ANAALIADENOMA

SURUN MURTAMA

Käytimme eilen 13-vuotiasta kastroimatonta uroskoiraamme eläinlääkärillä. Koiralle on ilmestynyt kesällä pyllyreiän viereen verestävän punainen nappula, joka on nyt kasvanutkin hieman. Eilen puhdistuksen jälkeen nappulan vierestä tuli verta. Käytimme koiraa lääkärillä ja eläinlääkäri totesi silmämääräisesti katsomalla, että koiralla on kasvain. Kysyin, että syöpäkö - vastaus oli kyllä. Lääkärin mielestä adenomaa ei voi leikata, vaan rakas lemmikki pitäisi lopettaa. Koiramme on muuten pirteä, virkeä, syö ja juo normaalisti, lenkkeilee mielellään ja kakkii normaalisti. Lääkäri antoi antibiootit kipulääkkeitä.
Pyytäisin nyt tietoa ja kokemuksia.... Tuo eutanasia-ajatus tuntuu ihan kamalalta, kun koira on muuten terve ja hyväkuntoinen.

14

17019

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • osanotto

      näyttää kipujaan. Eli erittäin tarkkana pitää olla sen koiran tarkkailun kanssa, että voi olla varma kivuttomuudesta. Mikä on rotusi elinikä yleensä? Onko kakkaamisessa ongelmia, onko ulosteen laatu ok, ei haise, koira ei punnaa ja siinä ei ole verta mukana? Kasvainhan voi levitä hyvinkin nopeasti.

      Kysyisin sinuna toisenkin ell mielipiteen. Jos todella on oireeton ja pirteä, niin en minä heti piikille veisi, mutta ajoissa pitää kuitenkin osata luopua.

      • Jospa sittenkin

        Koira on sekaroituinen. Ei ole kakkaongelmia, ihan normaalisti kakkii ja vatsa toimii hyvin. Soitinkin jo toiselle lääkärille, jonka mielipide esim. leikkauksesta ja kastroinnista oli aivan erilainen. Eli tässä vaiheessa pieni toivonkipinä heräsi...


    • Luoumisen tuska

      Hyvä että olet jo kysynyt toista mielipidettä. On totta, ettei koirat helposti näytä kipua mutta jos koira on virkeä ja kakkaa normaalisti, ruoka maistuu yms. niin ei vielä kovin pahalle kuulosta. Omalla koiralla oli vanhemmiten ko. vaiva ja lisäksi nivelrikko, yksi ell suositteli lopettamista koiran ollessa vielä ihan virkeä ja iloinen. Ainoana oireena vain nivelrikosta johtuva jäykkyys ja verestävä patti takapuolessa. Ruoka ja ulkoilu maistui ja kakka-asiat hoituvat.

      Eräänä päivänä näin vaan koiran silmistä, että nyt on aika ja kivut ovat yltyneet liian suuriksi. Pilke oli sammunut. Siihen päivään saakka silmät olivat iloiset vaikka askel lyhenikin. Jos osaat lukea koiraasi, niin tiedät milloin on aika luopua.

      • Tyytyväinen!

        Hei,

        Ehdottomasti kannattaa pyytää toinen mielipide. Meidän koirallamme oli sama vaiva, ja muutama lääkäri oli sitä mieltä, ettei sitä voi leikata. Ystäväni suositteli eläinlääkäriasema Hau Mauta, jossa heidän iäkkäältä koiraltaan oli poistettu kasvain, vaikka toinen eläinlääkäri oli sanonut, ettei sitä voi poistaa, ja koira eli vielä monta vuotta.

        Hau Maussa koirastamme otettiin heti röntgenit ja verikokeet, ettei kasvain ole levinnyt. Koska ei ollut, se päätettiin poistaa. Leikkaus oli haastava, mutta lääkäri Heikki Putro on Suomessa alansa paras ja sai koko kasvaimen poistettua onnistuneesti. Tähän tietenkin liittyy uusiutumisen riski, mutta yhtä suuri todennäköisyys on, että kasvain pysyy poissa.

        Koira voi tosi hyvin, haava parani nopeasti ja kakka toimii normaalisti. Ehdottomasti suosittelen siis käymään tuolla! Tsemppiä teille!


    • Meillä poistettiin

      Ei voida poistaa?

      Meidän 10-vuotiaalta koiralta ainakin poistettiin onnistuneesti peräaukosta jo melkein kananmunan kokoinen adenooma. Nyt koira on jo 14-vuotias eikä ole ollut mitään patteja sen leikkauksen jälkeen. Yleensähän nämä adenoomat ovat hyvälaatuisia eikä suinkaan mitään syöpää.

    • rahatonounou

      Ihan mielenkiinnosta kysyn, että paljon noi leikkaukset maksaa ja onko teillä kellään vakuutuksia? Jos niin paljon oli omavastuu?
      Joskus tuntuu, että jos koiraa ei leikata kun sillä on syöpä, olet paha ihminen.
      Itse en leikkaisi koiraa, koska syöpä uusiutuu melko varmasti rahatilanne ei todellakaan sellaista sallisi ikinä.

      • Anonyymi

        Omalla koiralla sama tilanne, hinta ja hoitoennuste kiinnostaa, puhutaanko sadoista vai tuhansista euroista?, Turhaan ei ystävää viitsi kiusata, jos ennuste on huono. Omalla koiralla myös keuhkoissa ääniä eli mahdollisesti levinnyt kasvain.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omalla koiralla sama tilanne, hinta ja hoitoennuste kiinnostaa, puhutaanko sadoista vai tuhansista euroista?, Turhaan ei ystävää viitsi kiusata, jos ennuste on huono. Omalla koiralla myös keuhkoissa ääniä eli mahdollisesti levinnyt kasvain.

        Meillä tulossa koiralla kyseisten kasvainten poistoleikkaus peräpäästä ja samalla suositeltiin kastraatiota. Kustannusarvio n. 500€.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä tulossa koiralla kyseisten kasvainten poistoleikkaus peräpäästä ja samalla suositeltiin kastraatiota. Kustannusarvio n. 500€.

        Missä päin Suomea leikattiin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä päin Suomea leikattiin?

        Raisiossa


    • Anonyymi

      Meillä oli 10-vuotiaalla uroksella myös ja lisäksi ilmestyi ihan yks kaks fisteleitä, josta syystä päädyttiin lopettamaan heti puoli vuotta myöhemmin alkuperäisestä diagnoosista, kun alkoi vaivata selkeästi eli kakan teko muuttui vaikeaksi ja fistelit alkoivat erittämään niin märkää kuin ajottain vertakin, sillä välin oli jatkuvalla kipulääkekuurilla ja antibiooteilla yritettiin saada tulehdusta pois. Ilman fisteleitä olisi voinut leikata todennäköisesti, mutta perianaalifisteli vai mikä se oli sitten pahenti tilanteen nopeasti, kun ei voinut leikata tulehduksen takia ja siihen ei antibiootit auttaneet.

    • Anonyymi

      Hei, minulla on 15,5 v koira ja juuri samanlainen kasvain. Koirallani oli myös anaalirauhaset ja ne hoidettiin( tyhjennettiin ell.)
      Antibioottikuuri ja kipulääke. Minulle myös kerrottiin ettei voi leikata ja kun on ikää näin paljon….😪

    • Anonyymi

      Jämti-porokoira kastroimaton urosseropi.
      Kahdesti poistettu 3 vuoden välein leikkauksissa herneen kokoinen adenooma.
      Eka leikkauksen jälkeen laitettiin 2 vuotta vaikuttava kastraatio-implanttikapseli.
      7 vuotta vanhasta koirasta tuli vähän nössö ("ruuna").

      Toisen leikkauksen jälkeen taas implantti, vuoden vaikutusajalla.
      Jatkossa implantin vaikutuksen loppuminen näkyi koiran luonteen palautumisena ja alle vuoden ilmestyi se toinen adenooman alkunäppy, joka siis taas leikattiin.

      Kun sitten implantin uusinta vähä unohtui pitkäksi niin kerkesi ilmestyä se kolmas adenooman alku.
      Kokeiltiin implanttia ilman leikkaustai.
      Seuraus: pienen herneen kokoinen adenooman alku kuihtui parissa kk:ssa pois!

      Koira jatkaa elämäänsä ja on saanut niskaansa implantin juuri samalla tapaa kuin edellisellä kertaa! Adenooman alku kuihtui taas pois kastraatioimplantilla.

      Nyt koira on yli 15v ja pahin vaiva huonokuuloisuus, peruja varmaan hirvikiväärien paukkeista.

      Suosittelen alkavan adenoomakasvaimen kuihduttamiseksi uroskoirille "kastraatioimplanttia"!!
      Jos ei tehoa niin leikkauspoisto jos koira ei ole kovin vanha.

    • Anonyymi

      Itse antaisin koiran elää normaalisti loppuun asti... Koska tauti uusiutuu usein ja leviää... Nauttikoon loppuelämänsä, ilman pahoinvointia ja ruokahaluttomuutta.....

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5345
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3327
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1435
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe