Millasta asua Kanadassa?

Kanada mielessä

Hei,

Jostain syystä Kanada vetää minua puleensa, vaikka en ole koska käynyt siellä. Ehkä syynä on luonto, isot korkeat puut, rinteet ym. joita ei näe suomessa ja Kanada on muutenkin niin kiinnostava ja haasteinen maa.

Toinen syys on päästä EU alueelta pois!

Millasta on asua kanadassa? millainen elintaso? onko kallista? onko pakko osata ranskaa? tulevatko kanadalaiset suomalaisten kanssa hyvin toimeen?

Kyllä olen netin kautta lukassut enemmän tieto maasta , mutta ei välttämättä saa mitään hyviä tietoja.

10

4254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SuomiKanada

      Tervetuloa vaan tänne.

      Tuosta kieliasiasta: jos aiot asua Quebec'ssä, niin ranskaa olisi kyllä osattava. Jopa Montrealissa, joka käytännössä on aika kaksikielinen kaupunki, saa helpommin töitä, jos osaa sekä englantia että ranskaa. Muualla Kanadassa taitaa pärjätä pelkällä englannilla.

      Elintaso on samanlainen kuin Suomessakin. Hinnat saattavat olla vähän halvempia, mutta niitä on aika hankala verrata valuuttakurssien ja verokäytännön vuoksi. Kanadassa kaikki hinnat ilmoitetaan aina ilman veroja. Kysymyksesi kanadalaisten kanssa toimeentulemisesta on minun mielestäni väärä. Sinun pitäisi kysyä enneminkin tulevatko suomalaiset toimeen kanadalaisten kanssa. Se riippuu täysin sinusta itsestäsi. Veroja täällä maksetaan työtuloista ihan samalla tasolla kuin Suomessakin. Osavaltioveron ja liittovaltioveron lisäksi on kouluvero. Jos sinulla on asunto, niin sitten menee myös kiinteistövero (joka on samalla kunnallisvero).

      Mikäli olet tosissasi muuttopuuhien kanssa, niin saat kyllä varautua aikamoiseen paperiruljanssiin. Maahanmuuttaminen ei ole niin yksinkertainen prosessi. Kaikkien dokumenttien ja muiden liitteiden hakemiseen menee helposti viikkoja tai kuukausia.

      Jos olet opiskelija, niin kannattaisi varmaan ensin katsoa, onko opinahjossasi mahdollisuutta lähteä ensin vaihto-opiskelijaksi. Sitä kautta voisit katsoa, vastaako maa odotuksiasi.

      • Kanada mielessä

        Hei,

        Anteeksi ensin, että olen hieman myöhässä ja kiitos, että vastasit ja vielä nuin hyvin. ;)

        Niin, en minä opiskelija ole, vaan ihan vakituisessa työssä oleva aikuinen ja olen haaveillut Kanadaan, mutta ehkä minun pitäisi ensin tutustua ko. maahan, jotta tietäisin olisinko niin tyytyväinen kuin haaveilen. :)


      • SuomiKanada
        Kanada mielessä kirjoitti:

        Hei,

        Anteeksi ensin, että olen hieman myöhässä ja kiitos, että vastasit ja vielä nuin hyvin. ;)

        Niin, en minä opiskelija ole, vaan ihan vakituisessa työssä oleva aikuinen ja olen haaveillut Kanadaan, mutta ehkä minun pitäisi ensin tutustua ko. maahan, jotta tietäisin olisinko niin tyytyväinen kuin haaveilen. :)

        Ei muuta kuin lentolippu kouraan ja reissuun, jos on mahdollista. Ei siinä varmaan kerkiä mitään syväanalyysiä tekemään maasta, mutta pääseepähän nyt jotenkin alkuun.....


      • Kanada mielessä
        SuomiKanada kirjoitti:

        Ei muuta kuin lentolippu kouraan ja reissuun, jos on mahdollista. Ei siinä varmaan kerkiä mitään syväanalyysiä tekemään maasta, mutta pääseepähän nyt jotenkin alkuun.....

        Katsotaan milloin pääsen käväsemään. ;)


    • Gr. Etskinson

      Joka suhteessa.
      Jätä jo se sossusuomihelvetti ja muuta vapauteen.
      Takuulla kannattaa.

      • Kanada mielessä

        Ei se kuulemma välttämättä niin nopeesti käy. ;))

        Totta, tämä on yhtä hevettiä asua Suomessa tai oikeestaan koko EU on syvältä ja kaukaa.


      • kanadansuomalainen
        Kanada mielessä kirjoitti:

        Ei se kuulemma välttämättä niin nopeesti käy. ;))

        Totta, tämä on yhtä hevettiä asua Suomessa tai oikeestaan koko EU on syvältä ja kaukaa.

        Ei kannata tuon takia muuttaa Kanadaan. Esimerkiksi yksityishenkilön verotus on aika ankaraa Kanadassa, yritysverotus sen sijaan on huomattavasti helpompaa. Jos haluat asua maassa, jossa on vähemmän sossuhelvettiä, niin sitten kannattaa katsoa rajan toiselle puolelle USA:an.

        Byrokratiaa täällä on yhtä paljon kuin Suomessakin ja jotkut päivittäiset käytännöt todella vanhanaikaisia. Epäilen, että Gr. Etskinson ei ole käynyt päivittämässä tietojaan Suomessa tai sitten ei tiedä kanadalaisia käytäntöjä.

        Annan esimerkin. Suomessa voi vuokrata asunnon koska vaan ja irtisanoa sopimuksen, kun asuntoa ei enää tarvitse. Quebecissä asunnot melkeinpä poikkeuksetta vuokrataan heinäkuun alusta kesäkuun loppuun, vuosi kerrallan. Jos haluat päästä kämpästä eroon esimerkiksi joulukuussa, niin a) hyvällä tsäkällä vuokranantaja päästää sinut lähtemään, b) maksat vuokran, vaikka et asunnossa asukaan tai c) hommaat asuntoon uudet vuokralaiset loppuajaksi.

        Ei Suomi ole niin karsea paikka, mitä yleisesti uskotaan. Minä olen nyt asunut viidessä maassa ja kyllä siinä vertailussa Suomikin ihan hyvin pärjää.


    • Tänne vaan

      Syy oli äänestää jaloillaan, kun muuhun Suomessa ei enää ole juurikaan mahdollisuuksia. Halusimme pois romahtavan EU:n alueelta johonkin kohtalaisen järkevää politiikkaa harjoittavaan maahan, jossa voi puhua englantia. Myös Kanadan luonto vaikutti päätökseen muuttaa Kanadaan, kun se muistuttaa Suomea. Paperiruljanssi oli valtavan pitkä, hintavakin perheeltä ja mutkikas. Jos olet yhtään tosissasi muuttoaikeissa, aloita ruljanssi HETI. Tai yritä päästä opiskelijaksi tai työntekijäksi johonkin Kanadaan niin sujuu nopeammin ja voit tutkailla rauhassa tykkäätkö maasta.

      Emme tiedä vielä paljoakaan verojutuista, kun tämä on ensimmäinen vuosi täällä ja viime vuoden verot menevät vielä Suomeen paitsi täältä hankkimamme kodin kiinteistöverot. Ranskaa ei tarvi osata kuin Quebeckissä (ranskankielinen)ja ehkä New Brunsvikissa (kaksikielinen). Kouluissa kyllä luetaan ranskaa toisena kielenä kuin Suomessa ruotsia. Ihmiset täällä itärannikon pikkupaikkakunnilla ovat Ihania. Muutettuamme esim. kolme eri naapuria toi lämpimäisiä ja toivotti tervetulleeksi. Suurkaupungeissa varmaan ihan eri meiningit, mutta täällä meilläpäin ainakin suhtaudutaan maahanmuuttajiin ystävällisesti. Monet paikallisetkin ovat aikoinaan itsekin jostain muuttaneet joitain sukupolvia sitten. Lähtökohtaisesti myös Kanadan maahanmuuttopolitiikka on järkevää ja uusia asukkaita otetaan töihin ja hyödyttämään maata eikä loisimaan niin kuin Suomessa.
      Hintataso on jokseenkin Suomen luokkaa, ehkä vähän vähemmän, kun euron kurssi on kovempi.

      Sanoisin oman kokemuksen perusteella, että kannattaa todella lähteä sieltä työtätekeviä kansalaisiaan vihaavasta ja kyykyttävästä maasta (Suomi) ja tulla katsomaan miten muualla on. Jos ei viihdy, ei kuitenkaan ole menettänyt mitään, vaan saanut mielenkiintoisia kokemuksia. Me itse emme palaa ennen kuin Suomea johdetaan taas suomalaisten parhaaksi. Tuskin siis enää koskaan.

    • torontoo

      Ei muuta kuin kultaa vuolemaan Kanataan. Kohan ei vaan joskus tulisi sossu Suomea ikävä.

    • kanslast

      Itse taalla asuneena(seka etela amerikassa) voin sanoa etta kylla on lepposat oltavat suomessa!
      ei jatkuvasti tarvi saastaa saastaa etta jos menee tyopaikka alta. ei myoskaan suomessa tarvitse ensiasunnon ostaja kasirahaa saastettyna.
      ainakin toronto on iso kaupunki ja kilpailu tyopaikoista on huimaa. pitaa olla aina valmis olemaan toissa, skippaamaan ruokkikset yms jotta olet hyva tyontekija ja valmis tekemaan parhaasti. en tieda sitten miten on jos on liiton tyo.
      itse en paase kouluun kun ei ole lukiota kayty suomessa...etta taalla on koulutuksella vahva paino.

      itse lahtisin ekaksi working holiday viisumilla johonkin, esim australiaan ja kattoisin vahan elamaa suomen ulkopuolella...
      mutta kukin tyylillaan!
      tervetuloa!! :) toivottavasti on kuitenkin mieleinen koulutus. ehka se olen vain mina joka on amiskoulutettu perus tallaaja jolla istuu suomalaisen tyontekijan oikeudet liian lujasti takaraivossa :D haha.

      nyt ei tohdi enaa suomeen muuttaa takaisin vaikka ikava on kova. kanadalaisen aijan kanssa kun naimisiin meni :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3573
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      162
      2191
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      209
      1891
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      135
      1782
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      362
      1211
    6. 80
      1185
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1125
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      134
      1051
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      53
      964
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      940
    Aihe