Aihe

Ei vittu! Tinnitus?!

14v.

Toinen korva tuntuu siltä et siel ois vähä painetta, ja sit tää vitun käsittämätön piippaus! Just heräsin ja siitä lähtien soinu vasemmassa korvassa. Mä en voi uskoa miten mulle on tämmönen tullu! Kuuntelen musiikkii kyl aika koval, mut en nii koval et tärykalvot räjähtää. Tää rupes stressaa mua. Jos tää jatkuu nii pitääks mennä lääkärii? Mitä ne sit tekee? Luin tinnituksesta ja siel puhuttiin jotain ylipainehappihoidosta. Mitä se on?
Mä en viitti sanoo äitille tai kellekkää ku tiedän et ne sanoo että no mitä kuuntelet sit niin isolla. Tää on ihan saatanan vittumainen tää piippaus! Ja tinnitukseenhan ei oo keksitty mitää parannuskeinoo, ainoostaa sitä voi lievittää. Ja oon 14. Voiko niin nuorella tulla tinnitus? Ei jumalauta mä en kestä tätä piippausta!

16

936

  Vastaukset

  • Kyllä se voi tulla ihan minkä ikäisenä tahansa. Itse olen nyt 17 ja tinnitus alkoi jossain 13 ikävuoden paikkeilla. Kyllä sen kanssa pystyy elämään, mutta kannattaa oikeasti suojata kuuloaan. Itse olen paljon kierrellyt musiikkihommissa meluisia paikkoja, ja nyt jälkikäteen toivon että olisin käyttänyt korvatulppia.

   • Ku tinnituksessaha hiljaisuutta kanttis välttää. No mut häiritteeks tinnitus paljon nukkumista?


   • 14v. kirjoitti:

    Ku tinnituksessaha hiljaisuutta kanttis välttää. No mut häiritteeks tinnitus paljon nukkumista?

    Kyllä nukkumaan pystyy, muutama vuosi sitten oikein stressasi kun aina hiljaisuudessa kuului vaan vinkumista korvissa, mutta nyt en ole siihen kiinnittänyt huomiota, jolloin sitä ei edes huomaa.


  • Kuulohermo vaurioitunut liian kovalla musiikin kuuntelulla. Siitähän ne munkin vanhemmat varoittelee. Kuulemma ennenvahhaan kun mitään meluavia moottoreita muita melunlähteitä ei oltu keksitty niin ihmisillä oli vielä vanhanakin hyvä kuulo. Itse oon kyllä pienentäny volyymeja, vaikka kyllä joskus tekis mieli täräyttää täysille.

  • Noin nuorella kai on aika harvoin tinnitusta. Korvakäytävässä voi olla myös vahaa, joka ainakin minulla on aiheuttanut kertomiasi oireita. Apteekista saa kyllä vahan poistoon sopivia aineita ja siellä kyllä neuvotaan niiden käyttöä. Jos tämä ei auta, sitten lääkäriin.

   • Melkee olemattomaks jos ei keskity siihe mut kyl se välillä sit taas piippaa vähä kovempaa.


  • Minkälaiset vanhemmat sulla oikein on? Käyvät vittuilemaan, kun lapsella on terveyden kanssa ongelmia? Pitäiskö sun vaikka ilmoittaa sosiaalihuoltoon, jos on asiat noin huonosti, että terveydentilasi heikkenemistä ei oteta tosissaan ja mäkätetään vaan?

   • Emmätiiä :D Just sanoin sille tosta ni sano just mitä arvelinki: '' sä kuuntelet musiikkia niin kovalla '' :D


  • Joo mulla on alkanu piippaamaan korvat oon 13v. Enkä ees kuuntele musiikkii. Joo oon outo. Mut vi*uttaa iha sairaasti se piippaus. Alko joskus pari viikkoo sitte, ei näytä loppuvan.

   • Käy lääkärissä, mulla piipannu korvat tänä keväänä, oli tulehtunnu ja lääkjery autto.
    Voi johtuu jopa allergiasta korvakäytävät turpoaa, siihenki lääkkeitä olemassa.
    Ja piippaus todella käy hermoille!
    Toivottavasti saat apua siihen.


  • Kyllä voi. Ikä ei tuo suojaa siihen. Ei saisi kuunnella liian kovaa ääntä, ellei halua pilata koko loppuelämäänsä. Juttele terkkarin kanssa asiasta.

  • Mullakin tinnittänyt jo pari vuotta, enkä ole koskaan kuunnellut musiikkia niin kovaa että se olisi tämän aiheuttanut. Alkuun tuskailin tinnituksen kanssa, mutta enään en huomaa sitä ollenkaan. Jos sitä ajattelee niin sen huomaa.

  • Jos tinnitus pahasti haittaa, kannattaa käydä lääkärillä. Jos kuulo tuntuu huononevan äkillisesti, voi olla että korvaan kerääntynyt vaikku alkaa yks kaks yllättäen heikentää, ja sen voi kuka tahansa hoitaja millä tahansa lääkäriasemalla hoitaa jopa ilman ajanvarausta.

   Ja lisäksi - tinnitus voi pahentua jos siihen kiinnittää huomiota ja alkaa kuunnella sitä. Kokeilkaapa seuraavaa testiä jos uskallatte: keskellä yötä, kun on aivan hiljaista, kuvitelkaa että naapurin radiossa soi joku tuttu sävelmä. Jotkut alkavat todella kuulla sitä.

  • Vasen korva tinnittaa etenkin iltaisin. Sain oikeanpuoleisen pikkuaivoinfarktin tammikuun 24 päivä 2018, eli yli kaksi kuukautta sitten. Siitä lähtien noin suurinpiirtein alkanut tinnitus. Oikea korva on lukossa enemmän tai vähemmän yli 10 vuotta.

  • Joo ite huomasin eilen illalla että perkele mullahan tinnittää. Aiemmin luullut sitä kai pakastimen vinkunaksi, mutta nyt oltiin mökillä ni siellä pakastinta ei kai ees oo tai se on niin kaukana. 14v oon. Vituttaa että alko se vitun tinnitus ja en kauheesti ees kuuntele musiikkia kovalla tai ainakaa nii kovalla ku muut esimerkiks mun luokkalaiset. Mutta kyllä näitä kakspyöräsiä veli ja iskä huudattaa että sillee.

  • Kai se on ees hyvää musiikkia eikä mitään Rihannaa, kiikkiä, aisak ellijöötiä tai ylipäätään mitään rariossa soitettavaa. Huonon musakintapaisen melusaasteen takia ei kannata hankkia tinnitystä

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   345
   15548
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   485
   8215
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   51
   4674
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   135
   2010