Kiusallinen asia

vainola

Tein OO:n Calcilla viisumeita varten taulukon, jossa oli noin 20 henkilön nimiä syntymäaikoineen. Katsoin toisena päivänä listaa, niin syntymäaikojen päivämäärät olivat menneet kaksi päivää taaksepäin. Merkillistä minusta. Kuuluuko tämä OO:n ominaisuuksiin? Käyttis on Win 2000 ja OO on versio 3.

6

369

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • greppert

   Mitenkä ne päivämäärät on syötetty taulukkoon?

   • vainola

    Esim. 05.06.1950, eli mielestäni tavalliseen tapaan.


  • Erikoista miksi nimiä ja syntymäaikoja sisältävä tiedosto tehtäisiin Calcilla eikä Writerin taulukolla, eihän siinä lasketa muuta kuin korkeintaan rivien lukumäärää?

   • vainola

    Luulin olevan sama, kummalla taulukon tekee. Jaa, en tiedä sitten. Pitää vielä kokeilla sekin. Aikoinaan töissä ollessani, kun ei ollut OO:ta, niin tuli tehtyä kaikki vastaavanlaiset asiat Excelillä.


  • tuttumies

   Calcissa on esiintynyt päivämääräongelmia. Tässä yksi esimerkki ehkä vielä korjaamattomasta virheestä:

   http://www.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=97669

   Tällä palstalla asiasta:
   http://keskustelu.suomi24.fi/node/9381351

   Asetukset - OO.o Calc - Laskenta-välilehden päivämääräasetuksella voi olla jotain tekemistä asian kanssa. Jos se vaihtuu asiakirjan luonnin ja myöhemmän käytön välillä, seurauksena voi olla juuri kuvailemasi ilmiö. Paha kyllä, muutos näyttäisi tapahtuvan käyttäjän auttamattakin tai vahingossa. Erona tässä on Exceliin se, että noita kanta- eli nollapäiviä on valittavaksi kolme eri päivämäärää 1900-luvun alun liepeiltä (Excelissä kaksi). Excelissähän on sellainen virhe, että vuosi 1900 voi käyttäytyä karkausvuotena, vaikkei se ollutkaan. Yksi kolmesta Calcin kantapäivämäärästä (1.1.1900) toistaa tämän Excelin ominaisuuden, mutta se ei ole oletuksena.

   Toinen asia saattaa olla, että väärät päivämäärät esiintyvät ainoastaan tai ainakin useimmin lokalisoiduissa versioissa mutteivät english-versiossa. Tämä seikka hidastanee virheiden korjausta erinäisistä syistä. Taulukon maa/kielivalinta "amerikanenglanti" voisi ehkä joskus auttaa ongelmissa?

   Laskentataulukko on minusta sinänsä paljon mukavampi alusta tehdä taulukoita kuin tekstinkäsittelyn taulukko. Jälkimmäisen joutuu itse rakentelemaan ja se vaikuttaa ahtaalta ja vaikealta laajentaa. Laskentataulukkohan on valmiina ja varmasti riittävän laajana heti alkuunsa.

   Jos päivämääriä ei tarvitse lajitella tai muutoin laskea, niin eräs kohtalaisen varma keino on aloittaa päivämäärän kirjoittaminen heittomerkillä '. Tällöin päivämäärä tulkitaan tekstiksi, eikä se muutu ainakaan kantapäivämäärän muutoksista. Aloittava pariton heittomerkki ei näy tulosteessa.

   Ehkä joku osaa neuvoa paremmat keinot, mutta saattaapahan sitä näilläkin jotenkin pärjäillä?

   • vainola

    Hyviä neuvoja, kiitos näistä. Voisin kokeilla pvm:n syöttämistä lukuna, eikä pvm:nä, olisko siitä apua.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: Sofia Belorf haki terapeutilta apua - Avautuu Stefan Thermanista: "Räjähdysherkkä ilotulite"

   Sofia Belórf avautuu miesystäviensä Stefan Thermanin ja Niko Ranta-ahon yhteisistä piirteistä Seiskalle. Therman heitti Sofian tavarat ulos ikkunasta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   71
   3526
  2. Raju tilitys Stefan T, nyt aloitti Sofia haukkumiset ja käy terapiassa.

   Siitä nähtiin taas, Sofia alkoi heti syyttelyt ja kaikki kertonut Seiskassa,ei osannut tätäkään nainen pitää suutaan kiinni erosta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   378
   2665
  3. Sofia ilmestyi eilen illalla instaansa, on silmät surulliset ja koko kasvojen olemus .

   Ei ole koskaan helppoa eroa olemassa, vaikka kuinka sitä toisin jotkut väittävät.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   1809
  4. Voitko kertoa rakas

   mikä sen muutoksen sinussa aiheutti?
   Ikävä
   146
   1471
  5. Marin jälleen poliittisia irtopisteitä keräämässä, matkusti Ukrainaan

   Saamme varmasti kuvasarjoja liikuttuneesta Marinista itkemässä ja surkuttelemasta ukrainalaisia. Loistava tilaisuus taas kerätä itselleen
   Maailman menoa
   370
   1021
  6. Tampereen sanna lähti lomalle Ukrainaan

   Suomessakin olisi asioita hoidettavana, ja siellä vaan ulkomailla patsastelee. Milloin on seuraavat eduskuntavaalit? Valtion velkaantumisen on loputt
   Tampere
   336
   952
  7. Varoituksen sana

   Älkää satuttako sitä ihmistä ketä rakastatte. Jos niin teette, edessä on katumuksen täyteinen pitkä yksinäisyys. Itsellä se varmaan jatkuu koko loppue
   Ikävä
   70
   908
  8. Mies eikä me voitas nähdä

   viikonloppuna? :) ai niin ootko muuten varattu?
   Ikävä
   108
   816
  9. Tekis mieli kertoa

   Miten pahalta tää on tuntunut ja mitä mietin mut en uskalla ottaa riskiä että sattuu vaan yhä enemmän. Ei näille tunteille voi mitään. Olisin vaan toi
   Ikävä
   28
   811
  Aihe