Labradorien lihavuudesta

ihmettelevä---

Olen miettinyt monesti, miksen ole nähnyt muuta kuin poliisin palveluksessa tai palveluskoirana toimivan labradorin olevan hyvässä kunnossa? kaikki muut näkemäni labbikset on lihavia!! Koiran pitäisi mielestäni näyttää liikunnalliselta eikä lyllertävältä tankilta. Miksi ihmisten labbikset ovat niin lihavia aina?? Juu tiedetään, noutajaroduille varsinkin labbiksille, ruoka maistuu erityisen hyvin, mutta miksi antaa koiralleen ruokaa yli tarpeen tai liikkua sen kanssa liian vähän???
Poliisi tv:ssä sanottiin, että huumekoirana toimiva labbis on lajitovereitaan yleensä noin 10 KILOA kevyempi, koska muuten ei jaksaisi sitä työtä, ja siinä ohjelmassa oleva labbis näytti todella upealta, lihakset erottuivat ja koira näytti juuri siltä kunn hyväkuntoisen koiran kuuluukin näyttää!

9

988

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Labukan omistaja

      Yleensä palveluskoirina (huume- yms koirat) toimivat labradorit ovat ns. käyttölinjaisia. Käyttölinjainen on rakenteeltaan kevyempi kuin näyttelylinjainen labradori. Näyttelylinjaisen labradorin rakenne on selvästi kookkaampi. Näyttelylinainen labradori näyttää herkästi rotuun perehtymättömän silmissä lihavalta, mutta kun esim. kokeilet kylkiluita huomaat, että koira ei todellisuudessa ole lihava.

      • aloittaja----

        ystävälläni on labradori, ja sillä ei kyllä luut tunnu, eikä mielestäni eroa mitenkään muista näkemistäni labradoreista.


      • 1 labbis
        aloittaja---- kirjoitti:

        ystävälläni on labradori, ja sillä ei kyllä luut tunnu, eikä mielestäni eroa mitenkään muista näkemistäni labradoreista.

        Labradoriin vähän tarkemmalla silmällä ei niitä lihavia labradoreja kovinkaan paljon ole.Minä osaan päätellä kaukaa onko ylipainoinen labbari.Myös näyttelylinjainen labbis on "tynnyri" normaali painoisenakin.Netstä etsit kuvat käyttö ja näyttökoirasta vertaat eron näkee konkreettisesti.Minä näen labbareita päivittäin enkä lähipäiviltä ylipainoista muista olisinko pari kertaa lihotetun lapparin nähnyt.


      • Kokemusta on

        Juu, tuokin on kyllä totta, mutta meidän lapukat ovat näyttelylinjaisia ja melkein kaikkien tuttujemmekin ovat. :) Silti ne ovat hyvässä kunnossa ja sopusuhtaisia. Ei niillä kylkiluut tule esiin niin että yököttäisi, mutta silti ovat timmejä.
        Ja NOMEssa käytetään yleensä suosituimmin nykyään näyttelylinjaisia, koska niillä on kestävämät hermot, eivät käyttikset oikein kestä niitä NOME-kokeita (kilpailuja!).
        Tämän halusin vain sanoa, mutta tuo huomiosi oli kyllä erittäin hyvä! :)

        Terv. Kokemusta on (kirjoitin jo aiemminkin!)


      • Kokemusta täälläkin
        Kokemusta on kirjoitti:

        Juu, tuokin on kyllä totta, mutta meidän lapukat ovat näyttelylinjaisia ja melkein kaikkien tuttujemmekin ovat. :) Silti ne ovat hyvässä kunnossa ja sopusuhtaisia. Ei niillä kylkiluut tule esiin niin että yököttäisi, mutta silti ovat timmejä.
        Ja NOMEssa käytetään yleensä suosituimmin nykyään näyttelylinjaisia, koska niillä on kestävämät hermot, eivät käyttikset oikein kestä niitä NOME-kokeita (kilpailuja!).
        Tämän halusin vain sanoa, mutta tuo huomiosi oli kyllä erittäin hyvä! :)

        Terv. Kokemusta on (kirjoitin jo aiemminkin!)

        "Ja NOMEssa käytetään yleensä suosituimmin nykyään näyttelylinjaisia, koska niillä on kestävämät hermot, eivät käyttikset oikein kestä niitä NOME-kokeita (kilpailuja!)."

        Älä nyt! Ihanko totta? Miten sitten on mahdollista, että NOMEn VOI-luokassa näyttelylinjaiset ovat häviävä vähemmistö ja ne "huonohermoiset" ;) käyttilkset poikkeuksetta siellä palkittujen joukossa?

        Hermojen kestävyys koetellaan todella vasta NOMEn A-kokeessa. Kummallista, että näyttikset (kestävine hermoineen) eivät sielläkään tuloksilla juhli :D


    • piiuli78

      on siro mutta lihaksikas narttulabbis, nyt 1.5v ihan hirvittävän energinen, paljon tarvitsee touhuamista ja tekemistä mutta kun paljon touhutaan niin yönsä kyllä nukkuu. ruokaa saa kaksi kertaa päivässä puruluut ym herkut. ruokaa ei anneta älyttömästi kerralla. siinä se onkin että labbikset söisivät itsensä halki, niiden "perusvika" onkin se syöminen. ainoastaan tiineenä oleville lisäruokaa. toiset labbikset on ns.näyttely malleja jotka ovat rakenteeltaan paljon muhkeampia ja helpompia lihoamaan.

    • Kokemusta on,

      Toivottavasti ihmiset ottaisivat oppia nyt tästä ja monista muista tämänkaltaisista kirjoituksista! :)

      Joo, ainoastaan poliisikoirat, opas- ja huumekoirat ovat suht. hyvässä kunnossa. Meillä on kaksi labbista, joiden kanssa harrastetaan NOMEa ja vähäsen MEJÄä ja pikkuruisen TOKOa. Labradorinnoutaja kaipaa liikuntaa, huomiota ja tekemistä. Ei kannata ottaa labbista vain seurakoiraksi, niinkuin jotkut tekevät. Myös jotkut kasvattajat oikein kasvattaa lapukoita seurakoiriksi ja sohvaperunoiksi.

      Labradorinnoutajat kuuluvat noutajrotuihin ja niillä on paras metsästysvietti noutajista. Miksi siis pitäisi lapukkaa vain ja ainoastaan jonain tankkina ja seurakoirana?! Ei mitään järkeä!
      Jos haluaa seurakoiran ja sellaisen ison turvallisen koiran, jolle voi vaan lirkutella ja syöttää keksejä, niin ei sitte kannata ottaa labbista, jolla on suuri metsästysvietti. Silloin kannattaa harkita vaikkapa afgaanin vinttikoiraa, chihuahua, bichon frise, tiibetinspanielin, kiinan palatsikoira, papillon tai joku muu tälläinen koirarotu. Se on nimittäin koirallekin todella epäreilua, jos se ei saa käyttää omaa viettiään ja joutuu elämään sellaista elämää, johon se ei ole "erikoistunut".

      Toivottavasti älysitte mitä tarkoitin, eli jos olet ottamassa koiraa, älä ainakaan osta labradorinnoutajaa, jos et halua lenkkeillä sen kanssa 2-3 kertaa päivässä isoja/pitkiä metsälenkkejä, heitellä sille kuolleita lokkeja, leluja ja kuollutta riistaa metsään ja veteen ja ottaa sen vastaan kun koira sen palauttaa tai vetää perässäsi metsässä tuppoa, jossa on verta, että koirasi saa sen jälkeen jäljestää sen verijäljen. Jos siis et halua tuota tehdä, tai sinulla ei ole minkäänlaista mahdollisuutta siihen, valitse jokin muu rotu, paras kun et ottaisi noutajarotua laisinkaan.

      Olisi hienoa, jos tämä maailma muuttuisi tässäkin asiassa paremmaksi. :)

      Toivottavasti ymärsitte ainakin osittain mitä tarkoitin. ;)

      Terv. Kokemusta on

      • "Joo, ainoastaan poliisikoirat, opas- ja huumekoirat ovat suht. hyvässä kunnossa. "
        Näinkö sinun mielestä? Voin lähettää koirastani kuvan joka on ihan kuule seura- ja harrastuskoira ja on hyvässä kunnossa:)

        "..heitellä sille kuolleita lokkeja, leluja ja kuollutta riistaa metsään ja veteen ja ottaa sen vastaan kun koira sen palauttaa tai vetää perässäsi metsässä tuppoa, jossa on verta, että koirasi saa sen jälkeen jäljestää sen verijäljen."
        Meillä ei harrasteta muuta kuin lelujen heittelyä satunnaisesti ulkona ja koira on onnellinen silti. Tai ei kirjaimellisesti harrasteta, mutta koira saattaa vapaana ollessaan lähteä hajun perään tai nähdä jäniksen minkä perään lähtee. Ollaan harjoiteltu myös noutamista damilla mutta en usko että tulee mitään muuta siitä kuin pientä aktiteettiä kotiin.


    • Näin se menee

      Itse lintukoira-, etenkin noutajaharrastajana voin sanoa sen, että edes näyttelylinjanen labukka ei ole juokseva sämpylä, ellet sitten syötä sitä 10 kiloa liikalihavaksi.

      Itselläni on nuori näyttelylinjanen labbisneiti, joka on hyvin solakka ja toimiva koira niin metsällä (HOX! Nämäkin toimii noutavina lintukoirina, tuliko yllätyksenä?) kuin muissakin harrastuksissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2743
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2330
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2090
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1847
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1721
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1715
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 100
      1646
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe