Tietokone vai DVD-tallennin

videonkaappausta.

Olen tässä miettinyt erillisen dvd-tallentimen rinnalle kasata kiintolevy-DVD-tallentimen joka kaappaa videota videonkaappauskortilla tai -usbpalikalla, sitä voisi editoida kiintolevyllä ja lopuksi polttaa dvd:lle (tulee kai parempaa jälkeä kuin erillisellä dvd-tallentimella). Tulee meinaan tarpeeseen sitten kun siirtävät lähivuosina noi kaikki tavalliset kanavat HD-kanaviksi eikä boksista enää saa siirrettyä ohjelmia tietokoneelle editointia ja dvd-polttoa varten (HD-bokseissa on korttilinkityksellä ja salatulla tallennuksella estetty...muka piratismin takia) niinkuin nyt voi vielä tehdä tavallisesta tallentavasta digiboksista.

Kysymyksiä:
1. Olisiko ulkoinen videokaappari USB vai sisäinen PCI-kaappari parempi, laadun ym. suhteen? Väittävät että USB on sikäli parempi ettei nappaa häiriötä koneen sisältä, mutta entäs käytännössä ja miten laatu ja koneen tehovaatimukset? Tiedän että ainakin sisäiset kortit vaatii vähemmän tehoa mutta kuinka paljon eroja on?
Happauge Impact VCB, olis yks PCI-vaihtoehto, sitten USB-vaihtoehtoja olisi mm. TerraTec Grabster AV 150MX, Belkin USB 2.0 DVD Creator, TerraTec Grabby, EasyCap USB 2.0 ja Reddo.
Noita kohtuuhintaisia PCI-kortteja on nykyään aika vähän, kalliimmassa hintaluokassa lähinnä ammattilaisille sit löytyy enemmän.

Niin ja Firewirea ei sitten kannata ehdottaa, en ala sijoittaa Firewire-kortin päälle laitteita jotka digitoi videota Firewire-liitäntään, ovat aika kalliita. Eli valinta on tehtävä joko sisäisen kortin tai usb-palikan välillä. En ole Kroisos.

2. Paljonko mahtaisi kaapattua hyvälaatuista videota M-jpeg muodossa ja AVI tms. säilöön pakattuna viedä tilaa kiintolevyllä per tunti? M-Jpegia meinaan siksi koska sitä on helpompi editoida, sisältää jokaisen ruudun mikä on kaapattu eikä ole lajiteltu erilaisiin I, P jne. frameihin joiden kanssa editointi on vaikeampaa, lisäksi M-jpeg kuva on suht laadukasta vaikka onkin kertaalleen pakattu (M-JPEG on käytännössä Avi- tai muuhun säilöön pakattu sarja JPEG-kuvia). Yks vaihtoehto tietysti M-JPEGille olis Huffyuv pakkaus..

Koneita on useita, mm. 2.4 GHz P4, mutta on myös uudempiakin joissa on tuplaytimisiä prossuja. Pääkäyttiksenä mulla on Ubuntu. Editointia voisi hoitaa Avidemux, vaikka se ei varsinainen editori olekaan (mm. useammat leikkauskohdat ei vielä onnistu, ainoastaan A ja B pisteen, eli yhden leikkauskohdan voi määritellä mutta kikkailemalla senkin voi kiertää).

1

556

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ttppii

      Ei se DVD-tallentimen laatu huonoa ole, en oikein usko että ihan helpolla erottaa tietokoneeseen liitettävästi digitoijasta, halvemmat varmaan jopa huonompia. (Mahtaako niihin yleensä edes saada rgb-signaalia sisään?)

      Kiintolevyllinen tallentava dvd, liitäntä rgb:llä, ja tallennuslaatu riittävän löysä, niin jälki on oikein hyvää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1683
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1320
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1108
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      895
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe