LAPSI PITÄÄ OTTAA SYLIIN!

kenguruemo

Monilla vanhemmilla tuntuu olevan sellainen vanhanaikainen käsitys että lapsen voisi jotenkin sylissä pitämällä opettaa sylikissaksi. Ikävä kyllä kokemukseni mukaan tämä ei pidä paikkaansa, vaan yhdeksänvuotias tyttäreni juoksee jo ihan liikaakin kaverien luona... Ei tullut sylikissaa.... Totuus on että mitä enemmän lapsi saa syliä, sitä paremmin hän oppii elämään omillaa. Torjutusta lapsesta kasvaa riippuvainen nuori ja aikuinen.PITÄKÄÄ LAPSIANNE SYLISSÄ!!!! Se aika on kovin lyhyt!

10

1421

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • MrsChaos

   Yhdyn tähän täysin!
   Muistan kyllä miten ekan lapsen kanssa varoin sitä sun tätä, en esim. uskaltanut nukuttaa vieressä mm. sen vuoksi että lapsi oppii sitten nukkumaan vieressä eikä omassa sängyssä. Mutta jossain vaiheessa sitten oivalsin että lapsi oppii asioita koko ikänsä. Meidän ei- juurikaan- vieressä- nukutettu- koliikkivauva oppi myöhemmin kyllä tulemaan meidän viereen nukkumaan- JA mikä yllättävintä oppi myös nukkumaan täysiä öitä sitten myöhemmin omassa sängyssään. Ei ole enää vuosiin tullut meidän viereen nukkumaan, ei enää siis kouluiässä.
   Kumma juttu.
   Eli se lapsi oppii kyllä myöhemmin, kun sen aika on, olemaan roikkumatta sylissä. Toiset lapset tarvitsevat enemmän läheisyyttä kuin toiset lapset. Ei kukaan tee lapselle palvelusta sillä ettei vastaa lapsen turvallisuuden tarpeen hakuun. Meillä tyttö oli pienenä sylikissa, pojat ei. Mutta eipä tuo 5- vuotias neiti enää sylissä roiku.
   Pitäkää tosiaan lapsianne sylissä, ja vastatkaa heidän itkuun!

   • kenguruemo

    Meillä oli sama tilanne että ekan lapsen kanssa kuunteli ihmisten kaikkia ihme neuvoja ja koitti niitä sitten toteuttaa. Ei nukkunut vieressä juu kun ei ollut sopivaa. Seuraavat on nukkunu vieressä ja äitikin on saanut paremmin nukuttua. Tissiä suuhun vaan kun vauva herää ja kaikilla on ollut mukavia öitä. Ja tätä viimistä pidin sylissä niin että meinattiin toisiimme kasvaa kiinni. Vaan eipä kasvettu. Nyt on 2v. neidillä niin paljon omia touhuja että äidin mielestä ihan liian harvoin ehtii syliin...Niin se aika kuluu!


  • äiti

   Hyvä kirjoitus, ja vielä ns unikouluista olen sitä mieltä että sellaisten vanhemmat jotka eivät jaksa sitä aikaa kun vauvat/lapset ovat pieniä ja saattvat itkeä/herätä tuhkatihään eivät lapsia ansaitse vaan unikoululapset kuuluvat yhteiskunnan hoteisiin. Jämpti niin.

   • mama72

    syyllistää väsyneitä vanhempia. Tekevät sen varmasti itsekin ja pitäähän heidänkin joskus saada nukkua. Tiesitkö muuten että jos ihmistä pidetään väkisellä hereillä niin että kunnolla ei saa nukahtaa alkaa hän jossakin vaiheessa saamaan aistiharhoja. Omakohtaisia kokemuksia minulla tästä ei ole, vaan olen lukenut tuon psykologian oppikirjasta. Mitenköhän hyvin vauvan hoito onnistuu äidiltä joka näkee olemattomia. Eihän se ole mikään huonon vanhemmuuden merkki jos vauva ei jostain syystä osaa nukkua. Ja toisin päin -- oma vauvani nukkui jo synnärillä 4-6 tuntia kerrallaan yöllä, mutta en minä sitä omaksi ansiokseni lue.

    Siitä olemme kuitenkin samaa mieltä että alkuperäinen on hyvä kirjoitus =)


   • MrsChaos

    sulla ei ole varmankaan ollut koliikkilasta? Huonosti nukkuvaa lasta? Yliaktiivista, turhankin vierkeää lasta?

    Kyllä se on niin että äiti joka saa myös nukkua, jaksaa paremmin. Sitä on hemmetin hyvä arvostella jos itsellä ei ole kokemusta lapsesta joka ei koskaan nuku. Tai nukkuu- 15 min pätkissä.


   • DaD

    Siinä on taas kommentti, josta paistaa läpi tiedon ja kokemusten puute. Jokainen joka on kokenut todellisen pitkäaikaisen unenpuutteen tietää kyllä mitä siitä seuraa ja miltä elämä näyttää silloin.

    Meillä unikoulu tuli pelastuksena tilanteessa, jossa keinot olivat loppu ja väsymys sanoinkuvaamaton. 2 iltaa unikoulua ja lapsi oppi nukkumaan ja nukahtamaan itse ilman mitään huutoa tai muita ongelmia. Tuntui jopa ihmeeltä siinä tilanteessa....

    Ylipäätänsäkin on turha syyllistää muita, koska jokainen lapsi on oma yksilönsä ja mitään vauvan käyttöohjetta ei ole olemassa, pitää vain elää tilanteen mukaan !!


   • isä

    Pitäísit siis pääsi kiinni.


  • sylivauvan äiti

   Minä olen samaa mieltä. Olen saanut arvosteluja siitä, että otan lapsen syliin heti kun vähänkin inahtaa ja muutenkin hän on koko hereilläoloaikansa huomioni keskipiste... Mutta sitähän varten minä kotona olenkin, että olen tämän lapsen kanssa. Tilanne voisi olla hieman toinen, jos olisi taapero jakamassa huomiota. Toisaalta, jos pikkukakkonen joskus siunaantuu, aion totuttaa hänet kantoliinaan jo syntymästään asti, niin että voin mahdollisimman paljon kantaa lähelläni. Esikoisen kanssa viivästyi kantoliinaan totuttelu, eikä koskaan oppinut viihtymään siinä. Sen sijaan sylissä viihtyy mainiosti, siispä sylissä saa olla.
   Onhan se jo maalaisjärjelläkin ajateltuna niin, että lapsi joka saa paljon läheisyyttä ja huomiota, tuntee olonsa turvalliseksi ja rakastetuksi, ja näin hänelle kehittyy parempi itsetunto kuin lapselle, jolle pienestä pitäen opetetaan, ettei äiti nyt ehdi pitää sylissä... Ihan karmi, kun eräs nelikuisen äiti puhui, kuinka "opettaa" vauvaansa siihen, ettei se halua koko ajan syliin. Mutta jokaisella on omat tapansa. Minä en pidä siitä, että kasvatustapojani arvostellaan, joten annan myös muiden tehdä omalla tavallaan.

  • Anonyymi

   Mikko känsälä on omituinen mies kun se pitää mieluummin vauvaa sylissä kun stripparia.

  • Anonyymi

   En tiedä lapsista mutta stripparin otan mielelläni syliin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

   Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
   Ikävä
   69
   1315
  2. En tiedä..

   Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
   Ikävä
   106
   1227
  3. Suhde asiaa

   Miksi et halua suhdetta kanssani?
   Ikävä
   113
   1155
  4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

   tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
   Ikävä
   73
   1070
  5. Paras olisi vain unohtaa

   Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
   Ikävä
   60
   888
  6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

   Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
   Sanaristikot
   76
   762
  7. Oliko vähä sometettu taas vai?

   Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
   Kauhava
   9
   692
  8. Voisitko laittaa

   Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
   Ikävä
   41
   691
  9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

   Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
   Idän uskonnot
   362
   669
  10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

   Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
   Ikävä
   53
   656
  Aihe