Yksi tarna Parketti Heralasta

Varoittava esimerkki

Ostimme paritalonpuolikkaan jossa oli mosaikkiparketti parista paikasta irronut. Herala sanoi, että parkettia ei voi korjata eikä sen takia hioa ja lakata. Suositteli uuden parketin asentamista. Joten tilasimme koko asuntoon uudet parketit. Tarjouksessa luki vanhan mosaiikin poistaminen, alustan tasoittaminen ja uuden parketin asentaminen. Tehtiin kaupat. Pitkästä tarinasta lyhyt:
- kun lattia vihdoista viimein oli valmis (kesti pitkään koska oli muka vaikeuksia saada parkettia...) lattia notkui, narisi ja "hammasti". Usemman soittokerran jälkeen tulivat "korjamaan" parkettia = porasivat isot reijät parkettiin ja uittivat hartsia lattian alle... näytti todella rumalta keskellä lattia! mutta ei sekään auttanut. Taas soittorumba, Heralaa ei meinannut saada millään puhelimeen, oli kiireitä. Lopulta tuli taas miehet korjaamaan lattia, purkivat osan ja laittoivat uudestaan (rikkoivat samalla meidän koristetiiliseinän jota Herala ei meinannut millään korvata). No, ei sekään auttanut. 8 kk oli jo kulunut, nyt tuli tavarantarkastaja joka totesi että pohjatyöt on jäänyt kokonaan tekemättä. Eli kun mosaikkiparketti oli poistettu niin siinä oli samalla lähtenyt isoja paloja sementtipaloja myös pois. Päälle oli laitettu vain ohut muovi...mutta ei siinä vielä kaikki, arvelivat myös että lattia on B-laatua!! Otin yhteyttä Upofloorin tehtaaseen siellä myyjä vahvisti että Herala oli ostanut osan parketista B-laatuisena (siksikö sen parketin toimitus kesti?) Tekniset asiantuntijat tulivat paikalle ja vahvistivat että meillä on Duo-laatua, eli B-luokka. Vaadimme hinnanalennusta ja pari pakettia Kempas parkettia jotta voisimme korjata itse pahimmat kohdat. Ei vastannut meidän lukuisiin sähköposteihin eikä soittopyyntöihin. Ei auttanut muu kun laittaa lakimies asialle. Lyhyesti sanottuna, tunsimme itsemme huijatuiksi kaikin puolin. Työ oli tehty ala-arvoisesti, meille oli myyty ja me olimme maksaneet priimalaatuisesta parketista mutta meille oli asennettu halvempaa Duo-laatua (huijausta?!) Firma on kuulemma myös tuttu tapaus kuluttajansuojatoimistossa (olin heihin yhteydessä alussa, ovat voimattomia, pystyvät vaan antamaan kehoituksen korjaukseen tai hinnanalennukseen). Prosessi kesti yhteensä 16 kk. Ei se mies halvaksi tullut.

17

5698

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Notbad

      Mielenkiintoista - ja harmillista. Meillä meni perus parketinlaitto valmiiksi tasaiseen lattiaan oikein kivasti - taisi olla kuitenkin helpompi tapaus tehdä kuin purku, tasoitus ja uuden laitto.

      Miksi muuten parkettia ei voinut korjata? Oliko se jo hiottu joskus kertaalleen tms? Jos kevyempi korjaus olisi onnistunut, niin koko jupakalta olisi varmaan vältytty.

      Et maininnut tehdyistä tasoitustöistä tai niiden tarkastuksesta mitään (vai jäikö ne tosiaan tekemättä). Tässä normijärki sanoo, että kannattaa käyttää hetki jos toinenkin tasaisuuden toteamiseen ennen kuin alkaa pistämään lopullista pintaa lattiaan. Toisaalta kyllä ammattinsa osaavan parkettimiehen/naisen pitäisi osata jättää laittamatta parketti liian epätasaiseen pintaan. Ja taas toisaalta suoraan lattiaan liimattava mosaiikkiparketti ei taida antaa juurikaan anteeksi pieniäkään epätasaisuuksia.

      En ymmärrä mitä "ohut" muovi tekee parkettilattian alla? Eikös mosaiikkiparketti liimata suoraan ja kelluvan sauvaparketin alle laitetaan "paksumpi" askeläänieristemuovi/pahvi ?

      • loimaalari

        olisikohan tässä käynyt niin että on ollut eri asentaja tekemässä elikkä huomataan että joku osaa hommansa hyvin!


    • 14-49

      jotain on heillä pieleen mennyt ja pahasti.mosaiikkiparketin alle ei laiteta mitään muoveja.pohjien tasoitus pitää tehdä huolella ja sen pitää olla suora.on täyttä kusetusta maksattaa priimasta ja asentaa b-laatua.jos kyse on laitaparketin asennuksesta niin silloin pitää pohjat myös olla suorat ja askeläänieriste tulee silloin parketin alle laittaa.

      • Öh

        Ei kukaan ole kirjoittanutkaan että mosaiikkiparketin alle on laitettu muovia.


    • rakentaja33230

      Haluaisin tuoda oman positiivisen kokemukseni esille Parketti Herala Oy:stä. Kuulin tuttavaltani yrityksestä ja he olivat olleet erittäin tyytyväisiä yrityksen asiakaspalveluun ja työn laatuun. Ystävieni hyvien kokemusten perusteella kävin liikkeessä ja sain ensimmäistä kertaa hyvää ja ammattitaitoista palvelua lattiamateriaalin valinnassa vrt.rautakaupat. Herala kävi vielä paikanpäällä mittaamassa ja antamassa arvion työn hinnasta. Itse olin erittäin tyytyväinen ja voin suositella muillekin!

      Mieleni tekisi kysyä varoittava esimerkki nimimerkiltä,miten teillä meni muut asunnon remontit? Taisitte valittaa kaikesta? Lähipiirissä on samanlaisia perseaukisia remontoijia,jotka maksun lähestyessä valittavat kaikesta siinä toivossa,että saavat jotain alennusta tai sitten kuuluvat siihen kategoriaan, ettei mikään ole koskaan tarpeeksi hyvin, kengät ovat aina väärässä jalassa.

      Tuntuu itsekin pienyrittäjänä olevana 24/7 työtätekevänä väärältä, että täällä saa mollata rauhassa nimimerkin turvin yrittäjiä,jotka painavat pitkiä päiviä.

      • mrrrrhhhh

        No onko siinä jotain puolustelemista, että priimasta laskutetaan vaikka kakkosta asennetaan? Täyttä kusetusta, vaikka miten vääntelet asiaa!


      • riku
        mrrrrhhhh kirjoitti:

        No onko siinä jotain puolustelemista, että priimasta laskutetaan vaikka kakkosta asennetaan? Täyttä kusetusta, vaikka miten vääntelet asiaa!

        samaa mieltä kuin mrrrrrrrrrhhh


    • pelkkä hionta

      Olisi pitänyt etsiä Parketti-Heralasta tietoa ennen sopimuksen tekemistä työstä, sillä itselläni taitaa olla aloittajan kertoma pitkä prosessi alkamassa ko. firman kanssa. Työ tehtiin huonosti - itse työntekijä on ollut kanssani samaa mieltä pieleen menosta, mutta Parketti-Heralasta ei vastata mitään sähköposteihini.
      Hälytyskellojen olisi varmaan pitänyt alkaa soida jo siinä vaiheessa, kun ennen työn aloittamista minulle esim. luvattiin soittaa asiasta tiettynä päivänä, mutta mitään ei kuulunut vielä seuraavanakaan päivänä. Soittaessani itse ja ihmetellessäni asiaa syyksi kerrottiin se, että he eivät olisi vielä sovittuna päivänä osanneet kertoa työn aloitusajankohtaa. Eihän sellainen ole syy siihen, ettei oteta yhteyttä sovitusti - yhteyttä otetaan ja kerrotaan tilanne ja sovitaan esim. uusi yhteydenottopäivä - tilanteen mukaan.

      • siis tä

        Siis kaveri joka teki työn on itse sitä mieltä että on tehnyt paskaa jälkeä?


      • pelkkä hionta
        siis tä kirjoitti:

        Siis kaveri joka teki työn on itse sitä mieltä että on tehnyt paskaa jälkeä?

        Juuri niin - tosin ei ihan niin huonoa jälkeä kuin ilmaisusi antaa ymmärtää. Kaikenlaista voi sattua, työn jälki ei ainaa vastaa odotuksia, mutta se ei ollutkaan tässä varsinainen pointti, vaikka tosi harmillista sekin. Pointti oli erityisesti se, miten asiaa on hoidettu firman puolelta eli ei ole vastattu viesteihin yms., jolloin asiakas ei tiedä, mitä tästä mahtaa seurata ja milloin ja seuraako heidän puoleltaan mitään.
        Tulin tänne uudelleen, koska halusin kertoa kohtuullisuuden nimissä, että huono työ on nyt korjattu. Asiat alkoivat yhtäkkiä ja nopeasti sujua.


    • voi jeesus

      Miksi ihmiset mollaa ja ruikuttaa Suomi24:loses toivoen että joku tulee ovelle koputtaamaan ja halaamaan!

    • Jäppi_nen

      Olisi pitänyt lukea nämä vanhat viestit ennen kuin alkoi Parketti Heralan kanssa toimimaan. Hohhoijaa.
      Työn jälki alusta asti välttävä ja reklamaation hetkellä sulkee puhelimet ja katoaa. Asianajajan kanssa saa omia takuukorjauksia näköjään hakea.
      En suosittele.

    • pubissa

      Jäppi_nen:lle:
      Hahha, kuulostaa siltä että yrittäjäpariskunnalla on taas tiettyjen nesteiden kiinnostus noussut asiakkaiden palvelua tärkeämmäksi.

    • ruohovihrempääaidantakaa

      Oliko virolaisia asentajia ? ne pojat osaaa ...

      • Anonyymi

        Lempääläinen firma, kaverilla alkaa juuri riita kyseisen firman kanssa kun lattia-asennus ei mennyt hyvin.


    • Anonyymi

      Tiedän itse käyttäneeni Parketti Heralaa mosaiikkiparketin hionta ja lakkaustyössä. Asiakaspalvelu oli moitteetonta ja sovitut ajat pitivät. Soitettiin Heralan toimesta työn lopussa että olenko tarkastanut työn ja hyväksynkö sen?
      Laskutus oli se mitä sovittiin kirjallisesti.
      Eli minulla ei ole mitään negatiivista kerrottavaa heistä.

      • Anonyymi

        Lakkaus tulos oli todella hyvä. Kaikki kehui jotka näkivät lopputuloksen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe