Rottweiler pennun käytös

Sami300

Hei, kyselisisin Rotikoiden omistajilta/ rodun tuntevilta, hieman näkökulmaa seuraavaan.

Naapurissani asuu 7kk ikäinen Rotikka narttu, joka on hyvin kiltin oloinen, tekee kyllä kotona melko paljon tuhoja edelleen, mutta muuten melko rauhallinen yksilö.

Minua kuitenkin ihmetyttää ajoittain pennun käytös, tavatessaan vaikkapa nyt minun koiraani esim. koirapuistossa , koiran leikit ovat näin omin silmin katsottuna todella agressiivisia, repii toista koiraa korvista ja ihosta, vaanii aina jossain puskan takana, hyökkää toisen koiran päälle, kun siltä tuntuu ja pitää aivan kamalaa ääntä (vinkumista, murinaa), viimeksi kun nämä taas kohtasivat, vuosi koiraltani jonkin verran jopa verta naamasta, saatuaan pienen naarmun.

Mietinkin tässä, kuuluuko tuollainen repiminen, hyökkääväisyys ja ääntely normaalisti rotikkapennun luonteeseen, koska näin rotua tuntematta tuo näyttää jotenkin huolestuttavan agressiiviselta ?

26

4968

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Neljän Suora

      ..suhteellisen rajusti pienestä pitäen. Tosin, toki jos toinen koira alkaa näyttämään siltä että se pelkää, niin silloin asiaan pitää puuttua, sama toki toisin päin jos kyseessä olisi pahasti alakynnessä oleva rottweilerpentu. Tarkoittaa että jos peli menee liian hyperventiloivaksi niin rauhoittuminen (eli puistosta poistuminen ja kävelylle meno) olisi siinä vaiheessa ihan fiksua.

      Varmasti hyvin moni rotikanomistaja on puistoillessaan törmännyt siihen että muiden koirien omistajien taholta tuleva paine on ajanut komentamaan omaa koiraa, vaikka koirien välillä esim arvojärjestys olisi täysin selvä, ja rottweilerin örinä, mölinä, tai murina ei olisi periaatteessa mitenkään agressiivisessa mielessä "sanottua". Tämä siksi että rottweiler ääntelee monesti paljon leikkiessään toisen koiran kanssa, ja ääni kuulostaa rotua tuntemattoman ihmisen korvaan murinalta, tai agressiiviselta ääneltä.

      Huvittavaa oli edellisen narttuni kanssa että ihmiset reagoivat siihen huomattavasti vahvemmin, koska se örisi itseään nuoremmille koirille laittaessaan niitä ns ruotuun, kuin esim kaverin pk-rotuiseen narttuun joka oli hiljaa mutta niittasi muut sitten suoriltaan ihan kunnolla jos niikseen tuli, ja dominoi muutenkin muita erittäin vahvasti.

      Sinuna en puuttuisi tilanteeseen ennen kuin oikeasti oma koirasi näyttää siltä ettei sillä ole enää mukavaa, tai tilanne alkaa olemaan molempien puolelta räjähdysaltis. Oma vuosikas ei örise, tosin joskus haukkuu muita leikkimään, mutta muutaman kerran ollaan jouduttu puhaltamaan peli poikki toisen koiran omistajan kanssa kun leikki on mennyt niin rajuksi että jompikumpi on alkanut hiiltymään toden teolla.

      Juttele asiallisesti tämän rotikkanartunomistajan kanssa, ja sopikaa miten toimia kun/jos tilanne alkaa näyttämään siltä että kähinää olisi ilmassa. Ja opetelkaa lukemaan koirianne. Monesti ne osaavat ihan itse selvittää sen arvojärjestyksensä ihan ilman isompia kähinöitä.

    • rotua nähnyt

      ...tuollainen käytös rottweiler rotuisille koirille. Ne ovat luonnostaan aggressiivisia ja hakevat pomon paikkaa toisia alistamalla.

      • ei hyvää päivää

        Taas pissis avautumassa :)

        nähnyt kuin kuvissa rottweilerin ja leikkii täällä asiantuntijaa


    • Mutsis oli agre

      Just joo luonnostaan agressiivinen haloo

    • RWN

      Meillä on ainakin kahden rottweiler nartun leikit rajun näköisiä, nuorempi (alle 2v.) vaanii paljon ja siitä ns."hyökkäilee" sitten.

    • klj

      Meillä toinen rotikka pelkää tosi paljon rajuja koiria koirapuistossa. Leikkii mielummin silloin yksin kun sen rajun koiran kanssa.

    • Junttityttö

      Voisin kertoa omasta nartustani, että leikkii yhä aikuisenakin TODELLA nätisti ja hellästi jopa ihan pienimpien koirien kanssa. Välttää ja karttaa koirapuistossa aggressiivisia ja haukkuvia koiria, eikä ajaudu sellaisiin tilanteisiin että tulisi hampaille käyttöä. Hampaita näytteli vain silloin kun urokset kiipesivät selkään, ja se oli mielestäni ihan sallittua. Tällöin urosten omistajien piti toimia ja pitää koiransa hieman kauempana jotta rauhoittuivat. En ole kyllä muiltakaan rotikoilta huomannut kovinkaan aggressiivista käytöstä, ongelmia voi aiheuttaa lähinnä koko, eli pienemmät koirat kyllä sinkoilevat jos rotikka saa juoksuhepulin..

      • Basti45

        Ei tuollainen rotikan agressiivinen käytös kuulu mitenkään edes rodulle luonteenomaisena piirteenä. Minulla on tällä hetkellä kaksi rotikka-narttua joista toinen on n. 2,5 vuotta ja toinen n. 5,5 vuotta. Leikkivät mielellään muutaman JackRusselin ja kääpiö-Snautserin kanssa ihan sovussa lähes yhtä helposti kuin myös muutaman Newfoundlandin ja yhden Tanskan Dogin kanssa. Osaavat hyvin sovittaa omat otteensa vastapuolen koon mukaan ja ottavat pienemmän koiran hentoisuuden hyvin huomioon.
        Mielestäni JOS rotikka on agressiivinen ja käy päälle kuin "yleinen Syyttäjä" on omistajan syytä mennä peilin eteen ja kysy että jäikö koulutuksesta jotakin tekemättä. Rotikka on niin alykäs, että jos omistaja ei sille keksi järkevää puuhaa niin silloin se kehittää sen itse ja siinä voikin olla sitten tekeminen.

        Ei muuta kuin koulun penkille molemmat . . niin omistaja kuin myös koira.


      • rottistottis

        Minun narttuni aika samanlainen, kova ilmoittamaan heti arvonsa (ei hampailla ja voimalla) örisemällä kovaa, sitten voidaan leikkiä. Jos innostuu kovasti tai turhautuu saattaa haukkua, muuten moottorimainen pörrääminen kun juoksee. Ei ole koskaan purrut ketään eikä turhaan alista.


    • Tanja76

      Rotikat leikkivät rajusti varsinkin keskenään ja pitävät leikkiessään örinää ja purinaa. Itselläni on rotikka uros ja kun koirani oli pentu, niin kaverillani oli vanhempi rotikkanarttu. Kerran koirapuistossa narttu ajoi oman urokseni aitaa päin niin että aita helisi ja hetkeä myöhemmin oma urokseni "hyökkäsi" sivulta päin narttun luokse sellaisella vauhdilla, että narttu veti kuperkeikan ja poika lensi nartun yli. Missään vaiheessa leikki ei kuitenkaan mennyt ns yli vaan oli täysin normaalin rajoissa koirien näkökulmasta katsottuna. Omistajia hiukan kyllä hirvitti se meno..
      Muut koirat eivät välttämättä ymmärrä rotikoiden leikkiä. Rotikat, jotka leikkivät paljon muun rotuisten koirien kanssa oppivat leikkimään muiden kanssa nätimmin, mutta kahden rotikan leikki keskenään on rajun näköistä, mutta kuitenkin leikkiä.

      • rottistottis

        Totta! Mun 2 aikuista, oma narttu 8v ja hoidokki uros (siis 6kk hoidossa, nyt ollut 1kk) 7v lähtee kyllä juoksee mutta örinän alkaessa niin leikki loppuu ja koirat jatkaa kävelemistä. Ilmeisesti eivät ymmärrä toisiaan kun liian samanlaisia tai sitten molemmilla sen verran dominanssia etteivät lähde leikkimään sen takia. Mutta hyvin sujuu yhteiselo ja lenkit :)


    • amor-amor

      minun 10kk rotikka narttu leikkii tosi hellästi yorshire terrierin ja kääpiö pinserini kanssa... aluksi muutaman kerran vinkaisivat kun sattui, josta rotikkani oppi ettei pienet koirat kestä niin rajua menoa... joten hiljensi vauhtia.... voisitteko kertoa miten opetatte rotikoitanne tai näytätte ettei jotakin saa tehdä? kova: ei ! ja esim. sormella näpäytys kuonoon? onko väärin? vai joku muu keino... esim rotikkani on tuhonnut pari pikku mattoa ja kukkia maljakossa.... kiitos neuvosta jo etukäteen...

    • rusettirinta

      ^ Tuohon tuhoamiseen voi vain silloin puuttua, kun näet koiran juuri tekevän kiellettyä. Jos koira tuhoaa yksin olleessaan, ei se ymmärrä jälkeenpäin tullutta kieltoa. Joten siihen ei saisi puuttua mitenkään. Parempi, kun ei ole huomaavinaankaan. Tuhojäljetkin pitäisi antaa olla kauan lattialla. Ja sitten myöhemmin korjata pois, niin ettei koira näe, että otat sen "stressitavaroita" Mikäli saat raivarin tullessasi kotiin, kun näet koiran tuhoamiset, koira ei sitä ymmärrä ja alkaa stressaamaan kotiin tuloasi. Siis ei pysty rauhoittumaan ja odottamaan paluutasi yksin ollessa.

      Kukat paljakossa on ihan omaa syytäsi, ei pitäisi jättää nuoren koiran ulottuville sellaista, minkä koira voisi ottaa. Samoin kengät ym pitäisi olla pois koiran ulottuvilta. Pieni matto, jos ei ole arvokas saisi olla ikäänkuin tarkastelun kohde, kauanko koiran tuhoaminen kestää. Yleensä häviää itsestään ennen parin vuoden ikää.

    • Apua tarvitseva

      Hei, tarvitsisin kokeneempien apua tässä tilanteessa.. minulla on 12viikkoinen rotikan uros pentu. pentu saa useasti ihmeellisiä "raivo" kohtauksia jolloin puree todella aggressiivisesti ja murisee.. Olen kieltänyt, ollut huomioimatta ja yrittänyt purkaa sen energiaa pihalla mutta mikään ei auta.. Onko tämä aivan epänormaalia käytöstä? pentu myös nylkyttää minua ja vanhempia/isompia koiria. Selättämällä olen torunut jos minua nylkyttää mutta pentu ei suostu "alistumaan".. vaan jatkaa käytöstään..

      • Rotikkarockyboy

        Normaalia, täysin normaalia :) kun pentu hyökkää niin sen työntäminen pois vain yllyttää sitä. Kiellä pentua ja ota leuasta kiinni, jos ei auta niin kokeile antaa pennulle lelu jota se voi purra kätesi sijasta. Älä muutu epävarmaksi vaan muista että se on normaalia ja ole napakka (pomo) talossa :)


    • rusettirinta

      No en usko, että saa raivokohtauksia, pikemminkin villiyskohtauksia. Nuo riehumiset pitää lopettaa aika napakasti. Sisällä ei riehuta, piste. Kielto, jos ei auta, niin kiinni vaikka sohvan jalkaan. Ja kun on rauhoittunut, niin vapaaksi ja kehut.
      Nylkyttäminen ei pennun mielestä tarkoita, että se alistaa nylkytyksen kohdetta. Nylkytys on sukuviettiin perustuvaa ja siitä pentu pitää vaan ystävällisesti irrjoittaa. Jos selättämällä jotain torjut tai käytät sitä missään koulutuskikkana, niin koirasi voi alkaa taistella vastaan, jolloin taatusti häviät. Selätys oli alkujaan huono ohje koiran koulutukseen, mutta onneksi nykyään poistumassa.

    • rusettirinta

      Pitää vielä lisätä tuosta puremisesta ja murinasta. Siis 12viikkoiset kaikki pennut tekevät tuota naskalihampailla omistaan kiinni käymistä. Ihan normaalia. Voi verrata lapseen, joka pistää kaikki suuhunsa. Menee itsestään pois, kun hampaat ovat vaihtuneet.
      Kuitenkin, kun uros kyseessä, niin opettaisin sen jo nyt pois, ettei tulisi pennulle opittua tapaa, jos omistaja on liian lepsu. Joten, kun pentu ottaa kiinni, niin kädellä otat pennun alaleuasta kiinni ja puristat huulia yhteen ja samalla kielto EI. Toistoa, joka kerta kun yrittää. Jos tarpeeksi kovaa kokee epämiellyttäväksi, niin ei monta kertaa rarvitse toistaa. Ja sitten tärkeää, irroituksen jälkeen hyväilut ja kehut. Hyväilyt siis pään päältä ja samalla kokeili uusiiko pentu.

    • piiiip piiip teeeeee

      Pitäiskö pistää sinne rotikoiden puistoon , MEIDÄN tanskandogit noilla eväillä :) ?? Ihan tosi ?! Et se murina ja pörinä ja rajut leikit on ok pienestä pitäen ??? Hitsi !!! ihan tosi on ok ?? :))) ? Mun koira sopis varmaan sun koiran kanssa leikkii ?? Taikka teidän kaikkien,nou viis mitä siitä seuraa (vanhempanakii) :). laitatko sp osoitetta niin katsotaan miten ne tulee toimeen :) ?? Olis nimittäin tarve tollaseen koirapuistoilukekemaan :). "Koiranpentua ei saisi ikinä päästää tietämään, että se voi edes dominoida; jos haluat rauhallisen alistuvan koiran. Tottelevaisen koiran"

    • lyonleijona

      Meillä 5 kk uros leikkii ihan normaalisti toisten kanssa, vanhempia koiria pusuttelee kauheasti aina kun puistoon päästään. Kaverilla staffi pentu joka on noin 1,5 kk nuorempi meidän rotikkaa.
      Välillä nekin ärisee ja puhisee mutta sellasta se leikki on. Meidän poika ottaa staffia välillä hampain kiinni mutta kyllä se pikkunenkin roikkuu meidän pojan korvassa ja silti hännät heiluu ja samoista kupeista juodaan ja syödään nätisti vuorotellen ja siinä samassa pusutellaan. Kyllä sen huomaa jos leikki menee liian rajuksi jos tuntee koiran ja osaa lukea muitakin koiria. Koiran murinasta voi päätellä onko vaan leikkiä vai enteileekö se jotain pahaa.
      Meidän pentu kun oli n.4kk ja oltiin puistossa niin sinne tuli vähän isompi koira joka oli 1,5v ja se puski/töni meidän pentua ja alisti sitä aika rajusti ja meidän poika näytti siltä että alkaa jo pelottaa ja huomasin sen kyllä itsekin joten mentiin pienten puolelle. Toisen koiran omistaja ei sanonut koiralle mitään ja ainut asia jonka omistaja teki oli lyönti hanskalla koiraa naamaan elikkä tuskin tulee hallitsemaan koiraansa missään vaiheessa.

      Kerran oltiin kävelyllä ja vastaan tuli villakoira ja kysyin sitten omistajalta että saako tulla moikkaamaan ja sanoi että tottakai...nohhhh meidän pentu rupes siinä pusutteleen toista ja se koira alkoi kääntää päätä pois päin ja näyttää hampaita, seuraavaks se rupes nostaa tassua ja omistaja sanoo että vaan vähän komentaa..... Ja p***** marjat, se koira enteili pahaa ja omistaja oli vanha nainen joka ei tiedä koiransa käyttäytymisestä mitään.

      Kannattaa tutustua koiraan kunnolla niin sitä kautta opit ymmärtämään koiran eleitä esim. Korvat, asento ja ääntely, näiden avulla voit ymmärtää mitä koirasi aikoo. Ja seuraa myöskin toisten koirien eleitä/ käyttäytymistä.

    • rajutyttö

      Mun tyttö ny 5v mutta pentuna oli leikit sellasii et siihen kuului raju repiminen, ulvahtelut, vingahtelt aina hyökätessä. Se oli rajun näköistä ja kohdisti sen myös minuun joskus. Koira esim kotona vaani muo oven tai nurkan takana ja hyökkäs.Mutta nykyisin leikkii nätisti pikkukoirien kaa ja on todella kiltti. Ei onneksi muo vahtaa enää!!!

    • ajatelkaamihinkoirao

      Pakko kommentoida että rottweiler on alkujaan paimenkoira ja siitä johtuu monesti puistoissa ns. Dominointi. Tarkoitan sitä kun rottis jää väijymään ja pinkaisee yleensä juoksevien koirien eteen tai kylkeen kiinni näykkien ja muristen.. Itsellä kokemus uroksesta ja nartusta ja molemmilla oli samat jutut. Keskenään eivät leikkineet koska natu on pomo eikä alennu leikkimään pojan kanssa. Rottikset myös leikkivät, alistavat ja varoittavat matalalla murinalla. Moni pelästyy todella pahasti kun rottis koppaa pienen koiran sylyyn ja pitää kovan pörinän vaikka ei kertaakaan pure alistettavaa. Se taitaa vain olla ns. Rottis style ;) oma kokemus uroksen ja nartun eroista taas on että uroksen kanssa pärjää jos omistaja on jääräpää ja nartun kanssa jos on ovela mutta kummankaan kanssa ei alistamalla tai kivun aiheuttamisella pärjää pitkälle.

      • Multakorva

        Rottweiler edelleenkään ei ole paimenkoira vaan "karjakoira", jonka ensisijaisena tehtävänä on ollut vahtia ja suojella laumaa ei paimentaa sitä.

        -Paimentaminen tapahtuu lauman sivulta tai takaa, ei koskaan edestä murisemalla.
        Vai mitä luulet käyvän kun koira hyökkää juoksevan karjalauman, tai yksittäisen mullin eteen murisemaan...

        -Niin, se rottiksen leikkimurina on aivan toisen kuuloista kuin se varoittava murina ja se "alistus" murina ei kuulosta kummaltakaan edelliseltä... rottikset kun kommunikoivat hyvin paljon eri tavoin pörisemällä, monelle ihmiselle se on vain murinaa.


      • voi elämän kevät
        Multakorva kirjoitti:

        Rottweiler edelleenkään ei ole paimenkoira vaan "karjakoira", jonka ensisijaisena tehtävänä on ollut vahtia ja suojella laumaa ei paimentaa sitä.

        -Paimentaminen tapahtuu lauman sivulta tai takaa, ei koskaan edestä murisemalla.
        Vai mitä luulet käyvän kun koira hyökkää juoksevan karjalauman, tai yksittäisen mullin eteen murisemaan...

        -Niin, se rottiksen leikkimurina on aivan toisen kuuloista kuin se varoittava murina ja se "alistus" murina ei kuulosta kummaltakaan edelliseltä... rottikset kun kommunikoivat hyvin paljon eri tavoin pörisemällä, monelle ihmiselle se on vain murinaa.

        juuri näin.

        pakko lisätä juttu tuosta lauman suojelimisesta.

        Onko monikaan kulkenut omarottweileri vapaana noin 15 ihmisen kanssa metsässä , itselläni tuli tälläinen tilaisuus viime kesänä,

        Kuljimme metsässä jonossa jolloin koirani alkoi juosta ensimmäisen ja viimeisen ihmisen välillä , pysähtyen välillä keskellä ,Ei siis haukkunut , töninyt tai päästänyt äännähdystäkään muutama kaveri jäi hiukan jälkeen jolloin koirani jäi hiukan odottamaan heitä-

        Oli hienon näköistä katseltavaa , koirani siis valvoi että "laumalla" oli kaikki ok , ei niinkään paimentanut ,


    • 4 x rw, 3 x belgi

      Meillä ollut neljä rottweileria; kolme ensimmäistä suht keskiverto rottiksia; suht rajut leikit, örinää ja mörinää. Kukaan noista ensimmäisistä ei ollut mikään tappelija -tyyppi. Viimeisin narttu oli tosi raju leikeissään, erittäin dominoiva ja aikuisiällä olisi myös herkästi ollut tappelemassa vieraiden dominoivien narttujen kanssa, jos sitä ei olisi pitänyt hyvin hallinnassa ja käskyn alla tarvittaessa.

      Rottikset on jo pentuna äänekkäitä ja "painijan" oloisia. ;)
      Meille tuli sitten rottisten jälkeen belgeljä ja voi sitä ihmetystä, kun ollessamme katsomassa groenendael -pentuja ne leikkivätkin ihan hiljaa! Kuului vain ihan hiljaista tuhinaa, jos joku retuutti toista vähän kovemmin. Niiden leikki oli myös enemmin juoksemista ja liikkumista, kuin mitä rottisten oli fyysistä painimista.
      Belgien kasvattaja katsoi meitä vähän kummissaan, kun tätä ihmettelimme,
      mutta rottis -harrastajat olisivat varmasti olleet samaa mieltä! ;)

    • Minä vain

      Meillä kohta 8kk ikäinen uros Rottweiler,leikkii 8 viikkoisen kultaisen noutajan pennun kanssa ja pitää sellaista "örinää/mörinää"pelästyin kun ekoja kertoja kuulin sitä vaan nyt olen jo tottunut.

    • Miun oma mussukka

      Mulla rottistyttö 5v4kk.Oli kanssa pentuna hyvin raju.Se sai hepulin aina kun kielsin sitä.Yritin käyttää eri kielto sanoja:hyi,ei,heristin sormea josta raivostui silmittömästi.Ja joka ikinen kerta kun jouduin kieltämään, se kosti sen hyökkäilemällä.Repi sukatkin mun jaloista,iski hampaat varpaisiin.Ja kun puhuin kännykkään suuttui niin että teki kaikkensa että sai mut lopettamaan puhelun.Aivan kuin olisi mustasukkainen.Ulkoilut meni hienosti.Oppi vapaana oleen metsässä, aina seurasi ja niin vieläkin.Kotiin kun päästiin ni helvetti oli irti.Tiesin jo etukäteen vaikka oltiin kuin kauan oltu ulkona, kun sisälle mennään ni se raivoominen alkaa.Jopa tiskatessani se oli varpaissa kii.Tätä jatkui vuoden.Sitten alkoi rauhoittumaan.Nyt on luonne tullut ihanaksi.Ei tee tuhoja onneksi, osaa suojella ja todella näyttää mulle kuinka paljon välittää.Mustasukkainen on niin että en saa muita koirii silittää.Tulee seisoon väliin ja ajaa toisen koiran pois.Haukkuu ikkunassa kun jokin ääni kuuluu.Seisoo ja vahtii ja odottaa jotain haukuttavaa. Jos vieras koira tulee vastaan se pysähtyy paikoilleen ja katsoo.Jos toisella pikkuisen heiluu häntä, ollaan kavereita.Jos toinen päästää pienenkin haukahduksen ollaan vihollisii koko loppuiän.Kotona on sylivauva,nukkuu vieressä ja kaipaa hellyyttä jota myös mulle antaa.Vaikeeta oli pentuaika ja monet sanoi että olet vääränlaisen koiran ottanut,anna pois.Minäpä päätin että katsotaan nyt jonkun aikaa,en ole luonteeltani luovuttaja.Meillä on nykyisin hauskaa ja ainut ongelma on sen pieni ylipaino.No minun syytä se on mutta pikkuhiljaa jos sais kiloja muutaman laihdutettuun ni ois hyvä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1346
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe