Nytkö se loppui?

maitomamma

Vauva on seitsemänviikon ikäinen ja on nyt parina iltana vaatinut lisää maitoa kummankin rinnan tyhjentämisen jälkeen. Onneksi on ollut pakkasessa omaa maitoa vielä tallessa, mitä olen antanut. Sitä on juonut n. 50ml. Tänään lypsin vielä päivällä, kun imi vain toisen rinnan tyhjäksi, toisesta talteen iltaa varten, joi senkin kummankin rinnan lisäksi. Uni ei meinannut tulla ja odoteltiin ja annoin lisää rinnasta ja kun ei vatsa vieläkään ollut täynnä sulatin pakasteesta maitoa.
Normaalisti herra juo kummankin rinnan tyhjäksi päivisin, öisin nukahtaa ennen yhdenkään rinnan perusteellista tyhjentämistä, jolloin nostan hänet omaan sänkyyn jatkamaan unia. Tarkoittaako tämä nyt että maitoni on loppumassa, vai onko tämä jotakin tiheänimun kautta? Öisin on heräillyt vähän useammin parina kolmena yönä. Rintaa olen ilolla antanut, kun tiedän että varsinkin yöimetykset lisäävät kuulemma maidon tuotantoa.
P.s. Vippas konsteja nännikivun välttämiseen? Läpi imetyksen oikea nänni mennyt erittäinkin kipeäksi imetyksestä. Olen käyttänyt kipeimpinä aikoina rintakumia ja lisäksi käyttänyt bebanthenia.

5

671

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sitä maitoa

      muodostuu koko ajan lisää, vaikka molemmat rinnat olisi jo tyhjennetty niin "aloita taas alusta" eli sitä ensimmäistä rintaa uudelleen ja sitten toista. Usein iltaisin vauvat saattaa olla tunteja rinnalla ja tankata yötä vasten. Toki jos näyttää, että useiden imetyskertojenkin jälkeen jää nälkäiseksi niin sitten vain lisämaitoa lopuksi. Hyvä jos saisit sen lisämaidon itseltä päivän aikana talteen niin lisämaito ei ainakaan vähennä omaa maidontuotantoasi.

      • äiti_78

        Tuo on ihan hyvä neuvo että vaihda rintaa monta kertaa. Jopa niin että 2-5 minuutin välein vaihtaa rintaa, vaikka seitsemän tai kymmenen kertaa yhden imetyksen aikana. Silloin maitoa tulee enemmän sillä siinä parin minuutin aikana ehtii muodostua aina vähän lisää maitoa rintaan ja vauva pysyy tyytyväisempänä kuin jos imisi "tyhjää" rintaa (vaikkei se nyt ihan tyhjä olekaan tosiasiassa). Ja kuulemma tuo tekniikka on myös yksi tehokkaimmista maitomäärän lisääjistä! Itsellänikin se toimi kun oli tiheän imun kausi menossa. Tulokset näkyi jo seuraavana päivänä.


    • äiti itsekin

      On aivan tyypillinen tiheänimun ikä ainakin! Rauhoita elämä imettämiselle muutamaksi päiväksi ja syö ja juo itse hyvin, niin maidontulo nousee vauvan kaipaamalle tasolle. Tsemppiä imetykseen!

    • ÄITI ITSEKIN

      Kannattaa tarkistaa vielä vauvan imuotetta, jos tuntuu että nännit kipeytyvät. Vauvan oikea imuote tehostaa myös rintojen tyhjenemistä eli tällöin myös täyttymistä.

    • erergerg

      Meillä annettiin suosiolla korviketta iltaisin ennen nukkumaanmenoa rintamaidon lisäksi. Oma maitoni ei millään riittänyt kun poika ensin söi 9 aikaa kummatkin rinnat tyhjäksi ja jo 10 aikaa vaati lisää maitoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2783
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2360
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2140
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1924
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1776
    6. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    7. 132
      1744
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe