PRESSIKLUBI Tänään Kuka kiusaa ketä ja mitä.

Lälläti-lää.

Pressiklubi tänään 19.11.2010 tv 2 klo 19.20. Kuka kiusaa ketä ja miksi.
Vieraana keskustan entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen. Kommentaattoreina Reijo Ruokanen (Talouselämä) ja Jouni Tervo.

Tästä voitaisiin tehdä kiusaamisteema, johonka kerättäisiin kaikenlaisia kiusaamiskokemuksia.

Olisiko aiheellista nostaa esiin myös koulukiusaaminen ja aikuisten kiusaaminen?
Olisiko luotava uusi käsite Lastensuojelu- ja huostaanottokiusaaminen?

Keskisuomalainen kirjoitti 21.9. 2010. Ongelmaan puututtava heti. Aikuiset työntekijät käyttäytyvät usein samoin, kuin koulukiusaajat.
Kuin kouluissa. Työterveyslaitoksen mukaan työpaikkakiusaamista kokee kuutisen prosenttia palkansaajista eli noin 140.000 ihmistä. Usein kiusaaja on yksi tai useampi työtoveri, toiseksi yleisimmin lähin esimies. Sosiaalinen eristäminen on työpaikkakiusaamista.
Se että aikuiset eivät ole lapsia fiksumpia käyttäytymisessään, ei hämmästytä Työterveyslaitoksen erikoistutkijaa Sinikka Soinia.

Sosiaalinen eristäminen, pilkkaaminen, naurunalaiseksi saattaminen ja nöyryyttäminen, mustamaalaaminen ja perättömien tietojen levittäminen, loukkaaminen.
Ilmassa on epävarmuutta, epätietoisuutta ja työntekijät kilpailevat keskenään. Varoituksia tulee käsittämättömistä syistä. Mielenterveyden kyseenalaistaminen. Ei kutsuta kokouksiin.

Jos joku on tottunut sentapaisella toiminnalla raivaamaan jonkinlaisen tilan itselleen ja osoittamaan omaa pätevyyttään, miksi hän niitä käyttäisi myös jatkossa työelämään siirtyessäään.
Mielenkiintoista olisikin Soinin mielestä tutkia onko työpaikkakiusaaja ollut aikanaan myös koulukiusaaja.
****
Kiusaamistahan löytyy joka lähtöön. On hiekkalaatikkokiusaamista, tarhakiusaamista, koulukiusaamista, työpaikkakiusaamista, armeijakiusaamista (simputtamista).
Vähemmälle huomiolle on jäänyt parisuhdekiusaaminen. Sekään ei pääty vihkialttarilla papain aameneen.

Jos et tee niinkuin minä tahdon, otan nukkeni (lapset) ämpärini (omaisuuteni) pois, enkä koskaan enään leiki sinun kanssasi. Meidän isä on vahvempi kuin teidän isä. Meidän äiti tekee parempaa ruokaa, kuin teidän äiti. Meilläpä on isompi ja parempi auto, kuin teillä. Ähäkutti lälläti lää.

Linkki ohjelmakeskusteluun.

http://atuubi.yle.fi/keskustelu/id-20011293

---

6

143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pitääpä katsoa

      Hyvä, kun muistutit tuosta Pressiklubista. Pitää katsoa.

    • Narsismia?
    • Viikatteelle töitä

      Koska puhutaan kiusaamisesta niin otan esille miten virkamiesten lapset saavat potkia toisia sairaalakuntoon.
      Olen asunut samassa talossa erään perheen kanssa jonka äiti oli turvakodissa töissä.Näiden lapsi oli jatkuvasti kiusaamassa muita ja erään kerran hän kaatoi ja potki oman lapseni jotta jouduin viemään hänet sairaalaan tutkittavaksi ja lääkäri kehoitti tekemään lastensuojeluilmoitukse jonka tein,mutta ilman tulosta se ei johtanut mihinkään koska kyseisen potkijan mummu oli turvakodissa töissä. Näin asioita ei tutkita jos toinen puoli on sosiaalialalla.

      • yksvaan88

        että mihin olisi toivonut ilmoituksen johtaneen?


    • 35

      "Sosiaalinen eristäminen, pilkkaaminen, naurunalaiseksi saattaminen ja nöyryyttäminen, mustamaalaaminen ja perättömien tietojen levittäminen, loukkaaminen."

      Nämä kiusaamistavat ovat just samat mitä perinteiset juoruämmät ovat aina tehneet.
      Samaa tekee naispuolinen naapurini joka päivä. "Tunnen" hänen "avullaan" lähes kaikki lähiseudun asukkaat ja "tiedän" heidän tekemisensä, vikansa ja puuttensa. Voin myös katsoa heitä halveksuen ja nauraa heille heidän vastaantullessaan ja jatkaa heidän pilkkaamistaan aina uusille ihmisille, ilman että vastaantulijat voi edes aavistaakaan minun "tuntevan" heitä ja "tietävän" heidän asioistaan.

      Onkohan kiusaamisen ja juoruämmyyden syy ylivirittyneisyys seurata ja tarkkailla muita ihmisiä ja ohjata näiden elämänkulkua negatiiviseen suuntaan, siis kuin ylisosiaalisuus tai sairaalloinen sosiaalisuus.
      Ja mikä kiusaajan lapsuuden elämänolosuhteissa tällaiseen sosiaaliseen perverssioon johtaa. Vai onko se jo kiusaajan geeneissä.

    • ToimittajienTyrmäys

      Korhonen pisti kyllä toimittajat matalaks ja ilmeisesti sen takia ohjelma pitää vaieta kuoliaaksi eikä juttuja tai keskustelua ja kommentointia valtamediasta löydy. Heh heh.Onneksi oli suora lähetys,muuten Korhosen tykitykset eivät olisi varmaan päässeet läpi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe