaimoksi naista joka kuuluu toiseen uskoon(molemmat olemme) Just syynä se ettei se onnistu jos toinen harjoittaa omaa uskoaan. Itse olen samalla kannalla, en voisi elää miehen kanssa joka ei ole muslimi koska itse olen(vaikka islamissa nainen ei voikkaan avioitua eri uskoon kuuluvan kanssa mutta jos noin siis ajattelee) ap:lle sanoisin siis, että jos asioita ei puhumalla voi korjata eipä ole paljon valinnanvaraa. Jotkut tutustuttuaan ei muslimiin alkavat harjoittaa uskoaan kuitenkin myöhemmin. Paremmin siis toimeen tulee elämällä samaan kuuluvan kanssa, koska asiat menee samaa rataa. Ketään ei voi pakotaa uskomaan mihin ei todella usko. Harmi jos miehesi on vaikea ymmärtää ettet itse usko. Meitä ihmisiä kun on moneksi.


      • ehr85

        yksittäistapaus. ÄLÄ YLEISTÄ


    • Pää kylmänä

      Kuulostaapa kovin tutulta tarinalta. Minulla ei ole onneksi yhteisiä lapsia ja olen pitänyt tarkan rajan hälyytysmerkkien ilmaannuttua tietyistä asioista. Meillä meni oikein hyvin siihen asti, että mies koki ns. herätyksen ja alkoi noidattaa islamilaisia sääntöjä yllättäen muutama vuosi sitten. Siihen asti olimme eläneet ihan tavanomaista elämää ja ainoa asia oli oikeastaan se, ettei meillä syöty sianlihaa. Mies ilmoissi sitten vaan yhtäkkiä minulla, että on lähdössä Mekkaan pyhiinvaellukselle ja sen jälkeen ei meillä voi olla alkoholia, ei väärinteurastettua lihaa ja emme voi asua yhdessä ilman että olemme menneet naimisiin. Naimisiin meno tarkoitti sitten tietenkin islamilaista avioliittoa. Kipuilin tosi paljon siinä vaiheessa henkisesti, koska olen itse kasvanut uskonnollisesti ahdistavassa kodissa ja yhtäkkiä kaikki tuntui todella tutulta!!! Harkitsin eroa siinä vaiheessa, mutta rakkaus voitti vielä siinä vaiheessa ja olin todella hajalla muutenkin muiden asioiden vuoksi. Luojan kiitos en ole mennyt Suomen lain mukaan naimisiin, vaikka niin pitkällä oltiin, että maistraatissa oli jo esteettömyystodistus. Mies ei suostunut siihen, että olisin halunnut kristillisen siunaamisen mastratissa käynnin päälle ja asia raukesi siihen. Olen pitänyt raha-asiat tiukasti omassa hallussa, miehellä ei ole mitään käyttöoikeutta tileilleni, eikä ole tarviskaan, koska hän on korkeasti koulutettu ja saa parempaa palkkaa kuin minä. Nyt minulla meinaa mennä kuppi nurin, kun elämää säätelee rukousajat, oikein teurastettu liha ja viimeinen niitti on se, että en saanut ripustaa oman poikani isolla työllä ja vaivalla tekemää joulutähteä ikkunaan kun siinä on kuusi sakaraa! Uskokaa tai älkää, mutta sillä ei ole mitään merkitystä mikä merkitys minulla on joulutähdelle, vaan se, että hänelle se merkitsee juutalaistähteä, sillä on iso merkitys.

      Tilanne on se uskokaa tai älkää, että elän tällä hetkellä lähes samanlaista elämää kuin lapsuudessani vanhoillislestaadiolaisessa kodissa!!!! Olen niistä kokemuksista saanut sellaiset elämäneväät, että tiedän selviäväni kunhan uskon siihen, että olen arvokas ihminen, ihan yhtä hyvä kuin toisetkin. Katsotaan, missä vaiheessa pistän pisteen tälle tilanteelle. Todella yllättävää on katsoa elämää taaksepäin ja nähdä miten tavallinen perhe-elämä muuttuu pikkuhiljaa ahdistavaksi ja kodista katoaa sellaiset elementit, mitä kodissa pitäisi olla: Siellä sinun pitäisi voida olla oma itsesi, hengittää vapaasti, katsoa juuri sellaista televisio-ohjelmaa, mitä haluat, ottaa viikonloppuisin vähän punaviiniä, iloita ja nauraa ja erityisesti uskoa edelleen siihen, että ihmiset ovat samanarvoisia rotuun ja uskontoon katsomatta. Oma suvaitsevaisuuteni alkaa pikkuhiljaa muuttua ja siihen on vain yksi syy: Omat kokemukseni fanaatikoksi muuttuneen muslimimiehen rinnalla.

      Sinulle sanon, että pidä lähelläsi ihmisiä, jotka auttavat sinua tarvittaessa ja erityisesti pidä lapsistasi nyt hyvää huolta, äläkä anna miehesi manipuloida heitä ja käyttää pelinappulana. Sinun pitää uskoa, että olet arvokas ihminen sanoi miehesi mitä tahansa ja harkita todella eroa välittömästi kun vielä voit!

    • sdfscccccccccc

      Hän on eri kulttuurista ja eri uskonnosta kotoisin.
      Asuitte 'synnissä' 5 vuotta ja jotenkin totuit ajatukseen että suhteesi ei erotu siitä mitä se olisi jos miehesi olisi suomalainen.
      Hän ei kuitenkaan ole. Sinun on hyväksyttävä hänet sellaisena kuin mitä hän on. Liian myohäistä yrittää muuttaa häntä.
      Ota asiat päivä kerralla. Vaimolla on heidän kulttuurissa aika paljon vapautta määrätä kodin asiat

    • ortodoksi

      Mitä sä kuvittelit edes? Oikeasti teitä järjettömiä naisia jotka lähtee tuollaisten kanssa samaan kelkkaan..Ainoat muslimit TÄSSÄ MAAILMASSA joiden kanssa olen voinut jonkinlaista ns "normaalia" keskustelua käydä, ovat bosniasta kotoisin. Kaikki muut...tikittävät pommit. Joskus jopa kirjaimellisesti. Ja hei, täällä sulle vähän oppimateriaalia:

      http://www.youtube.com/watch?v=JCuBEqytt4U&feature=player_embedded

      katso ihmeessä, et tule pettymään.

    • Tällaisten asioiden ehkäisemiseksi kannattaisi ehkä kuunnella viisaampia ihmisiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1345
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1086
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      76
      888
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      807
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      65
      737
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      691
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      688
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      665
    Aihe