Biolan harmaavesisuodattimet

tähhäh

Onko käytännön kokemuksia esim. Biolanin harmaavesisuodattimista? Meillä on mökki kallion päällä eikä imeytyskentän teko onnistu. Onko näissä hajuhaittoja niin kuin olet huhuja kuullut? Tuon matalan mallin saisin asennettua terassin alle mutta entä se mahdollinen haju? Nyt on ainakin myös Uponorilta samanlainen turpeeseen perustuva suodatin. Vai mitenkäs noita jätevesiä sitten käsittelis?

15

7172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei kyllä kannata

      Ei kyllä kannata tehä mitään, ei oo pakko, asetus kaatuu ja sitte harmittaa jos jotaki oot menny tekemään

      • tähhäh

        meillä ei tule vettä mökille kuin kantamalla, ja tekis mieli kaivosta laittaa juokseva vesi. jonkinlaisen viemäröinnin ne nyt varmaan kunnassa vaatii, ja kun ei oikein tosiaan noiden pallokaivojenkaan kanssa pelaaminen oikein onnistu kun kallioo on joka paikassa.


      • Mieli tekis
        tähhäh kirjoitti:

        meillä ei tule vettä mökille kuin kantamalla, ja tekis mieli kaivosta laittaa juokseva vesi. jonkinlaisen viemäröinnin ne nyt varmaan kunnassa vaatii, ja kun ei oikein tosiaan noiden pallokaivojenkaan kanssa pelaaminen oikein onnistu kun kallioo on joka paikassa.

        .. ja tekis mieli.. Ei se silti kannata! Kunta ei voi vaatia mitään! Otat veden kaivosta vaan ja huilaat jäteveden pitkin rantakivikkoa... asetus kaatuu!!


      • monta kysymystä

        Se että suodattaa jätevetensä niin miksi se hamittaisi sanoipa laki sitten mitä hyvänsä?

        Sekö harmittaa ettei enää aja kuormituksia suoraan vesistöön?

        Mitä tämä hölmö kansa saa kaiken energiansa?


    • Esa Eronen

      Laitoin tommoisen harmaavesisuodattimen keväällä mökille. Malli on toi biolanin 125. Ei ole haissut ja toiminut ihan hyvin. Saa nähdä miten tuosta talvesta pärjätään. Pitänee hommata tuo lämmityskaapeli. Olen nyt uutuuttaan pitkin kesää aina aukonut tuon laitteen toimintaa ja en ole aukaistessakaan huomannut mitään erityistä hajua sieltä tulevan. Hiukka nyt kylmänä syksyllä sieltä höyryä tulee kun luukun aukaisee... eikä sekään höyry haise. No ei meillä Biolanin vessakaan haise ja paskaa ei tuohon vehkeeseen edes mene... heh heh. Olin tosi epäileväinen itsekkin tuon laitteen suhteen, mutta nyt tosi tyytyväinen. Meillä on 100m2 kesämökki jossa ollaan paljon. Viisi henkeä ja kaikki pesukoneet yms.

    • toista tonnia säästi

      Meillä johdetaan pesuvedet sammalmötökseen, ihan samanlaista röpelöä kun on tuossa biolanin pömpelissäkin. Hyvin on toiminut, eikä haise ja maksoi vain vaivan.

    • pexi1978

      Meillä on tuollainen Biolanin harmaavesisuodatin 70, omakotitalon harmaiden vesien putsarina sokkelin vieressä ympärivuotisessa käytössä. Lämpökaapeli löytyy ja olemme nyt toista talvea ihan tyytyväisiä toimintaan. Huolto on sammalten vaihto3-4kk välein, ei siis turpeen kuten 1. viestissä annettiin ymmärtää.

      Kesällä muutamaan otteeseen terassilla huomasi viemärihajua, joka oli kuitenkin hyvin lievää. Poistoputki menee 30m päähän. Kesällä putsariin pesiytyi hedelmäkärpäsen tyyppisiä pieniä kärpäsiä, jotka poistuivat sammaletenvaihdon yhteydessä kun raidia varoiksi suhautti vielä huuhtelun jälkeen.

      Putsari kannattaa terassin alle laitettaessa sijoittaa silti niin, että pääsee hyvin vaihtamaan sammalhyllyt (väh metri tilaa putsarin edessä. Myös putsarin takana on ilmasäätimet, jotka pitää päästä säätämään vuodenajan mukaan isommalle tai pinemmälle.

      Biolanin tehtaalta kauttualta saa muuten toimivia mutta 2. laatuisia putsareita reilusti halvemmalla. Omamme on 2. laatuinen ja mitään ongelmaa ei ole ollut laadun suhteen.

    • Uimataidoton

      Suodatinmateriaalista ei voi puhua enää sammaleesta, kun säkeissä ei ole enää, kuin hienoa putua. Alkuaikoina se oli vielä höhhöä sammalta, mutta viimeiset kaksi vuotta pelkkää turvetta. Säkillinen ei enää täytä laatikoita oikeaan korkeuteen, koska sammal ei ole ilmavaa.

    • Anonyymi

      Täysin samaa mieltä, ja kaiken lisäksi törkeästi ylihinnoiteltu. Onko kenellekään kokemuksia vaihtoehtoisesta suodatin mineraaleista.?

    • Anonyymi

      Vaihdoin Biolanin omalla materiaalilla noin kuukausi sitten. Samalla pesin kaikki laatikot ja huuhtelin seinät . Nyt kutenkin aivan ällöttävä lemu !?!? Mikä mättää ?

      • Anonyymi

        Sama ongelma täällä. Tuuletus liian heikko, siis tuuletusputket liian lyhyet. Pöntön tulee olla ihan vaaterissa ja pohjalle jää yli sentin haisevaa vettä, koska poistoputki ei sitä pysty tyhjentämään. Biolanin ylikallis, kuulemma käsinpoimittu turve, lähes hyödytön, metsän sammal, usein vaihdettu, yhtä hyvä. Haju on vielä voimakkaampi jos pönttö on aurinkoisella paikalle ja lämpenee.
        25.7.2020/FI


    • Anonyymi

      Biolan harmaavesisuodatin 70 toimii moitteettomasti kesät talvet kun on hyvä tuuletus katolle asti ja ilmansaanti kunnossa. Mutta mutta kun se hieno Biolan suodatinmateriaalli on aivan älyttömän kallista niin eikös Uponorin vastaava ole yhtä hyvää tähän Biolan laitteeseen!? Onko kokemuksia (tai vertailevaa tietoa niiden koostumuksesta)?

    • Anonyymi

      Uponorilla myynnissä omaa suodatinturvetta. Hinta n. 1/2 Biolanin vastaavasta. Siirryn siis siihen. Olen käyttänyt Biolanin turvetta kesät talvet 15. Toimii, eikä haise. Vähän tahtoo paakkuuntua käytössä, joten pitää tasata. Pari kertaa vaihtovälin välillä.

      • Anonyymi

        Uponorin turve näyttää tukkivan Biolanin systeemin, liian hienojakoista tavaraa. No ei siitä nyt varsinaista laiterikkoa tule ja mikäli vesimäärät ovat vähäisiä, niin menee vesi siitä loppujen lopuksi läpi, eri asia sitten on onko puhdistustulos enää sellainen kuin minkälaiseksi se on testattu biolanin omilla mömmöillä. Ja jos puhdistustuloksesta ei ole kiinnostunut, niin eihän niitä suodatusmassoja kannata sitten edes vaihtaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uponorin turve näyttää tukkivan Biolanin systeemin, liian hienojakoista tavaraa. No ei siitä nyt varsinaista laiterikkoa tule ja mikäli vesimäärät ovat vähäisiä, niin menee vesi siitä loppujen lopuksi läpi, eri asia sitten on onko puhdistustulos enää sellainen kuin minkälaiseksi se on testattu biolanin omilla mömmöillä. Ja jos puhdistustuloksesta ei ole kiinnostunut, niin eihän niitä suodatusmassoja kannata sitten edes vaihtaa.

        Ei niitä laitteita ketään käy tarkastamassakaan, eli jos puhdistustulos ei omasta mielestä ole tarpeen, niin ei noihin laitteisiin kannata mitään täytteitä laittaa. Yliajalla vanhat täytteet saattavat kompostoitua niin, että laitetta ei saa enää ihan pikkutyöllä palautettua toimintakuntoiseksi parempi olla ilman. Eikä tule silloin myöskään tehneeksi itsepetosta käyttämällä suodatinmateriaalia, jonka puhdistustulos saattaa olla yhtä hyvä kuin tyhjällä laitteella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      2177
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      2175
    4. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      2175
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      2174
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      2174
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      2173
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      2173
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      2173
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      2173
    Aihe