Autolla Pietariin Helsingistä

gkölnhgfkmhpdåfäh

Kuinka kauan tunteina ja minuutteina kestää matka Helsingistä Pietariin, jos odottelua rajalla ei lasketa?

4

2476

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 6+15

   Sehän riippuu siitä kuinka kovaa ajaa. Ja jos ajaa oikein kovaa, riippuu siitä monestiko pysäytetään ja kuinka pitkäksi aikaa. Vaikka ajaisi oikein hiljaa saattaa venäläinen autoilija yllättää kun kaksikaistaista tietä mennään monta rinnakkain, sitten matkan kesto taas pitenee.

  • käyty on

   Katso vaikka linja-autoaikatauluista.Noin sama menee henkilöautolla.

   • Ajoaika Helsingista rajalle noin 2h 15 min, rajanotkumiset minimi 25 min normaali tunti - 1.5h, joskus olen ollut itse jopa 8 tuntiakin, ajoaika rajalta pietariin sama noin 2h 15 min. Näihin kun lisäilet oletetut pysähtelyt ym. ym. Sanoisin että normiaika on noin 6 tuntia välille Helsinki-Pietari. Se on tietenkin sitten eri asia mihinpäin pietaria menette. Joskus kestänyt pohjoispuolelta eteläpuolelle meno autolla 4 tuntia.


  • Ei sitä koskaan voi tarkkaan mitata kun keli, vuodenaika ja muun liikenteen määrä sekä tietyöt ym. vaikuttaa hulvattomasti. Isoimmat ruuhkat rajalla on kun Venäjän lomat ja pitkät viikonloput loppuvat ja väki palaa kotosalle, myös ostospäivien jälkeen melkoista tungosta, varsinkin Uuden vuoden alla mutta aika pitkälle ympäri vuoden. Suomalaiset rajalla enimmäkseen tankkaajia ja heidän aikatauluistaan vaikeampi päästä selville. Nimittäin jonoteknisesti Suomen puolella kaikki samoissa jonoissa ja Ylä-Urpalan puolella kunnes varsinaisella kontrollialueella suomalaisille (EU-kansalaisille) eri kaistat kun tulliselvityksineen pitempi proseduuri per auto. Nopeimmillaan olen päässyt Vaalimaan ja Ylä-Urpalan kontrolleista itään päin noin 10 minuutissa ja länteen viidessä, mutta tilastollisesti voi sanoa että ruuhka-aikojen ulkopuolella tunti itään ja puoli tuntia länteen hyvä keskiarvo. Kun Kivisillansalmen remppa valmistuu niin kannattaa ajaa ainakin yöaikaan Viipurin halki, se lyhyempi ja nopeampi sekä maisemiltaan kivempi, Viipurin ohitustie kun juuri Helsingin eli Vaalimaan suunnasta tullessa kiertää tolkuttomasti.
   Ajoaika nopeimmillaan lievää ylinopeutta (se 10 km/h tutkatoleranssi) ajaen, muttei kaahaten vajaa 2 h Kehä I/Lahdentien liittymä - Vaalimaa. Viipurin ja Pietarin välillä raskas liikenne alkaa haitata, pahiten Lintulan ja Parkalan risteysten välissä koska välillä ei ole piennarlevennyksiä. Jos Pietarin pohjois-, itä- tai eteläosiin matka, kannattaa raskaan liikenteen mukana kääntyä Parkalan suuntaan (Vyborgskoje shosse) ja Sierattalan jälkeen siirtyä kehämoottoritielle, keskustaan ja länsiosiin kannattaa ajaa Siestarjoen ja Nevkanrannan kautta (Primorskoje shosse). Pietarissa yötä ja varhaisaamua lukuun otamatta aina ruuhkaista, mutta viimeksi syksyllä meni Helsinki-Pietari -väli alle 5 h kaikkineen raja mukaanlukien - Pietarissakin määränpää oli Narvskaja-metron lähellä eli keskustan takana. Paluumatka oli päiväsaikaan ja ensimmäinen 7 km kunnes pääsin Jänissaarelle (Petrogradskajalle) veikin 1h 10 min vaikka sivukatuja tuli oikaistua niin tulpparisteykset hidastivat - eli noin ne ajoajat muuttuvat.
   Jos ensi vuonna valmistuu Retusaaren ja Suur-Inkeren välinen moottoritieyhteys niin sitten Pietarin etelä- ja lounaisosiin kannattaa sitä kautta suunnata. Toistaiseksi siinä lautta Kronstadtista Oranienbaumiin (Lomonosov), joka ei kätevin mahdollinen aikatauluiltaan ja maksaa henkilöautolta noin 400 RUR.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

   Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
   Ikävä
   69
   1315
  2. En tiedä..

   Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
   Ikävä
   106
   1227
  3. Suhde asiaa

   Miksi et halua suhdetta kanssani?
   Ikävä
   113
   1155
  4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

   tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
   Ikävä
   73
   1070
  5. Paras olisi vain unohtaa

   Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
   Ikävä
   60
   888
  6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

   Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
   Sanaristikot
   76
   762
  7. Oliko vähä sometettu taas vai?

   Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
   Kauhava
   9
   692
  8. Voisitko laittaa

   Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
   Ikävä
   41
   691
  9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

   Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
   Idän uskonnot
   362
   669
  10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

   Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
   Ikävä
   53
   656
  Aihe