Remonttifirman vastuuaika ja vastuu

en osta asuntoa enää

Tehtiin kylpyhuoneeseen omakotitalossa laatoitusremonttu tunnetulla remonttifirmalla joka mainosti, että
he takaavat laadukkaan työn. No remontti tehtiin vuonna 2006 marraskuussa ja noin vuoden päästä alkoi
kylpyhuoneen ovi turpoamaan helmasta.Sen ongelman firma kävi korjaamassa vaihtamalla uuden kosteuskestävän oven ihan takuun piiriin ok.
nyt kun olemme myyneet asunnon ja uusi omistaja on tietenkin heti remontteja tekemässä ja huomaa
että kylpyhuoneessa oleva alajuoksulankku on ihan laho ja on ilmeisesti joskus ollut vesivahinko vaikka
meillä ei ole ollut aavistustakaan asiasta.Eihän se voi mitenkään 4 vuodessa lahota sillain että se on todennäköisesti ollut jo remottia tehdessä laho. Nyt se on ainakin kuivaa mutta käsin murennettavissa
eli ihan laho alajuoksulankku.Nyt kysynkin voiko remonttifirman panna vastuuseen tällaisesta viasta
kun uuden kipsilevyn kiinnitys koolauksiin on yksi työvaihe, niin ennen kiinnitystä pitäisi tarkistaa
koolauksien kunto ja pitävyys.
mielestäni tämä pitäisi tarkistaa. Ja kun remontista ei ole kuin 4v niin nällä tiedoilla luulisin että
koko remppa menee uusiksi.
Tämä otta päähän nyt koska se oli kallis laatoitusremppa.

21

9209

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Törkeällä rakennusvirheellä ei ole takuun takarajaa mutta sen osoittaminen on todella hankalaa ilman asiantuntevan tavarantarkastajan lausuntoa ja jutun hoitaminen vaatii ehdottomasti rakennusvirheisiin erikoistunutta juristia. Yritä ensin neuvotella itsellesi myönteinen ratkaisu remonttifirman kanssa; jollei onnistu niin hanki pätevä juristi (voit kysyä vinkkejä meilillä minulta, pistä nimimerkkini perään @suomi24.fi).

      • Ei takuuta lahoon

        Jees ensin elätä jurristia ja sitten vielä tee paskahuussis uusiks ja siihen ikuinen takuu. Ei riemulla rajaa... tai sitten osta luukkus takasin siltä jolle lahot myit..........


      • Ikävä juttu

        arvon masa49 päässyt finanssipolitiikka pakkaselle kun toisten epäonnella koitatte särvintä leipänne päällä turvottaa? Vai oletteko kenties maailman ainut lakimies joka on aidosti asialla:)?


      • Ei takuuta lahoon kirjoitti:

        Jees ensin elätä jurristia ja sitten vielä tee paskahuussis uusiks ja siihen ikuinen takuu. Ei riemulla rajaa... tai sitten osta luukkus takasin siltä jolle lahot myit..........

        Olen itse vetämässä kylppäriremontin tekijän raastupaan koska eivät suostu korjaamaan tekemäänsä sutta ja sekundaa. hankin ensin kauppatavarantarkastajan, joka oli oikeutettu tarkastamaan kosteuseristyksiä, laatoitustöitä ja yleisiä rakennustöitä. Saatuani hänen raporttinsa (joka oli yksiselitteisen murhaava: mitään ei oltu tehty oikein) otin yhteyttä rakennusvirheisiin erikoistuneeseen juristiin ja ennenkuin tein toimeksiannon juristille varmistin vakuutusyhtiöltäni, että juttu kuuluu kotivakuutuksessani olevan oikeusturvavakuutuksen korvattaviin.

        Prosessia toki on helpottanut se, että olen itse ammatiltani rakennusalan ammattilainen ja tehnyt työkseni myös rakennusvalvontaa.


      • Ikävä juttu kirjoitti:

        arvon masa49 päässyt finanssipolitiikka pakkaselle kun toisten epäonnella koitatte särvintä leipänne päällä turvottaa? Vai oletteko kenties maailman ainut lakimies joka on aidosti asialla:)?

        En ole lakimies enkä aio kuuna kullan päivänä hyötyä toisen ahdingolla vaan auttaa jos suinkin kykenen, kuten tässä tapauksessa takuulla voin.

        Minulla on myös kanttia esiintyä rekisteröidyllä nimimerkilläni toisin kuin joidenkin viisastelijoiden.


    • T:Jorkka

      vastauksia jos jonkunlaisia, mutta mun neuvoni on että otat yhteyttä kuluttajansuojavirastoon!

      Terveisin Jorkka

    • Viron reiska

      lukea sopimuspaperit, mikäli sellaiset on tehty, läpi. Sielä alalaidassa näkyy yleensä tuttu nimi ja sen yllä olevasta selkiää mihin on sitoutunut.

    • RI Juha

      Niin näähän on ikuisuus kysymyksiä. Remppa firmoilla kaikenlaiset sertifikaatit yms.
      Mutta mitenkä niitten työtä valvotaan. Tuo haiskahtaa suunnitteluun liittyvään asialta.
      Asiakkaan kanssa pitäisi ammattilaisen tehdä sopimus korjaustoimenpiteistä kirjallisesti
      katselmuksen perusteella ja asiakkaan tarpeita kuunnellen. Tuo lahoamisvika varmaan
      on ollut asentajilla tiedossa mutta ei ole kuulunut urakkaan jos näin karkeasti voi epäillä.
      Nykyään olen huomannut oman vastuun työntekijöillä vähentyneen. Asiakaspalvelu on
      unohtunut jos rakenteita tehdään näin. Rakennusalan ammattilaiset tutkivat yleensä
      vaurion syyt ja korjaustoimenpiteet ennen uudelleen rakentamisen aloitusta.

      Pahoin pelkään, että jos työtilauksesi ei sisältänyt kyseistä tarkastustyötä niin olet heikoilla.
      Herää kysymys mistä kosteus on lankkuun tullut. Onko kyse laajemmasta kosteusvauriosta.
      Nykyään vesieristeet jos oikein tehdään toimivat.

      • ↔↔↔↔↔

        Remonttifirman mennessä konkkaan (ihan suunnitellusti) se voi vapautua monista kanteista.


    • ???

      10 vuoden takuu pitäisi olla, kattaa rakenteelliset virheet, eli jos väärin tehty.

    • toimeksi vaan

      Riippuu tilanteesta ja tulkinnasta tuo homma.

      Yksi raja on kuitenkin 5 vuotta ja se on kohta menossa umpeen. Toki törkeällä virheellä ei ole aikarajaa.
      Asukkaan velvollisuus on kuitenkin raportoida ja aloittaa selvitystyö heti kun havaitsee virheen.

    • Perdone

      Löytyykö oikean tärkeän tiedon antajaa? Tuolla haukutulla masalla oli oikat eväät kuitenkin aloituksen suhteen. Ensin tietenkin pitää yrittää sopia sen remontin tehneen firman kanssa välttääkseen tarpeetonta kulujen paisuuttelua; nehän voivat viime kädessä kaatua omaan niskaan! Kyllä tuollaisessa remontissa kuuluu huonommankin firman huonomman työntekijän osata vaihtaa myös ne alalankut, jos ne olivat aikaisemmin saaneet kosteutta. Jos ei vaihda, on moka remontin tekijän, ei teettäjän, ellei teettäjä ole kieltänyt vaihtamasta! Kuluttaja.asiamieheen voi ottaa yhteyttä vasta, jos ei pääse sopimaan työn tehneen firman kanssa! Vai tarkoititteko että voitte kaiken varalta mennä joka asiassa etukäteen nostamaan kannetta? Tosiasia on, että paljon tehdään myös ihan teoriassa hyvällä ajatuksella suunnitelluissa remonteissa niitä pieniä typeriä käytännön mokia, jotka sitten kostautuvat. Ei välitetä pikkutarkasta työn laadusta, ja siitä voi pienen reiän jäädessä esimerkiksi kostein tiloihin, tulla todella suuri lasku! Järkipäässä vauhkoomatta ja lujana oikeuksistaan pärjää parhaiten.

    • alasta tietävä

      ÄLÄ KOSKAAN KÄYTÄ NÄITÄ REMONTTI FIRMOJA, nillä on täysin ryöstö hinnat remontin hinta on monin kertainen,muutaman tuhannen euron kylppäri remonti saattaa näillä firmoilla maksaa jopa 20.000,- tämä on laillista ryöstöä ja ihmisten hyväksikäyttöä. ja työn laatua ei yleensä voi verrata oikean ammattimiehen työnjälkeen. kunnon ammatimiehen moraali ei edes riitä näillä firmoilla työnskentelyyn koska koko homa perustuu näihin ryöstö hintoihin ja siihen että saadaan puhumalla nimi paperiin eläkeläisiltä tms. jota varten niillä on useesti kiertäviä houkuttelioita. nyt en yleistä ,tietysti on todella ammatimaisia ns. yhdenmiehen remonttifirmoja jotka tekevät kunnon työtä. mutta niissäkin voi olla monenlaista yrittäjää. joten jos remontti on suunnitteella ja tuttava piiristä ei löydy ammatti miestä kannataa katsella joko tällainen yhden miehen firma (ammatitaitoinen) tai paras ja halvin vaihtoehto on palkata suoraan itse se ammatti mies tekeen homma.urakka hommassa on se huono puoli kun on kiire...kun entisiä puretaan ei joudeta tutkiin mitä alta löytyy,ja tulee houkutys lyödä nopeesti piiloon ja ummistaa silmät. siksi kylppäri remontti kannattais tehdä vaikka niin että ensin puretaan ja sitten tutkitaan ja mitataan kosteudet ym. ja sitten mietitään mitä tehdään ,näin sen voi tehdä periaatteessa urakallakin.
      se kostea lahonnut alajuoksu ,sitä ei näkemättä osaa sanoa onko se 4 vuodessa lahonnut (tuskin) mutta kyllähän remontti firman se ois pitänyt tarkistaa ja huomata ja toiseksi vaikka se ois lahonnut sen jälkeen syyhän on kosteus muuten se ei lahoa siis vesieristeet on laitettu huonosti.ja jos siellä on ollut valmiiksi kostea alajuoksu niin ei sinä mikään kosteus eriste kestä edes kun puu kostuu ja lahoaa se elää ja kosetuseristeet repeää ja vesi menee sisään. muutenkin puu rakenteisissa seinissä pesuhuoneessa on ongelmia ne elää/liikkuu helpommin kuin kivirakenteiset mikä aiheuttaa koskeus vauriota ja toiseksi puurunkoinen seinä ei kestä kosketutta se homehtuu ja turpoaa ja lahoaa joka lisää vuotoa.kivi seinässä pikku vuoto ei aihuta vuodon pahenemista pikku vuoto voi olla pitkää se saattaa ns. haihtua jos tuuletus välit on kunnossa. sen takia näitä puurakenteisia seiniä ei oo pesuhuoneisin tehtykkään enään kymmeniin vuosiin (onneksi)
      oikea tapa ois remontin yhteydessä vaihtaa nämä puuraketeiset seinät pesutiloista vaikka harkkoseiniin ei se koko remontin hintaan suhteutettuna niin iso ja kallis homma oo että kannattaa ottaa se riski että remontti pitää tehdä moneen kertaan.
      niin siihen vastuu hommaan ,vastuu on sulla ostajalle koska oot myynyt asunnon jossa on piilevä vika. siitä on turha alkaa vastaan laittaan ja oikeutta käymään. mutta on sillä remontti firmallakin joku vastuu käy neuvotteleen niiden kans että miten asian hoidatte niin ettei tarvi oikeudessa sitä hoitaa. mutta se on selvää että sinä oot ostajalle vastuussa ensikädessä. mutta siinäkin asiassa on järjen käyttö sallittua esim. jos ostaja on ostanut asunnon jossa on puurunkoiset seinät pesuhuoneessa,se ottaa jo siinä tietoisen riskin joten täys määräisesti minusta et oo vastuussa koska se on tehty jo täysin väärin uutena,mutta se oli sitä aikaa ja niillä ei enään oo mitään vastuuta jotka niitä on tehneet. minun mielestä oikea korvas vastuu ois se että ostaja maksaa seinien runko muutokset kivirakenteiseksi siis harkko seinin muuraukset. ja sinä yrität saada remontti firman tekeen homman uudelleen niiden kustannuksella siis sen seinän osalta jossa vika oli. muuten sinä maksat ne. ja jos ostaja haluaa muutoksia samalla muihin seiniin siis jos joku on pysynyt ehjänä ja kuivana niin se jää ostajan kustannettavaksi.muussa tapauksessa seinät jää ennelleen.

      • Urakointia myöskin

        Että taas syytetään rempan tekijää. Meillä taasen kerran sellainen tapaus että työmiehet olivat asiakkaalle selkeästi kertoneet kun ao. puu mätä ja hajukin sen mukainen. Samoin muitakin pahoja virheitä mitkä kannattasi korjata samalla kylppäri remontilla.
        Asukas todennut että jäävät piiloon kuitenkin ja maksaa vielä niiden korjauskin. Ollaan vaan hissukseen kaikki, kyllä ne kuivuu jne jne.
        No ei mitään pojat olivat levyttäneet umpeen ja tehneet kaikki muuten upeasti ja asukas tyytyväinen ilmeisesti. Sitten kun hometaloa myydään voidaan taas haukkua se saatanan tunari remppafirma mitä paskaa ovat tehneetkään.


    • välittäjäLKV

      Sinä olet myyjä eli sinulla on tuotevastuu. Tuota remonttifirmaa et saa kyllä minkään pykälän nojalla vastuuseen. Jos talo on tehty alle 10 vuotta sitten, voit saada alkuperäisen rakennusurakoitsijan vastaamaan jostakin.

    • 1999

      Jos kyseessä on alv alainen rakennusfirma ja olet laskun maksanut on takuu rakentajalla korjata virheet kymmenen vuotta.Mutta jos teetit pimeenä tai alvittomalla rakentajalla on takuu siihen asti kun rakentajan auton perävalot näkyy.
      Nyt olet itse vastuussa myymästäsi tuotteesta asiakkaallesi ja siinä ongelma.Hyvässä lykyssä kauppa purkautuu ja saat takaisin koko roskan tai joudut antamaan huomattavan alennuksen tähän tekemäänne kauppaan.Eli SINÄ vastaat uudelle tämän virheen.Vai voitko todistaa,että huonolla asumisella uusi asukas on aiheuttanut löytämänsä virheen.Vakuutusyhtiöt sanoutuvat KAIKESTA IRTI,suojaa ei ole sinulla,vaikka olisi kuinka vastuuvakuutus.Se on täyttä pluffia koko vastuuvakuutus vakuutuksissa.Meillä oli iso öljyonnettomuus 1999 ja se nähtiin vaikka oli iso super kotivakuutus.Haluatko tietää mikä vakuutusyhtiö se oli? Ei ole vakuutuksemme siellä enää. Ikävä tilanne sinulla.Maksa omakotiliiton jäsenmaksu ja kysy sieltä lakimeiheltä ilmaisia neuvoja ennenkuin menetät yöunesi.Älä tuhlaa rahojasi huonoille asianajajille yhtään,se opittiin vahingossamme.

      • uuuujeeee

        Taidat olla pihalla kuin lumiukko. Ja mitä se alvi mihinkään liittyy ?

        En muutenkaan ymmärrä miksi joku ajattelee, että pintaremontin tekijän vastuulle kuuluisi joskus ikuisuus sitten tehty runkourakka ????

        Korjaa se alapuu, äläkä kitise.


    • mk

      Koska vaikka olisi mitä laatujuttuja yrittäjällä mutta jos työtä ei valvota niin oikovat joka paikassa.
      Jos telkee kunnon kosteiden tilojen remontin niin sinät kivesta ja sen päälle vesieristeet ja pinnat niin seinä ei mätäne kun on semmoista ainetta mikä ei mene kosteudesta mihinkää. Vesieristykset pettäneet tai laittamatta ja tarkastus vesieristeiltä puuttuu jos ei löydy pöytäkirjoja tekovaiheelta. Kun myitte talon olisitte ottaneet noin tuhannen euron vakuutuksen mahdollisille kosteusvaurioille ja ne menisivät nyt vakuutuksen piikkiin se olisi sillä selvä. Yksi tapa on myydä talo niin sanottuna purkutalona niin myyjän vastuu loppuu siihen.

    • Hiiii

      Itse tappelin 4 vuotta taloyhtiön kanssa pesuhuoneesta kun siellä haisi. Taloyhtiö teetätti huoneilma-analyysin (12.09) jossa kävi ilmi että homeitiöitä oli runsaasti. Elokuussa "tekele" purettiin ja saunan ja pesuhuoneen välinen seinä oli aivan homeen peitossa, lattia läpi märkä ym. Kuivuri tuotiin paikalle ja se mölysi tuolla n. 2kk. Sitten saapui remonttifirma kasamaan uutta uljasta saunaa/pesuhuonetta mutta... Homepesua ei ole suoritettu, väliseinien alajuoksut tehty väärin (kahden valun välissä) ja kun lattiaan laitettiin tasoite, oli niin vetelää että valui lattiakaivoon ja viemäri meni tukkoon...Pahaksi onneksi satuimme menemään viikonlopuksi kyläileen ja maanantaina siellä odotti pommi, lattialla oli n. 50 litraa vettä. Patterista oli nopannut vettä ja kun kaivo oli tukossa niin...jokainen voi arvata. Väliseinien levystä vaan otettiin palanen pois koska oli märkä ja ei kuin vesiertiste päälle... Tämmöistä tämä nyky ajan remontoiminen... Eli tikittävä pommi ja kuka ottaa vastuun...

      • nn

        vastuu on taloyhtiöllä joka remontin on tilannut. Mikäli olisit itse omapäisesti päättänyt rempata niin sitten vastuu tipahtaisi sinulle.
        Tämän vuoksi taloyhtiöissä remontitit/valvonnan kannattaa jättää taloyhtiön hoidettavaksi.


      • SiniK.
        nn kirjoitti:

        vastuu on taloyhtiöllä joka remontin on tilannut. Mikäli olisit itse omapäisesti päättänyt rempata niin sitten vastuu tipahtaisi sinulle.
        Tämän vuoksi taloyhtiöissä remontitit/valvonnan kannattaa jättää taloyhtiön hoidettavaksi.

        Aiotko remontoida tai rakentaa lähitulevaisuudessa? Mikäli vastauksesi on kyllä, olisin erittäin kiitollinen, jos ehtisit vastata opinnäytetyöhöni liittyvään kyselyyn aiheesta. Kysely on erittäin lyhyt, joten aikaa siihen kuluu vain 2-5 minuuttia. Kyselylinkki aukeaa parhaiten Mozilla Firefox- selaimella.

        https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/10036/lomake.html

        Aurinkoista jatkoa vuodelle 2011! :)
        Terveisin,
        SiniK.

        PS. Mikäli tunnet jonkun, joka aikoo rakentaa/remontoida, linkkiä saa mieluusti välittää myös eteenpäin :)


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      98
      6927
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2710
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2293
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      84
      1970
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1691
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      7
      1493
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1387
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1304
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1268
    Aihe