Ess:n yksinolosta

TulevaESSomistaja:)

Onko englanninsprinkun yksinolo opettelu vaikeaa? Olen vain kuullut ja ajattelin kysyä monelta taholta. Kuulemma on niin seurankipea koira että yksinolossa voi tulla ongelmia. Mutta ei kai se ole rotu kysymys? Pikemminkin opettelusta kiinni.. kuinka paljon sitä jaksaa opettaa? Ehkäpä maalasijärki mukaan niin pärjää..

Mielipiteitä? :)

3

305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ..................

      Meillä ei oo enkku, vaan welshi, mutta samaa siitäkin rodusta on puhuttu. Ja on ihan totta, huomattavasti hankalampaa oli kuin aikaisempien (paimenkoiria pystykorva) kanssa. Olin monta kuukautta pois töistä, joten oli tilaisuus opetella asiat ihan pienin askelin, mutta ilman tuota tilaisuutta olisi ollut melko varmasti ongelmia tiedossa.

      Että suosittelen olemaan tarkkana. Tosin, kasvattaja on varmasti tässäkin asiassa minua paljon parempi tietolähde juuri teidän koiraanne koskevissa asioissa. Meillä koira on erittäin reipas ja toimelias, ei ole ollut ongelmia muissa asioissa, ja utelias peijakas se on. Niin, ja meillä on sillä toinen koira kaverina, sellainen, jolla ei ole ollut minkäänlaista eroahdistusta koskaan.

      Kun olemme kotona, on sitten jatkuvasti vedettävä rajaa, mihin koira saa tulla mukaan ja milloin. Se tulisi saunaan, suihkuun, vessaan, roskiksen vientireissulla, ihan joka paikkaan. Tässä on vain kyse osallisuudesta ja siitä, että se on utelias, kun käskee odottamaan, se odottaa. Mutta ei hievahdakkaan esimerkiksi suihkun oven takaa mihinkään.
      Ja olen käsittänyt, että tämä on melko yleistä. Työkaverillani on enkku, ja varsin samantyyppiseltä kuulostaa senkin käytös.

    • ?????

      ja kotona olin vain viikonlopun ennen kuin pentu joutui jäämään yksin. Itse pidin ja pidän sitä hyvänä asiana. Koira oppi normaalin arkirytmin heti, mitään ongelmia yksinolon kanssa ei ole ollut koskaan. Alussa jätettiin radio auki hiljaiselle ja pureskeltavaa tarjolle. Myös yksinolo ajat olivat max 3-4h kerrallaan koska minä pääsin käymään ruokatunnilla kotona, syöttämässä ja ulkoiluttamassa koiran. Yksin olosta ja yksinjäämisestä ei kannata tehdä mitään numeroa, lenkitys ennen yksinjäämistä ja ennen lähtöä ei koiralle mitään erityishuomiota

    • remediini

      Itselläni on englanninsprigeri, silloin kuin otin pennun niin minulla oli toinen koira ja pennulla ei oolut mitään ongelmia, kun olin töissä. Kun pentu oli noin vuoden ikäinen, niin vanhempi koira kuoli ja silloin alkoi ongelmat. Yksin ollessaan aina haukkui ja ulvoi. Hankin koiralle haukkumisen esto pannan, jolloin ongelmat loppuivat samana päivänä. Noin vuoden kuluttua myin pannan pois ja tämän jälkeen ei ole koiralla ole ollut mitään ongelmia olla yksin.

      Koiraa ottaessa kasvattaja neuvoi jättämään koiran yksin jo seuraavana päivänä vähäksi aikaa. Ensimmäisenä päivänä oli noin pari tuntia yksin ja sen jälkeen aina työ päivän ajan toisen koiran seurassa. Kyllä se oppii olemaan, jos hieman totuttaa.

      Kyllä tuo rotu on sellainen, jolla on paljon ongelmia yksin olossa. Huomattavasti helpompia on ollut minun aiemmat koirani. Saat varautua hillittömään riehumiseen kotiin tullessasi, mutta kyllä tämänkin saa opetettua koiralta pois. Oma spanieli nyt noin 4 vuotias ja alkaa pikku hiljaa ymmärtämään, että ei ole pakko riehua ja hyppiä kun minä tulen kotiin.

      Ensimmäinen ja viimeinen springeri joka minulle tulee, juuri tuon ongelman takia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9194
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2698
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      150
      2484
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2019
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1766
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1458
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1320
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1316
    Aihe