Allkoholia Emiraateista

alkomahololi

Miten Arabiemiraateissa suhtaudutaan alkoholiin? On tullut ennen vierailtua Tunisiassa, jossa alkoholia sai kahdesta paikallisesta alkosta, jotka olivat supermarketissa. Tuli siellä nähtyä kyllä pienoinen viinakauppa autotalliin kyhättynä vähän syrjemmässäkin.

Hotellista sai mm. olutta, mutta uskonto taitaa sielläkin suhtautua kriittisesti alkoholiin, joten siksi sitä ei kaikista kaupoista saanut.

Arabiemiraatit taitaa olla aika samanlainen maa, paitsi että paljon vauraampi ja ainakin kuvitelmieni mukaan vähän "vapaampi" ja länsimaalaisempi, eikä niin tiukasti kiinni uskonnossa.

Abu Dhabin GP:ssä vormuloissa shamppanjan sijaan juotiin varmaankin jotain mehua ja samoin tehdään Bahrainissa. Onko siis tosiaan niin, että alkoholia saa vain hotellien ravintoloista ja jostain turistipaikoista?

4

912

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suhtaudutaan

      ainakin humalaisiin todella paheksuvasti, kuten monessa muussakin sivistyneessä vanhan kulttuurin maassa. Alkoholia kyllä saa ainakin useista turistien suosimista ravintoloista.

    • dubain asukki

      Riippuu emiraatista. Dubaissa alkoholin saaminen lukuisista baareista ei ole mikään ongelma, niitä on vähän joka kulmalla ja mahtavia yökerhojakin löytyy. laillisesti et kuitenkaan saa mukaan ostettua alkoholia muualta kuin lentokentältä. baareissa saa örveltää niin humalassa kun tykkää (toki hieman riippuen siitä, miten hienossa paikassa on), mutta muilla julkisilla paikoilla humalassa esiintyminen on laitonta. sen sijaan sharjahissa ei myydä alkoholia edes hotelleissa. abu dhabissa alkoholia saa hotelleista, mutta ei sieltäkään mukaan ostettavaksi.

    • kiva mutta kallis

      mukaan osin totta. Ite olin helmikuussa Dubaissa, Jumeirah Beachillä, Sheratonissa.
      Sen rantakadun varrella ei tietääkseni ollut ensimmäistäkään paikkaa hotellien lisäksi josta olisi saanut mitään.
      Tosin jokaisesta en käynyt kyselemässä.
      Myöskään esim. Dubai Mall tai Mall of the Emirates ei tietääkseni sisällä paikkoja joista saisit mitään. Kun käytiin syömässä ostarilla olevassa TGI:ssä ja parissa muussa paikassa, ei mitään edes ruuan kanssa.
      Tiedän että siellä on baareja ja yökerhoja joista saa viinaa mutta omasta mielestäni niitä ei nyt ihan joka kulmalla ole.

      Kun ja jos menet ja haluat esim. rannalla tai huoneessa ottaa muutaman, osta tullessasi lentokentältä.
      En tätä mahdollisuutta käsittänyt mennessäni valitettavasti. Esim. Sheratonissa iso tuoppi kolmosta maksoi melkein 8 euroa, joten kalliiksi tulee jos kaiken hotelleista ostaa. Tosin taksareilta saattaa saada ostettua pimeesti jotain.
      Kyllä se uskonto sen kieltää mutta hotellin baarissa istui harva se ilta paikallisia miehiä ryyppäämässä. Että se siitä uskonnon noudattamisesta joidenkin osalta.

      • Suleiman

        Vaikka Dubaissa on lukematon määrä alkoholia tarjoilevia baareja, clubeja ja ravintoloja, niin pelkästään ympäriinsä kävelemällä niiden löytäminen on yleensä hankalaa. Suurin osa näistä paikoista on parempien hotellien yhteydessä eli "missä hotelli siellä baari". Kadunvarsibaarit puuttuvat käytännössä kokonaan.

        Kannattaa hakea sopivia paikkoja vaikka Time Out Dubain sivuilta otsikoiden "Bars & Clubs" ja "Restaurants" alta. Siellä voi laittaa hakuehdoksi vaikka alueen, niin löytää oman naapuruston kuppilat. Sieltä löytää myös happy hourit yms, niin pääsee vähän halvemmalla. Ruokaravintoloiden kohdalla löytyy sarake "licenced" mikä kertoo onko paikalla lupa myydä alkoholia vai ei.

        MoE:sta löytyy ainakin Kempinski hotelli, jonka yhteydessä myydään alkomahoolia useammassakin paikassa.

        Normaalihinnoin alkoholi ei ole Dubaissa halpaa, mutta vastapainoksi happy hourit, ladies night yms. tarjoukset ovat yleisiä ja hinnat silloin yleensä reilusti alennettuja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      92
      6618
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      28
      2652
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2233
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1894
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1671
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1457
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1367
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe