Led-kynttilä

Taloudellinen!!!!

Vein haudalle led-kynttilän, joka on hautakynttilän muotoinen risteineen. Paikallislehden yleisöosastossa tämä tuomittiin epäkunnioittavaksi teoksi. En ymmärrä mikä tässä mättää, kun kynttilä palaa noin 30vrk, eikä tule saastetta kun pienen patterin verran, eikä autollakaan tarvi ajella joka viikko kymmeniä kilometrejä. Haluan muistella omaisiani täällä kotona ja antaa kynttilän palaa haudalla. Auttakaa.

34

7453

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • <<<<

      Olen itse vienyt led-kynttilän, se on nyt palanut reilut viisi viikkoa, hieman on himmentynyt. Vien silti eläviäkin tulia.Mitäs epäkunnioittavaa siinä oikein on?

    • ööööö-öööööö

      vain haudalle Led-kynttilkä. Antaa ilkeitten ihmisten mäkättää, jos heillä ei ole parempaa tekemistä.

    • QQ

      En puutu tuohon kirjoitteluun lehdessä.
      Toivon todellakin, että lumen seasta sitten kaivatte sen loppuunpalaneen pois, ja toimitatte sen patterin niille kuuluvaan keräykseen, sehän on ongelmajätettä, eikä sen kuulu valua haudalle.

      • ,,,,,,,,,,

      • QQ
        ,,,,,,,,,, kirjoitti:

        muovihautakynttilöistä se vasta jätevuori kasvaakin.

        http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Hautausmaiden kertakäyttökynttilöistä syntyy seurakunnille valtava jätevuori/HS20071116SI1KA030zr

        Tiedän, ihmisethän ovat laiskoja huolehtimaan jätteistään, mutta nuo eivät sentään saastuta maata, kuten ongelmajätteet.
        Meillä on jo vuosia ollut metallinen lyhty, joka viedään pyhäinpäivänä, ja poistetaan viimeistään pääsiäisen aikoihin, omaan varastoon. Uuden pöytäkynttilän viemme siihen aika-ajoin. Kuten nyt, jouluna, ja synttäripäivänä. Itse en käy silloin, mutta muu suku kylläkin. Minulle riittää kotona palamassa oleva kynttilä, oikein hyvin, muisteluihin. Hautausmaalla toki käyn kävelyllä useinkin, ja huomioin sen roskakasan.


    • pieru, niin se korvaa paljon.
      He jotka kynttilän ansaitsevat nauttivat enemmän luonnontuotteista.

      • <<<<

        Minusta Led-kynttilä on kaikin puolin parempi, patterit voi vaihtaa ja vanhat viedä kierrätykseen kuten muutkin patterit, säästyy kamalasti jätteen määrässä.
        Ihan kivan näköisiä ovat, juuri illalla kävin hautausmaalla katsomassa.
        Kyllä se vainajille samantekevää on, jälkeenjääneille se suru ja muistaminen on jäänyt.


    • jn poj npo

      Perinteinen kynttilä on steariinia ja pumpulilankaa, aika saastuttamaton.

      Hautakynttilät on jo ongelma, niissä muovia ja alumiinia.

      Led- hautakynttilä on ongelmajätettä kokonaisuudessaan, elektroniikkaromua. Patteri vaarallinen, lamppu ja sähköt serriä, muovikuoret, Pitää purkaa, lajitella jne, siis kynttilä ei ole roska, se on ongelmajäte.

      vaan jos nyt tykkää kipata haudoille ongelmajätettä, jokaisen oma asia. Säkö muuten ite oot aatellut roudaa se kynttilä jäteasemalle muun elektroniikkajätteen sekaan? Ja toisekseen, missähän intiassa sekin kynttilä lie missä olosuhteissa lapsityövoimalla valmistettu alunperin?

      • i_a^^*

        Tuo ledikynttilähän kestää "isältä pojalle"... Menee kierrätykseen sitten kymmenien tuhansien tuntien palon jälkeen... Kummanhan valmistus kokonaisuudessan saastuttaa ja syö telluksemme energiavarastoja enemmän, tämän tästä, hetkessä loppuunpultettu muovikuorinen kynttilä vai "omenalla" merkitty paristo silloin tällöin... Kukaanhan ei "hautaa" tuota paristoa rakkaansa kumpuun...

        Itse en vielä ole led-juttuun siirtynyt ja valitsen kynttilät lasikuorisina, jotka vien loputtuaan lasikeräykseen... Kuitenkin matkaa tuolle kumppanini kanssa valitsemallemme viimeiselle leposijallemme on liki viisikymmentä kilometriä, ja tullee sekin aika että led-valo saa korvata elävän tulen muistojeni ja perillisteni muiston siitä kärsimättä...


      • Anonyymi

        Perinteitäkin voi uusia. Joten jos joku haluaa led kynttilän viedä niin hänen oli oma asiassa eikä siinä tartte keltään lupaa kysyin , samoin sen ” tavallisen” kynttilän kanssa


    • Firman työntekijä

      Ns.normi hautakynttilän muovirunko viedään muovijätteisiin, pitkien monen päivän kynttilöiden rungosta erotellaan jo keräämisen aikana metalliset hatut/ulkotulien kuoret metalliin, lasi lasinkierrätykseen ja bio-jäte maatuviin. Näiden astioiden sisältö toimitetaan kierrätykseen, eli takaisin tuotantoon raaka-aineeksi.

    • Poseidon12

      Kyllä on kiistelyä tuostakin aiheesta. Minulle on ainakin tärkeintä, että voin muistaa edesmennyttä rakasta hänen viimeisellä leposijalla. Yhtä hyvä on muistanko tavallisella kynttilällä vai led-kynttilällä. Kun asun kaukana haudalta, on hyvä mieli kun tiedän, että siellä joku valo tuikkii mieltäni ja muistojani lämmittäen.

      • uudelleen.

        Aivan. Itsekin vein viime syksynä paristokynttilän, olin hankkinut erikseen vielä sille hautalyhdynkin.

        Asun kaukana. Haudalla käy kyllä muitakin. Keväällä pääsin käymään seuraavan kerran. Kynttiläni oli kyllä viety pois, mutta se lyhty oli jätetty sinne ruostumaan. No jaa. Ehkä se oli joltakin sisarukselta ilkeä halu näyttää kaikille, kuinka tämä ei muka haudastakaan välitä. Pari muuta lyhtyä oli kyllä korjattu pois.

        No, nyt täytyy on aikomus kohtapuoliin mennä uudelleen. Ostin uuden lyhdyn ja aion viedä sen led-kynttilän jälleen, jos vain löydän kaupasta. Saa nähdä onko keväällä viemäni kukan ruukku jätetty vai onko korjattu pois.

        Muualla asuvana voi käydä oman paikkakuntansa muistokiville viemässä kynttilöitä. Näin viime syksynä teinkin... Tosin tästä ledistä olisi hauska tietää, kestääkö se tosiaan pakkaset. Viime syksynä tuskin pääsi lumeen hautautumaankaan, kun hauta oli sen verran uusi, että kävijöitä oli varmaan useammin...


      • Anonyymi

        Minulla haudat lähellä mutta jos haluaa sytyttää vaikka kotona sen kynttilän saman ajatuksen kanssa kun haudoilla niin sekin on sallittua


    • Kriia

      Led kynttilä ei ole aito,oikea kynttilä symbolisoi mielestäni ihmisen elämää,sitäpaitsi Led kynttilä on myrkyllisempi,kuin oikea kynttilä ja siitä tulee ongelmajätettä,jota öljykynttilästä ei tule.En laittaisi Led kynttilää!

    • ö-Öö

      Mnaah

      Oisit vaan istahtanut ja muistellut jengiä, mille veit niitä kynttilöitäs. Typerää alkaa tuhlaamaan yhtään mitään kuolleisiin ihmisiin. Siis rahaa.

      Aiotko ihan ite käydä haudalta jätteet siivoamassa?

      Kaikenlaisia hautausmaa riittekä olemassa. Se ja sama miten kukakaan asian hotaa, jos hoitaa. Mutta toikin haudoilla kulkeminen, se muuttuu koko ajan epäegolookisemmaksi. TAi miten sen nyt sanois. Jos joskus viety kukka, sitten myovisia lyhtyjä, nyt mitälie ledi ja alkaaliparistoviritelmiä, koskas ydinvoimajäyttöisiä valotuikkuja???

      Istu Hanurillesi ja koita keksiä jotain rakentavampaa mieliharmia itelles, jookosta?

      =DW=

      • EipäsEpässss

        Vai epäloogistako? Vai ekologista vai epäilyttävää vai epäekologista?


    • Suomi on tällä ilmastonmuutoksella saatu hysteeriseksi.
      Se vähäinen päästö, mikä hautakynttilöistä tulee on mitätön.
      Itse ostin vuosi sitten hämärätunnistimella olevat led-hautakynttilät.
      Ne syttyy iltahämärissä ja sammuu päivän valjetessa.
      Olivat lyhdyissä koko viime talven, näyttävät vieläkin tuikkivan, samat patterit.
      Toin kyllä huhtikuussa kesäksi pois.
      Matkaa hautausmaalle 30 km.
      Voi siellä käydessä viedä normaalikynttilät.
      Vanhempien kuolemasta jo aikaa, ja aika laittaa asiat järjestykseen.

      • LyhtyynLaittaaTahdon

        Kiitos tiedosta, pitääkin käydä kyselemässä, jos vaikka löytäisin jostain. Ehkä riittävät koko pimeän ajaksi.


    • Anonyymi

      Vein omaisten haudalle Led kynttilän ajastimella, palaa 6 tuntia, on palamatta 18 tuntia, kytkin iltapäivällä palamaan. Laitoin hautalyhtyyn, patteri kesti koko talven. Keväällä vein kynttilän pois, paristot paristokeräykseen Prismaan. Syksyllä taas uudet paristot ym. Ei tule jätettä. Roskikset pursuaa hautausmaalla sekaisin kynttilöitä ja niiden metallikansia, jopa biojäteastioissa.

      • Me laitoimme hautakiveen kynttilöholvin. Siellä kynttilä on suojassa tuulelta ja tuiskulta. Jos siinä polttaa tavallista kynttilää kannattaa valita öljykynttilä, muut nokeavat holvin lasin ja kiven yläpuolelta.
        Tällä hetkellä ajastettu led-kynttilä, saa nähdä miten patterit kestää näillä korkeuksilla.


    • Anonyymi

      Tee ninkuin itse parhaksi näet.Eli ostat haudalle mitä itse haluat. Viime jouluksi ostetin haudoille isot kyntilät hatuilla,en muista kauan piti muka palaa. Kyntilän sydän liian kapea ei syttynyt ,kuin hetkeksi palaa ja sammui. Samalla rahalla olisi led kynttilät saannut ja jäänet palamaan Helsinki -vantaa: Honkanummen hautausmaa ja Helsinki Malmin hautausmaalle.

      • Anonyymi

        Uskontomme omituisuutena pidetään vainajien palvontaa, kynttilöiden, kukkien yms. viemistä haudoille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskontomme omituisuutena pidetään vainajien palvontaa, kynttilöiden, kukkien yms. viemistä haudoille.

        Pidetään? Kuka pitää?
        Kaikissa uskonnoissa esiintyy vastaavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskontomme omituisuutena pidetään vainajien palvontaa, kynttilöiden, kukkien yms. viemistä haudoille.

        Ihan niin , itse voin sytyttää kynttilän kotona muistellessa
        Monet juoksee haudalla siksi ettei kukaan pääse sanomaan ettei ole ollut siellä kun kaikki muutkin.

        Siis olisiko se kuollut halunnut että muiden vuoksi juostaan.

        Joten annetaan kaikkien hoitaa juttunsa omalla tavallaan ilman että sormella osoitellaan
        Kuollut ei tiedä että siellä juostaan, koko homma on miten juoksia asian tuntee.


    • Anonyymi

      Mie istutin krookuksen sipuleita , pukkaavat sitten tulemaan kesäajan aikoihin :)

      Per-kel

    • Olen vienyt led-kynttilöitä haudoille.
      Kun lakkaavat tuikuttamasta niin stan uudet paristot. Entiset paristot vien kierrätykseen.

      • Anonyymi

        taivaassakin on sitten ikuinen valo,

        "Eikä yötä ole enää oleva, eivätkä he tarvitse lampun valoa eikä auringon valoa, sillä
        Herra Jumala on valaiseva heitä, ja he hallitsevat aina ja iankaikkisesti."
        Ilm: 22: 5

        täällä "alhaalla" voidaan esikuvana viedä valoa haudoille.


    • Anonyymi

      Lasisiin hautakynttilöihin kerääntyy vettä joka sitten jäätyessään halkaisee sen sirpaleiksi. Keväällä sitten haudanhoitajat saavat olla varovaisia muokatessaan hautapaikkaa

      • Anonyymi

        ei ole lasiset muistokynttilät rikkoutunut ainakaan vielä, ehjänä olen hakenut pois sitten käydessäni.


    • Anonyymi

      mitä peruskynttilöissä on muuttunut ?

      Nimittäin muistan lapsena, kun ei vielä edes näitä nykyisenkaltaisia hautakynttilöitä edes ollut.
      me sitten lapsena porukalla ihan vaan lasten kesken haluttiin sitten ihan huviksemme vasta myöhään , puolenyön aikaan lähteä hautausmaalle kävellen, ja vietiin niinkuin kaikki muutkin siihen aikaan ihan tavallisia kynttilöitä, ja haudoilla kaikkialla kynttilät paloi , ja ilman mitään suojaa , joskus kai oli joku vanha lasipurkki mihin ne kynttilät sitten joskus laitettiin, ja niin ne vaan paloi, eivät siis sammuneet , niinkuin nykyiset.
      Mistä johtuu, että enää ei voisi ajatellakaan viedä tavallista pöytäkynttilää ??

    • Anonyymi

      Onneksi on omaisten haudat niin kaukana että ei autottomana voi aattona lähteä kiertämään kun bussitkaan ei kulje kuin aamupäivän.
      Autollisilta siellä lähellä asuvilta sain moitteita, mutta loppui kun sanoin että tule hakemaan jos se niin tärkeää on. Eipä kukaan tarjoutunut kyytimään edes maksusta.

    • Anonyymi

      Ne ovat todella parhaita ja turvallisia kuisteille, lyhtyihin ja haudoille! Älä välitä tekohurskaiden sanomisista.

    • Anonyymi

      Ei led-kynttilässä ole mitään epäkunnioittavaa. Kukin tavallaan. Haudalla palaa valo, tämähän on asian tarkoitus.

      Itse en veisi led-kynttilää, kuin pakollisesti, en kylläkään tiedä mikä minua pakottaisi.
      Vien haudoille aina muutaman vuorokauden palavat, elävät kynttilät. Se riski on olemassa, että kova tuuli saattaa sammuttaa, vaikka ovat lasilyhdyn sisällä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1965
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      140
      1445
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe