Toista koiraa ottamassa, mikä rotu?

juksutin

Elikkäs olen opiskelija tyttö ja asun vielä kotona. Haluaisin ottaa toisen koiran perheeseemme, jonka voisin ottaa uuteen kotiin, kun muutan (todnäk. kerrostaloon). Olen miettinyt mm. englannin bulldoggia, mutta niitä ei hirveästi ole saatavilla (en ainakaan ole pahemmin törmännyt ilmoituksiin). ROTUEHDOTUKSIA? tärkeintä olisi, että koira tulisi sosiaalinen, mahdollisimman pieni (ei kuitenkaan chihuahuaa etc.), suht hiljainen, rauhallinen sohvakamu, eikä liian aktiivinen! koska en ole itsekkään mikään urheiluhullu. Tykkään kyllä käydä kävelylenkeillä ja ulkoilla, mutta en harrasta koirani kanssa agilitya tai muuta vastaavaa. En oikein ole näyttelyihmisiä, enkä halua päteä koirallani, joten mielellään ihan kotikoiran otan.. Turkki saisi olla helppohoitoinen, vaikka ei sekään niin tarkkaa ole. Pääasia on, että koira olisi persoonallinen ja rento, lapsirakas hömppä, joka ei stressaannu helposti.

6

252

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • milliska

      En paljon englannin bulldogeista tiedä, mutta olen itsekkin hyvin kiinnostunut kyseisestä rodusta. olen kuullut pelkästään hyvää bulleista. Ystävälläni on bulli kotonaan ja hän asuu kerrostalossa. Koira on kuulemma hiljainen, rauhallinen ja todella kiltti, eikä vaadi mitään maratoonin mittaisia kävelylenkkejä, mutta jos löytää leikkikaverin, se on hyvinkin leikkisä ja energinen. Muuten se on laiska sohvaperuna joka nauttii nukkumisesta.
      Onnea koiran hankintaan!

    • mjyhjmnuyhjt

      Sinun pitää ystävä hyvä miettiä ekan koirasi kantilta tämä asia. Millainen kaveri sille sopii? Eli kerro siitä eka koirasta ensin? Vai jätätkö sen oman onnensa nojaan ja uusi tilalle? Kukaan ei siinä tapauksessa myy sinulle.

      • Tiibetinspanieli on ihana rotu.
        Koira on pieni, turkki helppohoitoinen, ei vaadi pitkiä lenkkejä ja tulee kainaloosi sohvalle sekä viereesi sänkyyn.
        Ja sen katse on niin viisas- sillä on ihanat isot silmät.
        Minulla on yksi ja toista samanlaista olen juuri ottamassa.
        Elää pitkän elämän.
        Toinen tipsuni eli 16-vuotiaaksi ja kuoli vähän yli vuosi sitten.


      • juksutin

        se on todella sosiaalinen karvapallero. 2 vuotias. tykkää kaikista ihmisistä ja koirista. leikkii muiden koirien kanssa aina kun on tilaisuus, eikä arastele ketään, paitsi ihan pieniä koiria se hieman pelkää kylläkin.. isoksi osaksi koiran takia ottaisinkin toisen koiran. ettei tarvitse raukan olla yksin kun käymme koulussa/töissä jnejne.
        Koiralle sopisi siis peloton leikkikamu, ei liian pieni tai suuri. ja mielellään pentu, että voi totuttaa helposti koiraamme.


      • yrgbdxbtrh
        juksutin kirjoitti:

        se on todella sosiaalinen karvapallero. 2 vuotias. tykkää kaikista ihmisistä ja koirista. leikkii muiden koirien kanssa aina kun on tilaisuus, eikä arastele ketään, paitsi ihan pieniä koiria se hieman pelkää kylläkin.. isoksi osaksi koiran takia ottaisinkin toisen koiran. ettei tarvitse raukan olla yksin kun käymme koulussa/töissä jnejne.
        Koiralle sopisi siis peloton leikkikamu, ei liian pieni tai suuri. ja mielellään pentu, että voi totuttaa helposti koiraamme.

        vcfreklvrel


    • Bostoninterrieri

      Bostoninterrieri. Bostoninterrieri ei ole nimestään huolimatta terrieri, vaan se on sukua bulldogeille ja mastiffeille. Bostoni on seurallinen ja ystävällinen seurakoira. Se on hyvin lapsirakas rotu. Bostoni on hiljainen rotu, se haukkuu hyvin harvoin.

      Kotimaassaan Yhdysvalloissa bostoninterrieriä kutsutaan usein leikkisästi "amerikkalaiseksi herrasmieheksi" johtuen bostonin ystävällisestä luonteesta ja värityksestä, joka tuo mieleen miesten tumman puvun valkoisine paitoineen.

      Bostoninterrieri ei vaadi välttämättä pitkiä lenkkejä, mutta jaksaa kuitenkin liikkua paljon.

      Ohut ja lyhyt turkki ei suojaa bostonia Suomen talvessa, joten koiralle puetaan kelin mukaan päälle mantteli, haalari tai villapaita, eikä kovilla pakkasilla lenkkeillä kovin pitkälle. Monelle bostonin omistajalle ompelemisesta ja neulomisesta on tullut koiran myötä uusi harrastus, sillä hyvin istuvia valmisvaatteita voi olla vaikea löytää.

      Bostoninterrierillä ei ole metsästysviettiä, joten se ei karkaa vaan pysyy omistajansa läheisyydessä. Metsästysvietin puutteen vuoksi se tulee myös hyvin toimeen muiden eläinten kanssa.

      Turkki on helppohoitoinen. Se harjataan ja pyyhitään kostealla liinalla tarvittaessa. Turkista ei irtoa karvaa.

      Bostoninterrierin hienolaatuinen karva on lyhyttä ja kiiltävää. Väriltään se on joko brindle, seal (musta, jossa on punainen vivahde) tai musta. Yleisin väri on brindle. Kaikissa väreissä tulee olla valkoiset symmetriset merkit.

      Suomeen ensimmäinen bostoni saapui vuonna 1955, mutta rotu oli pitkään melko harvinainen, ja on yleistynyt Suomessa vasta viime vuosina. Yhdysvalloissa bostoninterrieri on suosittu rotu, onhan se Yhdysvaltojen kansalliskoira.

      Bostoninterrieri on melko terve ja pitkäikäinen rotu. Rodulla esiintyy allergioita, silmäsairauksia ja polvilumpion sijoiltaanmenoa. Bostoninterrierin pentu maksaa noin 1500-2500 euroa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      242
      2174
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      155
      1416
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1290
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1045
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1019
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      940
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      835
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      659
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      650
    Aihe