kausi-influenssa rokote

ölkjhuytfrdes

Parin päivän päästä 1-vee neuvola. Mitä mieltä ootte, kantsiiko ottaa kausi-influenssa rokote? Tuleeko oireita rokotteesta, mitä?

30

2494

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • piikillevaan

      Rokote on tutkittu ja turvallinen. Ainakin asiantuntijoiden mielestä, vaikkakin kaikennäköiset hörhöt väittää tietävänsä paremmin. Rokote sisältää suojan myös sikainfluenssaa vastaan. Toistaiseksi tutkimukset ovat puhuneet sen puolesta, että narkolepsialla ei ole yhteyttä sikainfluenssarokotteen kanssa. Ja tuossakin oletetussa yhteydessä on ollut kyse apuaineesta, jota ei kausi-influenssarokotteessa ole. Joten jos se puoli mietityttää, niin voit olla turvallisin mielin. Jostain juuri luin, että alle 3-vuotiaista 20% sairastaa kausi-influenssan. Tämä on siis paljon yleisempää kuin aikuisilla. Influenssa on vakavasti otettava sairaus riskiryhmille, joihin mm. alle 3-vuotiaat kuuluvat.

    • ei ei ei

      Ei ei ei mitään ylimäärästä ainakaan meidän lapsien kehoon.

    • Metset

      Me ei ainakaan oteta meidän 6kk vauvalle. Jostakin luin, että kun lapsen immuniteettiä koko ajan häiritään, se ei ole hyväksi ja aiheuttaa mm. tavallisia flunssia enemmän. Rokotusohjelmassa on muutenkin niin paljon rokotteita...

    • meillä ei koskaan pi

      tuli telkusta ohjelma, jossa yks mies kertoi, että allergiat ovat yleistyneet niin valtavasti suomessa, kun joka tautiin piikitetään!!

      Kohta aletaan jopa aivastusta vastaan piikittämään, tai jos lapsi kaatuu ettei tule mustelmia!

      Kun lapsi ei saa sairastaa tautia, ei hän saa mitään vastustuskykyäkään, joten kaikki mahdolliset taudit kyllä iskee.

      Kun itse olin lapsi, sairastin kaikki mahdolliset lastentaudit, ja mitään allergioita ei ole tullut.

      Nykyisin kaikki on allergisia jollekin kun suojellaan liikkaa.

      Itse en ole suostunut yhdenkään lapsetn piikittämiseeen ikinä, ja kellään ei ole allergiaa.

    • s.t

      En ota lapsille näitä turhia piikkejä. Nää vanhat saa piisata.

    • .

      ""Valtakunnan virallinen uutistoimisto YLE antaa tilaa kansalaisten pelottelulle. THL manaa 1000 kuollutta, jos heitä ei totella ja oteta rokotuksia. Uudet kasvot pelottelivat kansalaisia pääjohtajan sijaan. Kuin aidon totalitarismin periaatteiden mukaan kuvaan oli saatu kunnon viranomaisiin uskovia kansalaisia: ”Pirkko Pirteä” ja ”Pekka Ponteva” julistamaan rokotuksen ilosanomaa. Yhtään kriittistä ääntä ei ollut tietysti otettu mukaan. Tätä sitten kutsutaan journalismiksi.


      Muutama fakta kausirokotuksista. Rokotukset on todettu tehottomiksi terveellä väestöllä. Laajempi analyysi osoittaa, ettei rokotus estä mitään komplikaatioita, joten tämän tiedon mukaan THL valehtelee.


      Muutama vuosi sitten BMJ:ssä julkaistussa artikkelissa todettiin, että flunssalla pelottelu on vain myyntikikka, eikä pelottelu perustu tosiasioihin.



      Tiedetään myös ennestään, että ikääntyneillä ja sairailla rokotus ei toimi huonon immuunivasteen takia. Eli 1000 kuolleen sijaan saadaan epälukuisa määrä nukkuvia ihmisiä, ja ties mitä muuta.



      Tutkimukset osoittavat myös, ettei rokotus vähennä vanhusten keuhkokuumekuolemia.""



      http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=288

    • jty6u5

      Minun oma kokemukseni ko. rokotteesta on se, että olen kerran eläissäni sen ottanut enkä sitä ennen enkä koskaan sen jälkeen ole niin sairasta vuotta nähnyt flunssan saralla. Siispä en ota sitä itse enkä anna lapsillenikaan. Tähän saakka on ihan normaalia flunssaa hyvin vähäisessä määrin sairastettu, koputan puuta ja toivon että vastaisuudessakin.

    • ei oteta ei

      Ei olla ottamassa. Yksi asia vaan mikä hämmästytti oli se kun tästä sanoin nauvolassa niin täti sanoi että se kyllä kuuluu ihan perusrokotteisiin. Miksi mä sitten olen eri mieltä....

    • Kyllä rokotamme

      Väliin toisenlainenkin mielipide: meillä rokotetaan koko perhe (minut, mies, vauva ja isoveli 4 v.).

      Oikea influenssa on erittäin, erittäin kurja tauti ja isoveli kantaisi sen muuten erittäin todennäköisesti kotiin päiväkodista. Rokote vähentää tartuntariskiä ja mahdollisen taudin ankaruutta merkittävästi.

    • ................

      Milloin tuota rokotetta tarjotaan ja minkä ikäisille? Meillä oli tällä viikolla neuvola vauvalla eikä siitä mainittu mitään.

      • helluntainen

        En osaa sanoa, meillä vauva vuoden ja hänelle tätä oltaisiin tarjoamassa. Itse kuulun riskiryhmään, mutten ole yhtään rokotetta ottanut ja olen joka influenssalta selvinnyt.


    • .

      Ennen sikainfluenssaa ei tavalline ihminen edes saanut mitään rokotetta.

      Mutta nyt se on bisnes.

      Onneksi se on todettu vaaralliseksi se rokote, jotta ei íhmiset sitä ottais tulevaisuudessakaan.

      Seuratkaa uutisia.

    • emme uskalla

      No ei pidä ottaa, ellei halua narkolepisian pelkoa vauvalle!
      Meillä ei koskaan ole otettu yhtään mitään rokotetta, onneksi, ja lapset ovat kaikki yyli 25 v...joten terveitä ovat olleet kun ei ole vieraita aineta kehossa.

      Luink erran erään artikkelin jossa joku lääkefirman ihminen sanoi ettei hän uskaltaisi ottaa näitä kun tietää mitä ne sisältää.

      Me ihmisetolemme vain koekaniineja, katsotaan aina kuka sairastuu ja mihin sairastuu.
      Korvauksista saat sitten tapella jos saat lainkaan.
      Ihmishengillä ei ole merkitystä.

      Näin sen itse koen, en tiedä miten uut sitten, mutta meillä ei oteta eikä luoteta eikä olla koekaniineja.

    • ei turhia piikkejä

      Influenssarokote vähentää vastustuskykyä.

      Vastustuskykyä voi luonnollisesti vahvistaa syömällä kunnon ruokaa.

      Lisäksi C-vitamiinia ja D-vitamiinia tarvii purkista.

      D-vitamiinin puute on maailman yleisin ravitsemuksellinen puutos.

      Raudan puute aiheuttaa anemiaa, josta kärsii noin 30% maailman väestöstä.

      C-vitamiinin virallinen suositus/saanti estää keripukin.

      C-vitamiinia 500-1000mg / vrk
      D-vitamiinia 100µg / vrk

      Tärkeä D-vitamiini, Lääkäri Antti Heikkilä
      http://www.katsomo.fi/?progId=140659

      Miksi pillereitä kannattaa syödä pimeällä eli kaikki mitä sinun pitää tietää D-vitamiinista
      http://honkanen.wordpress.com/2012/10/04/d-vitamiini-ihmelaaketta-purkista/

      D-vitamiinilisän käyttö on perusteltua
      http://hevoskuuri.fi/terveys-ja-ravinto/444-d-vitamiinilisaen-kaeyttoe-on-perusteltua

    • ei koskaan piikkejä

      Mitä enempi rokottaa kaikkia tauteja vastaan sitä enmpi on sairauksia ja sairastuu, koska oma vstustuskyky heikenee.

      Ennen ei ollut näin paljon allergioitakaan kun ei heti piikitetty kun uusi tauti iskee. Luonto parantaa sen minkä aiheuttaakin.

      Meillä ei ole lapsia ikinä rokotettu, ja ovat nyt aikuisia joilla omia lapsia. Tosi terveitä olleet, mitä nyt normiflunssat olleet, mutta ei ole puhjennu mitään tauteja.

      Kiitos siitä että on oma vastustuskyky, eikä keninotekoisesti terve kehoon piikitetyillä myrkyillä.

    • eiiii
    • ei ja ei
    • ei ja ei

      Rokote saattaa aiheuttaa pysyvää vastustuskyvyn heikentymistä. Ainakin sikainfluennsarokote tätä aiheutti.


      Tutkimus: Influenssarokotteen saaneilla 5,5-kertainen määrä hengitystieinfektioita (Health Impact News)

      Health Impact News: Hong Kongissa tehty tutkimus vertasi influenssarokotteen vaikutuksia, influenssarokotteen saaneilla oli 5,5-kertainen määrä hengitystieinfektioita verrattuna niihin, jotka eivät saaneet influenssarokotetta.

      Health Impact Newsin mukaan tutkimus on erityisen merkittävä, koska kyseessä oli aito kaksoissokkotutkimus - rokotettujen ryhmä sai Suomessakin jälleen tällä kaudella käytettävää Sanofi Pasteurin Vaxigrip -rokotetta ja vertailuryhmä sai suolaliuosta.

      Influenssan esiintymisessä ei rokotettujen ja vertailuryhmän välillä ollut tutkijoiden mukaan tilastollisesti merkitsevää eroa, eli rokotteesta ei ollut tutkimusnäytön perusteella hyötyä hengitystieinfektioiden lisääntymisen muodossa havaittujen haittojen vastapainoksi.
      http://healthimpactnews.com/2013/study-flu-vaccine-causes-5-5-times-more-respiratory-infections-a-true-vaccinated-vs-unvaccinated-study/



      Hyvästit flunssalle
      http://www.raikasweb.com/hyvastit-flunssalle


      Ruotsalaisprofessori: Viranomaiset tiesivät Pandemrixin vaaroista, mutta eivät kuunnelleet
      http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194856022696/artikkeli/ruotsalaisprofessori viranomaiset tiesivat pandemrixin vaaroista mutta eivat kuunnelleet.html


      Eli, työnantajienkin pettymykseksi rokotus ei vähentänyt sairaslomapäiviä, eikä myös sairaalahoitoja. On myös osoittautunut, ettei rokotuksista ole mitään hyötyä alle 2-vuotiaille lapsille. Hoitohenkilökunnan rokotukset eivät myöskään ole perusteltuja. On erikoista, että kausiflunssarokotteen on todettu altistavan H1N1 -influenssalle.
      http://www.anttiheikkila.com/blogi/flunssarokotus-hypea-jalleen/


      Tutkimus osoittaa, että influenssarokotteet eivät vähennä influenssasta johtuvia sairaalahoitoja:

      "Influenza vaccination did not reduce the risk of subsequent hospital admission among patients with vaccine failure. These findings do not support the hypothesis that vaccination mitigates influenza illness severity."
      http://therefusers.com/refusers-newsroom/no-decrease-in-flu-hospitalization-from-flu-shots-vaccine-journal/#.Upu2xuYsBmk

    • Elli857

      Otin 10kk ikäiselle pojalleni. Influenssavirustaudin vakaviin harvinaisiin komplikaatioihin kuuluu mm. aivotulehdus. Ja tauti itsessään on tarpeeksi rankka ja siten riittävä peruste. Miksi ei ottaa, koska turvallisuus on kymmenien vuosien ja miljoonien rokoteannosten myötä osoitettu. Sika-influenssarokoteella ei ole tekemistä tavallisten kausi-influessarokotteiden kanssa. Ja tehosta: Googlettamalla jokainen löytää juuri haluamansa tutkimustulokset osoittavan artikkelin. Myös tehon puolesta on runsaasti näyttöä.

    • tätämieltä

      influenssarokote ei kuitenkaan suojaa tavallisilta flunssalta ja nuhalta/nuhakuumeelta, ja riskinä on jopa influenssan puhkeaminen rokotteesta, mikäli vastuskyky on heikko. influenssan tarttumistodennäköisyys on aika pieni, jopa oman perheen sisällä. kyllä tavallinen flunssakin voi olla vaarallinen pienille lapsille ja vanhuksille, ja senkin jälkitauteina on keuhkoputkentulehdusta, korvatulehduksia, sydänlihastulehduksia jne...
      jokaisen oma asia on, haluaako, että lapsi rokotetaan, riskinä on aina oman vastuskyvyn heikkeneminen.

    • Nono

      Myös Magneettimedian mukaan influenssarokote tappaa, älkää siis ottako sitä!

      • ougvkjg

        Magneettimediahan nyt on täysin huuhaa lehtiä.... Tuomittu oikeudessakin jutuistaan.


    • otettiin_meilläkin

      Otin tänä vuonna influenssarokotteen itselleni ja 6 kk pojalle. 4v esikoista ja isäntää ei rokotettu. Tämä sen vuoksi, että poika ikänsä puolesta ja minä työni puolesta kuulumme riskiryhmään. Teen keikkaa päivystyspoliklinikalla ja saatan kuskata ties mitä pöpöjä kotiin. Riskiryhmään kuulumaton kestääkin taudin yleensä varsin hyvin.

      Tänä vuonna rokote oli varsin tehokkaaksi arvioitu, ja käyttökokemusta rokotteesta on jo vuosikymmenien ajalta. Mitään haittoja rokotteesta ei pojalle tullut, vaikka yleensä rokotuksesta on noussut kuume. Ymmärrän kyllä maallikkovanhempia jotka ei anna lapsiaan rokottaa, ei nämä viime aikojen kokemukset mitään luottamusta herättäviä ole olleet.

    • THL:n bisnes

      Mitään ei ole opittu menneisyydestä! Media luo jälleen hysteriaa täysin perusteettomasti. Jos meillä on H1N1-epidemia, niin miksi sitten ei Virossa tai Ruotsissa? Otsikoita revitään muutamasta kuolleesta ikään kuin sama kohtalo koskisi kaikkia. On aina tiedetty, että joka flunssakauden aikana kuolee terveitä ja sekä nuoria että vanhoja. Näistä ei ole vain puhuttu. Ihmisiä kuolee aina tavanomaisiin ja vaarattomiin infektioihin, olivat he rokotettuja tai sitten ei. Näiden kuolemien todelliset syyt jäävät auki, vaikka diagnoosiksi merkittäisiin tuo infektio. Miksi siis nykyinen möykkä?

      Tavallaan olen odottanut jotakin tämän tapaista profiilinnostoa THL:n uuden pääjohtajan taholta. THL:n edellinen pääjohtaja oli margariiniteollisuuden mies ja nykyinen Juhani Eskola tuli THL:n virkaan suoraan rokotetehtaan johtopallilta. Voiko siis puhua objektiivisesta ja tasapuolisesta näkökannasta? Kun THL:sta tuli todellinen kuuma peruna Pekka Puskan egotripin jälkeen, niin poliitikot eivät uskaltaneet tehdä mitään todellisia ratkaisuja tämänkään asian - niin kuin eivät ole tehneet minkään muunkaan asian suhteen, vaan valitsivat Eskolan miettimättä tämän todellisia agendoja.

      Ihmisten muisti on valitettavan lyhyt, mutta monelle on jäänyt mieleen Puskan ja Eskolan yhteisesiintyminen mediassa kuin suuressa katastrofidraamassa. Kriittisesti rokotuksiin suhtautuneita uhattiin jopa vankilalla. Kun sitten ongelmia ilmaantui, hävisi Eskola kuin maan nielemänä, ja vastuun sai ottaa nainen, Terhi Kilpi. Aivan kuten tavallisessa elämässä usein tapahtuu.

      Missä Eskola on nyt? Hän on oppinut Puskalta jotain ja tyytyy vetämään lankoja etäältä. Muutama kysymys: Eskola voisi nousta kameroiden eteen ja selittää, mikä on todellinen tilanne verrattuna edelliseen vuoteen? Jos kausi-influenssa tappaa terveitä ihmisiä, kuolee flunssaan olivat he rokotettuja tai ei. Toinen fakta: Tiedetään hyvin, ettei rokotus auta enää, sillä virus tai virukset ovat levinneet koko väestöön. Julkisesti ei ole selitetty, onko kysymys pelkästään H1N1-viruksesta vai jostakin muusta? Ei myöskään ole sanottu, mitä rokotetta tai rokotteita halutaan jakaa? Miksi pääjohtaja ei halua kertoa julkisesti, mistä todellisuudesta on kysymys. On luotu hysteria ilman, että kerrottaisiin, mistä todellisuudessa on kysymys. Vai onko pääjohtaja itsekin pihalla?

      http://www.anttiheikkila.com/blogi/flunssa-hysteria/

    • myrkkypiikkiä

      Mailman sivu on kuollut Suomessa vuosittain 1000-2000 huonokuntoista influenssaan ja tavalliseen flunssaan. Tämä uusi rokotevouhotus on pelkkää THL:n bisnestä. Bisnes se on joka kannattaa, ja juurikin lääkebisnes. Voittoa tahkotaan vuodesta toiseen, haitat ei haittaa. Pelottelutyylillä täällä Suomessa on aina saatu löysä kansa taipumaan millon mihinkin vouhotukseen, kuten esim margariinin massiiviseen käyttöön.



      Influennsarokote aiheuttaa pysyvää vastustuskyvyn heikentymistä. Sikainfluenssarokote jo tätä aiheutti ja nyt niillä henkilöillä on jatkuva ylähengitystieinfektio.


      D-vitamiini vahvistaa ihmisen vastustuskykyä tulehdustauteja vastaan. D-vitamiinia tarvitaan, jotta elimistö tuottaisi mikrobeja tuhoavia peptidejä. Nämä peptidit tuhoavat elimistöön tunkeutuneita taudinaiheuttajia, sieniä, bakteereita ja viruksia. Niitä syntyy valkosoluissa ja hengitysteiden pinnalla, ja ne muodostavat limakalvoille suojamuurin esimerkiksi influenssaviruksia vastaan.
      http://www.iltalehti.fi/terveys/2014012417972340_tr.shtml


      Tutkimus: Influenssarokotteen saaneilla 5,5-kertainen määrä hengitystieinfektioita (Health Impact News)

      Health Impact News: Hong Kongissa tehty tutkimus vertasi influenssarokotteen vaikutuksia, influenssarokotteen saaneilla oli 5,5-kertainen määrä hengitystieinfektioita verrattuna niihin, jotka eivät saaneet influenssarokotetta.

      Health Impact Newsin mukaan tutkimus on erityisen merkittävä, koska kyseessä oli aito kaksoissokkotutkimus - rokotettujen ryhmä sai Suomessakin jälleen tällä kaudella käytettävää Sanofi Pasteurin Vaxigrip -rokotetta ja vertailuryhmä sai suolaliuosta.

      Influenssan esiintymisessä ei rokotettujen ja vertailuryhmän välillä ollut tutkijoiden mukaan tilastollisesti merkitsevää eroa, eli rokotteesta ei ollut tutkimusnäytön perusteella hyötyä hengitystieinfektioiden lisääntymisen muodossa havaittujen haittojen vastapainoksi.
      http://healthimpactnews.com/2013/study-flu-vaccine-causes-5-5-times-more-respiratory-infections-a-true-vaccinated-vs-unvaccinated-study/


      Ruotsalaisprofessori: Viranomaiset tiesivät Pandemrixin vaaroista, mutta eivät kuunnelleet
      http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194856022696/artikkeli/ruotsalaisprofessori viranomaiset tiesivat pandemrixin vaaroista mutta eivat kuunnelleet.html


      Eli, työnantajienkin pettymykseksi rokotus ei vähentänyt sairaslomapäiviä, eikä myös sairaalahoitoja. On myös osoittautunut, ettei rokotuksista ole mitään hyötyä alle 2-vuotiaille lapsille. Hoitohenkilökunnan rokotukset eivät myöskään ole perusteltuja. On erikoista, että kausiflunssarokotteen on todettu altistavan H1N1 -influenssalle.
      http://www.anttiheikkila.com/blogi/flunssarokotus-hypea-jalleen/


      Ei ole mitään järkevää syytä ottaa influenssarokotteita. Tähän mennessä influenssarotusmainokset ovat perustuneet pitkälti pelotteluun ja rahankeruuseen.

      Tutkimus osoittaa, että influenssarokotteet eivät vähennä influenssasta johtuvia sairaalahoitoja:

      Influenza vaccination did not reduce the risk of subsequent hospital admission among patients with vaccine failure. These findings do not support the hypothesis that vaccination mitigates influenza illness severity.
      http://therefusers.com/refusers-newsroom/no-decrease-in-flu-hospitalization-from-flu-shots-vaccine-journal/#.Upu2xuYsBmk



      Rokotteet ja rokotetutkimukset
      http://www.youtube.com/watch?v=B5g1lL5LiUM



      Espanjalaistutkijoiden havainto: Luonnonaine fensatiini estää flunssa- ja influenssaviruksia

      Fensatiini on luonnosta saatava yhdistelmä, joka kiihdyttää hengitysteiden limakalvoja taistelemaan influenssaviruksia vastaan. Fensatinin vaikuttavat aineet ovat täysin luonnollisia ja tuotettu ilman kemiallisia lisäaineita. Se sisältää muun muassa kapealehtisen auringonhattulajikkeen (Echinacea angustifolia L.) flavonoideja.
      http://www.terveystieto.fi/tuotepaketti/fensatin.html



      Suzanne Humphries ja vaikeneva Suomi
      http://elinahytonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/158249-suzanne-humphries-ja-vaikeneva-suomi

    • myrkkypiikki on
    • myrkkypiikki

      Rokotteet ja autismi: Health Impact News: USA:n liittovaltion tautivirasto CDC on piilotellut rokotteiden elohopean ja autismin yhdistäviä tietoja.

      Artikkelin mukaan CDC on piilotellut dokumentteja, jotka paljastavat tilastollisesti merkitsevän yhteyden autismin ja rokotteiden säilöntäaineena käytetyn elohopeayhdiste tiomersaalin välillä. Lisäksi CDC on väittänyt julkisuudessa, että yhteyttä tiomersaalin ja autismin välillä ei ole, vaikka tiedot CDC:n omasta tietokannasta osoittavat yhteyden.

      Paljastus on sikälikin merkittävä, että tuota tiomersaalia oli jopa Pandemrix- sikapiikissä.

      http://healthimpactnews.com/2014/cdc-caught-hiding-data-showing-mercury-in-vaccines-linked-to-autism/

    • aalmas

      Ja taas joku lääkäri-täti aamuteeveessä paasasi että kaikkien tulisi ottaa rokote. Bisnes on bisnes. Kuten tämä pakolaisbisneskin...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3108
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1265
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1251
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1056
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      52
      947
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      914
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      826
    Aihe