Saako tarpeeksi maitoa?

hukassa 86.

Itselläni on 8 vuorokautta vanha vauva. Sairaalassa paino lähti ensimmäisinä päivinä rankkaan laskuun ja vauvan keltaisuus lähti nousuun. Vauva nukahti aina rinnalle lähes heti (pysyi hereillä ehkä n. 15 min), joten syöminen oli vaikeaa. Joskus vauva saattoi imeä rintaa kuitenkin jopa tunnin puoliunessa.

Aloin sairaalassa sitten tehdä syöttöpunnituksia, jotta tietäisin paljonko vauva syö, kun paino vain laskee päivä päivältä. Vauva söi ainoastaan 5-20 ml kerrallaan. Henkilökunta sanoi, että vauvan täytyisi syödä enemmän, n. 10 ml * "ikä", eli 4 vuorokauden ikäisen vauvan tulisi syödä 40 ml ja 5 vrk:n ikäisen 50 ml yhdellä syöntikerralla.

Vauvani ei siis syönyt millään noita määriä mitä olisi pitänyt, maitoa tuli kuitenkin hyvin ja aloin lypsämään maitoa ja syötin sen pullosta. Näin tein pari viimeistä sairaalassaolopäivää ja painokin lähti nousuun ja keltaisuus alkoi heti laskea. Henkilöstö sanoi, että kotonakin varmasti viisasta lypsää, että tiedän vauvan varmasti syövän tarpeeksi. Vauva siis oli aina tyytyväinen, vaikka oli syönyt "liian vähän", ei vaatinut lisää. Ja joskus kyllä tuon lisäruoan syöttäminen pullosta oli hankalaa, kun vauva ei meinannut syödä.

Nyt olemme olleet kotona muutaman päivän ja olen lypsänyt aina maidot joka ruokailu kerralle (vauva syö n. 3 tunnin välein). Kun vauva on syönyt pullosta, lypsän maidon pulloon valmiiksi seuraavalle kerralle. Vauva on syönyt oikein hyvin, 50-70 ml kerrallaan, mutta ei siis nytkään sitä "sääntöä" ole täytetty, minkä sairaalassa antoivat.. Nythän vauvan pitäisi syödä 80 ml yhdellä kerralla.

Soitin neuvolaan, kun varailin ensimmäistä neuvola-aikaa niin neuvolantäti sanoi, että pitäisi ehdottomasti syöttää rinnasta, että vauva saisi myös takamaitoa eikä tottuisi ainoastaan pulloon. Nyt olenkin syöttänyt vauvaa ainoastaan rinnasta. Imee rinnalla 15-45 min kerrasta riippuen, hylkää itse rinnan ja on tyytyväinen sen jälkeen. Uskallanko luottaa, että vauva saa syötyä tarpeeksi? Vai pitäisikö vielä rinnan jälkeen tarjota pullosta ruokaa lisäksi? Pelottaa vain, että vauva tottuu siihen, että ei tarvitse imeä vaikeasti rintaa, kun jokatapauksessa saa sen jälkeen helposti pullosta...

Pelottaa myös, että vauvan paino lähtee laskuun taas ja keltaisuus palaa takaisin, mikäli ei syö riittävästi. Vauva kyllä pissaa ja kakkaa aivan niin kuin pulloruokinnan aikaankin. Vähintään kahdet kakat päivässä ja pissat sitten löytyy vaipasta joka syöntikerralla (3 tunnin välein) kun samalla vaihdan vaipan, eli monet pissat tulee vuorokauden aikana.

Onko muilla ollut samanlaisia ongelmia? Mielestäni on älytöntä, että vauvaa pitäisi "väkisin" syöttää tietty määrä, luulisi että vauva kyllä ilmaisisi mikäli on nälkäinen eikä saa tarpeeksi ruokaa.. Mutta vauvanihan ei tehnyt niin sairaalassakaan, tosin voi johtua keltaisuuden aiheuttamasta väsymyksestäkin.. Masentaa tämä imetysasia. Haluaisin kuitenkin imettää normaalisti, koska se on niin paljon helpompaa, kun pelata pumpun ja pullojen kanssa.

3

629

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Imetä vain..

      samaan malliin vauvaa kuin nytkin. Jos vaipat kastuu ja vauva on syötön jälkeen tyytyväinen niin uskoisin, että saa maitoa tarpeeksi. Noihin ohjemääriin ei kannata liikaa verrata, jokainen vauva on yksilö!

      Ensimmäisinä päivinä vauva ei useinkaan saa vielä tarpeeksi maitoa kun maito ei ole vielä kunnolla noussut ja muutenkin ensimmäiset päivät on vasta sitä harjoittelua. Meillä vauvalle piti antaa lisämaitoa ensimmäisinä 4:nä päivänä, mutta sitten maitoa alkoi tulla tarpeeksi. Sen jälkeen ei syönytkään kuin 5-7min kerrallaan jokaisella syötöllä n. 3 tunnin välein 5kk ikään asti.

      Seuraavalla neuvolakäynnillä näet tilanteen joka tapauksessa. Ja voithan kysyä, voisiko vauva käydä ylimääräisessä punnituksessa, jotta näkisit nouseeko paino.

    • ÄITI ITSEKIN

      Ehdottomasti unohdat tuollaisen suorittamisen!! Vauva osaa parhaiten säännöstella ruokaa silloin kun on rinnalla. Vauva syö sen verran kun tarvitsee. Jos imetät lapsentahtisesti- eli aina kun vauvalla on nälkä se riittää vauvallesi :) Pulloruokinnalla syötetään nopesti vauvaa yli- harvalla meillä aikuisellakaan on vakioitua ateria määrää- eli syömme itsekin joskus vähän ja toisella kertaa hiukan enemmän. Jos teidän perheen tapa ruokkia lasta on imettäminen, niin luovu toki pullosta ja keskity opettelemaan vuorovaikutusta lapsesi kanssa.
      Äläkä ota liikaa paineita neuvolan kasvukäyristä, sillä kasvukäyräthän ovat keskiarvoja ja mikä hämmentävintä rintamaidolla oleville ja korvike-lapsille ei ole omia käyriä. Usein korvike-vauvat kasvavat reippaammin. Muista kuitenkin että äidin maidossa on pienokaisellesi kaikki mitä hän tarvitsee. Hirmuisesti onnea sinulla pienestä nyytistä! Ota aikaa ja opettele rauhassa hoitamaan ja tunnistamaan pikkuisen tarpeita. Anna itsellesi aikaa kasvaa siihen äidin rooliin :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1405
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1127
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      84
      957
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      857
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      79
      807
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      733
    7. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      723
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe