Millaisista ajopeleistä tykkäätte?

Virtuaalikaahari

Uskon, että ajopelien harrastajat painottavat eri asioita tarttuessaan rattiin. Toinen ottaa mielellään realiteetteja lähestyvän simulaation (Gran Turismo), toinen taas kaipaa vauhtia realistisuudenkin kustannuksella (esim. Need for Speed).

Itse olen arvostanut molempia, joskin nyt pelailen hulluna Need for Speed Shiftiä, jossa GT:stä tullut idea autojen rahoittamisesta kisojen voitoilla on yhdistetty NFS-sarjalle ominaiseen vauhdin hurmaan. Tiedän kyllä, että jo Shiftiä edeltävissä peleissä on autoja ostettu ja viritelty, mutta meikällä on ollut varsin pitkä (vuosia kestävä) tauko "pleikkarimaailmasta," ennen kuin hommasin muutama päivä sitten PS3:n (jonka taaksepäin yhteensopivuus oli kyllä pettymys).

Täytyy olla jotain, mikä vetää virtuaaliselle kilparadalle. Haasteet? Vauhti? Mahdollisuus rikkoa auto (vauriomallinnus)? Ajotekniikat? Vai jo autot itsessään?

Itseäni innostavat vauhti ja haasteet, joissa on hitusen "romurallia." Ajokin klommot törmäyksissä yms. tuovat kisaan dramatiikkaa. Ja toisaalta taas voi räkäisesti nauraa kuinka vastustaja lentää kumoon XD . Ja kehittyvät grafiikat vain parantavat elämystä. Lisäksi NFS Shift pisteyttää pelaajansa sen mukaan, kuinka "aggressiivisesti" tai "suoraviivaisesti" kisa on ajettu.


Millainen puolestaan on teidän suhde autopeleihin? Ketjuun voi halutessaan kirjoittaa myös oman "tarinan" ajopeliharrastuksestaan.

5

421

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Reisiposki

      Forzan autot ja autojen rakentelu yhdistettynä GTA:han ja siihen ripaus vanhempien NFS:en katukaahausta!

    • .....

      Saisi tulla Stuntsin kaltainen autopeli, jossa on rataeditori. Voi tehdä erityisen pitkiä ja vaikeita ratoja täynnä kaikenlaisia hyppyreitä ja temppuja, joissa maallikko ei kovin pitkälle pääse ennenkuin auto hajoaa. Huh että kavereiden kanssa tuli 90-luvulla pelattua paljon Stuntsia (muutaman vuoden ainakin kunnes grafiikka alkoi olla liiankin alkeellista) ja kilpailtua, kuka tekee haastavimman radan ja kuka pääsee sen ensinnäkin läpi ja missä ajassa.

      Kaikki muut autopelit ovat tylsiä eikä niitä ole kovin paljon tullut pelattua.

      • Fox1510

        Need For Speed -pelit lukuunottamatta Shiftiä joka ei enää tunnu Need For Speediltä. Itse kun tykkäsin perhanasti paeta poliiseja karkuun, kaikki muut oli silkkaa kuraa. Most Wanted oli viimeisin NFS -peli josta pidin PS2:lla ja nyt hankin PS3:lle tulevan NFS: Hot Pursuitin.


    • quinz

      Itse laitan nuo Gran Turismot myös arcade-koriin. Itsellä tulee lähinnä ajeltua yksinomaan rFactoria, mutta joskus myös Richard Burns Rallyä. iRacing on myös hyvä realistisuuttakaipaaville.

      rFactoria voisin sen verran hehkuttaa, että pelin hyvä kustomoitavuus on poikinut massiivisen pelaajayhteisön, joka tuottaa ratoja, autoja yms muuta mukavaa mielettömät määrät. Kustomoitavuus verrattavissa vanhaan kunnon Half-Lifeen.

    • ''''''''''''''''''''

      Sen pitää olla vaikea, esim: Stuntman 1, Gt4. Sitten pidän myös noista flat out:sta ja nfs.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5534
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2476
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1957
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      55
      1694
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1269
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe