Mihin Kroatiassa?

sinikukka11

Olen surffaillut netissä ja yrittänyt keksia meidän perheelle sopivaa kohdetta Kroatiasta. Mutta kohteita on tietysti niin paljon. Valmismatkakin kävisi mutta ajatuksissa olisi 1vko isommassa paikassa ja 1vko löhölomaa pienemmässä kylässä. Majoituksena etsimme villaa tai apartementosta, ei hotellia. Meillä on 11v. poika ja vanhemmat lähdössä reissuun ja ihan pahimmat turistirysät kierrämme kaukaa :) Tykkäämme retkeillä joko vuokra-autolla tai paikallisbusseilla ja sen vuoksi pienimmät saaret jätetään pois laskuista. Uimamahdollisuus olisi mukava vaikka emme rannoilla makaakaan. Ruoka on tärkeä osa lomaamme ja siksi raavintolatarjonta saisi olla laajempi kuin kaksi ravintolaa :)
Olemme matkailleet paljon mutta tämä kolkka maailmasta on vielä käymättä. Heräsikö kenelläkään ajatusta kohteesta joka voisi sopia meille? Ottaisin kiitollisena kaikki vinkit vastaan ja lähempään tarkasteluun. Myös majoitusvinkit otetaan mieluusti vastaan.

4

2455

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • akiantti

      Oivallinen suunnitelma. Olemme käyneet entisen (ja silloisen jugoslavian rannikolla kai 6-7 kertaa. interhome.fi oli viimekesän majoittajamme. Sieltä löytyy luultavasti teillekin sopiva majoitus, kunhan päätätte missä haluatte käydä - ja milloin?. Lähtökohtana voisi olla jokin hyvä lentoyhteyden päässä oleva kaupunki, esim Split, Dubrovnik tai Pula (Monte Negron puolella Tivat). Itse lensimme Hel-Split, auto vuokralla, 3h k wc parveke -huoneisto Zadarin pohjoispuolella (Diklo).

      Saaria ei kannata jättää pois matkasuunnitelmista, Jadrolinja kuljettaa myös autoja.

      Kansallispuistoja on useita, maailman perintökohteita jne.
      Kirjastosta saattaa löytyä teos "Jugoslavian aarteet" tai "Treasures of Yougoslavija", josta löytyy historiallisia paikkoja myös pikkukylistä.

      Vieraina kielinä vanhemmat ihmiset puhuvat saksaa ja nuoremmat englantia. Venäjäntaitoiset saattavat tulla toimeen kroatiaksi. (Slaavilaisella kieliryhmällä Jäämereltä Välimerelle; miksi meidän pitää opetella ruotsia?)

      Ravintoloista en pysty oikein sanomaan mitään. Käytämme niitä kovin vähän. Ruoka ja kraanavesi on ollut turvallista, meillä ei ole koskaan ollut niistä johtuvia ongelmia (eikä muitakaan).

      Tarkenna kyselyä, saatan palata palstalle!

      • omalla autolla

        Ainakin Plitvicen kansallispuisto ja Pulan Amfi. Ja esim. Krk:n saarelle pääsee myös sillan kautta. Me vuokrasimme huoneistot (yksityisomistuksissa) netistä paikallisten matkatoimistojen kautta.


    • hp
      • Reissu-Reiska

        Linkkvinkki ;)
        http://matkat.mediapard.net osoitteessa on myös Kroatiasta juttua. Useammastakin kohteesta, joten jollekin voipi olla hyötyä osoitteeseen vilkaista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4185
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1640
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1436
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1412
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1160
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe